T O P I C R E V I E W |
c64 |
Posted - 24/08/2007 : 15:00:08 Idem danas u Libellus po obje knjige, pa da pitam šta vi mislite o stripu... Crtež je do jaja A prica
Vrijedi li to uopce koliko para
_]-==//: SAVE THE ROBOTS :\\==-[_ []~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~[] |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
nemanja93 |
Posted - 20/09/2010 : 20:27:18 Ovo je meni jebeno dobar strip:D Pre neki dan procitao prvu knjigu,juce poceo drugu. Do sad je znao i da me nasmeje i da me zgrozi i da me iznervira sa ona dva robota... Ja nisam procitao mnogo stripova pa da mogu dobro da procenjujem ali je ovo po mom utisku mnogo dobro. |
vice |
Posted - 12/05/2010 : 22:52:22 quote: Originally posted by ken2
metabaruni su mi bolji od incala, ustvari, metabaruni su mi jedan ok strip, sjajno nacrtan i funkcionira kao priča a incal, to mi je tako kvazi, pseudo, ovo, ono, zamorno do daske, nedavno sam se zainatio da to ponovo pročitam i bio sam sretan kad sam došao do kraja, toliko sretan da sam sebi obećao da više ne nabavljam stripove ovog autora znam da u tim doživljajima johna difula ima zajebancije, kritike društva i slično, možda je to krajem osamdesetih i bilo ok, ali niti je jodorowski bio prvi, niti je najbolji u tome, pokupio je puno toga od valerijana i još više od aster blistoka, plus još gomile nestripovske sf literature, dina prvenstveno, i onda to upakirao u vrhunsku opremu, s najboljim mogućim crtačem i... eto, da ne dužim, to je samo moje mišljenje
Pa i nisi daleko od istine, mada se radi o nesumnjivo jako kvalitetnom autoru, jbg, triba znat i upakirat stvari. |
ken2 |
Posted - 12/05/2010 : 21:41:08 metabaruni su mi bolji od incala, ustvari, metabaruni su mi jedan ok strip, sjajno nacrtan i funkcionira kao priča a incal, to mi je tako kvazi, pseudo, ovo, ono, zamorno do daske, nedavno sam se zainatio da to ponovo pročitam i bio sam sretan kad sam došao do kraja, toliko sretan da sam sebi obećao da više ne nabavljam stripove ovog autora znam da u tim doživljajima johna difula ima zajebancije, kritike društva i slično, možda je to krajem osamdesetih i bilo ok, ali niti je jodorowski bio prvi, niti je najbolji u tome, pokupio je puno toga od valerijana i još više od aster blistoka, plus još gomile nestripovske sf literature, dina prvenstveno, i onda to upakirao u vrhunsku opremu, s najboljim mogućim crtačem i... eto, da ne dužim, to je samo moje mišljenje
|
Raven84 |
Posted - 12/05/2010 : 16:44:23 quote: Originally posted by Obi-wan
Zar ovaj strip nitko nije doživio kao čistu zajebanciju i otkačeni humor?
Ja ni dan danas nisam nacisto da li je taj strip jedna velika zajebancija, ili ima ozbiljnosti u njemu. U biti mi se cini ko da je ozbiljan u svojoj neozbiljnosti. Ili nije. Nemam pojma. |
ilka |
Posted - 12/05/2010 : 14:10:18 vrhunski humor, ne onak' mahnito dobar k'o u presvetom srcu... nedavno pročitala i oduševila se. a tek asocijacije na suvremenu politiku i društvo; jodorowsky je genijalni psihodeličar i humanist i beskrajno duhovit..
|
Obi-wan |
Posted - 11/05/2010 : 22:21:20 Zar ovaj strip nitko nije doživio kao čistu zajebanciju i otkačeni humor? |
noemis |
Posted - 11/05/2010 : 15:25:05 crtež-genijalan, metaVeličina pripadnika metakaste je prenaglašena, divovskih razmera, kao mikelanđelo da je crtao.... ali priča... ah taj hodorovski sa svojom metapsihomitoalhemijom: te anime, te metamojsije, te androgini... te svakojaki falusi.... pretrpano svim i svačim... sve u svemu još jedno tužno i nevešto brljanje po mitologiji i psihoanalizi... diletantizam svojstven hodorovskom
|
all_ba |
Posted - 11/05/2010 : 10:33:58 Metabaruni su vjerovatno sjajan izdavački poduhvat. Sjajna naslovnica, vjerovatno i scenario (pogledao Fibrin prevju i pomislio na prvu ovo treba imati u svojoj kolekciji), prolazi vrijeme ja kupujem druge albume i druga izdanja; s vremena na vrijeme sjetim se Metabaruna i skontam na kraju da tip uopće ne crta po mom ukusu. Figure su mu ukočene, kao i Enkijeve, a posebno me ne zanima kompjutersko kolorisanje... |
Markos |
Posted - 02/05/2010 : 14:55:09 http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=30487 |
feka82 |
Posted - 02/05/2010 : 13:59:11 da li su metabaruni rasprodati od fibre interesuje me .... zainteresovali ste me o njima |
il cattivo |
Posted - 04/02/2010 : 15:30:11 quote: Originally posted by Gand
Ipak moram reci da mi nije promaklo ono mcnovo " No, sljeduje mi uskoro pazzljivo issccitavanje pa mozzda promijenim missljenje." A znamo dobros to stoji iza toga!
Znači da će da bude objavljen, ne? |
Beren |
Posted - 04/02/2010 : 11:33:07 quote: Originally posted by Mord
Nakon toliko godina ja jos uvijek nisam procitao incala. Metabarune volim koliko i "kakao".
Ista prica. Samo sam pregledavao na kompu ali mi se nije dalo da citam Incala tako. Vidim da ce integral ubrzo pa eto prilike. |
Mord |
Posted - 04/02/2010 : 09:44:34 Nakon toliko godina ja jos uvijek nisam procitao incala. Metabarune volim koliko i "kakao". |
il cattivo |
Posted - 03/02/2010 : 22:39:51 quote: Originally posted by Gand
A paj sad ovo. Bio ja u bolnici i donio mi frend Inkala, 5-ta esencija 1 i 2. Kao; "ti volis stripove, nu..." I ja to progutao i odljepio, vuko ljude po bolnickom hodniku za rukav od pidzame i pokazivao strip, totalno proklipo, nemas s kim podjelit veselje, znas filing? Lose uglavnom.
Definitivno poznat osjećaj.Džaba sve to kad i ako nemaš s kim podijeliti golemo ushićenje i beskrajnu radost, te prenijeti taj osjećaj na nekoga tko će ti dati pravi feedback... |
mcn |
Posted - 03/02/2010 : 10:42:39 quote: Originally posted by Gand
Izgorio si. Crtez manje vise, stvar ukusa, ali ne moze Inkal imati losiju pricu od Metabaruna. Zakljuceno na sjednici vlade.
Priznajem predrasudu: kad sam, otprilike 1984., nabavio prva dva albuma, odvalio sam se. Onda sam se naccekao do iduchih i nisu bili bolji od u međuvremenu stvorenih occekivanja. Zadnja dva su mi onda bila joss stepenicu nizze. Te otud moj unjkavi stav o Inkalu. No, sljeduje mi uskoro pazzljivo issccitavanje pa mozzda promijenim missljenje.
Metabaruni su mi svojom epskom jednostavnosschu zakon, jedan od dva najdrazza Jodorowska (drugi je Presveto srce).
mcn |
mcn |
Posted - 03/02/2010 : 00:40:06 >ROFL?
Fali ti cclan. :)
A inacce ne kuzzim. :))
mcn |
mcn |
Posted - 02/02/2010 : 11:36:05 >Samo da dodam da mi je Inakal daleko bolji od Metabarona
Meni nije.
Puno je bolje nacrtan, doduše.
mcn |
PAJDO |
Posted - 02/02/2010 : 09:55:48 quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by kasper
Samo da dodam da mi je Inakal daleko bolji od Metabarona
jedva cekam onda inkala
I ja jeli Fibra najavila da će izdat Inkala? |
zeljko |
Posted - 31/01/2010 : 15:55:33 evo primjer kiča
u sceni kada zagine onaj meta rak ili pauk šta je robot priča da ga je metabaron nosio na leđima kao paleokris svoj križ
to je golemi KIČ
poređenje profanog i sakralnog svetog i običnog
:D
klasik kiča |
supermark |
Posted - 23/01/2010 : 14:29:53 quote: Originally posted by kasper
Samo da dodam da mi je Inakal daleko bolji od Metabarona
jedva cekam onda inkala |
anto |
Posted - 22/01/2010 : 13:18:19 quote: Originally posted by Lord Vader89
quote: Originally posted by anto
Meni su Inkal i Metabaroni neuporedivi, čak iako inkala imam samo u kompjuterskoj formi. Inkal mi je najbolje od Žodorovskog i jedino njegovo remek delo (od onoga što sam ja čitao)
zasto
Potpuno isti odgovor kao i Željkov.Inkal je delo sa dušom.Da ništa dalje ne objašnjavam.
|
Mord |
Posted - 22/01/2010 : 12:35:22
quote: Originally posted by osim
Na http://www.stripvesti.com/ je objavljena kritika Metabarona Aleksandra Manića, u kojoj su Metabaroni označeni kao školski primer kiča...
U kojem broju? U zadnjem je kritika Tehnooceva u kojem se spominju i metabaruni. |
zeljko |
Posted - 22/01/2010 : 12:01:38 meni inkal ima ono što nemaju metabaroni ne znam kako bih vam to objasnio na osobnom nivou... recimo inkal ima ono što mi zovemo dušom :D kako to objasniti
metabaroni su mi nizanje rutine... na stranu sto mi je onaj smotanko simpaticniji lik :D |
Lord Vader89 |
Posted - 22/01/2010 : 11:27:58 quote: Originally posted by anto
Meni su Inkal i Metabaroni neuporedivi, čak iako inkala imam samo u kompjuterskoj formi. Inkal mi je najbolje od Žodorovskog i jedino njegovo remek delo (od onoga što sam ja čitao)
zasto |
anto |
Posted - 22/01/2010 : 11:16:37 Uopšte se ne slažem da je kič (svašta!!) ali nije mi ni remek delo, ali opet to je moje mišljenje(koje možda i promenim nakon par godina i nekoliko čitanja). U svakom slučaju smatram da je strip koji se MORA imati u kolekciji. |