forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Manga
 Berserk-Kentaro Miura

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
boromir Posted - 05/09/2007 : 22:35:38
Dakle ovo je nešto najdraže od mange što sam okusio pa me interesuju vaša iskustva.Serijal crtani je fantastičan.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Heisenberg Posted - 07/11/2024 : 00:55:20
U pripremi
Heisenberg Posted - 20/09/2024 : 13:29:28
Heisenberg Posted - 01/09/2024 : 00:44:43
Jedino kad u Japanu izađu 43 i 44, mada 43 treba ove godine u Japanu izać.
maddjuro Posted - 31/08/2024 : 22:37:37
e sad; kad izađe još koji svezak; planiraju li izdati i ono tvrdoukoričeno deluxe izdanje
Wolfman Posted - 27/08/2024 : 01:33:08
https://x.com/DarkHorseComics/status/1828100289137627191?s=19

Heisenberg Posted - 04/07/2024 : 14:03:51
Desetka u prodaji!
https://darkwood.co.rs/prodavnica/darkwood/mange/berserk-10/
fabriano Posted - 26/06/2024 : 15:57:46
Libristo, EU Shop, trenutno ima Berserk Deluxe na akciji, neki brojevi i od 32EUR. Postarina od 60EUR je besplatna. Meni su slali GLS-om.
Cisto informacija za ljude koji zele upotpuniti kolekciju te cekaju ovakve akcije.

https://www.libristo.hr/hr/pretraga?lang%5B0%5D=en&maxPrice=2620&maxPublished=2026&minPrice=0&minPublished=1900&refine=&sort=&t=berserk%20deluxe
Heisenberg Posted - 20/06/2024 : 12:50:35
U PRIPREMI!:
Iluvatar Posted - 28/04/2024 : 20:23:47
Odlican serijal. U cugu po 700 stranica predjem. Mozda i nesto najbolje sto sam citao kada je u pitanju strip ili manga.
kreŠa Posted - 28/04/2024 : 18:58:02
Ma ima tu gomile stvari, ja sam samo pljunuo šta znam napamet. :)
panda Posted - 28/04/2024 : 18:54:14
Hvala, ne zvuci ipak tako lose :)
kreŠa Posted - 28/04/2024 : 17:53:52
Pa počinje sa nekonstantnom pozicijom pripovedača bez da ima smisla zbog nekih skakanja u vremenu radnje kroz prvih 10-ak brojeva, umekšavanje psovki kroz svaki broj, izbacivanje fusnota u post-Zlatno doba delu serijala koje je možda i najinspirativnije za Miuru što se tiče pozivanja na slikarstvo/vajarstvo, itd itb :D
naker Posted - 28/04/2024 : 17:51:09
Mislio sam da je Antoan jedini koji upoređuje prevode :)
panda Posted - 28/04/2024 : 17:36:42
quote:
Originally posted by kreŠa

quote:
Originally posted by naker

Čitaj i uživaj, šta bih dao da mogu ponovo po prvi put da čitam Golden Age arc

Generalno govoreći tankobon format je premali, to je jedan od razloga zašto preferiram da mange čitam online, a ne na papiru. Činjenica je da je tankobon format nedovoljan za tako detaljan Miurin crtež, DH knjižurine su prava stvar, ali sam ih svojevremeno prodao zbog manjka prostora. Sad uzimam Darkwoodova izdanja da podržim izdavača.

Ozbiljno pitanje - kako možeš da čitaš onaj užasni DH prevod?

Daleko od toga da je Darkvudov savršen, ali ljudi kojima verujem i koji u Japanu žive 10+ godina kažu da je Darkvudov mnogo bliži originalu od DHove rapsodije devedesetih koju i dalje besomučno reprintuju. Shvatam da je papir bolji i da je format veći, ali valjda je bitno i šta piše u filakterima. :)

Daj neki primer pliz, bas me zanima. Ne znam Japanski, pa nisam citao original, ali ne secam se da sam ikada primetio ozbiljnije nelogicnosti u prevodu DH Berserka.
Heisenberg Posted - 28/04/2024 : 16:48:48
Isk, meni je DW izdanje premoćno, jeste ritam spor al jbg.
kreŠa Posted - 28/04/2024 : 15:45:47
quote:
Originally posted by naker

Generalno govoreći tankobon format je premali, to je jedan od razloga zašto preferiram da mange čitam online, a ne na papiru. Činjenica je da je tankobon format nedovoljan za tako detaljan Miurin crtež, DH knjižurine su prava stvar, ali sam ih svojevremeno prodao zbog manjka prostora. Sad uzimam Darkwoodova izdanja da podržim izdavača.

Ozbiljno pitanje - kako možeš da čitaš onaj užasni DH prevod?

Daleko od toga da je Darkvudov savršen, ali ljudi kojima verujem i koji u Japanu žive 10+ godina kažu da je Darkvudov mnogo bliži originalu od DHove rapsodije devedesetih koju i dalje besomučno reprintuju. Shvatam da je papir bolji i da je format veći, ali valjda je bitno i šta piše u filakterima. :)
vatrena_stenica Posted - 28/04/2024 : 14:01:21
quote:
Originally posted by Iluvatar
Poceo bi sa skupljanjem deluxe izdanja ali u BiH su preskupa kod preprodavaca, 75 eura za jednu knjigu je ipak puno.

Imaš kod Iraca na sajtu za ~42eur+2eur shipping. Cena varira od broja do broja i naravno popusta. Bilo je povremeno akcija i kod Makedonaca na sajtu za ~33eur. Ne znam kakvo im je sada stanje. Poslednje brojeve sam preorderovala od Britanaca za npr. 36eur. Ne sećam se tačno. Ali sam umela neiskusno da puknem i 50ak eura. Problem sa Ircima i Makedoncima je što nemaju broj za praćenje, pa mi se nekad desi da dugo čekam paket i da nemam pojma gde je. Kao sad npr, čekam već dva meseca i nadam se da će stići ili da će mi vratiti novac.
maddjuro Posted - 28/04/2024 : 12:54:56
quote:
Originally posted by Iluvatar

Odlicna stvar. Poceo tek citati, odmah te uvuce. Darkvudovo izdanje sto se tice printa i papira zaista nije lose. Problem je ipak velicina knjizice. Premala je za onakav crtez.

Poceo bi sa skupljanjem deluxe izdanja ali u BiH su preskupa kod preprodavaca, 75 eura za jednu knjigu je ipak puno.

Mislim da je darkvud trebao malo vece knjizice stampati kad je vec dobio prava za ovo. Premale su i uz to tesko je otvoriti stranice i vidjeti citav crtez fino. To posebno ubija iskustvo kada je neka scena ili ilustracija na dvije strane. Ako ne nadjem deluxe verzije po razumnoj cijeni, kupit cu sva darkvudova izdanja jer manga je zaista odlicna.

na njuskalu se da nać povoljno tih deluxe izdanja
naker Posted - 28/04/2024 : 10:12:56

Iluvatar Posted - 28/04/2024 : 09:46:52
Odlicna stvar. Poceo tek citati, odmah te uvuce. Darkvudovo izdanje sto se tice printa i papira zaista nije lose. Problem je ipak velicina knjizice. Premala je za onakav crtez.

Mislim da je darkvud trebao malo vece knjizice stampati kad je vec dobio prava za ovo. Premale su i uz to tesko je otvoriti stranice i vidjeti citav crtez fino. To posebno ubija iskustvo kada je neka scena ili ilustracija na dvije strane. Ako ne nadjem deluxe verzije po razumnoj cijeni, kupit cu sva darkvudova izdanja jer manga je zaista odlicna.
Heisenberg Posted - 05/03/2024 : 12:35:40
Berserk. 9 u prodaji od prošlog petka.
wesskowaz Posted - 22/02/2024 : 06:07:31
Odlično!
Heisenberg Posted - 20/02/2024 : 15:51:13
U pripremi
Heisenberg Posted - 19/01/2024 : 12:07:32
Berserk. 8 u prodaji.
Heisenberg Posted - 25/12/2023 : 23:09:06
U pripremi

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000