forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Mehmed Bosnić: Titiz & Džomet Čestitka 2012.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
all_ba Posted - 10/06/2010 : 12:53:57
Mehmed Bosnić živi i radi u Mostaru. Rođen je u Maglaju 1950. i od malih nogu je pokazao izraziti talenat za crtanje. No, kako u BiH nije bilo neke značajnije strip produkcije počeo je sa objavljivanjem svojih stripova tek od 1998., kada je pokrenut dječiji magazin 5plus i Palćić.Objavio je i tri strip slikovnice. Za dva spomenuta magazina radio je u kontinuiteu od 1998.-2003.godine.
Mehmed crta u karikaturalnoj maniri i ima vrlo specifićan stil.
Evo nekih njegovih uradaka:
Prve tri table su o Napoleonu psu, u epizodama U POTRAZI ZA ISTINOM.
I crtane su u fazonu "bez rijeći".

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
all_ba Posted - 26/01/2012 : 23:13:20
A i da nam ovaj Mehmedov topik ne potone, dok čekamo nove radove, da ga vratimo u život.:)
all_ba Posted - 30/12/2011 : 21:39:32
Evo Mehmedove Novogodišnje čestitke:)

[URL=http://www.zaslike.com/][/URL]
all_ba Posted - 21/11/2011 : 23:43:23
Mehmede, šta ima, šta se radi? Nije te bilo odavno! Imaš li šta nacrtano da nam pošalješ? Veliki pozdrav i javi se.:)
all_ba Posted - 01/09/2011 : 11:47:05
Evo, poslije ljetne pauze javio nam se konačno Mehmed sa vrlo simpatičnim uratkom. Taze (sveže) iz Mostara, tek stiglo.:)
Zahvaljujem se i pozdravljam Mehmeda s nadom da će biti uskoro i novih stripova.:)

all_ba Posted - 01/06/2011 : 20:18:24
I treći posljednji nastavak ove epizode.

Kraj epizode i najava nove.:)
all_ba Posted - 30/05/2011 : 20:56:42

/Nastaviće se/
all_ba Posted - 27/05/2011 : 20:27:16
Ovaj strip sastoji se od osam tabli, a deveta je najava sljedećeg stripa.
Evo prve tri table stripa. Mehmed se zaista potrudio da ih lijepo nacrta i oboji.:)

/Nastaviće se/
all_ba Posted - 27/05/2011 : 10:34:31
Od većeras nova epizoda u full koloru.:)
all_ba Posted - 06/05/2011 : 22:21:59

NASLOVNICA JE IZVANREDNA!
all_ba Posted - 06/05/2011 : 22:16:53
Evo Mehmed nam se javio sa pozdravom za sve forumaše.

NIKAKO NE PROPUSTITE Titiz & Džomet u epizodi "SEZONA LEPTIRA"

POJAVLJUJE SE I NOVI LIK!
Prof.nanotehnologije
Dr.HAHŠTAJE
all_ba Posted - 27/04/2011 : 23:11:53
Za vrstu slova za strip si u pravu. Generalno oko dizajna nisi u pravu, a i nemaš te kompentencije da sa mnom o tome diskuitiraš. Magazin je za uzrast od prvog do trečeg (maksimalno četvrtog ) razreda osnovnih škola.
Mr. Bushido Posted - 27/04/2011 : 01:06:17
quote:
Originally posted by all_ba

Ako misliš na "LABUD DJEVOJKU", obajavljeno je onako kko je u originalnoj formi, dakle na dvije table. Jel' sad ok.:)

Ok, ali Mehmed nije odgovoran za dizajn časopisa i upis slova. A oni nikako ne odgovaraju stripu.
all_ba Posted - 26/04/2011 : 23:23:02
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Mislim da nisi u pravu,a evo i zašto. Ako je u pitanju strip (za magazimn) od dvije strane strip je tako i nacrtan, dakle na dvije table. Ostalo je samop da se upiše tekst i naslov stripa.

Sa ovakvog novinskog predloška, svaka intervencija za isti strip na više strana je pravi podvig. Dakle i sa te strane nisi u pravu.

Sad si me izgubio. Zar nisu ti pojedini kadrovi u originalu zauzimali cijelu stranicu?

Ako misliš na "LABUD DJEVOJKU", obajavljeno je onako kko je u originalnoj formi, dakle na dvije table. Jel' sad ok.:)
Mr. Bushido Posted - 05/04/2011 : 22:13:28
quote:

Mislim da nisi u pravu,a evo i zašto. Ako je u pitanju strip (za magazimn) od dvije strane strip je tako i nacrtan, dakle na dvije table. Ostalo je samop da se upiše tekst i naslov stripa.

Sa ovakvog novinskog predloška, svaka intervencija za isti strip na više strana je pravi podvig. Dakle i sa te strane nisi u pravu.

Sad si me izgubio. Zar nisu ti pojedini kadrovi u originalu zauzimali cijelu stranicu?
all_ba Posted - 05/04/2011 : 22:04:08
Mislim da nisi u pravu,a evo i zašto. Ako je u pitanju strip (za magazin) od dvije strane, strip je tako i nacrtan, dakle na dvije table. Ostalo je samo da se upiše tekst i naslov stripa.

Mr. Bushido Posted - 05/04/2011 : 15:41:36
quote:

Nažalost,ovo što tebe zanima (Pravedna presuda, Titiz i Džomet)nemam sačuvano u originalnoj formi. Od tri strip slikovnice koje je Mehmed Bosnić uradio imam originalne table samo treće i kod mene su. Labud djevojku također nemam (osim naslovnice).
A, zašto ti treba sken, možda bi se nešto moglo iskombinirati.:)

Zanima me kako to izgleda u originalu. Ovaj što je redizajnirao strip za format časopisa napravio je katastrofalan posao.
all_ba Posted - 05/04/2011 : 11:15:59
Ovakvih strip-bajki na dvije strane Mehmed je uradio popriličan broj, nemam tačnu evidenciju ali ću se svakako čuti ovih dana sa Mehmedom (on živi inače u Mostaru)i mene zanima sbog njegove bibliografije.
all_ba Posted - 05/04/2011 : 11:02:37
Nažalost,ovo što tebe zanima (Pravedna presuda, Titiz i Džomet)nemam sačuvano u originalnoj formi. Od tri strip slikovnice koje je Mehmed Bosnić uradio imam originalne table samo treće i kod mene su. Labud djevojku također nemam (osim naslovnice).
A, zašto ti treba sken, možda bi se nešto moglo iskombinirati.:)

Treću slikovnicu "Šta ko čini, sve sebi čini" još nisam prezentirao na ovom topiku, biće i to uskoro.
Mr. Bushido Posted - 05/04/2011 : 09:09:33
quote:

Evo i radova prerađenih iz strip slikovnice i objavljenih u BH.Zabavniku.

Imaš li možda sken originalne slikovnice?
all_ba Posted - 03/04/2011 : 10:57:47
Strip bajka na dvije stranice magazina.:)

all_ba Posted - 03/04/2011 : 10:51:07
Kopajući po svojoj arhivi naletih na ovu strip bajku koju je Mehmed nacrtao 2002. godine za magazin za najmlađe. Naslovnicu je nacrtao 2004., za jedan drugi projekat.:)

STRIP BAJKA (PRIPOVIJETKA)
LABUD DJEVOJKA
Tekst: Mirsad Bećirbašić

all_ba Posted - 28/03/2011 : 23:28:41
@Mehmede, jel stiglo proljeće u Mostar. Jedno 4-5 tabli stripa da si nam poslao. Može.
Veliki pozdrav iz šeher Sarajeva.:)
all_ba Posted - 03/03/2011 : 21:59:44
Evo, uskoro će i proljeće. Hvala Mehmedu na ovoj lijepoj i duhovitoj ilustraciji.:)

all_ba Posted - 20/02/2011 : 09:17:23
Nije nam se Mehmed odavno javio. Hajd nešto za raju od par stranica pošalji.
Eto sad će i proljeće u Mostaru, možda je već došlo.:)
Veliki pozdrav.
culfis Posted - 31/12/2010 : 02:07:03
Evo Mehmedove novogodisnje cestitke upucene svim forumasima stripovi.com

Hvala Mehmede i sve najbolje u novoj 2011.

p.s. link za sliku u vecoj rezoluciji
http://i56.tinypic.com/3r22c.jpg

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000