forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Runda / Nova Novicj?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Dusxan Posted - 21/08/2008 : 13:59:50
Jel izlazilo ovo negde?
13   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Peyo Posted - 27/09/2015 : 19:21:53
I još Franval i Reporter Miša (Aidans), Jugurtha od Hermanna, Bob Morane, Yalek, Tiger Joe (Hubinon-Charlier), Andraks od Berneta, Buzz Sawyer, Geriljerosi od Blasca, Luc Junior iliti Mališa i Laplak (Uderzo-Goscinny) itd.
ned_lynx Posted - 27/09/2015 : 02:30:09
Da, tako sam i mislio.
alexts Posted - 27/09/2015 : 01:07:13
quote:
Originally posted by ned_lynx
Kad sam već offtopik, nek me se i kazni, ali: Da li je u Denisu bilo još nešto vredno pomena?

Fantom.
Zvezdane staze.
Pauk. Čelična kandža.
Džems Bond. Modesti Blejz.
Od Marvela - Rat zvezda, Loganov beg, Frankenštajn, Kazar, Crvenokosa Sonja, Gvozdeni Bil (Skal)
Gavran (od Hoze Ortisa)
Ves Slejd, Zakon kolta
Iznogud, Talični Tom, Fantom Artur
Jor, Hor
Komanča
...
ned_lynx Posted - 26/09/2015 : 20:04:38
quote:
Originally posted by Peyo
...Ovom popisu nedostaje i Denis (mislim na strip magazin jasno)...

Kud me podseti na taj "magazin"?!

Sve do malopre sam bio potpuno ubeđen da je u Denisu bilo objavljivano samo i isključivo đubre;
tome je, naročito, doprinosio očajan kvalitet štampe i papira, i jedan od najogavnijih titlova ikada - čak ni boja kod pojedinih epizoda nije mogla da pomogne, jer je, tadašnji nestašni cmyk leteo na sve strane.

Kada bih, recimo, tadašnju Stripoteku, ili Spunk, ili Asteriksov Zabavnik uzeo u ruku, glupo bi bilo govoriti o strahopoštovanju, ali... videlo se da je u to uložen i rad, i trud, i znanje, i, da se ne zajebavamo: ošljarenje je radioaktivno isijavalo iz skoro svake stranice prelistane stranice Denisa: prelistane, rekoh, ne i pročitane!

No, tek sad vidim, gledajući naslovnice, da se tu i tamo moglo štošta i probrati za čitanje: vidim da je išao Lucky Luke, Luc Orient, Iznogud... Jes da ovi pomenuti nisu moja šolja čaja, no...

Kad sam već offtopik, nek me se i kazni, ali: Da li je u Denisu bilo još nešto vredno pomena?

anto Posted - 25/09/2015 : 18:32:29
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Runda / Nova Novator mi je bio i ostao prilično zabavan i jako drag strip, otprilike u razini Leonarda.

A što se tiče moguće Nebojšine procjene tržišnog potencijala, isti su valjda imali Tunga, Adler, Čuvari koplja, Markiz od Anaona, Giacomo, Tajni trokut, Norbert i Kari, Martin Milan i niz drugih albuma / integrala.

Runda ipak ima status klasika koji pobrojani naslovi nemaju.
Johnny Difool Posted - 25/09/2015 : 13:08:39
Runda / Nova Novator mi je bio i ostao prilično zabavan i jako drag strip, otprilike u razini Leonarda.

A što se tiče moguće Nebojšine procjene tržišnog potencijala, isti su valjda imali Tunga, Adler, Čuvari koplja, Markiz od Anaona, Giacomo, Tajni trokut, Norbert i Kari, Martin Milan i niz drugih albuma / integrala.

Peyo Posted - 25/09/2015 : 12:30:23
Možda šuškanje nije bilo točno.

U svakom slučaju nitko od preostalih izdavača ne pokazuje interes za objavljivanje Achille Talona.
GGG Posted - 25/09/2015 : 11:31:34
quote:
Originally posted by Peyo

Runda (Cubitus):

Neko je šuškanje svojedobno bilo da je Nebojši (Bookglobe) ovaj strip drag i da bi ga rado objavio, ali da je procijenjeno kako nema tržišni potencijal kod nas ...

E da, Bookglobe je bio poznat po procijenjivanju tržišnog potenciala...
Peyo Posted - 25/09/2015 : 08:37:35
Runda (Cubitus):

http://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Name=&Heroes=RUNDA&What=HR&Publisher=All&ITPublisher=All&Author=All&list=off&sort=Publisher%2CNum%2CHero&cnt=20&submit=Tra%9Ei

Ovom popisu za Rundu nedostaje Stripoteka.

Nova Novator (Achille Talon) ponekad prevođen kao Ahil Petić najviše je objavljivan u Stripoteci.

http://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Name=&Heroes=NON&What=HR&Publisher=All&ITPublisher=All&Author=All&list=off&sort=Publisher%2CNum%2CHero&cnt=20&submit=Tra%9Ei

Ovom popisu nedostaje i Denis (mislim na strip magazin jasno).

Nova ima lijepe integrale na francuskom (imam prvog i baš mi je super, ostali su na listi čekanja).

Neko je šuškanje svojedobno bilo da je Nebojši (Bookglobe) ovaj strip drag i da bi ga rado objavio, ali da je procijenjeno kako nema tržišni potencijal kod nas ...
ned_lynx Posted - 25/09/2015 : 02:39:32
...moglo se pročitati u CAK-u, EKS-u i Miniju; siguran sam da je toga bilo još;

Slabi pamćenje s godinama, stoga, pomagajte!
anto Posted - 21/08/2008 : 22:10:52
quote:
Originally posted by BlekenDekara

Runda - pas koji brunda i Nova Novator.
aaaaaaah, stara dobra vremena kad su prevodioci sebi davali malo umetnichke slobode pri prepevavanju oridjidji imena/naslova/tema...

E Dekara u pravu si, bila su to lepa vremena
BlekenDekara Posted - 21/08/2008 : 17:24:45
Runda - pas koji brunda i Nova Novator.
aaaaaaah, stara dobra vremena kad su prevodioci sebi davali malo umetnichke slobode pri prepevavanju oridjidji imena/naslova/tema...

kico Posted - 21/08/2008 : 16:14:36
Biser,Eks,Mini eks...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000