forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 VČ ZS naslovnice

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
manhunter Posted - 09/04/2022 : 18:39:40
Jedan ozbiljno-neozbiljan poll.

Koje je vaše mišljenje o domaćim naslovnicama ZS u izdanju VČ? Uključujući i "onih" 13.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
kostard Posted - 10/05/2023 : 15:54:28
Šteta što nije bila opcija grozne, pa sam glasovao da su u najmanju ruku loše, ne?
Siljak66 Posted - 15/06/2022 : 15:09:45
Kako koja... Ja recimo volim one retro od Mikice i sl. Mada generalno izdanje nije ni blizu LMS od Golconde, ne liči na stari serijal.
Space Marine Posted - 22/04/2022 : 20:24:28
Kvaliteta varira, ali uglavnom od svih zamjenskih naslovnica po broju bude bar jedna (meni) dobra/vrlo dobra. Dobro za ljude koji ne žele dizajn A naslovnice - biraju po svom ukusu, a tu mogućnost odabira nemamo baš često.
PijaniPatak Posted - 21/04/2022 : 22:27:58
Opusti se, bre. Prckam malo ne bismo li koraknuli dalje od Ivanovog zevanja, Herculovog meketanja ili tvojih oftamoloških boljki
Ovde se sve nešto umočvarilo, svi bi samo da razmenjuju politički korektna i generalizovana mišljenja umesto da ga stoički nameću odnosno RASPRAVLJAJU.

A jbno me zanima koja je to po vama naslovnica loša. Gajić? Really?

Pa ona "kleta" ZS trojka izgleda sto puta bolje od Ferrijeve.

Edit: nije valjda da pišeš kad si na poslu?

manhunter Posted - 20/04/2022 : 08:30:00
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Tako sam i mislio

Šta si mislio?

Na odmoru sam, pa zamisli kad nemam vremena da trčim da odgovaram odmah. Obrazložiću ti sve jednom prilikom, ali i za to ne vidim svrhu,pošto su tebi skoro sve odlične. Za razliku od tebe, ja ne želim da drugima nametnem svoje razmišljanje i da ih ubedim u svoj stav. Kažem svoj stav, saslušam tuđ i to je otprilike to. To se takođe naziva razmena mišljenja.
PijaniPatak Posted - 20/04/2022 : 07:55:58
Tako sam i mislio
PijaniPatak Posted - 18/04/2022 : 08:08:01
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Kvalitet varira, ali skoro svaka naslovnica makar tehnički (kadriranje, postavka figura, ideja, stilistička nepristranost) mete SBE pozerske korice.

OK. Vreme je onda da kupim naočare i upišem tečaj kadriranja i postavke figura na naslovnicama. Meni je velika većina ofrlje urađena.

Pokaži mi tu većinu

Jedine koje stvarno gube u poređenju su Talajićeva Nasilhe u Darkvudu, Mikičina Kuća užasa, Dilan Dog Čudovišna gozba (koja nije ni ofrlje, samo mi se ni stil ni postavka ne sviđaju) i Zagor Vuk Samotnjak jer je domaća varijanta samo statičnija od originala (ali ne i loše nacrtana).

To je četiri naspram 38. Dodaj na to još možda dve do max tri naslovne, opet teško da ćeš doseći značajan procenat, a kamoli veliku većinu.
stripnik Posted - 11/04/2022 : 21:27:00
Zagorovi crtači naslovnih često imaju problema sa anatomijom ruku.

Bicepsi, tricepsi i najčešće mišići podlaktice i sama podlaktica izgledaju čudno, da ne kažem grotesktno.
Često se to isto događa i sa licem.
stripnik Posted - 11/04/2022 : 21:23:23
Nakon nekoliko loših, pretežno Zagorovih, odlučio sam se za korice A i sada samo njih uzimam.

Nema loših, slažem se. Ne. ... https://veselicetvrtak.com/izdanja/zlatna-serija/zlatna-serija-6-korica-b-zagor-stazama-severa-senka-proslosti/
anto Posted - 11/04/2022 : 21:01:50
od dobrih do odličnih;loših nema.
giant Posted - 11/04/2022 : 16:00:04
Varijanta sa više naslovnim stranama je simpa potez. Ja uzmem samo onu, koja mi je najbolja, ili retro ili originalna talijanska. Obe imam samo broj 1.
Nekoliko domaćih mi je vrlo dobrih, izmedu kojih bi recimo izdvojio kao najbolju Tajna nemoguće sekire (Gajić), koja je na debelo "potukla" originalnu naslovnicu. Inače malo čudno izgleda kombinacija retro/original na polici, jer su im hrbtovi različiti, ali jbg, bar ne dupliram, jer mi je to totalno bez veze. Više mi znači to, šta je unutra
stripnik Posted - 11/04/2022 : 09:52:18
Cijelu tu spiku sa nekoliko varijanti naslovnih nikada nisam popušio.
Doživljavam ju uvijek kao attack na kolekcionarsku ovisnost. I bespotrebnu potrebu za još više stripovskog prostora.

Glasao sam, kao i većina, za nešto drugo. Nisi nam dozvolio da kažemo da su nam naslovnice OK.
stripnik Posted - 11/04/2022 : 09:38:46
Ja sam odlučio uzimati korice A. Kreativa je modernija. Ne tražim nostalgiju u novim ZS-a. Nostalgija nestaje sa Dylanom i ostalima kojih nije bilo u vrijeme dok sam pratio originalnu ZS.
Korice A kreću od ocjena -4 do 5. Dok kod korica B,C,D - žuta traka s lijeve strane - naslovne imaju raspon od izvanrednih do bezobrazno loših. I zato sam odlučio uzimati samo one koje mi se stvarno sviđaju. A te su rijetke. Korice A pratim konstantno.
manhunter Posted - 10/04/2022 : 20:51:03
quote:

Kvalitet varira, ali skoro svaka naslovnica makar tehnički (kadriranje, postavka figura, ideja, stilistička nepristranost) mete SBE pozerske korice.

OK. Vreme je onda da kupim naočare i upišem tečaj kadriranja i postavke figura na naslovnicama. Meni je velika većina ofrlje urađena.
Hercule Poirot Posted - 10/04/2022 : 19:44:49
quote:

Meeehh....
ivanl Posted - 10/04/2022 : 19:02:19
quote:

Anto_123 Posted - 10/04/2022 : 17:12:02
Tu smo temu već prožvakali uzduž i poprijeko ali eto uvijek se ima šta novo dodati. Meni je 4-5 njih super ali većina i ne baš. Više bi meni kao pojedincu odgovaralo da su uz žutu traku orginalne talijanske naslovne, barem bih onda kupovao samo jednu verziju jedne priče, ovako , nerijetko i po tri kupim, biće valjda iz nostalgije. Ono što mi je najteže palo je što nisu stavili onu izvornu naslovnu Nasilja u Darkvudu , u istim bojama, kao prva Dnevnikova. Naravno uz novu žutu traku VČ-tka. To je strip koji nikada nisam nabavio, pa bi mi to bila kakva takva utjeha. Sve u svemu teraj dalje uz ubrzanje i što manje ponavljanja Zagorovih starih epizoda koje su dostupne u milion verzija
Anto_123 Posted - 10/04/2022 : 16:58:39
quote:
Originally posted by Anto_123

quote:
Originally posted by Elderane84

Meni je većina odlična. Onih 13 su mi blago u kolekciji, sigurno da Zagora poput onoga od Zografa nikad nismo vidjeli.

Nadam se da nikad više niti neemo

-Nećemo
Anto_123 Posted - 10/04/2022 : 16:56:59
quote:
Originally posted by Elderane84

Meni je većina odlična. Onih 13 su mi blago u kolekciji, sigurno da Zagora poput onoga od Zografa nikad nismo vidjeli.

Nadam se da nikad više niti neemo
PijaniPatak Posted - 10/04/2022 : 16:48:04
DOMI Posted - 10/04/2022 : 11:47:45
u prosjeku - negdje su na razini "stare" ZS, neke bolje, neke lošije ali, možda sam pristran, možda ne mogu biti dovoljno objektivan zbog te kratkotrajne karte za povratak u djetinjstvo, koju oduševljeno kupujem svaki mjesec ne mareći za neke detalje.. ponekad sam opsjednut time koliko je široka žuta traka i sam se sebi smijem

glasujem ipak za "nešto drugo"
DuskeArrow Posted - 10/04/2022 : 10:21:48
Meni je ovo super. Kad mi se svidi uzmem VC naslovnicu, kad mi se ne svidi uzmem orginalanu i na kraju uglavnom sve zavrsi sa dobrim naslovnicama. xD
King Warrior Posted - 10/04/2022 : 09:47:09
Variraju od losih do fenomenalnih. Uglavnom, ideja sa dodatnim naslovnicama je top, narodu je ponudjen izbor, to je uvijek dobro i nadje se za svaciji ukus nesto.
Elderane84 Posted - 09/04/2022 : 22:22:57
ivanl Posted - 09/04/2022 : 22:08:08
Ono...
Grujic nije bio los.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000