T O P I C R E V I E W |
Curunir |
Posted - 29/01/2022 : 11:20:07 Evo ga u SNK. Crta Piccinelli, ha.
https://shop.sergiobonelli.it/tex/2020/08/28/albo/i-tre-fratelli-bill-1008627/ |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
zlatan bihac |
Posted - 30/01/2022 : 15:09:06 quote: Originally posted by ReemCP
quote: Originally posted by zlatan bihac
Ljepše izgleda maxi kao i extra, a i tradicija od 26 godina je na strani extra...a i na samom stripu piše maxi, a ne maksi..
Tako je Zlatane, nije u redu da netko prema svom vlastitom nahođenju naziva pogrešno topic, ediciju koja se tradicionalno godinama zove "maxi" i nikako drugačije. Rasprava u temi kako bi trebalo pravilno biti je jedna stvar, ali edicija se zove "maxi" i točka, nema druge.
Baš tako..svi mi znamo da u našoj abecedi nema slova x, i ne mora se biti nikakav gramatički expert, ali ako kod izdavača stoji naziv edicije, drži se toga... |
lwood |
Posted - 30/01/2022 : 12:56:57 S kin ja gubin vrime... |
lwood |
Posted - 30/01/2022 : 12:56:20 quote: Originally posted by shalilo6
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by shalilo6
Ah da ,ostalo ti je x u Texu.
Tex je osobno ime, a Meksiko nikad neće bit Mexico isto ko što Njemačaka neće bit Deautchland, Obala bjelokosti nikad neće bit Cote D'ivore, Beč nikad neće bit Vienna, Pariz neće bit Paris ni Budimpešta Budapest
Lupetaš. Promašena ti je usporedba. Mexico se tako piše jerbo je ostalo po starinski. Pravilno bi se pisalo Mejico. Al i MeXiko i MeJico se čita MeHiko. Znači prihvaćaš tuđu grešku i još je krivo izgovaraš. Bravo
Mexico se na jeziku naroda po kojem je dobio ime izgovara Mešiko, tako da ni ti i ja nismo u pravu. Ali kad je ta riječ došla kod nas, nije došla sa španjolskog govornog područja gdje se se X izgovara kao H, nego s područja gdje je X iks ili ks. Uvriježila se u vrijeme dok su imena država i osobna imena bila podložna transkripciji i prijevodu. Tako i dan danas imamo Ričarda lavljeg srca, Karla Velikog, Henrika, Ivanu Orleansku itd. Cournir je u pravu, Maksi je ispravno, ali mi smo u današnje vrijme toliko bombardirani promotivnim sloganima koji sadrže riječi: Maxi, Extra, Super, Mega i
td., da nam naše inačice tih riječi zvuče čudno.
Tako je, odi u Mexico pa in govori Mešiko,mexoši će bit oduševljeni. |
ReemCP |
Posted - 30/01/2022 : 12:51:25 quote: Originally posted by zlatan bihac
Ljepše izgleda maxi kao i extra, a i tradicija od 26 godina je na strani extra...a i na samom stripu piše maxi, a ne maksi..
Tako je Zlatane, nije u redu da netko prema svom vlastitom nahođenju naziva pogrešno topic, ediciju koja se tradicionalno godinama zove "maxi" i nikako drugačije. Rasprava u temi kako bi trebalo pravilno biti je jedna stvar, ali edicija se zove "maxi" i točka, nema druge. |
shalilo6 |
Posted - 30/01/2022 : 12:41:23 quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by shalilo6
Tex je osobno ime, a Meksiko nikad neće bit Mexico isto ko što Njemačaka neće bit Deautchland, Obala bjelokosti nikad neće bit Cote D'ivore, Beč nikad neće bit Vienna, Pariz neće bit Paris ni Budimpešta Budapest
Lupetaš. Promašena ti je usporedba. Mexico se tako piše jerbo je ostalo po starinski. Pravilno bi se pisalo Mejico. Al i MeXiko i MeJico se čita MeHiko. Znači prihvaćaš tuđu grešku i još je krivo izgovaraš. Bravo
Mexico se na jeziku naroda po kojem je dobio ime izgovara Mešiko, tako da ni ti i ja nismo u pravu. Ali kad je ta riječ došla kod nas, nije došla sa španjolskog govornog područja gdje se se X izgovara kao H, nego s područja gdje je X iks ili ks. Uvriježila se u vrijeme dok su imena država i osobna imena bila podložna transkripciji i prijevodu. Tako i dan danas imamo Ričarda lavljeg srca, Karla Velikog, Henrika, Ivanu Orleansku itd. Cournir je u pravu, Maksi je ispravno, ali mi smo u današnje vrijme toliko bombardirani promotivnim sloganima koji sadrže riječi: Maxi, Extra, Super, Mega itd., da nam naše inačice tih riječi zvuče čudno. |
jaki |
Posted - 30/01/2022 : 12:27:42 to što nekome nešto lijepše izgleda ne znači da je ispravno. u hrvatskom je maksi i ekstra. |
zlatan bihac |
Posted - 30/01/2022 : 12:11:33 Ljepše izgleda maxi kao i extra, a i tradicija od 26 godina je na strani extra...a i na samom stripu piše maxi, a ne maksi.. |
shalilo6 |
Posted - 30/01/2022 : 12:06:27 quote: Originally posted by Chief Warhead
quote: Originally posted by mmihoci
quote: Originally posted by Chief Warhead
quote: Originally posted by Spock
Svakome normalnom bez kompleksa "Maxi" bolje izgleda.
Istina, ali "Metro" ima bolji izbor i niže cene.
Ma svašta, Interspar (ili možda Interšpar) je jeftiniji.
A nemojmo se sad bahatiti
quote: Originally posted by teller
Meni je Cufunir ok..
Kakve su cene tamo?
Eksplozivne |
Chief Warhead |
Posted - 30/01/2022 : 11:21:44 quote: Originally posted by mmihoci
quote: Originally posted by Chief Warhead
Ma svašta, Interspar (ili možda Interšpar) je jeftiniji.
A nemojmo se sad bahatiti
quote: Originally posted by teller
Meni je Cufunir ok..
Kakve su cene tamo? |
teller |
Posted - 30/01/2022 : 11:09:22 Meni je Cufunir ok.. Jer zna da sam Janez pa me ne lovi na hrvatski ili ciji več pravopis.. Mogu lupetat ko u seoskoj kafani pa... |
mmihoci |
Posted - 30/01/2022 : 11:05:13 quote: Originally posted by Chief Warhead
Ma svašta, Interspar (ili možda Interšpar) je jeftiniji. |
Chief Warhead |
Posted - 30/01/2022 : 10:54:13 quote: Originally posted by Spock
Istina, ali "Metro" ima bolji izbor i niže cene. |
BeaGea |
Posted - 30/01/2022 : 10:44:18 quote: Originally posted by shalilo6
Upravo tako. Ali uvijek ima onih koji ne razumiju. Tako nepismeni pišu western umjesto vestern I naravno da je Tex, edicija maksi. Cemu uopće rasprave. Druga je stvar ako ne zelimo poštovati materinji jezik vec koristiti jezik ulice. |
Spock |
Posted - 30/01/2022 : 10:29:06 quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by ReemCP
Maksi odvratno zvuči, sva sreća pa je Ludens zadržao maxi kako je i kod Talijana.
Maksi i Maxi ZVUČE jednako. Imaš li ti majke ti išta u glavi??????
Eh da, za razliku od tebe, Reem je čovjek kakvog bi svatko htio za prijatelja, susjeda, kolegu... |
Spock |
Posted - 30/01/2022 : 10:13:18 quote: Originally posted by Curunir
Maxi je ime edicije, u ovom slučaju strano ime, pa nema veze s našim pravopisom. Ipak, to je ovdje nebitno. Maksi natpis bi izgledao očajno.
Ne znam odakle ti potreba da se miješsaš u nešto što nimalo ne znaš. Ime edicije, i to strano??? A da kakvo će biti??????? Gospe mila... Pa ćemo ostaviti Speciale umjesto Specijal?? NISU TO VLASTITA IMENA!!!!! Izgledalo bi očajno?? Vlastita ti je abeceda očajna, pa hoćeš tuđu??? Nemoj, molim te. Bolje poradi na pravopisu, recenzije su ti pune pogrešaka. Nisam htio komentirati, ali kad već vučeš za jezik i laprdaš bedastoće.
Tvoj bahatluk je tako tipičan za vukojebinu iz koje bi htio pobjeći! Žao mi je što većina nije na razini tvojih moždanih kapaciteta.
Svakome normalnom bez kompleksa "Maxi" bolje izgleda. Govori za uši, a piši za oči!
Sad možeš izvući moje kriminalne pogreške iz recenzija, pa me dokrajčiti. Joj da, bahato si napisao: "nisam baš raspoložen za besplatne repeticije o temeljima jezika", iako te nitko i nije pitao za savjet. Uživaj! |
anto |
Posted - 30/01/2022 : 10:00:54 quote: Originally posted by lwood
Maksi je bzv. To ka kad vidin Meksiko.
da ne ulazim sad u maxi/maksi raspravu,ali ovo za Meksiko/Mexico je stvarno debilno - gore je shalilo lepo objasnio.
a inače se potpuno slažem sa Curunirom. |
lwood |
Posted - 30/01/2022 : 08:44:58 quote: Originally posted by shalilo6
Lupetaš. Promašena ti je usporedba. Mexico se tako piše jerbo je ostalo po starinski. Pravilno bi se pisalo Mejico. Al i MeXiko i MeJico se čita MeHiko. Znači prihvaćaš tuđu grešku i još je krivo izgovaraš. Bravo |
shalilo6 |
Posted - 30/01/2022 : 08:28:05 quote: Originally posted by lwood
Tex je osobno ime, a Meksiko nikad neće bit Mexico isto ko što Njemačaka neće bit Deautchland, Obala bjelokosti nikad neće bit Cote D'ivore, Beč nikad neće bit Vienna, Pariz neće bit Paris ni Budimpešta Budapest |
lwood |
Posted - 30/01/2022 : 08:15:37 Ah da ,ostalo ti je x u Texu. |
lwood |
Posted - 30/01/2022 : 08:14:42 quote: Originally posted by Curunir
Da, pravilno je bezveze, poput Meksika. Važno je pomodarski, tuđe, pa je odlično. E jebem vam mozak od palente.
Po kojoj logici je to pravilno? Meksiko je onda nepravilno koliko i Mexico. Al bar je lipše za vidit. Da furate da se piše Mehiko ,imalo bi bar nekog smisla.
|
teller |
Posted - 30/01/2022 : 07:42:27 Maksi je glupo pa bilo čije da je.. MAXI je ZAKON! Ajmo lektore, poubijaj nas sve redom! Ili se bojiš da te mi uništimo iskustvom?*
* vidi svoj potpis! |
Curunir |
Posted - 30/01/2022 : 02:19:06 quote: Originally posted by ReemCP
Maksi odvratno zvuči, sva sreća pa je Ludens zadržao maxi kako je i kod Talijana.
Maksi i Maxi ZVUČE jednako. Imaš li ti majke ti išta u glavi?????? |
Curunir |
Posted - 30/01/2022 : 02:18:18 quote: Originally posted by lwood
Da, pravilno je bezveze, poput Meksika. Važno je pomodarski, tuđe, pa je odlično. E jebem vam mozak od palente. |
Curunir |
Posted - 30/01/2022 : 02:16:58 quote: Originally posted by Spock
Maxi je ime edicije, u ovom slučaju strano ime, pa nema veze s našim pravopisom. Ipak, to je ovdje nebitno. Maksi natpis bi izgledao očajno.
Ne znam odakle ti potreba da se miješsaš u nešto što nimalo ne znaš. Ime edicije, i to strano??? A da kakvo će biti??????? Gospe mila... Pa ćemo ostaviti Speciale umjesto Specijal?? NISU TO VLASTITA IMENA!!!!! Izgledalo bi očajno?? Vlastita ti je abeceda očajna, pa hoćeš tuđu??? Nemoj, molim te. Bolje poradi na pravopisu, recenzije su ti pune pogrešaka. Nisam htio komentirati, ali kad već vučeš za jezik i laprdaš bedastoće.
|
velka031 |
Posted - 30/01/2022 : 01:25:51 Autorski dvojac obećava! |
|
|