forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Spidermanomanija

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
TinK2 Posted - 31/12/2007 : 12:37:15
Spider-man je na balkanskim prostorima izlazio (i još izlazi) u nekoliko verzija, točnije iz nekoliko univerzuma. To su, npr., svima dobro znani Čudesni Spider-man, klasik Slobodne Dalmacije, pa se onda javlja Ultimate Spider-man LMI-ja, kojeg dalje nastavlja Bookglobe, tu su i neka trejd izdanja, npr., iz Marvel Knightsa, ili Spider-man & Crna Mačka, pa adaptacije filmova; također ga izdaju i u mnogim almanasima... Međutim, zanima me koja verzija Spideyja se vama osobno najviše sviđa. Molim, pišite.
17   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Aco Posted - 08/01/2008 : 21:53:30
quote:
Originally posted by TinK2
Međutim, zanima me koja verzija Spideyja se vama osobno najviše sviđa. Molim, pišite.

Od domaćih,kupujem Amazing SM koji mi se stvarno sviđa.I priča i crtež su dobri,to je onaj pravi Spider-man.Još da Bookglobe pređe bar na dvomjesečni ritam,bilo bi super.
Kupio sam i Spider-man/Crna mačka.Odličan strip te sigurno najbolje prevedeni Spider-man na ovim prostorima.Priča dosta kontroverzna sa nekoliko tabu-tema ali isplati se svaka kuna.
Marvel knights Spider-man je Ok ali nemože se kupiti i imati baš sve tako da sam zadovoljan što sam ga uspio pročitati.Možda kupim američko izdanje ako izleti koja povoljna varijanta.
Ultimate ne bih ni štapom dirao,Marvel-age također..nije to za mene.Onaj od SD je blago rečeno užas i tu seriju također nemam.

Inače,redovito kupujem američke Essentials i to Amazing te Spectacular Spider-man i super sam zadovoljan.Odličan razmjer cijena/kvaliteta te puno materijala za čitanje.
Aco Posted - 08/01/2008 : 21:47:21
@tink2
Evo ti link na vjerojatno najbolji sajt posvećen stripovima o Spider-manu,pa možda nađeš informaciju koja te zanima:

http://www.spiderfan.org/comics/index.html

BTW. I meni se naslovnice jako sviđaju,malo mi vuče na McFrlanea sa Spideyevim proporcijama ali ipak to izgleda dosta dobro.
TinK2 Posted - 03/01/2008 : 12:43:14
Imam pitanje za one koji možda znaju:
U Amazing serijalu koji je sad pokrenuo Bookglobe, do daljnjega, koliko vidim, crtež potpisuje Romita Junior. Međutim, meni se više sviđa Campbellov crtež, koji zasad radi naslovne. Zanima me, ako netko zna, hoće li on potpisivati crtež u nekom od slijedećih izdanja, ili će to i dalje ostati 'legendarni' Romita?
mifugo Posted - 02/01/2008 : 19:44:02
meni je isto spidey u SD-izdanju bio loš... ničeg tamo nije bilo osim tučnjave, totalno bezveze, a i vizualno mi je nekako neprivlačan bio...

bookglobeovi albumi su dobri, to se definitivno isplati pročitat (i kupit)...

tink dobro veli za ultimate spidermana, strip uopće nije loš ako ti ne smeta što je glavni lik tinejdžer, što bi možda moglo nekom starijem smetat... inače nije baš dječji strip...
TinK2 Posted - 02/01/2008 : 17:50:15
@supermark (i svi ostali zainteresirani)

Ja se Slobodne Dalmacije i nisam načitao baš nešto previše, pa ne mogu reći definitivno, ali od onog što sam pročitao, pa recimo da mi je tada bilo solidno. Međutim, shvatiš s vremenom, dok se od toga malo ohladiš, da tu nema ništa više doli akcije i šore, a opet ti je gušt pročitat to ponovno. Pa ne znam što općenito voliš, ali ako ti se ovo nije svidjelo, Ultimate bi ti se mogao svidjeti. Mislim, nema tu, kao u SD-u samo šore, već i nešto malo muka i briga u privatnom životu Parkera. Međutim, te su brige tinejđerske, jer je sam Parker ovdje tinejđer. Dakle, ako si mlad (biološki ili u duši), mislim da će ti privući pažnju. Ono što se još može naći na hrvatskom su Amazing verzija i Spidey & Crna Mačka u trejdu. Crna Mačka ver. ima malo mučne teme i svakako bi ti se moglo svidjeti ako si odrastao. Amazing bi jednostavno trebao kupiti jer mislim da se svidio svima, pa bi se trebao i tebi. Dakle, odgovor na pitanje jesu li i druge verzije takve jest da ipak nisu. Preporučam svakako Amazing, ostalo po želji i/ili potrebi.
supermark Posted - 02/01/2008 : 12:42:34
tink2, ti mi se cinis kao poznavatelj spideya, koja je verzija najbolja?
citao sam spidermene slobodne dalmacije, ali mi se nisu svidjeli... jesu li i druge takve ili bolje?
TinK2 Posted - 01/01/2008 : 15:19:48
quote:
Originally posted by Obi-wan

Hvala, vrlo korisne informacije.
Uz Ultimate Spidey/X-men, kupovat ću i Ultimates/F.Four i definitivno Amazing Spider-man koji kako čujem svi hvale.
A Spektakularni i Avanture otpadaju...

Pametna odluka.
Obi-wan Posted - 01/01/2008 : 14:29:40
Hvala, vrlo korisne informacije.
Uz Ultimate Spidey/X-men, kupovat ću i Ultimates/F.Four i definitivno Amazing Spider-man koji kako čujem svi hvale.
A Spektakularni i Avanture otpadaju...
mifugo Posted - 01/01/2008 : 14:05:47
quote:
Originally posted by Obi-wan

Ako može mala pomoć - objašnjenje pojedinih edicija u smislu, glavni junaci, kako se zove originalna serija, koliko je stara, za koji je to uzrast, valja li, koliko stranica, koja cijena i takve stvari...

Ultimate Spider-man/X-men
The Ultimates/Ultimate Fantastic four
The Amazing Spider-man
Spektakularni Spider-man
Marvel avanture

prve dvije su ti novopokrenute (uvjetno rečeno novo-) marvelove serije u kojima pojedini junaci (spiderman, fant. četvorka, ultimatesi - novo ime za osvetnike/avengers iz starog marvela) idu "od početka", tj. ponovno se objašnjava njihov nastanak i kreću epizode od 0...
amazing spiderman je stara edicija, kod nas je sad krenulo od kvalitetnih epizoda s kraja 90ih (ako se ne varam), to preporučam... to je onaj "stari spidey", dakle u "normalnom", starom kontinuitetu...
spekt. spiderman je novo bookglobeovo izdanje za djecu, i to baš za djecu... to je, mislim, zapravo nekakvo britansko izdanje i nema veze s američkim spectacular spiderman (koji više ne izlazi čini mi se, nek me neko ispravi ako sam u krivu)...
marvel avanture su nekakvi izvankontinuitetski doživljaji raznih junaka, meni je prvi bookglobeov broj bio jako loš... to mi se čini malo više za djecu ako je suditi po tome broju...
TinK2 Posted - 01/01/2008 : 14:01:15
quote:
Originally posted by kico

Kako učenik osmoga razreda koji jedva daje mjesečno na stripove 100 kuna poznaje vrhunski strip magazin SMG! pa ga je sa oduševljenjem okačio na blog uz sva ostala Marvel izdanja Bookglobea?

Pa, ako ti to baš toliko smeta, najbolje da ga ni ne gledaš. Uostalom, kakve veze moja dob i mjesečni iznos koji dajem na stripove imaju s SMG!-om? Moram priznati da ovu provokaciju baš i nisam shvatio.
viktor14 Posted - 01/01/2008 : 02:14:40
Ne mogu se snaći u svim tim edicijama Spider-Mana. Koja od njih prati "pravu" radnju, tj. koja je regularna serija?
Obi-wan Posted - 01/01/2008 : 00:45:53
Ako može mala pomoć - objašnjenje pojedinih edicija u smislu, glavni junaci, kako se zove originalna serija, koliko je stara, za koji je to uzrast, valja li, koliko stranica, koja cijena i takve stvari...

Ultimate Spider-man/X-men
The Ultimates/Ultimate Fantastic four
The Amazing Spider-man
Spektakularni Spider-man
Marvel avanture

Ne znam da li sam nešto propustio. Za sada kupujem Ultimate Spider-man/X-men pa bi mi pojašnjenje pomoglo kod odluke o eventualnom praćenju još kojeg serijala.
Znam da svi ti podatci mogu naći tu i tamo, ali ne bi bilo loše ovdje malo sabrati dojmove (radi mene i ostalih manje upućenih).
kico Posted - 31/12/2007 : 17:50:59
Kako učenik osmoga razreda koji jedva daje mjesečno na stripove 100 kuna poznaje vrhunski strip magazin SMG! pa ga je sa oduševljenjem okačio na blog uz sva ostala Marvel izdanja Bookglobea?
TinK2 Posted - 31/12/2007 : 17:11:53
Da, vidim da si praktičan. Svaka Čast. No, ja mjesečno i ne kupujem baš previše stripova (do 100 kn maksimalno), a to mi je džeparac koji trošim samo na stripove, pa mi je u ovom slučaju komfor ipak bitniji. Ipak, hvala na sugestiji.
jgoran5 Posted - 31/12/2007 : 16:51:57
quote:
Originally posted by TinK2

Ja osobno i jesam osnovnoškolac (8. razred), ali Ultimate ni meni baš nije najbolji, makar mi je drag jer mi je to ujedno i prva kolekcija nekog stripa. SD izdanja su mi isto relativno dobra, ali Bookglobeov Amazing je ipak najbolji. Samo da počne češće izlaziti...

dođe ti na isto..3 broja u jednoj svesci svaka 3 mjeseca ili jedan bri+oj svaki mjesec s razlikom da ova 3 u jednoj svesci kostaju 25 a svaki pojedinacni bi bio bar 20 kn
TinK2 Posted - 31/12/2007 : 16:35:31
Ja osobno i jesam osnovnoškolac (8. razred), ali Ultimate ni meni baš nije najbolji, makar mi je drag jer mi je to ujedno i prva kolekcija nekog stripa. SD izdanja su mi isto relativno dobra, ali Bookglobeov Amazing je ipak najbolji. Samo da počne češće izlaziti...
realist Posted - 31/12/2007 : 14:08:48
Stari Amazing zaključno sa sagom o Hobgoblinu mi je najdraži, Spectacular, prvih 150-tak brojeva odmah iza, Ultimate bi mi bio dobar da sam osnovnoškolac, ovako mi je nezanimljiv, iako mi je Bagley vrlo dobar crtač, Marvel Knights je fiju-briju, može se pročitati, ali to nije to,eh, ah...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000