forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 U kojem periodu Zagora vam je Ferri najbolji?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
liliputanac Posted - 06/08/2023 : 13:40:16
U kojem periodu Zagora vam je Ferri najbolji? U kojim "stoljećima" brojeva serijala vam je Ferri u najboljoj formi?

Za mene definitivno 201-300, mada je i tu mrtva trka sa idućim desetljećem.

U kojim epizodama i zašto ?
13   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
liliputanac Posted - 08/08/2023 : 17:10:52
quote:
Originally posted by Ivan Liverpool

Glasao sam i ja za 101 do 200. Mada je njegov prime mozda od broja 84 (Indijanski cirkus) pa sve do 300 i nekog broja.
Unatoc tome sto i prije 100 ima sjajnih radova, za taj period se ne moze glasati zbog onih pocetnih epizoda u kojima je vidljivo losiji. Bas sam i citao ponovno nedavno te neke prve Zagore i tamo se bas vidi npr kako je Chica neproporcionalno crtao. U pojedinim vinjetama je Chico u stojecem polozaju bio iste visine kao Zagor u sjedecem, a dok su stajali obojica nije se sticao dojam tako velike razlike u visini. Ovo samo kao jedan od primjera navodim.

Mogao sam lako dati glas i 201-300 jer tu je takoder odlican. 301-400 takoder nemam zamjerki, i dalje dobar u stvaranju atmosfere, no crtez malo neprecizniji. Nakon 400 takoder ista prica. 501-600 tu vec ima dosta losijih radova, tu me cudi da je dobio koji glas, i to cak 4 (a recimo u 401-500 gdje je definitivno nesto bolji nije niti jedan dobio). Cudi me jer je tu uvjerljivo najgori njegov crtez. Vjerojatno su mu tu drugi dali glas kao pocast, mozda uzimajuci i u obzir godine koje je imao dok je te zadnje svoje price crtao.

Bit ce zanimljivo ispratiti hoce li 101-200 ili 201-300 pobijediti, u svakom slucaju ocekivano, a i zasluzeno su ove dvije stotke perioda u vodstvu.

Ta Ferrijeva atmosferičnost u crtežu mi je i glavna stavka kod njega da kažem, zato sam i glasao za 201-300.
Hiljadu lica straha, Demonska maska, Divovi dobra i zla, Hagotova moć...
Ted Miller Posted - 07/08/2023 : 15:15:51
quote:
Originally posted by Bajdo666

Od 300 do 400, iako kako su već neki rekli, može se i tu naći zamjerki... Ali to je razdoblje u kojem si kao klinac krenuo čitati i skupljati Zagora, pa ne možeš biti objektivan :D
Sjećam se fascinacije naslovnicama iz tog doba, kad bi ih zapazio na kiosku: Arktička sfinga, Pobunjenici, Aljaska... a zatim, Ferrijev crtež na Zmajevi gusari/Otok gubavaca me tada opčinio...
Iako, mora se priznati, prema 400. broju već se osjeća kako maestro gubi oštricu...

istina, iako je znao imat većih promašaja i nemotiviranosti sa naslovnicama, kad je pogodio bile su to legendarne koje i sad bude emocije dok ih pogledas, Piccinelli mi nekako nema tu magiju :/
marcho Posted - 07/08/2023 : 12:26:22
Recimo tamo negdje od 25 do 140 broja.. najčišćiji i najdetaljniji crtež, mada su ga već i tad ponekad mučile proporcije... Napr kad je Fridi nacrtao jedno oko veće od drugog...
Bajdo666 Posted - 07/08/2023 : 12:03:18
Od 300 do 400, iako kako su već neki rekli, može se i tu naći zamjerki... Ali to je razdoblje u kojem si kao klinac krenuo čitati i skupljati Zagora, pa ne možeš biti objektivan :D
Sjećam se fascinacije naslovnicama iz tog doba, kad bi ih zapazio na kiosku: Arktička sfinga, Pobunjenici, Aljaska... a zatim, Ferrijev crtež na Zmajevi gusari/Otok gubavaca me tada opčinio...
Iako, mora se priznati, prema 400. broju već se osjeća kako maestro gubi oštricu...
Ted Miller Posted - 07/08/2023 : 11:18:06
eh i ja sam tog misljenja Ivane i goodpaso
goodpaso Posted - 07/08/2023 : 01:29:16
50-180, Najbolji Zagor i Najbolji Feri
Od Zagor prica do Svemirske tamnice,
ima i posle nekih epizoda ali sporadicnih
hrvoje23 Posted - 06/08/2023 : 23:08:59
201-300
Ivan Liverpool Posted - 06/08/2023 : 23:04:44
Glasao sam i ja za 101 do 200. Mada je njegov prime mozda od broja 84 (Indijanski cirkus) pa sve do 300 i nekog broja.
Unatoc tome sto i prije 100 ima sjajnih radova, za taj period se ne moze glasati zbog onih pocetnih epizoda u kojima je vidljivo losiji. Bas sam i citao ponovno nedavno te neke prve Zagore i tamo se bas vidi npr kako je Chica neproporcionalno crtao. U pojedinim vinjetama je Chico u stojecem polozaju bio iste visine kao Zagor u sjedecem, a dok su stajali obojica nije se sticao dojam tako velike razlike u visini. Ovo samo kao jedan od primjera navodim.

Mogao sam lako dati glas i 201-300 jer tu je takoder odlican. 301-400 takoder nemam zamjerki, i dalje dobar u stvaranju atmosfere, no crtez malo neprecizniji. Nakon 400 takoder ista prica. 501-600 tu vec ima dosta losijih radova, tu me cudi da je dobio koji glas, i to cak 4 (a recimo u 401-500 gdje je definitivno nesto bolji nije niti jedan dobio). Cudi me jer je tu uvjerljivo najgori njegov crtez. Vjerojatno su mu tu drugi dali glas kao pocast, mozda uzimajuci i u obzir godine koje je imao dok je te zadnje svoje price crtao.

Bit ce zanimljivo ispratiti hoce li 101-200 ili 201-300 pobijediti, u svakom slucaju ocekivano, a i zasluzeno su ove dvije stotke perioda u vodstvu.
RAKOSI4 Posted - 06/08/2023 : 23:03:59
101 - 200 definitivno.
velka031 Posted - 06/08/2023 : 22:47:52
101 do 200
mladjo Posted - 06/08/2023 : 21:08:31
201 - 300 .

Ali prvenstveno tu mislim na Zagora nakon ZS 804 "Bubnjevi smrti" koji je prvi Zagor koji sam pročitao (a koji ni nije Ferri ).
Ted Miller Posted - 06/08/2023 : 21:02:58
negdje na pocetku zapravo, oko broja Zagorova Priča (prvi broj zagora extra) vidi se značajan napredak, njegovo sjenčanje i mraćna atmosfera poprima svoj oblik ali i dalje ima čvrste linije, solidan crtež, kasnije već u mom omiljenom Zagorovom razdoblju (nestali istrazivac-hellingen/dvoboj u svemiru-kraken) detalji na likovima su se izgubili i prepustio se više impresionističkom stilu crtanja.
Puno toga još imam za pročitati, sve ovo sto slijedi u nasim izdanjima, ali glasat cu za razdoblje od 101-200
dzoni Posted - 06/08/2023 : 21:01:13
201-300 , verovatno zato sto sam u tom periodu poceo da citam i zagora i ostale stripove...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000