T O P I C R E V I E W |
Zagor12 |
Posted - 27/12/2011 : 22:07:19 Čitam Povratak mračnog viteza i vidim da se jedan grad zove Corto Maltese, a spominje se i u filmu. Pošto znam otkud mu ime, zanima me je li ovo neka Millerova kreacija? I kad su Ameri čitali Corta? :D |
3 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Mr. Bushido |
Posted - 27/12/2011 : 22:40:05 quote: Originally posted by Zagor12
Hvala ti, Bushido. Kad se malo šire pogleda, čak se i vidi utjecaj Pratta na Millera u Batmanu. Naravno, iako su načini pisanja scenarija totalno drugačiji, ima nekih sitnih, jedva primjetnih Prattovih elemenata. A kako je Corto poštovan u Americi? Smatra li sedobrim stripom ili BD-talijanskim kupusom? Mislim da, ako Miller poštuje Pratta, da ga jednim dijelom poštuje i Amerika.
Millerov stil je zanimljiv amalgam europskih i japanskih utjecaja. Kod njega se može štošta iščitati.
Na ovo drugo ti ne bih znao odgovoriti. Uglavnom sam stekao dojam da Pratta cijene profesionalci i oni malobrojni koji su upoznati sa njegovim radom. |
Zagor12 |
Posted - 27/12/2011 : 22:25:42 Hvala ti, Bushido. Kad se malo šire pogleda, čak se i vidi utjecaj Pratta na Millera u Batmanu. Naravno, iako su načini pisanja scenarija totalno drugačiji, ima nekih sitnih, jedva primjetnih Prattovih elemenata. A kako je Corto poštovan u Americi? Smatra li sedobrim stripom ili BD-talijanskim kupusom? Mislim da, ako Miller poštuje Pratta, da ga jednim dijelom poštuje i Amerika. |
Mr. Bushido |
Posted - 27/12/2011 : 22:17:01 quote: Originally posted by Zagor12
Čitam Povratak mračnog viteza i vidim da se jedan grad zove Corto Maltese, a spominje se i u filmu. Pošto znam otkud mu ime, zanima me je li ovo neka Millerova kreacija? I kad su Ameri čitali Corta? :D
Miller je veliki štovatelj Huga Pratta, bila je to posveta. Miller je i jednu epizodu serijala Sin City posvetio Prattu.
Corto je objavljen u SAD-u u drugoj polovici 1980-ih.
|
|
|