T O P I C R E V I E W |
Tornadomaster |
Posted - 21/09/2023 : 11:05:39 Nakon Džudasa If Edizioni nam reprintuje i, kod nas, zbog Martija, kultnog Đila. Pa, ko voli... |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
tomas.hokenberi |
Posted - 25/09/2023 : 21:45:34 Đil u stripu i jeste tretiran, od drugih likova, kao "eksentričan" zato što putuje jašući konja. Autori ga i ne predstavljaju kao uobičajenu pojavu početkom 1970-ih kada se strip dešava. U par epizoda ga ismevaju i/ili tretiraju kao čudaka zbog putovanja na konju. U tom smislu i nisu pokušavali da to predstave kao nešto normalno i uobičajeno u XX veku već kao deo ekscentričnosti i/ili nekonvencionalnisti lika. |
Renky |
Posted - 25/09/2023 : 17:24:15 A joj… pa nemojmo širit, sve znam… Ali policajci, iako je i to glupo no ima uporište u nekakvoj tradiciji a i praktičnoj primjeni… Kako je ono Gil zaluta na asfalt, odlutalo mu govedo?😉
Meni to nije prošlo ni kao klincu no eto… u Italiji je sasvim normalno da probaju podmetnuti već isplaćeni proizvod, i nije Gil jedini, pa sve iznad troškova tiska i distribucije dobrodošli je plus.😉
Ukratko hoću reći, ako se nekome sviđa, ako neki izdavač nađe računicu, ako će nekoga razveselit… neka, i meni će biti drago. Nekad bi zavapija, dajte novo! No novog ima u sasvim zadovoljavajućim količinama pa… Let’s Party!😉 |
tomas.hokenberi |
Posted - 25/09/2023 : 16:48:28 quote: Originally posted by Renky
Mislija san na oboje, ni pandura na konju ni parade... hi hi hi
Ode čak ni nostalgija ne može biti izgovor. ;-))
Ali policajci na konjima su regularna pojava u NY, posebno u Central Parku. Isto vazi za mnoge evropske gradove. U Beogradu se mogu videti na Kalemegdanu. |
emirem |
Posted - 24/09/2023 : 23:13:18 I stari profa Indiana Jones u zadnjem filmu je u istoj maniri jahao konja u New Yorku, cak i u metrou. |
Renky |
Posted - 24/09/2023 : 23:05:36 Mislija san na oboje, ni pandura na konju ni parade... hi hi hi
Ode čak ni nostalgija ne može biti izgovor. ;-)) |
tomas.hokenberi |
Posted - 24/09/2023 : 19:33:22 quote: Originally posted by Renky
Jbte… pa lakše svarim laserski roštilj u Martijevoj ruci nego konja u NY… ne, nema potrebe stavljati sličice policajaca na konju i parada kroz grad😂😂😂😉
Nema potrebe, ali evo ipak: Njujork, policajac na konju, a nije parada:
|
udarnik007 |
Posted - 24/09/2023 : 18:40:25 quote: Originally posted by anto
i nije bolji od Martija,nego nam je bio kao klincima bolji.
Potpisujem! |
prozirna senka |
Posted - 24/09/2023 : 18:37:19 Renki, imas citavu policijsku konjicku brigadu u njujorku. Kad prodju konji na konjima, pa kad ti se poseru ispred zgrade, samo da places… |
Renky |
Posted - 24/09/2023 : 18:28:34 Jbte… pa lakše svarim laserski roštilj u Martijevoj ruci nego konja u NY… ne, nema potrebe stavljati sličice policajaca na konju i parada kroz grad😂😂😂😉 |
Salkan |
Posted - 24/09/2023 : 16:21:45 Šmekerskiji, ok Profesori u naše doba nisu bili uopšte kul, pa možda zato A i Đil je jahao ždrijepca po pločnicima NY, ko i šerif Meklaud ponedeljkom uveče na Drugom kanalu
|
anto |
Posted - 24/09/2023 : 16:12:16 i nije bolji od Martija,nego nam je bio kao klincima bolji. |
Salkan |
Posted - 24/09/2023 : 16:06:24 quote: Originally posted by Cromwell
Đil je odličan i zasigurno je bolji od Saguara, Brad Barrona, Zagorovih almanaha, Maxija, specijalaca, kolora i još sto drugih bonellijevih čuda od kojih su neki i pa nekoliko puta objavljeni na našim prostorima.
Nadam se da ćemo ga vidjeti sljedećeg ljeta u izdanju Ludensa.
+1 Tačno. Dobar je strip, neobičan, ali ne pretjerujmo da je bio bolji od Martija. A eto, već kad su autori isti, a kukamo i molimo da se neko prihvati Džudasa, što taj neko ne uzme oba stripa pa ih štampa u jednom izdanju??
|
Cromwell |
Posted - 24/09/2023 : 15:41:44 Đil je odličan i zasigurno je bolji od Saguara, Brad Barrona, Zagorovih almanaha, Maxija, specijalaca, kolora i još sto drugih bonellijevih čuda od kojih su neki i pa nekoliko puta objavljeni na našim prostorima.
Nadam se da ćemo ga vidjeti sljedećeg ljeta u izdanju Ludensa. |
anto |
Posted - 24/09/2023 : 12:21:37 quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by anto
svirate kurcu - Đila su radili isti autori kao Džudasa,i to posle - ako svi uzdižemo Džudasa u nebesa nema logike da je Đil slab strip.
Meni je recimo on,u to vreme,bio bolja stvar od Martija.
U to vreme ti je i čoko-moko bio bolji od Raquel Welch.
u pravu si.
što opet ne znači da je Đil slab kako ga neki opisaše. |
udarnik007 |
Posted - 24/09/2023 : 11:47:13 quote: Originally posted by anto
svirate kurcu - Đila su radili isti autori kao Džudasa,i to posle - ako svi uzdižemo Džudasa u nebesa nema logike da je Đil slab strip.
Nisam htio napisati da ne ispadnem čudan ali, ista stvar je bila i sa mnom. |
teller |
Posted - 24/09/2023 : 10:40:57 Gil je odlican strip.. Dudas, Bela i Bronko, Tim Carter i Gil su odlični stripovi,.. samo su imali nesreču da su izlazili u vreme kad su velika petorka Blek,Mark,Tex,Zagor,Teller...bili na vrhuncu snage..
|
legaz |
Posted - 24/09/2023 : 07:25:37 quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by anto
U to vreme ti je i čoko-moko bio bolji od Raquel Welch.
|
alexts |
Posted - 24/09/2023 : 02:06:32 quote: Originally posted by anto
U to vreme ti je i čoko-moko bio bolji od Raquel Welch. |
anto |
Posted - 23/09/2023 : 22:55:05 svirate kurcu - Đila su radili isti autori kao Džudasa,i to posle - ako svi uzdižemo Džudasa u nebesa nema logike da je Đil slab strip.
Meni je recimo on,u to vreme,bio bolja stvar od Martija. |
alexts |
Posted - 22/09/2023 : 21:33:27 quote: Originally posted by Jozzinelli
Kažu da je lik Đila bio inspirisan Džonom Vojtom iz filma "Ponoćni kauboj". Nisam gledao taj film, ali što se tiče Đilovog lica, očigledno jeste. https://www.imdb.com/title/tt0064665/mediaindex?page=1&ref_=ttmi_mi_sm
Možda lik kao lice (mada je to moglo iz bilo kog njegovog filma iz tog perioda), sa šeširom.
Ali Vojt je tamo muška kurva, tako da inspiracija baš i ne odgovara. |
Tonto |
Posted - 22/09/2023 : 19:35:38 Jel ovo Robert Redford ili Ken Parker na naslovnici? |
ivanl |
Posted - 22/09/2023 : 19:14:42 quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by mladjo
Đila nisam volio ni kao klinac, sumnjam da ću sada:))
I meni je bio bezveze. Možda bi sada bilo drugačije
Nije valjao ni onda, a do danas ga je vrijeme moglo samo pregaziti.
Ali, istini za volju, kad se pojavio u duetu s Martijem, onako debela stripcina, izazivao je strahopostovanje u klinaca. To je bio Libellus u Jugi, za to vrijeme. Ali isto kako je Gigant izazivao nevjericu na kioscima velicinom i debljinom, ili Strip Art luksuzom, brzo se stanjio. Bas kao i Gigant. Kao sto je Strip Art brzo izgubio kolor i sjaj...
Tamo su doduse bili mahom odlicni stripovi, pa i poslije gubljenja stranica i boje, dok je Đil bio i onda tek prosjek. Jedan od onih stripova za popunjavanje prostora. A mnoge epizode i ultra lose nacrtane... |
milandj3 |
Posted - 22/09/2023 : 18:45:08 quote: Originally posted by cat claw
Ono kad engleska imena ''prevede'' prevodilac sa italijanskog gde se G cita kao Đ Tako da ni dan danas nije nam jasno da li je u pitanju Gil ili Džil
Đil. Od đilkoš |
cat claw |
Posted - 22/09/2023 : 18:28:01 Ono kad engleska imena ''prevede'' prevodilac sa italijanskog gde se G cita kao Đ Tako da ni dan danas nije nam jasno da li je u pitanju Gil ili Džil |
DOMI |
Posted - 22/09/2023 : 08:54:54 Joj |