T O P I C R E V I E W |
Lord Vader89 |
Posted - 16/09/2008 : 15:49:48 Sta mislite
Moram neskromno da kezem da izgleda mnooogo bolje uzivo, ali eto....losa kamera!
Inspirisana, naravno fenomenalnim radom:
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Lord Vader89 |
Posted - 31/01/2012 : 01:45:51 |
anto |
Posted - 27/01/2012 : 23:44:56 lepo!! |
Lord Vader89 |
Posted - 27/01/2012 : 23:20:22 ostavih sesir nedorecen :D
aj nema veze.... |
Imrahil |
Posted - 27/01/2012 : 21:04:06 lepa oba |
Lord Vader89 |
Posted - 27/01/2012 : 01:57:13 |
Lord Vader89 |
Posted - 26/01/2012 : 18:23:30 nije brate, ovo je Schroeder, zato sam napisao "Schroeder" XD |
Darth Ivan |
Posted - 26/01/2012 : 17:44:25 jel to Charlie Brown? XD lijep crtež, svaka čast! |
Lord Vader89 |
Posted - 26/01/2012 : 01:40:53 za smirivanje zivaca Schroeder i Tchaikovsky (iako bi trebao Beethoven, znam; don't kill me)
|
Lord Vader89 |
Posted - 13/06/2011 : 16:34:36 hvala :) |
bisley |
Posted - 13/06/2011 : 16:33:34 Sa Wikipedije:
Gvaš je vrsta vodenih boja. Priprema se tako da se napravi tutkalna otopina te doda kreda kao punilo i odgovarajući pigment. Tako nastaje gušća boja koja nema više onu prozirnost akvarela. Boje budu svjetlije pod utjecajem bijelog pigmenta. Gvaš (gouache) se kao termin počeo koristiti u Francuskoj u 18. stoljeću, ali tehnika se upotrebljavala u Europi već u 16.stoljeću.
Titan bijela je, u ovom slučaju tempera koja se razvodni kako bi se prekrila površina |
Lord Vader89 |
Posted - 13/06/2011 : 14:57:13 quote: Originally posted by bisley
Bijeli tuš se rijetko koristi za ovakve stvari. Puno češće se koristi bijela akrilna ili tempera, Pa ako je potrebno u 2 ili 3 sloja.
e OK, hvala :)
Grujo
mislio sam i ja da je u pitanju tako nesto, al probah da metnem u Google (i engleski i srpski), i nish' pa zato |
Grujah. |
Posted - 13/06/2011 : 14:50:45 quote: Originally posted by Lord Vader89
quote: Talens gvas TITAN bela.
I beg your pardon
Mislim da je to marka belog.. necega za crtanje. |
bisley |
Posted - 13/06/2011 : 14:33:14 Bijeli tuš se rijetko koristi za ovakve stvari. Puno češće se koristi bijela akrilna ili tempera, Pa ako je potrebno u 2 ili 3 sloja. |
Lord Vader89 |
Posted - 13/06/2011 : 14:20:37 quote: Originally posted by cat claw
quote:
ma samo nesto sto je uobicajeno da se koristi; sta koriste strip autori?
Photoshop 5.5. Moze i neki od ovih sa CS....
ha ha ha
quote: Talens gvas TITAN bela.
I beg your pardon |
cat claw |
Posted - 13/06/2011 : 07:07:50 quote:
Photoshop 5.5. Moze i neki od ovih sa CS....
Talens gvas TITAN bela. |
Lord Vader89 |
Posted - 12/06/2011 : 22:30:49 quote: Originally posted by Raymond
nije, ima raznih dobrih i losih..neki su water proof mozda ti treba taj.. (ali je teze ici preko bijele) ..vecina bijelih boja je slaba..mozda probas bijeli artist quality (ne za studente) gouache? ne znam to sve dolazi iz iskustva
quote: posto ti se svidja paja mozda ti se svidi ovo: http://www.amazon.com/Walt-Disneys-Donald-Duck-Andes/dp/1606994743/ref=pd_rhf_shvl_2
mogao bi da se aktivno ukljucis u Disney thread
ali hvala svejedno, grizem nokte odavno!!!!! |
Raymond |
Posted - 12/06/2011 : 22:11:14 ah sad se sjetih, ako imas dobre acrylics (akrilike?) to bi valjda islo lako preko bilo sta |
Raymond |
Posted - 12/06/2011 : 22:07:34 nije, ima raznih dobrih i losih..neki su water proof mozda ti treba taj.. (ali je teze ici preko bijele) ..vecina bijelih boja je slaba..mozda probas bijeli artist quality (ne za studente) gouache? ne znam to sve dolazi iz iskustva
posto ti se svidja paja mozda ti se svidi ovo: http://www.amazon.com/Walt-Disneys-Donald-Duck-Andes/dp/1606994743/ref=pd_rhf_shvl_2
|
Lord Vader89 |
Posted - 11/06/2011 : 19:21:42 evo i to je jos jedna lekcija....
imam neko Pelikanovo belo mastilo, koje je glupo u 3 p... materine!!!!
ako pokusam da prefarbam boju neku, ono upije ako pokusam da preko te bele stavim neku boju, bela se probije.... jel tako sa svakim belim mastilom, ili se to ponovo manifestovala moja sposobnost da kupim parvu stvaar
zaboravih da kazem, obojio sam cetkicama |
all_ba |
Posted - 11/06/2011 : 17:06:58 Zato ja tebe zovem Lord, baš da ne bih napravio grešku.:) |
Lord Vader89 |
Posted - 11/06/2011 : 13:54:16 quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by Lord Vader89
quote: 3. Ono što čini glavni kvalitet karikaturalnih stripova jesu izrazi lica - gluma likova: kod Rose, pajino lice iz profila (oči - oko) je nagnutije napred što mu daje izraz zbunjenosti, ali i zainteresovanosti - kod Vadera toga nema, kod Rose je Bajina obrva izraženija i pravilnije postavljena u odnosu na oko (i sam oblik oka) što mu daje izraz mrzovoljne namrgođenosti.
ovde bih dao sebi slobodu da se usprotivim, i da kazem da Baja i treba da bude mrzovoljan i namrgodjen ;) (ne znam da li si citao Christmas on the Bear mountain tj. Lo$ #12?)
Ovde se nismo razumeli - Baja treba da bude mrzovoljan i namrgođen! To i ja kažem - a to je kod Rose bolje izraženo jer je obrva izraženija (jače linije i pravilnije savijena - levi deo leve obrve je savijeniji prema oku i sl).
aha jaoj vidim i ja sad da je nesporazum citao sam i pisao ono juce u zurbi, jer sam izlazio, pa znam da necu moci do danas da odgovorim
elem i dalje cu da se usprotivim, mislim da sam lepo postigao namrgodjenost ali to verovatno ne znaci da ti nisi u pravu, nego da sam ja tvrdoglav a kad sam tvrdoglav, onda treba da dodje vas 5 i da mi kaze da nije OK, e onda cu da vidim da preispitam svoj utisak
BTW all_ba
nije Varder, nego Vader, kao Darth Vader iz Star wars filmova
|
all_ba |
Posted - 11/06/2011 : 09:22:39 Ovdje uopće nije bilo riječi o kvaliteti crteža, odnosno koliko je dobro Varder skinuo Diznijeve junake, nego o tome kako je isti istuširao svoj rad. U kontekstu te priče Bane i ja smo ukazali Varderu na vrijednost linije, što je itekako bitno za jednog kompletnog autora.
@alext, dobra ti je analiza, nema šta, no promašio si temu.:) |
alexts |
Posted - 10/06/2011 : 21:16:26 quote: Originally posted by Lord Vader89
quote: 3. Ono što čini glavni kvalitet karikaturalnih stripova jesu izrazi lica - gluma likova: kod Rose, pajino lice iz profila (oči - oko) je nagnutije napred što mu daje izraz zbunjenosti, ali i zainteresovanosti - kod Vadera toga nema, kod Rose je Bajina obrva izraženija i pravilnije postavljena u odnosu na oko (i sam oblik oka) što mu daje izraz mrzovoljne namrgođenosti.
ovde bih dao sebi slobodu da se usprotivim, i da kazem da Baja i treba da bude mrzovoljan i namrgodjen ;) (ne znam da li si citao Christmas on the Bear mountain tj. Lo$ #12?)
Ovde se nismo razumeli - Baja treba da bude mrzovoljan i namrgođen! To i ja kažem - a to je kod Rose bolje izraženo jer je obrva izraženija (jače linije i pravilnije savijena - levi deo leve obrve je savijeniji prema oku i sl). |
Lord Vader89 |
Posted - 10/06/2011 : 19:26:30 quote: Originally posted by alexts Ja bih malo ovo proanalizirao iz drugog ugla, po meni bitnijem od lepote linije i odnosa pero - četkica i sl, pozabavivši se samim crtežom u najužem smislu tj olovkom tj oblicima:
Crtež je pristojan, jer predstavlja kopiju dobrog crteža, ali nije dobar kao original zbog suptilnih razlika, koje nemaju veze sa "lepotom linije i poteza".
e, hvala na ovome zato mi se crtez dopadao dok je bio u olovci al zbog onog drugog mi se sad ne dopada
kolor je jos malo pa gotov, nemam vremena da zavrsim veceras, a radim samo sa tri boje, pa ima tu dosta tupljenja
mogli ste taman dotle da sacekate za konacni sud
quote: (Sam Rosa zaista nije vrhunski crtač nivoa Godfredsona i Barksa, a i vidi se da dolazi iz sveta andergraund stripa, odakle je povukao neke mane (recimo statičnost) - nisam hteo da to pominjem na ranijim topicima koje je Lord Vader89 pokretao, jer je očigledno da mu je Don Rosa jedan od najdražih crtača, što i jeste stvar ukusa, a na kraju krajeva Rosa je bitan autor jer je vratio visok kvalitet pričama o Paji Patku, koji se pored crteža zasniva i na kvalitetnim i duhovitim scenarijima tj maštovitim, avanturističkim pričama.)
mm, oprosticete, ali meni je Rosa sto se tice crtanja mnogo vise iznad Barksa, nemojte mi zameriti on this bold statement.
zasto? Rosa je poceo kopirajuci Barksa, i vrlo brzo je razvio svoj stil koji je mesavina Barksa, njegovog licnog stila (koji se moze videti u Pertwillaby papers i Captain Kentucky) i profesionalne deformacije kao gradjevinskog inzenjera
Dakle, vec nekoliko prica uoci Life of Scrooge mu je stil postao izuzetno lep, sa savrsenim oblicima, dobrim kadriranjem, i zaista nemam taj utisak o "staticnosti"
quote: 1. Što se tiče nogu, što reče Bane - male su, kod Rose se savijene noge sadrže 3-3,5 puta u visini tela, a kod Vadera 4x - pa su se Banetu s pravom učinile malim i bez viđenja originalnog crteža, jer se to primećuje.
OK, ubedili ste me
quote: 2. Rosa je kod Baje napravio malo veći razmak između nogu (da li je to greška ili ne, zavisi kako on crta te stilizovane patkove, ali je u najgorem slučaju mala greščica) dok je vader taj razmak još prilično povećao, ali tu se ne radi o većem raskoraku, već je poza ista - stojeća, samo noge deluju neprirodnije postavljene - udaljene. Tako nevidljiva greška postaje upadljiva.
I stand corrected sto bi rekao narod - kao da je jahao bure
quote: Plus je Vader omanuo u obliku Pajine glave i proporciji sa kljunovima, da ne stavljam to pod posebnu tačku.
i ovde cu dati sebi dozvolu da se branim isto mi je to rekao i brat, a moj odgovor je bio "kljun je veci od Rosinog, ali i dalje pase valjano na glavi, ne izgleda kao da je preveliki" (meni barem, mozda me utisak vara; s te strane mi je skroz OK)
quote: Ovu sam analizu najviše postavio zbog Banetove i Ali-Ba priče o potezu i linijama, što je po meni sporedna stvar - kad neko dobro crta, ionako može da nađe tušera za upeglanu liniju.
primetili ljudi da sam kompletan autor
cekaj jos i kolor kad stigne, fiiiijuuuu |
alexts |
Posted - 10/06/2011 : 19:25:44 Ne znam ko je taj Rota. Ja sam jedino cenio Kavacana kao odličnog - u ono vreme, 80-ih. |
|
|