T O P I C R E V I E W |
TraX |
Posted - 05/08/2011 : 09:43:32 .. je crnac!
http://www.info19.ba/news/news/4642/novi-spajdermen-je-crnac |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
swamp thing |
Posted - 10/08/2011 : 16:21:59 quote: Originally posted by Gil-galad
quote: Originally posted by swamp thing
Ma, jednostavno ne znaju šta više da smisle, a treba se i naviknuti da je ovo drugo vrijeme u kom duvaju neki drugi vjetrovi.
Lois Lane je, recimo, "bila" crnkinja još pre ihaaaaj... http://www.millionaireplayboy.com/mpb/index.php/lois-lane-i-am-curious-black/
A ovo drugo - sve si rekao, druže... A ti "novi vetrovi" će tek dobijati svoje mesto u stripovima. Meni se lično ne dopada štošta (počevši od groznih roze Juventusovih rezervnih dresova za predstojeću sezonu...), ali će ono svejedno biti tu, pa ne vredi trošiti mozak na neke stvari, definitvno...
Zez, live and let live.
Slažem se apsolutno, meni i odgovara da duvaju uvijek novi vjetrovi, nađe se u tome štošta gotivno. Pa, šta mislite da se ostalo na onom tipu pričica iz '30-ih godina. Meni je to potpuno nečitljivo, ali ljudima tog doba je to bilo super. Samo nek se razigraju scenaristi |
emirem |
Posted - 10/08/2011 : 09:09:04 quote: Originally posted by sloppy
ko prvo ne postoji zabrana mišljenja ali je meni to mišljenje potpuno bez osnove ako nije čovjek ništa uložio u to. ko drugo nisam mislio na vrijeme kojeg su potrošili ljudi koji su skenirali stripove nego baš na scenariste i ilustratore to jest avtore stripa. to da je netko skenirao baš i nije neki kreativan rad na kojeg bi čovjek mogo dat neku ocjenu kvalitete rada. da ne pričam o takozvanih prevodima nekih scenova, jer sve stvari koje sam dosad dobio u ruke nisu ličile baš ni na šta. a ako misliš da time što, " pomažeš u nekim projektima istih u prijevodu i slični" (šta god da to znači) promoviraš strip i strip kulturu onda stvarno ne znam šta da ti kažem. strip je svake godine u večoj finaciskoj krizi, pa ti kontaj koliko če novih naslova izlazit ako bi svi počeli ovako. zbog toga sam i počeo o tome da ako nisi platio ne pljuj po robi. ja sam mislio da je to več prihvačena praksa ali izglada da nije. šta ja znam, radi šta te je volja, sodjeluj u "projektima", seri po ljudima kojima si nešto doslovno ukrao i obsudjuj zabranu mišljenja jer to je ono što je bitno, da može svako reč šta god oče kad god oče pa da se nikog ne čuje. ;)
Sloppy,hajde nemoj da ovako nastavimo u ovom tonu,nego vidis da ta financijska kriza koja je nastupila nece unistiti strip trziste i sprijeciti da procvate(samo stagnirati),ali ce biti zivo. Ljudi koji su radili na "digitalcima" (koristim ovaj termin,jer onaj sa "s" je zabranjen,jer koristi se promocija kupovina strip i okretanje novaca u izdavastvu,a ne piratstvo,bez kojeg ne bi bilo previewa i tj. prethodnog pregleda onog sto kupujemo,ne kupuje se macak u vreci.) su vrijedni i promoviraju strip i na taj nacin jer to su sve oblici propagande koju nam omogucava tehnologija danas i hvala Bogu,pomocu nje sam i odabrao ono sto cu procitati."Preview digitalaca" mi pomaze u izboru sta da kupim,jer sam prije ovih tehnoloskih manevara kupovao samo na prelistavanje u knjizarama,a sada mi ustedi vrijeme i opet,pisem OPET, ta ista metodologija je pomogla kupovini istih preko interneta u neznatnim kolicinama tako da sam barem kotac daljnje proizvodnje stripova pomaknuo za jedan zarez na kotacu koji se vrti sporo ili brzo ne znam ,ali bitno da se okrece. gomilu stripova sam mijenjao u striparnicama jer mi nisu bili zanimljivi nakon sto sam vidio da nemaju "pricu" pa sam ih se rijesavao zamjenom za nesto "bolje" ili pak za novac koji sam opet ulozio u njih.
Nisam onih "10 godina" citao Avengerse jer mi nisu bili "IN" i ostale Marvelove jer nisu bili po cijenama povoljni uvijek sam vecinu kupovao Bonelli (cesto macak u vreci!) koji je zavrsavao redovito na "buvljaku",kupujem i dalje samo neke odabrane,a preko interneta redovito i kad za u roku godinu ili dvije skupim sve "Klasike" svjetskog stripa nadam se da necu ugledati da taj isti junak skida gace pred svojim partnerom...bolje bi podnijeli da ih napuni ostacima probave pred neprijateljem od straha...
Neka se ne ljute oni koji imaju "simpatije" prema istom rodu i zdusno brane neke tabue, ali opet nisam nikoga ozlijedio i po pravu istog zakona demokracije imam pravo pisati sto mislim o tim eskapadama za serviranje mladim ljudima preko stripa...
Kao drugo to sa homo-afro-americkim spideyem je samo eksperimentalna faza i pokusaj da se prvo vidi reakcija javnosti na takav oblik "mode" ili "drustvenog ponasanja"... Isto kao kad se stavi karikatura nekog povijesnog ili aktuelnog vodje ili poglavara ,pa se snima ima li prodju u svijetu i da li tko reagira... A ja osobno kad nekoga tko je u djetinjstvu imao "idola" ili kao strip ili knjizevnog lika kao uzor i bilo mu ga drago citati u avanturama i definira te i usmjeri u normalnom pravcu, hetero pravcu, recimo kao Mister No koji je jedan dio recimo bekrija ,zavodnik zena i zafrkant i uziva u zivotu. I sada da takav isti promijeni zbog "slabosti karaktera" svoju politiku "ljubavne orijentacije" vjeruj da bi odmah prodao svu kolekciju tih stripova i to bez razmisljanja... Takav sam ja...
I jos nesto ova vrsta "digitalnog" stripa nije ukradena nego je preuzeta i besplatno se dijeli sa Free-share stranice od strane ljudi koji dijele rado medju sobom i promoviraju nasu kulturu stripa... Vjerujem da netko tko ima veliku kolekciju "papirnatog" stripa,da mu je krivo mu da netko tko nije "ulozio" svoj financijski kapital u "papir" tj. direktno u izdavastvo pa sada po onima koji rade na "digitalcima" se smatraju da su odmetnici ili stogod,a ti isti ulazu svoj kapital koji je u ovom slucaju vrijeme,znanje jezika za prijevode,digitalna obrada koja zahtijeva i potrosnju elektricne energije i ono sto je vazno volja i ljubav prema ovoj kulturi... Osobno, ja sam kolekcionar 99,99 % papir i ostatak digitalija... |
Gil-galad |
Posted - 10/08/2011 : 02:19:23 quote: Originally posted by swamp thing
Ma, jednostavno ne znaju šta više da smisle, a treba se i naviknuti da je ovo drugo vrijeme u kom duvaju neki drugi vjetrovi.
Lois Lane je, recimo, "bila" crnkinja još pre ihaaaaj... http://www.millionaireplayboy.com/mpb/index.php/lois-lane-i-am-curious-black/
A ovo drugo - sve si rekao, druže... A ti "novi vetrovi" će tek dobijati svoje mesto u stripovima. Meni se lično ne dopada štošta (počevši od groznih roze Juventusovih rezervnih dresova za predstojeću sezonu...), ali će ono svejedno biti tu, pa ne vredi trošiti mozak na neke stvari, definitvno...
Zez, live and let live. |
sloppy |
Posted - 10/08/2011 : 01:46:47 ko prvo ne postoji zabrana mišljenja ali je meni to mišljenje potpuno bez osnove ako nije čovjek ništa uložio u to. ko drugo nisam mislio na vrijeme kojeg su potrošili ljudi koji su skenirali stripove nego baš na scenariste i ilustratore to jest avtore stripa. to da je netko skenirao baš i nije neki kreativan rad na kojeg bi čovjek mogo dat neku ocjenu kvalitete rada. da ne pričam o takozvanih prevodima nekih scenova, jer sve stvari koje sam dosad dobio u ruke nisu ličile baš ni na šta. a ako misliš da time što, " pomažeš u nekim projektima istih u prijevodu i slični" (šta god da to znači) promoviraš strip i strip kulturu onda stvarno ne znam šta da ti kažem. strip je svake godine u večoj finaciskoj krizi, pa ti kontaj koliko če novih naslova izlazit ako bi svi počeli ovako. zbog toga sam i počeo o tome da ako nisi platio ne pljuj po robi. ja sam mislio da je to več prihvačena praksa ali izglada da nije. šta ja znam, radi šta te je volja, sodjeluj u "projektima", seri po ljudima kojima si nešto doslovno ukrao i obsudjuj zabranu mišljenja jer to je ono što je bitno, da može svako reč šta god oče kad god oče pa da se nikog ne čuje. ;) |
emirem |
Posted - 10/08/2011 : 01:03:17 quote: Originally posted by sloppy
šta ste se sad svi naljutili i na opcijo da če možda biti gay. "možda" je izgleda več dovoljno da se počinje vikat pederluk. a to da nisi skužio šta je millar radio u ultimates ili kako jih ti zoveš "avengers" ču pripisat tome da bi vjerovatno morao stvar čitat kada je izlazila a ne skoro 10 godina kasnije. jedino što ču reč na tu temu je ako nisi potrošio pare na to nemoj se kurčit nad robom ( Ja bih to nazvao svojim misljenjem koje moze ici pod rubriku "koji ste strip procitali danas,ili nabavili...?" ) i još se hvalit time da si besplatno dobio strip. istina je i ja provjeravam prije digitalnu verziju da vidim šta ču kupit a šta ne ali ono što ne kupim nemam obraz pljuvati u javnosti. ljudi su u to ipak uložili svoje vrijeme ( Cijenim rad ljudi koji rade na "digitalnim" formatima i uredno se zahvalim i pomazem u nekim projektima istih u prijevodu i slicno! ne blatim njihov rad,nego rad nekih scenarista za stripove!), ako sam ja u to uložio svoju lovu ( Iako nisam kupio taj strip svejedno imamo svi pravo da ga komentiramo bez obzira da li smo ga kupili,posudili, "skinuli") onda ču reč ( Zar to znaci da ga netko mora cekati njegovu recenziju ili misljenje prije kupovine ili ne-kupovine istog?) ako mi se ne svidja a ako nisam ništa platio ( A koliko ima takvih stripova koji nisu kupljeni,a procitani su prije na ekranima kompjutera? Zar postoji racun za svaki strip koji forumas procita i odaje izvor odakle mu? Totalno nebitno,uvazava se samo formalnost! ) onda mogu jedino da čutim ( Zar postoji zabrana misljenja?) i mislim si svoje. barem ja tako vidim to.
|
sloppy |
Posted - 09/08/2011 : 23:29:38 šta ste se sad svi naljutili i na opcijo da če možda biti gay. "možda" je izgleda več dovoljno da se počinje vikat pederluk. a to da nisi skužio šta je millar radio u ultimates ili kako jih ti zoveš "avengers" ču pripisat tome da bi vjerovatno morao stvar čitat kada je izlazila a ne skoro 10 godina kasnije. jedino što ču reč na tu temu je ako nisi potrošio pare na to nemoj se kurčit nad robom i još se hvalit time da si besplatno dobio strip. istina je i ja provjeravam prije digitalnu verziju da vidim šta ču kupit a šta ne ali ono što ne kupim nemam obraz pljuvati u javnosti. ljudi su u to ipak uložili svoje vrijeme, ako sam ja u to uložio svoju lovu onda ču reč ako mi se ne svidja a ako nisam ništa platio onda mogu jedino da čutim i mislim si svoje. barem ja tako vidim to. |
swamp thing |
Posted - 09/08/2011 : 23:28:03 Ma, jednostavno ne znaju šta više da smisle, a treba se i naviknuti da je ovo drugo vrijeme u kom duvaju neki drugi vjetrovi. Spajdermen crnac i homo? Nije to ništa čudno šta se sve događa danas u svim umjetničkim pravcima. Opet, smatram da će na kraju kvalitet isplivati na površinu, pa ako ovo bude dobar serijal, zajebi onda što je homo. Samo da ne počne propagirati usvajanje djece od strane gej parova, to je već puno osjetljiva tema ;) |
emirem |
Posted - 09/08/2011 : 23:08:31 quote: Originally posted by Mr. Bushido
Ne želim ulaziti u ovu raspravu. Imali smo ih već dovoljno na forumu i bile su gadne.
Izgleda da ja jos nisam svoje napisao,ali vec nazirem da nije to dobro proslo ,pa se necu ni prepirati,ja sam radni covjek sa drugim problemima,a to mi sada ne treba da sa forumasima raspravljam o "orijentacijama u ljubavi" ! Imam pametnija posla... |
Mr. Bushido |
Posted - 09/08/2011 : 23:04:43 quote: Originally posted by emirem
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by emirem
Izgleda da autori kontrole uma preko medija u ovom slucaju stripa,pokusavaju doprijeti do mladih umova i pokvariti ih takvim dekadentnim idejama koje imaju cilj iskvariti normalno funkcioniranje sredine,obitelji i zajednice.. Jos jedno vrijeme kupujem neke odredjene stripove,a ovakva sranja ne zelim niti vidjeti, a kamoli citati.. Bas citao "Avengerse" i gledam koja sranja ima tamo "superheroji" tzv. heroji,spikaju sa Oprah,onim sa CNN-a,pa nekim celebritijima kao Freddy Prince Jr. mislim tko pusi ta sranja,kaze N.Fury mene u filmu "Iron mana" moze glumiti samo S.L.Jackson..Heeeej! Dobro da ga nisam kupio jer bi zazalio novaca,hvala Bogu da ima stripova i u "digitalnom" formatu! Pa ih mogu prije provjeriti njihovu "umno-razumsku" cistocu!
Ne shvaćam. Kakve dekadentne ideje?
Pederluk u stripu...to sa spideyem..
Znači, ti smatraš da je homoseksualnost dekadentna.
Ne želim ulaziti u ovu raspravu. Imali smo ih već dovoljno na forumu i bile su gadne. |
emirem |
Posted - 09/08/2011 : 23:04:24 Mozda ga napadne bijeli Venom,ako se ne bude smatralo rasisticki..u toj rasno hiper-osjetljivoj sredini.. Ili pinky Venom u najgorem slucaju! http://www.youtube.com/watch?v=bBAiZcNWecw&feature=related |
emirem |
Posted - 09/08/2011 : 22:58:54 quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by emirem
Izgleda da autori kontrole uma preko medija u ovom slucaju stripa,pokusavaju doprijeti do mladih umova i pokvariti ih takvim dekadentnim idejama koje imaju cilj iskvariti normalno funkcioniranje sredine,obitelji i zajednice.. Jos jedno vrijeme kupujem neke odredjene stripove,a ovakva sranja ne zelim niti vidjeti, a kamoli citati.. Bas citao "Avengerse" i gledam koja sranja ima tamo "superheroji" tzv. heroji,spikaju sa Oprah,onim sa CNN-a,pa nekim celebritijima kao Freddy Prince Jr. mislim tko pusi ta sranja,kaze N.Fury mene u filmu "Iron mana" moze glumiti samo S.L.Jackson..Heeeej! Dobro da ga nisam kupio jer bi zazalio novaca,hvala Bogu da ima stripova i u "digitalnom" formatu! Pa ih mogu prije provjeriti njihovu "umno-razumsku" cistocu!
Ne shvaćam. Kakve dekadentne ideje?
Pederluk u stripu...to sa spideyem.. |
Mr. Bushido |
Posted - 09/08/2011 : 22:22:59 quote: Originally posted by emirem
Ne shvaćam. Kakve dekadentne ideje? |
emirem |
Posted - 09/08/2011 : 21:51:20 quote: Originally posted by Zagor12
Da now gangzta is indahouse!
toliko nebuloznih promijena, a ovo je najveća Smeta mi to što će uskoro krenuti USM crtić sa white guyem u glavnoj ulozi, a istovremeno će izlaziti strip sa nigga homiem, mislim da će djeci biti nerazumljivo.
nije to teško za objasniti...( Lako je objasniti!)
|
emirem |
Posted - 09/08/2011 : 21:42:35 quote: Originally posted by Born To Run
Bendis je usvojio 2 cerke crnkinje, a sto ne bi i spajdija obojio
Izgleda da je posveta adoptiranoj djeci
|
sloppy |
Posted - 09/08/2011 : 00:00:42 tu možeš i wally westa stavit skupa sa buckyjem i graysonom. nije da je on bio neki novi lik kad je obukao crveni kostim. u stvari ostala je stvar u porodici :D a to kad neko priča da je bendis nešto zajebo lik i da je doveo neke strašne promijene, mi nije baš jasno o čemu to. čovjek priča neku priču o liku kojeg je od samog početka pisao on. to da se pravi drama a da se uopšte nije ništa vidjelo od svega toga me več malo zbunjuje. do sad me na UMS bendis još nije razočarao (osim izbora bagleyja za crtača, a ni to ne vjerujem da ga je on odabrao :P ). pa sad ako mi neče bit više dobro, neču kupovat i to če bit to. isto sa DC rebootom. vjerujem da če 90% neče bit za mene ali neke stvari če bit odlične (action comics ;) ) |
Paka01 |
Posted - 08/08/2011 : 21:30:07 I osim toga zaboravih napisat, drugačija stvar je sa Buckyjem i Graysonom, oni su ipak stari likovi, tu su oduvik i publika ih već odavno poznaje. Jer budimo realni, najlogičnije rješenje je da posli Rogersa i Waynea upravo njih dvojica postanu Captain America i Batman. Mislin da se tu ne može povuć poveznica sa potpuno novim likovima poput već spomenutih Choia, Curryja i novog Spider-Mana. |
Paka01 |
Posted - 08/08/2011 : 21:27:44 quote: Originally posted by Billy_the_Kid
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Kao prvo, ovdje neki slabo razumiju razliku između regularnog Spider-Mana i Ultimate Spider-Mana. To su dva potpuno različita i nezavisna lika. Jedan nema veze s drugim.
Kao drugo, zašto je toliko važno što je on crnac? Zar se ovo toliko razlikuje od drugih slučajeva kada je jedan superjunak naslijedio ostavštinu drugog?
Kada je Wally West naslijedio Barryja Allena?
Kada je Bucky naslijedio Stevea Rogersa?
Kada je Dick Grayson naslijedio Brucea Waynea?
Kada je Ryan Choi naslijedio Raya Palmera (a Choi je Azijat).
Kada je Jaime Reyes naslijedio Teda Korda (a Reyes je latino).
Kada je John Stewart naslijedio Hala Jordana (a Stewart je crnac!).
Atom i Blue Beetle su vise low profile likovi a ostali samo dokazuju to sto sam vec rekao, svi zamjenici su bili bas to, zamjenici... kratak im rok trajanja tako da isto ocekujem od crnog spidermana...
Meni je ža šta većina tih zamjena ne uspije, iako se radi o genijalnim likovima... Ryana Choia više nigdi nema, Joseph Curry je isto isparija samo tako (za njega se čak nisu potrudili niti dat neko suvislo objašnjenje), a šta me najviše raspizdilo je to šta u DC rebootu neće bit Wallyja Westa, a čak se i priča da će se pojavit ko negativac. Mislin, ajde u kurac ono, jedan od općenito boljih i zanimljivijih likova u DCju uopće i sjebu stvar totalno... |
Born To Run |
Posted - 08/08/2011 : 21:22:44 Bendis je usvojio 2 cerke crnkinje, a sto ne bi i spajdija obojio |
Zagor12 |
Posted - 08/08/2011 : 20:47:59 http://www.jutarnji.hr/promjena-svjetski-poznatog-lika--novi-spiderman-je-gay-latino-miles-morales/963693/ Tu piše da je vjerojatno gay? |
Mairosu |
Posted - 08/08/2011 : 20:45:33 Kad promene belog lika u crnog, to je diversity, multikulturalizam, rasna tolerancija.
Sta mislite koja bi reakcija bila da neko napravi remake Shafta u kojem je Shaft belac ? :P |
Zagor12 |
Posted - 08/08/2011 : 20:36:21 Da now gangzta is indahouse!
Meni ovo uopće ne smeta! Iako je Bendis napravio toliko nebuloznih promijena, a ovo je najveća, ipak, moram priznati-ova mi uopće ne smeta.
Nadam se da će dečko živjeti u Comptonu, biti tip iz neke opake bande koji ubija pripadnike druge.
Smeta mi to što će uskoro krenuti USM crtić sa white guyem u glavnoj ulozi, a istovremeno će izlaziti strip sa nigga homiem, mislim da će djeci biti nerazumljivo.
No uvijek se, ako hoće, mogu prihvatiti i stare sage, nije to teško za objasniti...
A kako je dobio moći taj Morales? Imao je odnose sa Peterom? |
Billy_the_Kid |
Posted - 07/08/2011 : 20:09:41 quote: Originally posted by Mr. Bushido
A mogao bi mu dati i šansu. Miles se tek pojavio u jednom stripu, a ti si ga već otpisao.
Mora da te jako raspizdila smrt Petera Parkera.
zestoko... jednostavno to njihovo nonsalatno ubijanje likova me zivcira, sad Bendis prica kako nikad nece vratiti Petera... koji si kurac onda pisao sve ove godine kad umire prije punoljetstva... jeste jebeni sam fan, i da ga je nasljedio najbjelji bjelac u marvelu jednako bi bio ljut |
Mr. Bushido |
Posted - 07/08/2011 : 00:11:40 Američko društvo je multirasno, multikulturalno, multietničko i multikonfesionalno. Naravno da će se to odraziti na stripovima. Bilo bi smiješno očekivati da svi likovi u stripovima budu bijelci.
Imamo Spider-Mana koji je tamnoput, pa što onda? Jedino što me sada zanima jest kako će se dalje razvijati njegov lik. Za ostalo me nije briga. |
emirem |
Posted - 06/08/2011 : 23:38:15 Ja sam spominjao Nick Furyija u slicnoj temi... Stvar je u tome da tko bude od likova koji pale i zare zabavno-filmsko-politickoj sceni na ovom svijetu popularan ,njegova rasa ce prevladati u svim medijima,bit ce i azijac pa Indijac pa Arap..ipak nismo svi bijeli... |
Mr. Bushido |
Posted - 06/08/2011 : 22:26:19 A mogao bi mu dati i šansu. Miles se tek pojavio u jednom stripu, a ti si ga već otpisao.
Mora da te jako raspizdila smrt Petera Parkera. |
|
|