forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinĂ©e
 Moynot, Dieter, Supiot, Omond

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
etmgosa Posted - 06/06/2009 : 19:02:39
Danas sam kupio tri interesantna albuma. Neobicni su prije svega po neuobicajenom kvadraticnom formatu - stripovi su posiroki: 30x29,7 cm, tvrde korice, 56 strana, vrlo luksuzno izdanje kuce Glenat (Carre).

Emmanuel Moynot, Didier Teste
Gospodin Khol

Emmanuel Moynot
Oscar i gospodin O

Oba albuma su uradjeni vodenim bojama, vrlo simpaticno.

Olivier Supiot, Eric Omond
Derisoire (u holanskom izdanju su ostavili ovo kao naslov jer se radi o imenu broda; inace znaci besmislen, smijesan)

Strip je radjen raznim tehnikama, vrlo ga je lijepo listati.

I jos za kraj - svjesno postavljam ove postove u odjel Stripovi, jer se o stripovima i radi. Ukoliko sve stripove francuskih autora (mada se teme stripova ne desavaju samo u Francuskoj) strpamo u francuski odjel, Bonellije, americke i mange u njihove, ispade da ovaj glavni odjel Foruma ostade da se bavi samo Alanom Fordom.
Nedavno sam na muzickom forumu kojeg redovno posjecujem napisao:

Lijepljenje etiketa na muziku (i filmove, knjige, stripove... ali posebno na muziku) nema nikakvog smisla. Naravno da neki generalni pravci ipak postoje, ali nekako se previse ide u detalje. Valjda je ljudima dosadno pa izmisljaju. Ili su to marketinski trikovi, da nam kao nude nesto novo.
Ne obracam paznju u sta su svrstali muziku koju slusam. Kod mene je to ionako vecinom crno-bijelo: ili mi se svidja ili mi se ne svidja (sa nekom malom sivom sredinom koja me ostavlja ravnodusnim)...

Kad neko kaze "francuski strip", posmislim recimo na Asterixa. Ali gdje cemo strpati stripove koji su francuski autori (iz Francuske) napravili u Kanadi kad su tamo bili? U americke? Primjeri takvih stripova:

Znaci, ne zamjeram, slobodno razvrstavajte moje postove gdje mislite da im je mjesto, ali meni su podjele bilo kakve vrste nespretne, da se blago izrazim. Stripovi se ipak, kao i vecina drugih stvari, dijele na dobre i lose. I one sive, prema kojima smo ravnodusni...
10   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Mord Posted - 16/09/2009 : 20:16:48
quote:
Originally posted by BlekenDekara

quote:
Originally posted by etmgosa
covjek bi pomislio da te neko placa za to.

shhh, tishe, chutje te globinjo pa tje i on traziti svoj deo - i ovako jedva da izadjem na prosechnu domatju platu:)))

Uvijek sam mislio da je Dekara vise neki alternativni tip, kad ono ponosni clan zajednice, revni forumski policajac, i to onaj pravi, korumpirani.
etmgosa Posted - 16/09/2009 : 20:05:15
quote:

quote:
Originally posted by Markos

Inace, kako ti se svidio Magasin General? Meni nekako sporo pocinje, ali poslije postaje sve bolji i bolji! Jesi li citao mozda drugi dio?

Nisam, samo prvi. Ali citacu i drugi, to je dobar znak. Ovaj prvi mi djeluje samo kao uvod u siru pricu, ako izdrze.

drugi dio

Procitao sam treci i cetvrti dio (mada su u pocetku najavili samo trilogiju, sada spominju "dvostruku trilogiju"):

treci dio

cetvrti dio:

Vise sam ocekivao, prva epizoda je bila mnogo bolja. Na koricama su napisali "zivopisna komedija", ali ovo se nekako pretvara u sapunicu. Komedija svako nije.
etmgosa Posted - 07/06/2009 : 00:28:23
quote:
Originally posted by mcn

Zassto je u sva tri gornja albuma takva razlika u intenzitetu kolora na dva izdanja?

mcn

Da, postoji razlika, zato sam i postavio i holandsko i francusko izdanje. Ko zna, Holandjani su poznati kao skrti ljudi (the Dutch way), mozda stede boju...
Kad gledam moje holandske primjerke na papiru, blizi su francuskom scanu, mada su sesir i odijelo gospodina Khola potpuno crni, a ne smedjkasti.
Crvena boja na Derisoire jaca je, kao na francuskom izdanju, ali tamni tonovi jesu malo bljedji.
Mozda i scanovi poticu iz razlicitih izvora.
mcn Posted - 06/06/2009 : 22:06:35
Zassto je u sva tri gornja albuma takva razlika u intenzitetu kolora na dva izdanja?

mcn
Markos Posted - 06/06/2009 : 21:04:37
Da, to je klasican problem s tim francuskim albumima, prvi album je u principu uglavnom uvijek samo uvod s cliffhangerom na kraju.
etmgosa Posted - 06/06/2009 : 20:40:36
quote:
Originally posted by Markos

Inace, kako ti se svidio Magasin General? Meni nekako sporo pocinje, ali poslije postaje sve bolji i bolji! Jesi li citao mozda drugi dio?

Nisam, samo prvi. Ali citacu i drugi, to je dobar znak. Ovaj prvi mi djeluje samo kao uvod u siru pricu, ako izdrze.
BlekenDekara Posted - 06/06/2009 : 20:20:42
quote:
covjek bi pomislio da te neko placa za to.

shhh, tishe, chutje te globinjo pa tje i on traziti svoj deo - i ovako jedva da izadjem na prosechnu domatju platu:)))

Markos Posted - 06/06/2009 : 20:12:42
Etmogosa, ako ti je to utjeha, ovdje ce ti topici puno sporije potonuti, sto nije nevazno, jer se mahom radi o sjajnim stripovima!
etmgosa Posted - 06/06/2009 : 19:44:19
Ma nema problema. Mora se priznati da revnosno obavljas svoj posao, covjek bi pomislio da te neko placa za to.
Ih, da mi je nekoliko takvih u odjeljenju da skoce u akciju odmah kad se nesto pojavi... ja ove moje razmazene ljenguze moram tjerati da nesto urade...
BlekenDekara Posted - 06/06/2009 : 19:26:44
razumem tvoj stav ali obzirom da postoje pravila foruma na kojem si registrovan red je da se njih i pridrzavash.
chim marko odluchi da ta pravila izmeni ja nemam problema da svoje postove ostavljash gde god nadjesh za shodno.
do tada tju preusmeravati sve ochigledne topike na za njih predvidjeno mesto.
za one koje ne mogu dokuchiti gde spadaju ostavitju svojim
kolegama da sami skontaju ili jednostavno ignorishu i puste da padnu u zaborav druge+ strane.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.05 seconds. Snitz Forums 2000