T O P I C R E V I E W |
Dwayne_Looney |
Posted - 31/05/2019 : 19:14:03 Dakle, zanima me hoćete li prestati kupovati Zagor Extra nakon što se spoji s prvim brojem Zagora "Slobodne Dalmacije"?
Poželjno je da obrazložite svoj razgovor. Ako je tema već postojala imam slabo pamćenje i molim njeno brisanje.
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Tonka24 |
Posted - 10/06/2019 : 22:15:10 Utrka sedam strelica izlazi 100 %. |
roby05 |
Posted - 03/06/2019 : 14:27:02 Jos malo i gotovo,sto se mene tice. Stare,dobre i najbolje epizode vec imamo,tako da ove "nove,novije..." ne namjeravam kupovati.Proba sam,ali ne ide...Prakticki,negdi di je stala ZS,stajem i ja. |
ReemCP |
Posted - 03/06/2019 : 00:48:35 Originally posted by Dwayne_Looney
E baš su momački izmiješali. Mislim da ću stati na Ludensovom broju 93, znači 24 (ili je 25?) broja odnosno 2 godine nakon spajanja.
Da je netko planirano išao ih tako izmiješati, mislim da ne bi uspio 
Originally posted by emirem
Bilo bi bezveze da ide drugacije od onoga kako su autori i izdavaci u sbe odlucili.
Ako ponove orginal #300, ja ga ladno preskačem Kao što sam preskočio nedavno i ponovljen "Dan invazije", ali vjerojatno prema svemu sudeći, onaj "Zenith 666" će isto valjda bit takav slučaj.
"Utrku sa sedam strelica" imam u odličnom stanju, u boji strip i još jedan takav mi sigurno ne treba Već je smješten na policu na pripadajuće mjesto i "čeka" još dok se ne izredaju neki extra brojevi da se uklopi/stopi među njima. Ne znam gdje mi je pamet bila da kupujem extru #207 kad sam već imao u boji "Prokleto blago" u sklopu specijala, a valjda tad još nisam kužio cijeli taj spisak. |
Tonka24 |
Posted - 02/06/2019 : 21:19:37 Originally posted by emirem
Originally posted by zlatan bihac
jedino vrijedno da se nastavi sa extra edicijom nakon spajanja, za one koji imaju sve od redovne serije, je ona izbacena naslovnica i 10ak stranica kod broja 8 SD redovne serije kad je nastao onaj "superstrip" na 148 stranica... mada se i to moze izbjeci nabavkom horusovih brojeva 2 i 3...
glasao sam za opciju neodlucan, jer mi ipak malo bezveze duplirati to sve opet...sa druge strane vec dupliram extra sa klasikom pa i odabranim pricama, tako da bih i ovo mogao duplirati..bezveze..
To je onaj cover "alkemicareva sjena" neobjavljena kod nas… 
 Meni sjajna priča, i prvih par puta kada sam čitao nisam skužio izbacivanje, tek malo kasnije. |
Tonka24 |
Posted - 02/06/2019 : 21:16:44 Originally posted by nagor
I nema šanse da prestanem baš kad počinje najbolje od Zagora. 
    |
emirem |
Posted - 02/06/2019 : 14:17:36 Originally posted by zlatan bihac
jedino vrijedno da se nastavi sa extra edicijom nakon spajanja, za one koji imaju sve od redovne serije, je ona izbacena naslovnica i 10ak stranica kod broja 8 SD redovne serije kad je nastao onaj "superstrip" na 148 stranica... mada se i to moze izbjeci nabavkom horusovih brojeva 2 i 3...
glasao sam za opciju neodlucan, jer mi ipak malo bezveze duplirati to sve opet...sa druge strane vec dupliram extra sa klasikom pa i odabranim pricama, tako da bih i ovo mogao duplirati..bezveze..
To je onaj cover "alkemicareva sjena" neobjavljena kod nas…  |
zlatan bihac |
Posted - 02/06/2019 : 13:43:14 jedino vrijedno da se nastavi sa extra edicijom nakon spajanja, za one koji imaju sve od redovne serije, je ona izbacena naslovnica i 10ak stranica kod broja 8 SD redovne serije kad je nastao onaj "superstrip" na 148 stranica... mada se i to moze izbjeci nabavkom horusovih brojeva 2 i 3...
glasao sam za opciju neodlucan, jer mi ipak malo bezveze duplirati to sve opet...sa druge strane vec dupliram extra sa klasikom pa i odabranim pricama, tako da bih i ovo mogao duplirati..bezveze.. |
emirem |
Posted - 02/06/2019 : 13:10:21 Da se ispravim, ne da bih nastavio nakon spajanja zbog vec izraubanih primjeraka iz perioda SD nego i sto je sama ta edicija bila ispremijesana i izvan kronologije, pa bih tu iskompenzirao te SD primjerke sa extra brojevima. Ali jos tu fali onaj "zasjeda u sumi" sa brojem 1 na naslovnici. Snif! |
nagor |
Posted - 02/06/2019 : 11:08:29 I nema šanse da prestanem baš kad počinje najbolje od Zagora.  |
nagor |
Posted - 02/06/2019 : 11:07:58 Originally posted by DODSFERD
Nema šanse da prestanem kupovati extra seriju; SD brojevi su mi u lošem stanju, dosta ih ima vrlo loš otisak, a ušteda koju bih ostvario s odustajanjem je zanemariva.
+1 |
jaki |
Posted - 02/06/2019 : 10:55:05 Ništa.Po pitanjima je vidljivo da je upitnik namijenjen samo dosadašnjim redovnim kupcima Ekstra Zagora. Vjerujem kad LU dođe to tih epizoda da će se dio kupaca predomisliti i nastaviti dalje sa kupovinom pa makar i naknadno iz remitende. |
dicmanjac |
Posted - 02/06/2019 : 10:38:54 Ja ću ga tek početi kupovati nakon spajanja :) tako da neznam što bih zaokružio, haha |
jaki |
Posted - 01/06/2019 : 15:00:04 Originally posted by emirem
Bilo bi bezveze da ide drugacije od onoga kako su autori i izdavaci u sbe odlucili.
Autori ne odlučuju ništa.Samo gazde |
zimzelen |
Posted - 01/06/2019 : 14:53:59 Hvala na odgovorima. Zagor extra kupujem dokle god bude izlazio :) |
velka031 |
Posted - 01/06/2019 : 07:52:10 Ne odustajem, jer kupujem sve što se nudi od Zagora. |
King Warrior |
Posted - 01/06/2019 : 07:48:56 Definitivno bi najpametnije i najlogičnije bilo imati jednu epizodu u samo jednom izdanju. Izabrati najbolje i to je to. Moj problem je taj što tu gdje počinje Zagor, prestaje logika. Nadam se da ste vi ostali pametniji. |
Tonka24 |
Posted - 31/05/2019 : 23:58:01 Najbolje vidjeti kako će to izgledati nakon spajanja, što će ludens izmisliti i vidjeti razliku u odnosu na SD izdanje. Ne patim za u mm talijanksim izdanjima. |
emirem |
Posted - 31/05/2019 : 22:53:09 Originally posted by Tonka24
Gotovo sam siguran da će "Utrka sedam strijela" biti ponovo, samo ovaj puta možda u crno - bijelom izdanju.
Bilo bi bezveze da ide drugacije od onoga kako su autori i izdavaci u sbe odlucili. To bi bilo kao neki prkos logici izdavastva. Ionako su vec bili grijesili, ali 300-ti u koloru izblajhati. No, no! Koliko i logo extra sa zagorovim imenom prekriva gornji dio naslovnice je pitanje. Hoce li prekriti vuka na stijeni, hoce li otopiti eskime na nestalom istrazivacu i neke sitnice koje znace freakovima. Meni ne smeta, ali vec kuzim kako klikeri zagorovcima radi. Pa pridruzio bih se forumasu koji veli da iz protesta i ne bi isao jer ionako ne idu kronoloski. Da krenu i sa kolor klasikom ne bi kupovao, fali tu mnogo toga. Ostaje mi kolekcija kakva jeste. Do nestalog kupujem to stoji. |
Anto_123 |
Posted - 31/05/2019 : 22:50:31 Od meni najdražeg junaka Zagora imam sve što je kod nas izašlo poslije 90-tih.Vjerujem da ću nastaviti. |
Tonka24 |
Posted - 31/05/2019 : 22:33:52 Gotovo sam siguran da će "Utrka sedam strijela" biti ponovo, samo ovaj puta možda u crno - bijelom izdanju. |
Pavel |
Posted - 31/05/2019 : 22:31:12 To će biti Ludens extra negdje između 322-325, ovisno o tome hoće li ponovno objaviti br. 300 "Utrka sedam strijela" i još nekim sitnicama.
Inače dosta ljudi nema te prve brojeve Slobodne Dalmacije koja je ionako to loše izdavala glede kronologije, izbacivanja stranica... tako da ne vjerujem da će itko prestati s Ludens extra. |
Tonka24 |
Posted - 31/05/2019 : 22:02:21 Originally posted by zimzelen
Od kojeg broja extra ide spajanje?
Ne znam točno koji bi to broj trebao biti ali znam da kada vidiš ovu naslovnu, onda se spojilo:

Da odgovorim na pitanje. Nastavljam dalje iako imam SD u skoro savršenom izdanju, nostalgija isto igra ulogu i početni period kada su priče vrhunske. Podrška izdavaču bi isto bio kao manji razlog. |
Dwayne_Looney |
Posted - 31/05/2019 : 21:50:42 Originally posted by ReemCP
Dwayne, glasao apsolutno za DA nastavljam dalje, iako sam u pocetku mislio da cu kupovati extru samo do spajanja. Ali ovo sto Sumohrvat kaze, nije sad nekih 18 kn mnogo mjesecno i ove razloge sto kolega Dodsferd navodi, otisak i naravno, taj kronoloski poredak.
Evo Dwayne i ovdje kako tocno ide taj poredak, pa cu zaljepit da i ovdje bude:
SDX 031 - SDX 075 LUX 076 - LUX 092 SDX 001 - SDX 030 LUX 093 - pa do današnjeg broja
-spajanje
SD 001 - SD 005 LU 074 - LU 093 SD 006 - SD 071 LU 072 - LU 073 LU 094 - pa do današnjeg broja
Mislim da ce bit lijepo opet na kioscima "prozivljavat" ponovno kupovanje te redovne serije koja je kod nas isla u SD periodu 
E baš su momački izmiješali. Mislim da ću stati na Ludensovom broju 93, znači 24 (ili je 25?) broja odnosno 2 godine nakon spajanja. |
ReemCP |
Posted - 31/05/2019 : 21:48:32 Extra #321 ili #322 ce bit zadnji extra prije spajanja. Nismo jos sigurni koji tocno jer se ne zna hoce li LU reprintat talijanski orginal #300 ili ce ga preskocit.
Edit: na kioscima je trenutno #301 broj. |
zimzelen |
Posted - 31/05/2019 : 21:32:18 Od kojeg broja extra ide spajanje? |