T O P I C R E V I E W |
LudensovPotrcko |
Posted - 13/09/2020 : 09:58:51 E sada, što točno Blek želi postići takvim doskokom...?
Od 18.09. na shop.strip-agent.hr
Od 21.09. na kioscima i ostalim prodajnim mjestima. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
cerichus |
Posted - 07/10/2020 : 18:25:14 quote: Originally posted by stripnik
Kao klinac, u osnovnoj školi, apsolutno sam obožavao Bleka. On mi je bio br. 1. Br. 2 Mali Rendžer pa tek onda Tex i Zagor. Ispeglao sam kolekciju od 128 do 250 LMSa. Uzeo sam Ludense od 1 - 30. I to je to što me od Bleka zanima. Yu crtače nisam nikada čitao i mislim da niti neću. Previše smo života prošli da bi u današnjim godinama mogli sa osnovnoškolskim zanosom i guštom čitati Bleka danas. Odnosno, uopće ga čitati. Nostalgija je tu samo u igri. Opet, sa druge strane, dobro je da je tu. Istina je takva da Bonelli junaci kod nas drže strip na životu. Fibrine stripove obožavam, ali bez Bonellia strip scena bi bila poprilično tanka. Pa iz tog razloga i nostalgije, iako ga ne čitam i kupujem, drago mi je kad vidim da je izašao novi Blek.
Nemoj biti tako isključiv. Daj šansu Kerčevom Bleku. Mislim da bi bio ugodno iznenađen. |
stripnik |
Posted - 07/10/2020 : 14:53:15 Kao klinac, u osnovnoj školi, apsolutno sam obožavao Bleka. On mi je bio br. 1. Br. 2 Mali Rendžer pa tek onda Tex i Zagor. Ispeglao sam kolekciju od 128 do 250 LMSa. Uzeo sam Ludense od 1 - 30. I to je to što me od Bleka zanima. Yu crtače nisam nikada čitao i mislim da niti neću. Previše smo života prošli da bi u današnjim godinama mogli sa osnovnoškolskim zanosom i guštom čitati Bleka danas. Odnosno, uopće ga čitati. Nostalgija je tu samo u igri. Opet, sa druge strane, dobro je da je tu. Istina je takva da Bonelli junaci kod nas drže strip na životu. Fibrine stripove obožavam, ali bez Bonellia strip scena bi bila poprilično tanka. Pa iz tog razloga i nostalgije, iako ga ne čitam i kupujem, drago mi je kad vidim da je izašao novi Blek. |
cat claw |
Posted - 28/09/2020 : 21:03:00 quote: Originally posted by emirem
Da, u zadnje vrijeme naslovi strasno mutiraju… Drago mi za fanove Bleka. Hej,palo mi na pamet da li je epizoda iz albuma sa slicicama "Blek" ikada bila objavljena u Italiji? Tnx unaprijed.🦝🦦
Jeste, pre par godina, medju zadnjim brojevima If edicije.. Time su placena prava za koriscenje lika u nasim integralima.
https://www.ifedizioni.com/it/catalogo/riedizioni/il-grande-blek/il-grande-blek-riedizione-n-155-detail
|
emirem |
Posted - 28/09/2020 : 20:54:03 Da, u zadnje vrijeme naslovi strasno mutiraju… Drago mi za fanove Bleka. Hej,palo mi na pamet da li je epizoda iz albuma sa slicicama "Blek" ikada bila objavljena u Italiji? Tnx unaprijed.🦝🦦 |
lwood |
Posted - 28/09/2020 : 19:33:11 quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by teller
Za doba LMS nisam bas svrsavao na Yu crtace.. sad se jih veselim..
Šta ćeš..kako čovjek stari postaje sve pervezniji
i da se zajebaješ |
lwood |
Posted - 28/09/2020 : 19:32:38 quote: Originally posted by El Morisco
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by El Morisco
Nakon toliko godina velike pohvale gospodinu Branku Plavšiću za sve što je uradio, a posebno za "Vatrenu zamku". Ne samo crtež, nego i radnja koja je u YU Bleku često znala skrenuti u zajebanciju, ovdje je dobro vođena priča. Preporuka svima koji nikad nisu pročitali ovu epizodu.
u kojem broju LMS je izašla?
Vanredni broj 3 Strip zabavnika (veliki format)
Hvala. Znači nikad je nisan čita. Super. |
cerichus |
Posted - 28/09/2020 : 17:34:54 Meni su Yu crtači bili vrh. Stalno sam bio u iščekivanju kada će izaći epizoda sa domaćim autorima. |
jaki |
Posted - 28/09/2020 : 17:33:01 quote: Originally posted by teller
Za doba LMS nisam bas svrsavao na Yu crtace.. sad se jih veselim..
Šta ćeš..kako čovjek stari postaje sve pervezniji |
teller |
Posted - 28/09/2020 : 17:30:23 Za doba LMS nisam bas svrsavao na Yu crtace.. sad se jih veselim.. |
El Morisco |
Posted - 28/09/2020 : 17:25:17 quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by El Morisco
Nakon toliko godina velike pohvale gospodinu Branku Plavšiću za sve što je uradio, a posebno za "Vatrenu zamku". Ne samo crtež, nego i radnja koja je u YU Bleku često znala skrenuti u zajebanciju, ovdje je dobro vođena priča. Preporuka svima koji nikad nisu pročitali ovu epizodu.
u kojem broju LMS je izašla?
Vanredni broj 3 Strip zabavnika (veliki format) |
lwood |
Posted - 28/09/2020 : 11:41:52 quote: Originally posted by El Morisco
u kojem broju LMS je izašla? |
El Morisco |
Posted - 28/09/2020 : 10:27:54 Nakon toliko godina velike pohvale gospodinu Branku Plavšiću za sve što je uradio, a posebno za "Vatrenu zamku". Ne samo crtež, nego i radnja koja je u YU Bleku često znala skrenuti u zajebanciju, ovdje je dobro vođena priča. Preporuka svima koji nikad nisu pročitali ovu epizodu. |
jaki |
Posted - 27/09/2020 : 09:44:02 vjerovatno i nije znao/znala da je to prvo objavljeno u jugi |
cat claw |
Posted - 27/09/2020 : 02:12:01 quote: Originally posted by delboj
Da, samo s drugim naslovom: Milost za izdajicu.
Ono, kad prevodilac nema pojma sta prevodi i ne zna da je to originalan srpskohrvatski naslov Vatrene zamke.... Zamislite da sada neki prevodilac prevede Fort Navajo sa Tvrdjava smrti ili tako nesto nebulozno prema nekom nemackom ili italijanskom izdanju? |
teller |
Posted - 26/09/2020 : 23:12:00 I sad nisu više štetočine več kuge? Te naslove mijenjaju češče ko čarape... |
delboj |
Posted - 24/09/2020 : 17:13:46 Da, kao Denis. |
cerichus |
Posted - 24/09/2020 : 17:11:45 quote: Originally posted by delboj
Vidim da su sad kuge umjesto štetočine. Ljepše je zvučalo štetočine.
A možda bi najbolje zvučalo napasti. |
delboj |
Posted - 24/09/2020 : 17:01:40 Vidim da su sad kuge umjesto štetočine. Ljepše je zvučalo štetočine. |
Kruger |
Posted - 24/09/2020 : 12:01:42 quote: Originally posted by cerichus
quote: Originally posted by Kruger
Da stigao je. Druga priča je Yu Blek. A došao je i DD 181. Bijeda i okrutnost.
Je li Yu-epizoda Vatrena zamka?
Kako delboj kaže, da to je ta. |
Curunir |
Posted - 23/09/2020 : 21:35:12 quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by Curunir
Zapadna civilizacija ubrzano otupljuje. Djeca samo tipkaju, digitala i ništa. Pojma nemaju ni o čemu. Generacija debila kojima ponosni roditelji tepaju "moje malo zlato, supermane moj" i koje ne smiješ ukrivo ni pogledati. Ne znaju ni govoriti ni pisati, a pamćenje im je kao u amebe, i to ne osobito uspješne.
potpuno se slažem, ali ne samo zapadna (u geografskom smislu), nego i skoro cijela evropa, pogotovo naši krajevi.
Naravno. Mislio sam na čitav svijet, civilizaciju, npr. i Rusija u tom smislu spada u "zapadnu", kao način života. |
delboj |
Posted - 23/09/2020 : 16:04:37 Da, samo s drugim naslovom: Milost za izdajicu. |
cerichus |
Posted - 23/09/2020 : 16:03:24 quote: Originally posted by Kruger
Da stigao je. Druga priča je Yu Blek. A došao je i DD 181. Bijeda i okrutnost.
Je li Yu-epizoda Vatrena zamka? |
jaki |
Posted - 23/09/2020 : 11:26:05 Tako mi i treba kad se pouzdajem u if stranicu |
Kruger |
Posted - 23/09/2020 : 11:04:55 Da stigao je. Druga priča je Yu Blek. A došao je i DD 181. Bijeda i okrutnost. |
roby05 |
Posted - 23/09/2020 : 10:44:48 Od jutros na kioscima! |