T O P I C R E V I E W |
Mord |
Posted - 10/01/2010 : 17:04:13 Naveo bi neke stripove koje sam citao u zadnje vrijeme i koji su me se razlicito dojmili. Isto tako bih naveo neke koje nisam jos citao, pa ako neko ima volje neka baci komentar sto da prvo procitam od ovih preostalih. Radi se uglavnom o bd serijalima, sto starim, sto novim, dakle pretezno bookglobe izdanja.
Largo Winch - napokon procitao prvi album - svidja mi se, dobar komercijalni strip, nista pretjerano pametno, triler, fino izreziran, radnja tece brzo, usporediv s XIII, mada mi je bruno brazil drazi i od jednog i od drugog
Soda - isto prvi album - od ovoga sam ocekivao vise posto me Tome odusevio u malom spirou, nije mi bas legao, ni crtacki, ni scenaristicki
Murena - prvi album - bas su dosadni ovi rimljani, ovo mi je bilo toliko dosadno da sam se jedva natjerao procitati do kraja
Blacksad - prica prosjecna, ali zato crtez, jedan od rijetkih stripova koji me moze kupiti samo crtezom
Grunge genetika - crtez mi se svidja, ali strip mi je toliko konfuzan i nerazumljiv da ni iz druge nisam stigao dalje od desete stranice
Gil Jourdan - strip koji me natjerao da dam jos jednu sansu geg stripu, vrhunski strip iz nekog razloga relativno nepoznat kod nas
Ramiro - jednom rjecju - dosadno
Bruce J.Hawker - jos gore
Adler - lijepo crtano, ali poprilicno konfuzan scenarij, nije mi bas legao
Lincoln - kad ce 6. album?
Theodore Poussin - probao s prva 2 albuma 2 puta, ima neki sarm, crtez mi se svidja, ali i dalje prekonfuzno za moj ukus, nisam ga pohvatao
Blake i Mortimer - jednostavno mi je tesko citati nesto sto ima opis dogadjanja u svakom kadru, pregazilo ga vrijeme
Sillage - prvi album, ovo je ok za procitati i zaboraviti
Age of Bronze - ovo je super, steta sto ne izlazi cesce
Mali Spirou - procitao par albuma, ovo me bas iznenadilo, Tome i Janry su zakon
Zekan - ovo sto vise citam to je bolje, iako mi nije legao na prvu loptu
Belladone - nista posebno
Kgb - isto tako
Grga grimizni - takodjer
Srce Bitaka - crtez je super, ali volio bi vidjeti kordeja na nekoj malo zanimljivijoj prici
Ono sto mi jos ostaje za procitati:
bijela tigrica kookaburra universal war 1 tajni trokut giacomo c. cuvari koplja durango martin milan norbert i kari buddy longway colby jonathan cartland luc orient natasa plave bluze tounga otok bourbon 1730 tiha invazija tajna povijest navis moby dick leonardo slum nation markiz od anaona taras buljba 30 days of night putovanja aleksandra ikara zavjera srijedom teorija zavjere
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
jaki |
Posted - 17/10/2010 : 22:39:03 1 sekunda |
Obi-wan |
Posted - 17/10/2010 : 22:38:18 30 dana noći - ovo je istinski kvalitet, obavezno pročitati |
jaki |
Posted - 17/10/2010 : 22:38:17 quote: Originally posted by Mord
Procitao sam jos neke stripove, pa ako netko zeli komentirati:
Sillage 2 i 3. Dvojka bolja od jedinice, trojka od dvojke. Trojka, cini mi se i bolje prevedena od prva dva.
Bijela tigrica. Procitao prvi album. Ne znam jos kako bi ovo ocijenio. Ima sarma, ima potencijala. Autor bi morao biti nekakav pervertit.
Buddy Longway. Western koji se cita jako brzo. Dosta realisticna radnja i jako stiliziran crtez. Svidja mi se, mada nista kompleksno scenaristicki.
Jonathan Cartland. Takodjer western koji se cita jako brzo. Ali, cini mi se da autor ima poprilicnih problema sa zapletom, raspletom i ostalim dijelovima price. Emocije - nula bodova. Mcn, sumnjam da bi ti se ovo danas svidjelo.
Plave bluze. Nije lose, nasmijalo me u par navrata. Ima sarma. Meni jedan od boljih geg stripova koje sam citao.
Ko je prevodio treći Sillage?Prvi mi je bija razumljiviji na engleskom(skoro)i to ne zbog mog dobrog poznavanja istoga. Buddy-ok strip za pročitat na brzinu,skup u integralima. Jonathan-strip za jeftinu stripoteku u integralima izbjegavati! |
anto |
Posted - 17/10/2010 : 22:21:57 badi Longvej - i meni se sviđa, dobar strip, ne ranga jednog Bluberija ili Komanče, ali jedan od boljih na polju western tematike.
Džonatan Kartland - odličan crtež, priča konfuzna,kao što kažeš čini mi se da scenarista ima problema da vodi radnju.Ne znam koliko je bitna hronologija, pročitao sam samo onu epizodu u Biseru i jednu Stripoteci i malo sam šta ukapirao (da li zbog neke hronologije ili je autor toliko nerazumljiv)
Plave Bluze - meni lično, odličan geg strip jedan od najboljih;jedino mi je čudno da su samo dve epizode izašle u Jugi |
Mord |
Posted - 17/10/2010 : 21:52:35 Procitao sam jos neke stripove, pa ako netko zeli komentirati:
Sillage 2 i 3. Dvojka bolja od jedinice, trojka od dvojke. Trojka, cini mi se i bolje prevedena od prva dva.
Bijela tigrica. Procitao prvi album. Ne znam jos kako bi ovo ocijenio. Ima sarma, ima potencijala. Autor bi morao biti nekakav pervertit.
Buddy Longway. Western koji se cita jako brzo. Dosta realisticna radnja i jako stiliziran crtez. Svidja mi se, mada nista kompleksno scenaristicki.
Jonathan Cartland. Takodjer western koji se cita jako brzo. Ali, cini mi se da autor ima poprilicnih problema sa zapletom, raspletom i ostalim dijelovima price. Emocije - nula bodova. Mcn, sumnjam da bi ti se ovo danas svidjelo.
Plave bluze. Nije lose, nasmijalo me u par navrata. Ima sarma. Meni jedan od boljih geg stripova koje sam citao. |
Djole |
Posted - 18/01/2010 : 12:53:00 Ak' je tako, superiška. |
Mord |
Posted - 18/01/2010 : 12:34:13 Ovo je valjda u tiskari ili tako nesto. Ima neki topic o tome na forumu. |
Djole |
Posted - 18/01/2010 : 10:55:49 quote: Originally posted by Mord
Ajde da te demantiram.
http://www.stomugromova.com/najave/najave-bookglobe-bd-poslastice?Itemid=45
Onda super. Mada, eno, Loki i još ponešto su najavljeni već godinama. |
Mord |
Posted - 18/01/2010 : 09:06:03 quote: Originally posted by mamlaz
quote: Originally posted by Mord
meni najbolje izdanje ove godine
I meni, zasad. Mada, nisam procitao skoro nista iz zadnje fibrine ture, sigurno i tamo ima bisera. A radi se o par orki, kolorki i specijala.
Tako da me glasanje za strip godine uvijek doceka nedocitanog. |
Mord |
Posted - 18/01/2010 : 09:01:25 quote: Originally posted by Djole
Ne, to se, na žalost, ne zna kada izlazi. Bookglobe je napravio priličnu pauzu sa Sillage. Nema sumnje da će nastaviti i izdati i trojku, samo je pitanje koje godine. Ili decenije.
Ajde da te demantiram.
http://www.stomugromova.com/najave/najave-bookglobe-bd-poslastice?Itemid=45 |
Djole |
Posted - 18/01/2010 : 00:51:29 Ne, to se, na žalost, ne zna kada izlazi. Bookglobe je napravio priličnu pauzu sa Sillage. Nema sumnje da će nastaviti i izdati i trojku, samo je pitanje koje godine. Ili decenije. |
mamlaz |
Posted - 18/01/2010 : 00:36:43 quote: Originally posted by Mord
meni najbolje izdanje ove godine |
Mord |
Posted - 18/01/2010 : 00:14:16 quote: Originally posted by Djole Solidno. Ipak je to njegova fiktivna biografija.
Sljedeci kandidat za recenziju?
quote: Originally posted by Mord Meni je trojka jedan od najboljih stripova svih vremena. A ostali nisu. ;)
Super, to izlazi ili je vec izaslo ovih dana. |
Djole |
Posted - 17/01/2010 : 22:21:16 quote: Originally posted by Mord
Theo, ajde probacu sa trojkom i cetvorkom. Koliko je to povezano?
Solidno. Ipak je to njegova fiktivna biografija.
Sillage, trojka odudara kvalitetom od ostatka serijala, jel'?
Meni je trojka jedan od najboljih stripova svih vremena. A ostali nisu. ;)
Evo i davnašnje recenzije:
http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-view&StoryID=280 |
wele |
Posted - 17/01/2010 : 22:13:40 tajna istorija je odlican strip |
kreŠa |
Posted - 17/01/2010 : 21:29:07 Sa ovog tvog spiska bih preporucio i Leonarda, humorom podseca na Gastona, bar meni. O Tihoj invaziji imas vise ovde: http://www.stomugromova.com/album-izdanja/tiha-invazija?Itemid=15
|
Mord |
Posted - 17/01/2010 : 19:55:06 quote: Originally posted by Djole Overi, ako/kad izađu, Soda dvojku i Sillage trojku, pa ako ti i onda nisu ništa posebno, onda je to - to.
Soda ce svakako dobiti sansu. Ipak ocekujem vise od Tome-a.
Theo, ajde probacu sa trojkom i cetvorkom. Koliko je to povezano?
Sillage, trojka odudara kvalitetom od ostatka serijala, jel'?
|
Mord |
Posted - 17/01/2010 : 19:39:07 quote: Originally posted by kreŠa
Nazasluzeno zapostavljen strip, odlicna prica o mladom novinaru kome posao postaje opsesija, pracena crtezom koji odlicno prati pricu. Crtez nije totalno realistican, ali je fenomenalan. Ja sam ga procitao na engleskom, planiram i Booglobeovo izdanje da uzmem.
Ovo mi je onda prvo na listi za odstrijel. |
Djole |
Posted - 17/01/2010 : 11:25:46 quote: Originally posted by Mord
Soda - isto prvi album - od ovoga sam ocekivao vise posto me Tome odusevio u malom spirou, nije mi bas legao, ni crtacki, ni scenaristicki
It gets better.
Theodore Poussin - probao s prva 2 albuma 2 puta, ima neki sarm, crtez mi se svidja, ali i dalje prekonfuzno za moj ukus, nisam ga pohvatao
It gets better.
Sillage - prvi album, ovo je ok za procitati i zaboraviti
It gets - you guessed it - better. ;)
Overi, ako/kad izađu, Soda dvojku i Sillage trojku, pa ako ti i onda nisu ništa posebno, onda je to - to. |
kreŠa |
Posted - 17/01/2010 : 10:19:06 quote: Originally posted by Mord
quote: Originally posted by kreŠa
Od ovih je Tiha invazija najbolja, bar meni.
Ovo je valjda prvi put da je netko izrekao misljenje o tom stripu. Ili ako je vec bilo, preskocio sam. Totalna enigma.
Nazasluzeno zapostavljen strip, odlicna prica o mladom novinaru kome posao postaje opsesija, pracena crtezom koji odlicno prati pricu. Crtez nije totalno realistican, ali je fenomenalan. Ja sam ga procitao na engleskom, planiram i Booglobeovo izdanje da uzmem. |
Mord |
Posted - 16/01/2010 : 23:09:38 quote: Originally posted by kreŠa
Od ovih je Tiha invazija najbolja, bar meni.
Ovo je valjda prvi put da je netko izrekao misljenje o tom stripu. Ili ako je vec bilo, preskocio sam. Totalna enigma. |
Mord |
Posted - 16/01/2010 : 23:08:40 quote: Originally posted by anto
Ozbiljno ? Ja takođe volim Brazila i imam dosta njegovih epizoda i sve su mi super a jedna je i vrhunska (epizoda gde gine Brunov brat), međutim kod XIII-ce sve su mi epizode vrhunske do negde sredine, a onda kvalitet opada , ali opet je zadovoljavajući. Inače šta misliš o Bob Moranu - BB i Bob M. su mi uvek išli jedan uz drugog po kvalitetu priče uz blagu prednost na Brazilovu stranu?
Nisam citao Bob Morane-a, ili ako sam citao onda je to bilo tako davno da se ne sjecam.
A Brazil mi ima neku naraciju, tecnost, neznam kako reci, nesto posebno. Tako je retro a opet tako dobar. |
kreŠa |
Posted - 16/01/2010 : 15:43:08 Od ovih je Tiha invazija najbolja, bar meni. |
anto |
Posted - 16/01/2010 : 15:18:08 Ozbiljno ? Ja takođe volim Brazila i imam dosta njegovih epizoda i sve su mi super a jedna je i vrhunska (epizoda gde gine Brunov brat), međutim kod XIII-ce sve su mi epizode vrhunske do negde sredine, a onda kvalitet opada , ali opet je zadovoljavajući. Inače šta misliš o Bob Moranu - BB i Bob M. su mi uvek išli jedan uz drugog po kvalitetu priče uz blagu prednost na Brazilovu stranu? |
Mord |
Posted - 16/01/2010 : 15:12:25 quote: Originally posted by anto
Bruno Brazil ti je bolji od Trinaestice ??? Znam da su ukusi različiti, ali ovo je ipak nemoguće. Ponovi ti ponovo gradivo iz XIII-ce, nešto si izgleda preskočio.
Puno bolji. |
|
|