T O P I C R E V I E W |
Smomo8 |
Posted - 08/10/2012 : 21:34:06 Preko koje stranice kupujete ? gdje je najjeftinije/najisplativije ? Kakve su cijene poštarine ? |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Zagor12 |
Posted - 09/01/2014 : 22:22:50 Znam, znam, pročitao sam sve ali želim imati te stripove u papirnatom obliku. Hvala ti! |
Smomo8 |
Posted - 09/01/2014 : 12:26:51 Kod nas je došlo do 70-og broja,što znači da bi ti trebao krenuti od Volume 13: Hobgoblin pa sve do Volume 22: Ultimatum. Nakon toga ti kreće reboot sve do Death of Ultimate Spiderman. Po meni je najisplativije kupovati s bookdepositorya : http://www.bookdepository.com/search?searchTerm=ultimate+spider&search=Find+book
Pogotov zato što nema ultimate collection izdanja nego su obični trejdovi. |
Zagor12 |
Posted - 07/01/2014 : 20:18:27 quote: Originally posted by swamp thing
http://www.mycomicshop.com/
Probaj, ja sam naručivao samo jedan trejd, ali sve prošlo ok
Hvala, bacit ću oko! |
Zagor12 |
Posted - 07/01/2014 : 20:16:24 quote: Originally posted by Smomo8
quote: Originally posted by Zagor12
quote: Originally posted by Smomo8
Ljudi jel netko zna gdje mogu kupiti (relativno) jeftine sveščice Spider-Manovih stripova na engleskom? S kojeg sajta?
Ove nove koje izlaze ili starije ?
I jedno i drugo.
Puno ti je isplativije nabavljati u trejdovima,a pogotov u Ultimate Collection - izdanje u kojem su ti hrpa sveska po niskoj cijeni. Ako mi kažeš točne spiderman naslove (npr. Ultimate Spiderman,Amazing Spiderman,Superior Spiderman etc.) mogu ti više pomoći.
Zanimaju me Ultimate i Amazing. Ultimate kasniji brojevi (ono što nije izašlo kod nas) a Amazing od Black costumea nadalje. |
Smomo8 |
Posted - 07/01/2014 : 14:26:29 quote: Originally posted by Zagor12
quote: Originally posted by Smomo8
Ljudi jel netko zna gdje mogu kupiti (relativno) jeftine sveščice Spider-Manovih stripova na engleskom? S kojeg sajta?
I jedno i drugo.
Puno ti je isplativije nabavljati u trejdovima,a pogotov u Ultimate Collection - izdanje u kojem su ti hrpa sveska po niskoj cijeni. Ako mi kažeš točne spiderman naslove (npr. Ultimate Spiderman,Amazing Spiderman,Superior Spiderman etc.) mogu ti više pomoći. |
swamp thing |
Posted - 07/01/2014 : 14:03:56 http://www.mycomicshop.com/
Probaj, ja sam naručivao samo jedan trejd, ali sve prošlo ok |
Zagor12 |
Posted - 07/01/2014 : 12:31:08 quote: Originally posted by Smomo8
I jedno i drugo. |
Smomo8 |
Posted - 07/01/2014 : 11:15:31 quote: Originally posted by Zagor12
Ove nove koje izlaze ili starije ? |
Zagor12 |
Posted - 06/01/2014 : 23:58:57 Ljudi jel netko zna gdje mogu kupiti (relativno) jeftine sveščice Spider-Manovih stripova na engleskom? S kojeg sajta? |
swamp thing |
Posted - 01/02/2013 : 19:23:27 Šta ćeš, u onim kutijama često nema onog balona za stabilizovanje ili on pukne, i onda stripovi landaraju po kutiji, a likovi što tovare i prevoze o tom vode računa k'o o lanjskom snijegu... |
Smomo8 |
Posted - 01/02/2013 : 18:58:50 meni se to isto dogodilo par puta |
swamp thing |
Posted - 01/02/2013 : 18:49:09 quote: Originally posted by Smomo8
jesi ulozio zalbu zbog ostecenja ?
Ma nije mi toliko bitno, ćoškovi su malo iskrivljeni ali jbg... |
Smomo8 |
Posted - 01/02/2013 : 17:05:15 jesi ulozio zalbu zbog ostecenja ? |
swamp thing |
Posted - 01/02/2013 : 16:27:58 Apdejt u vezi ove narudžbe, došla je i ona od sredine decembra, a i dvije koje sam naručio krajem godine, sve ok dakle. Sem što je jedan paket izgleda prošao kroz sami pakao, pa su stripovi malo 'istucani' :D |
swamp thing |
Posted - 17/01/2013 : 09:47:47 OK, thanks :) |
Andrej |
Posted - 16/01/2013 : 20:36:57 Meni je također sad zadnja naruidžba sa .uk došla za 3 tjedna iako nikad prije nije trebalo dulje od 7 dana.... Mislim da još nema mjesta panici a i amazon neće ništa poduzeti dok ne istekne onaj datum pod -estimated date delivery- |
maram |
Posted - 16/01/2013 : 18:05:38 Prije svega: relax!
Meni je jednom DVD s amazon uk-a došao tek nakon 6 tjedana, iako inače od njih pošiljke dobijem u roku od 3-7 dana. S amazon com-a jednom mi se u deset godina dogodilo samo da se jedna pošiljka "zagubila" na način da su prilikom spremanja u one vreće pomiješali kutije, tako da sam dobio svoju vreću i tuđu kutiju. Pošiljke su znale dolaziti u rasponu od 2 do 8-9 tjedana. Mislim da negdje na njihovoj stranici piše koji je rok dostave za international customers, pa vidi, ali mislim da je 8-10 tjedana.
Carinarnica ti tu neće puno pomoći ako pošiljka nema tracking.
S obzirom da su bili blagdani i sve to, a vjerojatno i pojačan promet, mislim da je to razlog "kašnjenja"...
|
swamp thing |
Posted - 16/01/2013 : 17:25:59 Ako je neko imao situaciju da mu nije stigao paket sa amazona, da mi da neke predloge šta da radim. Čini mi se da je Obi-wan imao takvu situaciju, da li da zovem carinsku, poštu, kakvi su utisci što se tiče komunikacije sa samim amazonom? U pitanju je paket od 4 stripa. Čitao sam da je bilo situacija da ljudi prijave da im nije došao paket, pa amazon neće više da šalje, kažu da je adresa nepouzdana... |
swamp thing |
Posted - 16/01/2013 : 11:46:58 Jebem li ga, moralo se i to jednom desiti. Izgleda da mi se paket s amazona negdje usput ''zagubio''. Naručen prije mjesec i par dana, još nije stigao. Do sada je uvijek stizao za oko 3 sedmice, samo jednom se desilo da je došao za 28-29 dana, ali ovo je previše. Nadao sam se da je zbog praznika, ali nema više smisla. |
maram |
Posted - 09/01/2013 : 17:42:42 quote: Originally posted by Rada13
trebalo bi ih malo pritisnut da obračunavaju stopu od 5% umjesto ovu od 25%
Nemaš šanse... Ako ne želiš da te uzmu na pik bolje trpi i nadaj se sreći da te koji put omaši... Jer ovog će sad, očito, biti sve više... |
maram |
Posted - 09/01/2013 : 17:37:05 quote: Originally posted by fler Ima veze sa zakonom, bar u mom slučaju - godinama već uzimam stripove/knjige preko neta (cifre su varirale ovisno koliko sam imao para u datom trenutku, bilo je narudžbi i preko 1000 kn) i nikad ni kune nisu tražili. A nije da nisu revni (carinarnica Osijek), kad god je nešto što mogu oderati a da je preko 160 kuna, ne propuštaju priliku.
Nisu ni mene nikad na knjige/stripove perušali u deset godina online kupovanja, ali krajem prošle godine fino su me oprali za nekoliko paketa. Tražio sam objašnjenje i pokušao se od toga izvući, ali bezuspješno. Njima strip nije knjiga. I, nažalost, ne možeš im ništa. I da te perušaju po novom zakonu uzeli bi ti valjda 5%, a ne 25% - barem mislim.
Sve ovisi na koga paket naleti, o količini prometa u carinarnici, težini paketa i njegovoj vrijednosti, a čini mi se i o samom sadržaju. Naime, sve preko 160 kuna, preko par kg, DHL, te ako naručujute popularne naslove za koje su oni čuli i lako mogu dokučit jesu li strip ili ne (Batman, Superman, itd.) najvjerojatnije će "obradit". Nažalost. |
SonicHR |
Posted - 09/01/2013 : 17:06:13 Zato ja volim book depository,svaka knjiga dođe zasebno pa ih nikad ne otvaraju... |
Smomo8 |
Posted - 09/01/2013 : 17:01:50 Ja sam sve skupa imao preko 40 narudžbi s amazona i nikad me nisu pokrali. |
fler |
Posted - 09/01/2013 : 16:56:33 quote: Originally posted by maram
Sve je u redu. pdv + takse od cca 40-50 kn. I, mislim, nema veze s novim zakonom.
Da, tako sam nekako i mislio, jeble ih takse
Ima veze sa zakonom, bar u mom slučaju - godinama već uzimam stripove/knjige preko neta (cifre su varirale ovisno koliko sam imao para u datom trenutku, bilo je narudžbi i preko 1000 kn) i nikad ni kune nisu tražili. A nije da nisu revni (carinarnica Osijek), kad god je nešto što mogu oderati a da je preko 160 kuna, ne propuštaju priliku. |
Raven84 |
Posted - 09/01/2013 : 16:18:24 Meni je stigli neš od amazona prije tjedan dana, i nije bilo ocarinjeno, ali bio je samo jedan strip. Možda je to rješenje, nikad ne uzimati više od jednog, pa makar te i došlo skuplje. |