T O P I C R E V I E W |
Dusxan |
Posted - 21/08/2008 : 13:59:50 Jel izlazilo ovo negde? |
13 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Peyo |
Posted - 27/09/2015 : 19:21:53 I još Franval i Reporter Miša (Aidans), Jugurtha od Hermanna, Bob Morane, Yalek, Tiger Joe (Hubinon-Charlier), Andraks od Berneta, Buzz Sawyer, Geriljerosi od Blasca, Luc Junior iliti Mališa i Laplak (Uderzo-Goscinny) itd. |
ned_lynx |
Posted - 27/09/2015 : 02:30:09 Da, tako sam i mislio. |
alexts |
Posted - 27/09/2015 : 01:07:13 quote: Originally posted by ned_lynx Kad sam već offtopik, nek me se i kazni, ali: Da li je u Denisu bilo još nešto vredno pomena?
Fantom. Zvezdane staze. Pauk. Čelična kandža. Džems Bond. Modesti Blejz. Od Marvela - Rat zvezda, Loganov beg, Frankenštajn, Kazar, Crvenokosa Sonja, Gvozdeni Bil (Skal) Gavran (od Hoze Ortisa) Ves Slejd, Zakon kolta Iznogud, Talični Tom, Fantom Artur Jor, Hor Komanča ... |
ned_lynx |
Posted - 26/09/2015 : 20:04:38 quote: Originally posted by Peyo ...Ovom popisu nedostaje i Denis (mislim na strip magazin jasno)...
Kud me podseti na taj "magazin"?!
Sve do malopre sam bio potpuno ubeđen da je u Denisu bilo objavljivano samo i isključivo đubre; tome je, naročito, doprinosio očajan kvalitet štampe i papira, i jedan od najogavnijih titlova ikada - čak ni boja kod pojedinih epizoda nije mogla da pomogne, jer je, tadašnji nestašni cmyk leteo na sve strane.
Kada bih, recimo, tadašnju Stripoteku, ili Spunk, ili Asteriksov Zabavnik uzeo u ruku, glupo bi bilo govoriti o strahopoštovanju, ali... videlo se da je u to uložen i rad, i trud, i znanje, i, da se ne zajebavamo: ošljarenje je radioaktivno isijavalo iz skoro svake stranice prelistane stranice Denisa: prelistane, rekoh, ne i pročitane!
No, tek sad vidim, gledajući naslovnice, da se tu i tamo moglo štošta i probrati za čitanje: vidim da je išao Lucky Luke, Luc Orient, Iznogud... Jes da ovi pomenuti nisu moja šolja čaja, no...
Kad sam već offtopik, nek me se i kazni, ali: Da li je u Denisu bilo još nešto vredno pomena?
|
anto |
Posted - 25/09/2015 : 18:32:29 quote: Originally posted by Johnny Difool
Runda / Nova Novator mi je bio i ostao prilično zabavan i jako drag strip, otprilike u razini Leonarda.
A što se tiče moguće Nebojšine procjene tržišnog potencijala, isti su valjda imali Tunga, Adler, Čuvari koplja, Markiz od Anaona, Giacomo, Tajni trokut, Norbert i Kari, Martin Milan i niz drugih albuma / integrala. 
Runda ipak ima status klasika koji pobrojani naslovi nemaju. |
Johnny Difool |
Posted - 25/09/2015 : 13:08:39 Runda / Nova Novator mi je bio i ostao prilično zabavan i jako drag strip, otprilike u razini Leonarda.
A što se tiče moguće Nebojšine procjene tržišnog potencijala, isti su valjda imali Tunga, Adler, Čuvari koplja, Markiz od Anaona, Giacomo, Tajni trokut, Norbert i Kari, Martin Milan i niz drugih albuma / integrala. 
|
Peyo |
Posted - 25/09/2015 : 12:30:23 Možda šuškanje nije bilo točno.
U svakom slučaju nitko od preostalih izdavača ne pokazuje interes za objavljivanje Achille Talona. |
GGG |
Posted - 25/09/2015 : 11:31:34 quote: Originally posted by Peyo
Runda (Cubitus):
Neko je šuškanje svojedobno bilo da je Nebojši (Bookglobe) ovaj strip drag i da bi ga rado objavio, ali da je procijenjeno kako nema tržišni potencijal kod nas ...
E da, Bookglobe je bio poznat po procijenjivanju tržišnog potenciala... |
Peyo |
Posted - 25/09/2015 : 08:37:35 Runda (Cubitus):
http://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Name=&Heroes=RUNDA&What=HR&Publisher=All&ITPublisher=All&Author=All&list=off&sort=Publisher%2CNum%2CHero&cnt=20&submit=Tra%9Ei
Ovom popisu za Rundu nedostaje Stripoteka.
Nova Novator (Achille Talon) ponekad prevođen kao Ahil Petić najviše je objavljivan u Stripoteci.
http://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Name=&Heroes=NON&What=HR&Publisher=All&ITPublisher=All&Author=All&list=off&sort=Publisher%2CNum%2CHero&cnt=20&submit=Tra%9Ei
Ovom popisu nedostaje i Denis (mislim na strip magazin jasno).
Nova ima lijepe integrale na francuskom (imam prvog i baš mi je super, ostali su na listi čekanja).
Neko je šuškanje svojedobno bilo da je Nebojši (Bookglobe) ovaj strip drag i da bi ga rado objavio, ali da je procijenjeno kako nema tržišni potencijal kod nas ...
|
ned_lynx |
Posted - 25/09/2015 : 02:39:32 ...moglo se pročitati u CAK-u, EKS-u i Miniju; siguran sam da je toga bilo još;
Slabi pamćenje s godinama, stoga, pomagajte! |
anto |
Posted - 21/08/2008 : 22:10:52 quote: Originally posted by BlekenDekara
Runda - pas koji brunda i Nova Novator. aaaaaaah, stara dobra vremena kad su prevodioci sebi davali malo umetnichke slobode pri prepevavanju oridjidji imena/naslova/tema...
E Dekara u pravu si, bila su to lepa vremena |
BlekenDekara |
Posted - 21/08/2008 : 17:24:45 Runda - pas koji brunda i Nova Novator. aaaaaaah, stara dobra vremena kad su prevodioci sebi davali malo umetnichke slobode pri prepevavanju oridjidji imena/naslova/tema...
|
kico |
Posted - 21/08/2008 : 16:14:36 Biser,Eks,Mini eks... |
|
|