T O P I C R E V I E W |
LudensovPotrcko |
Posted - 18/05/2024 : 10:11:51 A na naslovnici nigdje krvi...
Scenarij: Boselli Crtež: Mastantuono
Broj u Italiji 6.
Već dostupno na shop.strip-agent.hr
Uskoro i na ostalim prodajnim mjestima! |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Shaner |
Posted - 21/11/2024 : 09:27:54 quote: Originally posted by pcoro
OK ali ovdje je negativac upečatljiv. Charvez je cijelo vrijeme opak, čak muči Teksa i u snovima i cijelo vrijeme izgleda da će bit tvrd orah - i onda šaptom padne. Ko Milan Barcelona u finalu lige prvaka 1994.
|
pcoro |
Posted - 20/11/2024 : 20:45:14 OK ali ovdje je negativac upečatljiv. Charvez je cijelo vrijeme opak, čak muči Teksa i u snovima i cijelo vrijeme izgleda da će bit tvrd orah - i onda šaptom padne. Ko Milan Barcelona u finalu lige prvaka 1994. |
henry |
Posted - 20/11/2024 : 19:45:36 quote: Originally posted by pcoro
Ali ipak se može. Evo recimo, kultne stare epizode - Demon Frejzer, Kobna greška -one imaju baš upečatljive završne obračune, zbog kojih se priče pamte. Al ok, evo, nedavno reprintani Samoubilački eskadron završava mlako. Nije ni nekad sve bilo savršeno
Možda je tu u pitanju ona varijanta kao kod Amera, story driven i character driven epizode. Pa kad je ovo drugo, imaš upečatljivog negativca i onda moraš da mu odradiš i finale kakvo zaslužuje. A kad je radnja prioritet a negativci bleđi, onda je finale manje spektakularno... |
going going |
Posted - 20/11/2024 : 17:26:18 Da, u Demonu Frejzeru je bas upecatljiv zavrsni obracun, Teks se igra macke i misa sa Frejzerom sadisticki. Pa i u Lovu na covjeka i u Kanadskim pobunjenicima ima sjajan kraj, ali to je majstor Nolita. Kao i u El Muertu, jeste da je iskopiran kraj filma Za dolar vise, ali nema veze. Meni je dobar Bosselijev kraj u Koloradu Bel, bas jak i upecatljiv kraj. |
pcoro |
Posted - 20/11/2024 : 11:55:22 Ali ipak se može. Evo recimo, kultne stare epizode - Demon Frejzer, Kobna greška -one imaju baš upečatljive završne obračune, zbog kojih se priče pamte. Al ok, evo, nedavno reprintani Samoubilački eskadron završava mlako. Nije ni nekad sve bilo savršeno |
Ted Miller |
Posted - 20/11/2024 : 11:21:43 najteze je zavrsiti strip koliko sam shvatio kroz toliko citanja, najvise puta je kraj bio najlosiji dio, nekad zbrzaju i pozure previse, al sad dok citam Tex klasik, to je u Bonelli stilu, za razliku od americkih ili jos vise japanskih mangi, ovdje se ne zafrkavaju puno sa posljednim negativcima, rijese ih u sekundi u zavrsnom aktu i the end, idemo dalje na drugu pricu. |
going going |
Posted - 19/11/2024 : 20:51:34 quote: Originally posted by pcoro
Meni je Krvavi mjesec jedan od najboljih novijih Teksova. Ipak, nešto malo fali. Ne bi rekao da fali karakterizacija nego malo razrađeniji kraj. Sve nekako ide polako, atmosferično, onaj Charvez se čini kao zajeban protivnik i onda se na zadnjih desetak stranica sve ubrzano razrješi, a Charvez ispadne papak.
To sam već sto puta napisao, ali sad ću opet: Boseli ne zna napisat upečatljiv kraj. Ovdje bi pasao kul kraj za glavnog negativca, kao npr kad u Ratniku Pekotu hrpa metaka probije Pekotovo tijelo. Hrpa metaka kojih ima toliko da izgledaju kao da je sam svemir htio poništiti postojanje tog zlikovca. To je bio moćan kraj! A ovdje, mlitavi obračun i onda klasično, nema epiloga nego u zadnja dva pasusa se svi rastanu kao frendići.
Al cijela priča je ful dobra.. ima napetost i zlokobnu atmosferu netipičnu za Teksa. Nema puno objašnjavanja. Mastonuato jako dobar. Tonto je u pravu, ima nekih mana ali crtež odlično funkcionira i diže priču.
U potpunosti se slazem sa Pcorovim utiscima. Prvih 100 strana su cista perfekcija, atmosfericno, zlokobno, bez suvisnog teksta i objasnjavanja, samo atmosfera i sjajni Mastantuonovi kontrasti. I kad se prebaci prica u sadasnjost je jako dobra, rasni odnosi, silovanje, pomalo netipicne teme za klasicnog Teksa, Charvez poput nekakve utvare se pojavljuje, deluje nepobedivo.
Sve je odlicno do neke 220 stranice i onda na kraju se sve zbrza i bezveznjikavo zavrsi. Sto svakako ne umanjuje odlicnost ostatka price. Samo ostaje steta i zal sto se nije bolje razresila situacija. Da je to Bosseli dobro uradio ovo bi bila gotovo perfektna prica. Moderni okrutni mracni vestern.
Netipican, atmosferican vestern, solo Teks, mnogo kise i mnogo dobre atmosfere. Lepo je i Tonto primetio da je Mastantuono nekonzistentan tokom price, na trenutak lici na Ortiza, malo na Alessandrinija, neki kadrovi su za uramiti na zid, drugi su cudnjikavi.
Koje su pasice izbacene ili premontirane da bi strip tekao bez onih prekidanja nastavice se... i u prethodnom broju... To su direktno u Bonelliju uradili za ovu ediciju je l?
U svakom slucaju preporuka!
Prica: 9, Scenario: 9, Crtez: 8, Naslovna strana: 10,
88%
|
Cromwell |
Posted - 04/07/2024 : 11:01:39 Napokon i ja pročitao ovo i mogu se složiti s većinom da je ovo doista jedna izvanredno dobra priča i zaslužila se naći u ovoj ediciji iako je novijeg datuma. Izuzetno je laka za pročitati jer nema gomilu teksta i zaokreta a ambijent je ultraatmosferičan je ima puno netipičnog kišnog ambijenta ali naravno da prevladava pustinja/prerija. Za istaknuti je da iako se radi o klasičnom kaubojcu također ima i nešto malo nadnaravnih detalja, za Bosellijeve standarde čak i premalo Jedina zamjerka je već spomenuti glavni zlikovac koji se kroz priču provlači kao neka blaga verzija Randalla Flagga dok na kraju samo pokupi šamar, BANG i doviđorno. |
Ted Miller |
Posted - 19/06/2024 : 14:26:17 vrhunska prica, jedna od boljih Texovih koje sam procitao. |
pcoro |
Posted - 13/06/2024 : 14:27:29 Šteta Meni baš paše za Teksa, a vidim i da mu daju dobre epizode. Šta će mu taj Vičer, to neće doć do nas, a sigurno ni naklada nije ko u Teksa |
jaki |
Posted - 13/06/2024 : 09:52:43 quote: Originally posted by pcoro Mastonuato jako dobar. Tonto je u pravu, ima nekih mana ali crtež odlično funkcionira i diže priču.
Sad radi na Witcheru za Dark Horse. Odlično izgleda. |
teller |
Posted - 04/06/2024 : 20:56:56 I mnogo lakse prigovarat nego stvarat... |
henry |
Posted - 04/06/2024 : 18:48:06 Mnogo je lakše započeti priču nego je završiti |
pcoro |
Posted - 04/06/2024 : 14:45:48 Al ovo je baš strip koji završava na pol sveske! Znači nisu ograničenja nego.. ja mislim da izgubi volju za priču nakon nekog vremena. Sve fino smisli, i kad treba završiti već je glavom na drugoj priči i završi nabrzinu. |
prop_ovednik |
Posted - 04/06/2024 : 12:08:11 Da, to je tipičan Bosellijev problem, prečesto s njime imaš taj dojam zbrzanog kraja, kao da mu fali 20ak stranica da to dovrši lipo, a kao da se ne zna dozirati na 2 pune sveske, ne odustaje od svog laganog uvoda i onda na kraju uvijek bum-bam i čujemo se. |
pcoro |
Posted - 04/06/2024 : 09:13:49 Meni je Krvavi mjesec jedan od najboljih novijih Teksova. Ipak, nešto malo fali. Ne bi rekao da fali karakterizacija nego malo razrađeniji kraj. Sve nekako ide polako, atmosferično, onaj Charvez se čini kao zajeban protivnik i onda se na zadnjih desetak stranica sve ubrzano razrješi, a Charvez ispadne papak.
To sam već sto puta napisao, ali sad ću opet: Boseli ne zna napisat upečatljiv kraj. Ovdje bi pasao kul kraj za glavnog negativca, kao npr kad u Ratniku Pekotu hrpa metaka probije Pekotovo tijelo. Hrpa metaka kojih ima toliko da izgledaju kao da je sam svemir htio poništiti postojanje tog zlikovca. To je bio moćan kraj! A ovdje, mlitavi obračun i onda klasično, nema epiloga nego u zadnja dva pasusa se svi rastanu kao frendići.
Al cijela priča je ful dobra.. ima napetost i zlokobnu atmosferu netipičnu za Teksa. Nema puno objašnjavanja. Mastonuato jako dobar. Tonto je u pravu, ima nekih mana ali crtež odlično funkcionira i diže priču. |
henry |
Posted - 03/06/2024 : 19:37:11 quote: Originally posted by logo111
I vidi vraga ja Tex Velike Bonelli priče kupio baš u striparnici...činilo mi se odlična kupnja...ali vidim da neki "dežurni kroničari" misle da sam trebao uzeti ono drugo SC izdanje sa iste police - ali duplo skuplje.
Budem, ali sutra..:)
Ne brini, sigurno će da bude jeftinije, nego zaturili pečat |
Tonto |
Posted - 03/06/2024 : 19:11:21 Netipican boselli, ali jako dobar. Nikakva karakterizacija mi ne nedostaje. Jednostavna, sirova i efektna prica. Nekad je manje vise, u ovom slucaju dosta vise. Crtez je neka druga prica. Pomalo pogubljen u uzorima kao da nije pronasao pravu formulu da to poveze u nekakav svoj stil. Ponegdje leprsav poput ortiza, ponegdje krut poput brindisija (pogotovo u licima), a negdje skoro karikaturalan gdje podsjeca na alessandrinija. Izvrsni kontrasti, dinamicna jako dobra rezija i pripovjedanje, ali vrlo cesto lose perspektive i katastrofalna, gotovo amaterska anatomija. |
logo111 |
Posted - 03/06/2024 : 18:38:29 Sine što si nervozan ? Jel' zubi rastu ? |
goghy |
Posted - 03/06/2024 : 18:25:53 ajd onda više kupi i prestani tupiti jedno te isto jbt... |
logo111 |
Posted - 03/06/2024 : 18:09:24 I vidi vraga ja Tex Velike Bonelli priče kupio baš u striparnici...činilo mi se odlična kupnja...ali vidim da neki "dežurni kroničari" misle da sam trebao uzeti ono drugo SC izdanje sa iste police - ali duplo skuplje.
Budem, ali sutra..:) |
goghy |
Posted - 03/06/2024 : 17:03:37 Stranica, dvije, samo malo objašenjenja meni ne bi škodilo.... |
peropero |
Posted - 03/06/2024 : 16:59:17 quote: Originally posted by goghy
Uglavnom, onaj strip mi je odličan i po crtežu i radnji...ima i dosta akcije,..al kako je neko rekao da su se malo više pozabavili karakterizacijom glavnog negativca, ne bi bilo naodmet...
Meni se, naprotiv, svidio taj siroviji pristup bez puno objašnjenja. Paše mi uz crtež.Čak sam se pribojavao objašnjavanja negativčevih motiva(npr. ljubavni trokut ili tako nešto). Ovako je ispalo da je negativac, jednostavno, šupak. |
kimba |
Posted - 03/06/2024 : 16:04:35 quote: Originally posted by henry
Ovo izdanje je četiri puta jeftinije od libelusovog Teksa. Odlična cena za kiosk izdanje.
Ne diraj u svetu kravu. Sad stiže pitanje da objasniš to. |
henry |
Posted - 03/06/2024 : 15:28:36 Ovo izdanje je četiri puta jeftinije od libelusovog Teksa. Odlična cena za kiosk izdanje. |