forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Bookglobe Marvel Strip Albumi

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
kico Posted - 15/11/2008 : 18:52:34
U ASM #5 i USMXM #50 su najave:

-Loki
Robert Rodi-Esad T.Ribić
Marvel Deluxe,A4,HC,112 str.u boji

-Silver Surfer:Rekvijem
J.Michael Straczynski-Esad T.Ribić

-Marvel Knights Spider-man 2
Mark Millar-Terry Dodson & Frank Cho
Marvel Knights,B5,HC,112 str.u boji

-Punisher:Barracuda
Garth Ennis-Goran Parlov-Giulia Brusco
Marvel Deluxe,A4,HC,160 str.u boji ili C/B kolekionarska verzija

Kad će to sve izaći,zna li kogod?

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
sloppy Posted - 04/09/2011 : 21:59:19
al stvarno, mora da je muka ako ne znaš engleski. to je izlazilo davno a nije i nešto posebno. a to da je lepše imat u vlastitom jeziku. šta ja znam, ako razumiješ jezik u kojem je bio napisan originalno onda stvarno bolje imat original. a to duplo vrijedi za stripove garth ennisa, to jest barem hitman i preacher, kod punisher več nije toliko važno.
jaki Posted - 03/09/2011 : 20:30:03
a ti neka čekaju izdanje na vlastitom jeziku.možda ga i dočekaju a možda i ne.
Windwalker Posted - 03/09/2011 : 14:46:14
A nekad je ljepše imati na vlastitom jeziku.

A i ima ljudi koji ne znaju engleski, a voljeli bi tako nešto pročitat.
jaki Posted - 03/09/2011 : 11:06:46
koga briga?imaš ih na engleskom a i jeftiniji su nego li bili ovi.
Zlix Posted - 03/09/2011 : 10:54:27
quote:
Originally posted by kico

U ASM #5 i USMXM #50 su najave:

-Loki
Robert Rodi-Esad T.Ribić

-Silver Surfer:Rekvijem
J.Michael Straczynski-Esad T.Ribić

-Marvel Knights Spider-man 2
Mark Millar-Terry Dodson & Frank Cho
Marvel Knights,B5,HC,112 str.u boji

-Punisher:Barracuda
Garth Ennis-Goran Parlov-Giulia Brusco
Marvel Deluxe,A4,HC,160 str.u boji ili C/B kolekionarska verzija

Kad će to sve izaći,zna li kogod?

Izgleda da ovo nikad nece ugledati svetlost dana
Le Samourai Posted - 17/11/2008 : 00:30:41
@Djole
Mozhda sam se nedovoljno precizno izrazio. Hteo sam da kazhem da je Enis vratio lik na njegovu najbolju verziju, nakon godina slabijih Panishera, koje su svakako kulminirale onom miniserijom gde postaje andjeo i leti. Tu se Ensi vratio na bejziks i povratio tog Panishera koga se svi mi secamo iz Panisher magazin dana. Ja se slazhem da je ta pochetna miniserija remek delo, no, i Enisov mi je u tom rangu.

@Dekara
Mislim da se Enisu ne da ozbiljnije se posvetiti tim Avatar serijalima. Ima gde ima i bolje i kinte i, istini za volju, dosta bolje crtache. On tu vishe dodje, opali neku sicu od par epizodica i primiri se dok radi serijale kojima je ozbiljinje posvecen.

Ja sam Hitmana chitao u sveshchicama kad je pocheo da izlazi, imam chak i onaj njegov origin u Bloodlines kupljen svezhe kad je izashao, a to sam nadomestio onim triju trejdovima koji su jedini ostali u prodaji kad sam se setio da pochnem da ih uzimam. Tek par godina kasnije sam pronashao skenove, no te rupe nikako da popunim. Jednog dana. :)

A meni je Brubakerov DD u zatvoru potpuno fenomenalan. Serijal je kasnije malo popustio, ali taj prvi ark je stvarno bio odlichan.
BlekenDekara Posted - 16/11/2008 : 23:02:06
quote:
Originally posted by jaki
a Daredevil od Brubakera mi je bija urebesno smiješan.

to onaj "devil in block d(c?b?a?)" arc?
najbolji daredevil koji sam prochitao u zadnjih 5 godina.
i nazalost jedini koji do sada vredi od brubakera...
pratio i dalje i muchio do negde 100e sveske te odustao.
nije ni da je Bendis bio neshto preterano bolji ali jednostavno mi se nije dalo vishe chitati.
jaki Posted - 16/11/2008 : 22:43:27
Circle of blood u Punisher magazinu..e to su bila vremena(travanj 90)Mika Zec rastura a zatvorska atmosfera i dijalozi poput>Ti si moje pseto,jasno?laješ kad ti kažem "laj",doneseš kad ti kažem "donesi"!Praviš se mrtav kad ti ja kažem!ostavila su trajan utisak na moju mladu osobu i tad sam shvatio da ne želim završiti u zatvoru:)Od zatvorskih još je jeben onaj Hellblazer od Corbena a Daredevil od Brubakera mi je bija urebesno smiješan.No da se vratim na temu-Punisher magazin:treći broj mi je bija lošiji jer neko drugi tušira Zecka a tek kad je došao onaj nesretnik Portacio,koji mi se nikako nije onda sviđao.Puno godina kasnije naučio sam cijeniti i njega.Circle sam nabavija u USA trejdukrajem 91 i sa bojom mo i nije bija nešto bolji(dapače lošiji).
BlekenDekara Posted - 16/11/2008 : 20:36:35
quote:
Originally posted by Vlaadisha

quote:
Originally posted by Djole
[quote]A Enis je od one sorte kojima treba urednik, i to urednik koji mu dahće za vratom.

Dekara?

pih... da su svi urednici ko ja stripovi bi prestali da izlaze ili bi sa mesechnog preshli na godishnji ritam izlazenja:)pPP
BlekenDekara Posted - 16/11/2008 : 20:32:12
quote:
Originally posted by Le Samourai
Video si da je izashao i v2 u vidu graphic novela?

video.
chitao.
i bio zadovoljan kolko se to moglo u 40+ Enis strana.
i ja bih svakako voleo malo epichniju atmosferu i shirinu gde bi se Enis mogao malo vishe pozabaviti odnosima izmedju HBOasha, isusa, devojke i ljubavnice mu a neshto manje mrsomudjenjima izmedju djavola i vatikana ali izgleda da nema vremena ni volje za to.
ne vidim shta bi drugo moglo biti obzirom da sva ostala izdanja pri Avataru imaju znatno slabiju prodaju od tog wormwood OGNa.

quote:
Nego, jesi oprobao Hitmana? On mi je u samom vrhu shto se Enisa tiche, iako nije sve skupljeno u trejdovima (ali dobar deo jeste).

nisam se naterao josh uvek.
u skenovima nikako da krenem, sveshchice skupljam sporadichno i na kashichice(fali mi josh jedno 50:) a trejdove ne kupujem iz principa:)

poskidatju skenove kolko odma pa jednog dana, kad oteram sve u #urac i odem na Jamajku - kretjem!:))
Le Samourai Posted - 16/11/2008 : 20:22:27
Pa dobro, Wormwood je najvishe na tragu Preachera, te mi je jasno zashto ti se to dopalo, mene nije neshto posebno odushevio, mada ima svojih trenutaka. Mislim da bi bolje shljakao kao ongoing, jer su mi najbolji delovi sa njegovim dejdzobom shefa HBO-a (kakogod ga zvali u stripu) i hengaut sa Isusom i zekom, dok mi je sama pricha sa njegovim caletom i sl manje interesantna. Video si da je izashao i v2 u vidu graphic novela?

Ja sam jedan od retkih kojima je Marvel Knights bio bolji od Maxa, ali i Max mi se dopao posle recimo prva dva ark-a. Widowmaker mi je favorit iz te faze, a i Slavers nije losh. Shto se Borna tiche, mogu da shvatim objektivne kvalitete, ali sve te Panisherove ratne priche (Born, Tyger) mi ne lezhe posebno dobro. Nekako mi se sve chini da je bolje da on josh uvek nije Panisher u tom periodu zhivota, ali sad, shta je tu je.

Od Helblejzera mi je najvishe ostala u secanju epizoda 'Forty' gde on bleji sam na svoj 40-ti rodjendan, sve dok kompletna ekipa natprirodnih likova koje je sretao tokom godina ne odluchi da mu priredi surprise party, i cela epizoda je manje-vishe to njihovo okupljanje. Ta epizoda je izashla josh u rano doba Vertiga, i totalno mi je idealna ilustracija onoga shto je zapravo kompletna ideja iza tog imprinta.

Nego, jesi oprobao Hitmana? On mi je u samom vrhu shto se Enisa tiche, iako nije sve skupljeno u trejdovima (ali dobar deo jeste).
Djole Posted - 16/11/2008 : 20:18:48
Čitao sam ga ponovo u Essentialu. I da, nije trebalo da kvarim utisak.

A prvi broj Punisher magazina mi je pao u ruke nešto pre onog nesrećnog Vjesnikovog Batmana sa jednom osminom Dark knighta - i oduvao me time šta sve može da se radi sa narativnim kapcijama i unutrašnjim monolozima.

A onda je došao čika Frenk... ;)
Vlaadisha Posted - 16/11/2008 : 20:18:32
quote:

Paaaa... ne bih se složio. Meni je Circle of blood (objavljen u prve tri sveske domaćeg Punishera) vrhunac. Gubi na interesantnosti kada više nisi mračni tinejdžer, zaista, ali je ipak iznad Enisa.

Amen!

Jos da Zeck nije puk'o pri kraju...

quote:
A Enis je od one sorte kojima treba urednik, i to urednik koji mu dahće za vratom.

Dekara?
BlekenDekara Posted - 16/11/2008 : 20:12:39
quote:
Paaaa... ne bih se složio. Meni je Circle of blood (objavljen u prve tri sveske domaćeg Punishera) vrhunac. Gubi na interesantnosti kada više nisi mračni tinejdžer, zaista, ali je ipak iznad Enisa.

znachi ti si to uspeo da ischitash jope?
meni se ne da jer netju da unishtim sebi dobar filing koji sam chitajutji prvi put imao...
i drago mi je videti da nije samo meni taj Punisher Magazin bio jedna od stripskih prekretnica:))
Djole Posted - 16/11/2008 : 20:06:33
quote:

Enisovi Punisheri su vrhunac za tog heroja

A Enis je od one sorte kojima treba urednik, i to urednik koji mu dahće za vratom. Zato su mu Hitman i The Demon zabavniji od Boysa, pa i MK Punishera - u prva dva nije mogao da radi šta hoće, već je morao da se dovija kako da ublaži svoj smisao za humor, a da i dalje bude zabavan. Posle se više nije ni trudio.
BlekenDekara Posted - 16/11/2008 : 19:55:12
quote:
Inache, omiljene stvari od Enisa su mi pre nekolicina njegovih epizoda na Hellblazeru nego Preacher, koji je, premda remek delo, najiskarikiranija i naj over-the-top stvar koju je ikada napisao. Ukljuchujuci i The Boys.

...koji su najvetje stripsko smetje ikada.
od toga mi je bolji chak i ona Fury mini(ili dva).
moj prvi susret sa ennisom bash i beshe preacher i kao shto napomenuh(valjda) da nisam to prvo chitao Barakuda bi mi bio znatno bolji.
stoji da se od Punishera kao TM lika i ne moze ochekivati ishta vishe ali onaj Punisher Born kojeg Enis pisashe neposredno pre ulaska u Max su bili jebeno dobri.
mozda mi i najbolja Punisher prichica ikad koju chak ni onaj nesretnik od Robertsona nije mogao da unishti.
Max faza mi je oke.
nishta super epohalno - prvi arc sa Mikrom mi je zakon, ostali konstantni i umereno zabavni(chak i taj Slavers arc kojeg svi zivi ishvalishe a mene ostavio hladnim) - smorio me taman tamo pred kraj runa - oko 50og broja i ne planiram da se vratjam Punishi neko vreme.
dosta je.
od Helblejzera chitao famozni Dangerous Habits i ostao poprilichno ravnodushan te se nisam naterao da chitam kasnije inkarnacije sa Dilonom.
u zadnje vreme jedino Enisovo shto mi je ponudilo trachak zabave je Avatarov Chronicles of Wormwood, koji, iako klisheiziran i standardizovan Enis uradak ima dovoljno sochne pljuvachine po religiji da mi bude bolji od ostatka ponude.
skinuo onomad neke matore britanske uradke iz 2000AD i okoline pa tjemo videti kakav je kao mladjan spisatelj Enis bio.
verujem znatno interesantniji i jachi negoli sada.
Le Samourai Posted - 16/11/2008 : 19:30:08
Nije neistina to shto kazhesh, ali ni Punisher realno nije vrsta stripa kao shto je Preacher. Enisovi Punisheri su vrhunac za tog heroja, a istinsku genijalnost trazhim drugde. Daleko mi je ovo od prvog susreta sa Enisom. Ali, ako uporedish Barakudu sa ostatkom Punisher max serije, zapravo poprilichno odudara kada se uporedi sa vecim delom tog serijala koji se uglavnom bavi Punisherovim susretima sa mafijom, vojskom, policijom, ili pojedinachnim obichnim ulichnim kriminalcima. Zapravo Enis jako dugo nije neshto iskarikirao kao Barakudu, ali, moram da priznam, meni je njegovo karikiranje prava palpi zabava, i nije mi neohodno da bude genijalan da bi mi se svidelo neshto od njega.

Inache, omiljene stvari od Enisa su mi pre nekolicina njegovih epizoda na Hellblazeru nego Preacher, koji je, premda remek delo, najiskarikiranija i naj over-the-top stvar koju je ikada napisao. Ukljuchujuci i The Boys.
BlekenDekara Posted - 16/11/2008 : 18:59:11
meni je barakuda bio samo josh jedan u nizu trejdmarkovano iskarikiranih Enisovih zlotja.
ok, ovaj put ne sto posto groteskan - malko realistichniji/uverljiviji ali nishta vishe sem toga.
vetj vidjeno, jelte.

shto me malo jedi jer nekako stalno chekam da Enis napokon ispadne iz te kolotechine i opet me pomeri ko shto je nekad sa Preacherom, medjutim, kako stvari stoje - nachekatju se do tog trenutka.
no, za onog ko se prvi put susretje sa Enisom - ovo je jedna sasvim solidna, zabavna i odlichno crtana prichica te je zdushno preporuchujem.
Le Samourai Posted - 16/11/2008 : 18:23:36
Vala, meni je oridjinal Barakuda potpuno fenomenalan u svakom pogledu, ali ga nisam do sada video u c/b, a ni na A4, pa bih zato uzeo, vishe kao dopunu originalnoj verziji koju cu neizbezhno u nekom trenutku uzeti u nekom debelom trejdu.
BlekenDekara Posted - 16/11/2008 : 17:04:43
uzimam naravno c/b Barakudu.
stripom kao takvim nisam bio odushevljen kao 99 posto originalne mu publike ali Goran crtez ovde je svakako na mestu i zasluzuje ovakav tretman obzirom da je oridjidji kolor lichno mi poprilichno losh.
a kod Odmetnutih radje biram dzuku(+seba).
kico Posted - 16/11/2008 : 15:50:43
quote:

Shto zbog Odmetnutih?

Tamo je uz Sudžuku Parlov gost crtač.
A Goranov crtež rijetko kad vidimo na A4 formatu (izuzev Texonea),
A4 mu paše...totalno.

Le Samourai Posted - 16/11/2008 : 15:11:45
Shto zbog Odmetnutih?
kico Posted - 16/11/2008 : 15:00:28
quote:

Ja bih uzeo tu c/b Barakudu, chisto kao kuriozitet.

Također.
Samo zbog Odmetnutih.
kico Posted - 16/11/2008 : 14:59:32
quote:
Originally posted by Obi-wan

Ja bih to prije nazvao HC trejdovi nego strip albumi (možda griješim).
Inače, nabavio sam sve osim Cableta (koji mi se ne sviđa) i također sam spreman za još...

Piše: - strip albumi!
Stoga sam i stavio naslov "strip albumi".

Ja sam nabavio sve osim X mena,njih ne volim nikako.Cable je još dobar.
Emir Pasanovic Posted - 16/11/2008 : 00:42:29
al brate, Barracuda je ostao sam paf danas kad sam pročitao ASM... svaka čast na izdanju, pa kadgod izašlo...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000