T O P I C R E V I E W |
manhunter |
Posted - 09/04/2022 : 18:39:40 Jedan ozbiljno-neozbiljan poll.
Koje je vaše mišljenje o domaćim naslovnicama ZS u izdanju VČ? Uključujući i "onih" 13. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
kostard |
Posted - 10/05/2023 : 15:54:28 Šteta što nije bila opcija grozne, pa sam glasovao da su u najmanju ruku loše, ne? |
Siljak66 |
Posted - 15/06/2022 : 15:09:45 Kako koja... Ja recimo volim one retro od Mikice i sl. Mada generalno izdanje nije ni blizu LMS od Golconde, ne liči na stari serijal. |
Space Marine |
Posted - 22/04/2022 : 20:24:28 Kvaliteta varira, ali uglavnom od svih zamjenskih naslovnica po broju bude bar jedna (meni) dobra/vrlo dobra. Dobro za ljude koji ne žele dizajn A naslovnice - biraju po svom ukusu, a tu mogućnost odabira nemamo baš često. |
PijaniPatak |
Posted - 21/04/2022 : 22:27:58 Opusti se, bre. Prckam malo ne bismo li koraknuli dalje od Ivanovog zevanja, Herculovog meketanja ili tvojih oftamoloških boljki Ovde se sve nešto umočvarilo, svi bi samo da razmenjuju politički korektna i generalizovana mišljenja umesto da ga stoički nameću odnosno RASPRAVLJAJU.
A jbno me zanima koja je to po vama naslovnica loša. Gajić? Really?
Pa ona "kleta" ZS trojka izgleda sto puta bolje od Ferrijeve.
Edit: nije valjda da pišeš kad si na poslu?
|
manhunter |
Posted - 20/04/2022 : 08:30:00 quote: Originally posted by PijaniPatak
Tako sam i mislio
Šta si mislio?
Na odmoru sam, pa zamisli kad nemam vremena da trčim da odgovaram odmah. Obrazložiću ti sve jednom prilikom, ali i za to ne vidim svrhu,pošto su tebi skoro sve odlične. Za razliku od tebe, ja ne želim da drugima nametnem svoje razmišljanje i da ih ubedim u svoj stav. Kažem svoj stav, saslušam tuđ i to je otprilike to. To se takođe naziva razmena mišljenja. |
PijaniPatak |
Posted - 20/04/2022 : 07:55:58 Tako sam i mislio |
PijaniPatak |
Posted - 18/04/2022 : 08:08:01 quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by PijaniPatak
Kvalitet varira, ali skoro svaka naslovnica makar tehnički (kadriranje, postavka figura, ideja, stilistička nepristranost) mete SBE pozerske korice.
OK. Vreme je onda da kupim naočare i upišem tečaj kadriranja i postavke figura na naslovnicama. Meni je velika većina ofrlje urađena.
Pokaži mi tu većinu
Jedine koje stvarno gube u poređenju su Talajićeva Nasilhe u Darkvudu, Mikičina Kuća užasa, Dilan Dog Čudovišna gozba (koja nije ni ofrlje, samo mi se ni stil ni postavka ne sviđaju) i Zagor Vuk Samotnjak jer je domaća varijanta samo statičnija od originala (ali ne i loše nacrtana).
To je četiri naspram 38. Dodaj na to još možda dve do max tri naslovne, opet teško da ćeš doseći značajan procenat, a kamoli veliku većinu. |
stripnik |
Posted - 11/04/2022 : 21:27:00 Zagorovi crtači naslovnih često imaju problema sa anatomijom ruku.
Bicepsi, tricepsi i najčešće mišići podlaktice i sama podlaktica izgledaju čudno, da ne kažem grotesktno. Često se to isto događa i sa licem. |
stripnik |
Posted - 11/04/2022 : 21:23:23 Nakon nekoliko loših, pretežno Zagorovih, odlučio sam se za korice A i sada samo njih uzimam.
Nema loših, slažem se. Ne. ... https://veselicetvrtak.com/izdanja/zlatna-serija/zlatna-serija-6-korica-b-zagor-stazama-severa-senka-proslosti/
|
anto |
Posted - 11/04/2022 : 21:01:50 od dobrih do odličnih;loših nema. |
giant |
Posted - 11/04/2022 : 16:00:04 Varijanta sa više naslovnim stranama je simpa potez. Ja uzmem samo onu, koja mi je najbolja, ili retro ili originalna talijanska. Obe imam samo broj 1. Nekoliko domaćih mi je vrlo dobrih, izmedu kojih bi recimo izdvojio kao najbolju Tajna nemoguće sekire (Gajić), koja je na debelo "potukla" originalnu naslovnicu. Inače malo čudno izgleda kombinacija retro/original na polici, jer su im hrbtovi različiti, ali jbg, bar ne dupliram, jer mi je to totalno bez veze. Više mi znači to, šta je unutra |
stripnik |
Posted - 11/04/2022 : 09:52:18 Cijelu tu spiku sa nekoliko varijanti naslovnih nikada nisam popušio. Doživljavam ju uvijek kao attack na kolekcionarsku ovisnost. I bespotrebnu potrebu za još više stripovskog prostora.
Glasao sam, kao i većina, za nešto drugo. Nisi nam dozvolio da kažemo da su nam naslovnice OK. |
stripnik |
Posted - 11/04/2022 : 09:38:46 Ja sam odlučio uzimati korice A. Kreativa je modernija. Ne tražim nostalgiju u novim ZS-a. Nostalgija nestaje sa Dylanom i ostalima kojih nije bilo u vrijeme dok sam pratio originalnu ZS. Korice A kreću od ocjena -4 do 5. Dok kod korica B,C,D - žuta traka s lijeve strane - naslovne imaju raspon od izvanrednih do bezobrazno loših. I zato sam odlučio uzimati samo one koje mi se stvarno sviđaju. A te su rijetke. Korice A pratim konstantno.
|
manhunter |
Posted - 10/04/2022 : 20:51:03 quote: Originally posted by PijaniPatak
Kvalitet varira, ali skoro svaka naslovnica makar tehnički (kadriranje, postavka figura, ideja, stilistička nepristranost) mete SBE pozerske korice.
OK. Vreme je onda da kupim naočare i upišem tečaj kadriranja i postavke figura na naslovnicama. Meni je velika većina ofrlje urađena. |
Hercule Poirot |
Posted - 10/04/2022 : 19:44:49 quote: Originally posted by PijaniPatak
Meeehh.... |
ivanl |
Posted - 10/04/2022 : 19:02:19 quote: Originally posted by PijaniPatak
|
Anto_123 |
Posted - 10/04/2022 : 17:12:02 Tu smo temu već prožvakali uzduž i poprijeko ali eto uvijek se ima šta novo dodati. Meni je 4-5 njih super ali većina i ne baš. Više bi meni kao pojedincu odgovaralo da su uz žutu traku orginalne talijanske naslovne, barem bih onda kupovao samo jednu verziju jedne priče, ovako , nerijetko i po tri kupim, biće valjda iz nostalgije. Ono što mi je najteže palo je što nisu stavili onu izvornu naslovnu Nasilja u Darkvudu , u istim bojama, kao prva Dnevnikova. Naravno uz novu žutu traku VČ-tka. To je strip koji nikada nisam nabavio, pa bi mi to bila kakva takva utjeha. Sve u svemu teraj dalje uz ubrzanje i što manje ponavljanja Zagorovih starih epizoda koje su dostupne u milion verzija |
Anto_123 |
Posted - 10/04/2022 : 16:58:39 quote: Originally posted by Anto_123
quote: Originally posted by Elderane84
Meni je većina odlična. Onih 13 su mi blago u kolekciji, sigurno da Zagora poput onoga od Zografa nikad nismo vidjeli.
Nadam se da nikad više niti neemo
-Nećemo |
Anto_123 |
Posted - 10/04/2022 : 16:56:59 quote: Originally posted by Elderane84
Meni je većina odlična. Onih 13 su mi blago u kolekciji, sigurno da Zagora poput onoga od Zografa nikad nismo vidjeli.
Nadam se da nikad više niti neemo |
PijaniPatak |
Posted - 10/04/2022 : 16:48:04 Kvalitet varira, ali skoro svaka naslovnica makar tehnički (kadriranje, postavka figura, ideja, stilistička nepristranost) mete SBE pozerske korice.
|
DOMI |
Posted - 10/04/2022 : 11:47:45 u prosjeku - negdje su na razini "stare" ZS, neke bolje, neke lošije ali, možda sam pristran, možda ne mogu biti dovoljno objektivan zbog te kratkotrajne karte za povratak u djetinjstvo, koju oduševljeno kupujem svaki mjesec ne mareći za neke detalje.. ponekad sam opsjednut time koliko je široka žuta traka i sam se sebi smijem
glasujem ipak za "nešto drugo" |
DuskeArrow |
Posted - 10/04/2022 : 10:21:48 Meni je ovo super. Kad mi se svidi uzmem VC naslovnicu, kad mi se ne svidi uzmem orginalanu i na kraju uglavnom sve zavrsi sa dobrim naslovnicama. xD |
King Warrior |
Posted - 10/04/2022 : 09:47:09 Variraju od losih do fenomenalnih. Uglavnom, ideja sa dodatnim naslovnicama je top, narodu je ponudjen izbor, to je uvijek dobro i nadje se za svaciji ukus nesto. |
Elderane84 |
Posted - 09/04/2022 : 22:22:57 Meni je većina odlična. Onih 13 su mi blago u kolekciji, sigurno da Zagora poput onoga od Zografa nikad nismo vidjeli. |
ivanl |
Posted - 09/04/2022 : 22:08:08 Ono... Grujic nije bio los. |