T O P I C R E V I E W |
LudensovPotrcko |
Posted - 06/07/2023 : 16:27:08 Uzimajući u obzir koliki je Big Ben, to ne može biti putnički avion...
Scenarij: Contu Crtež: Casertano
Broj originala 370.
Već dostupan na shop.strip-agent.hr
Uskoro i na ostalim prodajnim mjestima. |
17 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
ivanl |
Posted - 17/09/2023 : 23:23:01 Ovo je ludilo!
Ja sam slistio jos jednom danas ovu Dylanovu epizodu izmedu zadnjih Fibrinih dvaju Tezuki i Predka u dvije knjige, i mogu kazati; ovo je, ludilo!
Bas mi je milo koliko moj jako dragi SBE junak Dylan, moze biti odlican u odlicnoj prici, kad svi njihovi ongoing serijali danasnjice plutaju u vodama stajacicama. Ova je epizoda, prava rijeka koja nemilo pici ka uscu.
Ovo se ponovo iscitava, za neko kratko vrijeme. |
ivanl |
Posted - 16/09/2023 : 11:49:45 Razvuklo mi se vrijeme na druge stripove i evo tek jucer sam procitao ovog kiosk Dylana.
Wow!
Ne sjecam se da sam ovako gustao u nekoj njegovoj epizodi. Scenaristica sjajna. Prica brza, 'vozi' ko luda. U cas slistis strip. Odlicna prica. Casertano, nikad bolji u crtezu, a uvijek je sjajan. Nevjerovatno kako im se 'omakla' ovakva dobra epizoda. Ovom broju cu se jos vracati. Preporuka ko kuca za ovu epizodu! |
Ted Miller |
Posted - 08/08/2023 : 21:40:30 ne ne ne, bas je ovako epizoda odlicna, DD nije samo horror, vise phiholoski strip i igranje umom, sto je stvarno a sto nestvarno, komedija je cisto zlato ovdje, svi histericni, ludi i smjesni. |
dariohead |
Posted - 08/08/2023 : 16:14:55 Sve mi je OK da se pokušava napraviti nešto novo i svježe ali me razočarala epizoda. Sve u priči je "telefonirano" i totalno predvidljivo, da ne pričam da je sve kao neka propovijed o predrasudama ali zbilja loše napravljeno. Mislim, ovo je Dylan Dog i mogli su barem u sve to provući neku notu horrora i/ili nadnaravnog. Ovako je sve samo meh. Šteta. |
Barker |
Posted - 22/07/2023 : 19:55:32 Evo sta sam napisao kad sam procitao ovo. Tako da slazem se i sa Lucy i sa Deersom |
Barker |
Posted - 22/07/2023 : 19:54:31 Originally posted by Lucy Liu
Epizoda je bila inspirirana stvarnim događajem kad je jedan američki učenik donio home-made sat u školu i jedan učitelj ga je prijavio misleći da je to bomba, samo zato što je učenik bio crnac/musliman. Razvući taj događaj na 96 strana i još u njega uvući Dylana mi se činilo nemogućim, no scenaristica je uspjela. Uspjela je u tome što je kombinirala dva faktora koja rjetko viđamo u Dylan Dogu; nedostatak horrora i obilje humora. Tu je još ubačeno nekoliko likova, pa imamo odnos Bloch-Rania, pa ona car-chase scena s Carpenterom... i sve to kako bi čitatelj došao do pouke da je pravi teror - ljudska glupost.
U potpunosti se slazem. Ocekivao sam totalni krah, a ispalo je sasvim obrnuto. Vrlo veoma solidna epizoda :) A i Casertano posle duuugo vremena ne izgleda lose. jel napisala ova Contu jos nesto za Dilana? Totalno mi nepoznato zvuci.
|
Deers |
Posted - 21/07/2023 : 16:36:01 Teror
Contu/Casertano
Zanimljivo. Aktualna tema obrađena ne jedan nadrealno crnohumorni način bez da upadne u zamku parodije. Baš me ugodno iznenadilo. Bravo za autoricu. Casertano malo drukčiji, čak mi se čini bolji no inače. |
marcho |
Posted - 08/07/2023 : 20:34:37 Sljedeća epizoda u najavi je crossover s Dampyrom. Problem je što se direktni nastavak te epizode, odnosno njen drugi dio nalazi u serijalu Dampyr, koji Ludens/Strip agent ne objavljuje. |
Altairfan |
Posted - 08/07/2023 : 13:20:26 Na naslovnici piše TEROR. |
gogs.321 |
Posted - 08/07/2023 : 07:51:29 Na kioscima. |
ivanl |
Posted - 07/07/2023 : 01:21:27 I da se eto, nekom suludom slucajnoscu, nekako zajebu, pa pritisnu gas i pocnu izbacivati dva na mjesec, opet bi prokleto kasnili... |
kiky |
Posted - 06/07/2023 : 21:35:55 Simpatična epizoda o predrasudama i ljudskoj gluposti koja generira sveopći užas (iliti teror). |
Lucy Liu |
Posted - 06/07/2023 : 19:41:27 Ovo sam čitao u izdanju Veselog Četvrtka i jako mi se svidjela |
IGMAN2 |
Posted - 06/07/2023 : 17:23:48 quote: Originally posted by Space Marine
Pa je li Teror ili Užas?
Ma, kako hoces- sve ti je rekao delboj |
Space Marine |
Posted - 06/07/2023 : 16:42:04 Pa je li Teror ili Užas? |
delboj |
Posted - 06/07/2023 : 16:41:51 Šta je ovo? U šta se Dilan pretvorio? Tematika je takva da se ne zna o čemu je priča ni kakve ko ima ciljeve. Dilan se glupo ponašao, a ostali prave nadrealni haos Londonu. |
Ted Miller |
Posted - 06/07/2023 : 16:40:36 Ludens se raspištoljio, dosta toga izlazi sada dan za danom novosti :P |