forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Zagor: Stories From The Darkwood City (scenarij!)

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Zagor12 Posted - 17/05/2014 : 14:25:18
Ovako, ovu ideju imam već dugo vremena na pameti i nikako da je realiziram. Prvotno sam bio inspiriran IGMANOVIM mini-stripom kojega je nacrtao prije nekoliko godina (http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39427) i pošto sam oduvijek želio vidjeti kako bi Zagor izgledao u današnjem svijetu, pustio sam mašti na volju i odlučio nešto napisati. Nastao je uvod u prvu epizodu od prvih deset stranica, a dvije sam napisao u potpunosti. Znam da će svi popljuvati ideju ali evo je.

Mladi Patrick Wilding je siroče iz velegrada Darkwood Cityja u američkoj državi Virginiji. Prvotno vođen osvetom, pokušava riješiti problem rastućeg kriminala u gradu tako da preuzima alter-ego lika iz indijanskih legendi. Ali, nakon što shvati da je osveta bila velika pogreška, daje sve od sebe kako bi održao mir u opasnim četvrtima grada koje su pune bandi i međusobnih ratova između njih.

Svakako mi trebaju savjeti, podrška i kritike!

PRVA EPIZODA

PRVA STRANICA

Svi kadrovi na ovoj stranici bi trebali biti tzv. "wide-screen". Napomene oko veličine i tehničkog izgleda vinjeta ću pisati samo kada to bude zaista potrebno, a ostalo prepuštam crtaču. Ipak, razmaci između vinjeta, tj. prazan prostor mora na svim stranicama biti crn.

PANEL 1: Otvaramo s krupnim prikazom natpisa iznad vrata neke prosječne, dosta neuređene birtije. Perspektiva je blago povišena, a na oronulom natpisu piše "PLEASANT POINT".

CHICO(off): Daj mi dupli viski, Peabody!

PANEL 2: Kadar promatramo iz poluprofila kod oba lika. Vidimo čovjeka koji stoji iza šanka i lašti čaše krpom. Vjerojatno je vlasnik lokala. Ime mu je PEABODY i sličan je njegovom originalnom izgledu: relativno stariji čovjek, debeljuškast, s brkovima kojima podsjeća na morža, proćelav. CHICO je, s druge strane, Meksikanac. Sjedi na povišenoj stolici za šankom što skriva njegovu malu visinu. Mlad je, ima nekih 25 godina. Debeo je i ima mnogo tetovaža po rukama koje otkriva bikerska jakna bez rukava. Na prvi pogled tetovaže su usko povezane s opasnim meksičkim bandama, ali jasno se vidi jedna koja odaje riječi "Te amo mama" ("Volim te mama"). Chico ima kratko ošišanu, gustu crnu kosu (nema šiške kao u originalu, već mu je kosa podignuta uvis), velike zulufe i karakteristične brkove koji su gusti i nisu uvijeni kao u originalu. Ima naušnicu na desnom uhu. Nosi traperice i velike crne cipele. Bikerska jakna mu odaje trbušinu pošto ispod nje nema ništa. Što se tiče okruženja, ne možemo puno vidjeti pošto ovaj kadar prikazuje samo CHICA i PEABODYJA ali možemo primjetiti da je dosta zamračeno u kafiću, dijelom zbog toga što je sumrak. Vidimo da na stolici pored CHICA leži ruksak. Šank je star, drven i također pomalo ofucan. Čaša za Chica već je na njemu. Iza šanka, gdje je PEABODY, možemo vidjeti sudoper pun čaša i krpe na pultu pored. S CHICOVE desne strane su prozori kojima su rolete spuštene. Također, ne možemo vidjeti ima li drugih ljudi u kafiću, ali sve se čini veoma samotnim.

PEABODY: DUPLI viski? Chico, znaš da si slab na alkohol.

CHICO: Samo toči. Danas mi je odličan dan.

PANEL 3: Ovaj kadar gledamo kao da stojimo CHICU iza leđa dva metra dalje. Vidimo sve od stropa do poda što nam je u vidokrugu. Na leđima mu na jakni piše "VERACRUZ RIDERS". Iza šanka možemo uočiti frižider, mnogo pića na pultovima koji su iza Peabodyja itd. Lijevo od šanka su vrata za WC. Vidimo nekoliko stolica i stolova u birtiji. Na jednom su dva piva i dvije prazne čaše, ali davno su ispijene i čini se kao da nema nikoga drugoga u blizini. Sve je drveno osim poda.

PEABODY(toči viski u čašu):Zaista?

CHICO(razmahuje se rukama): Apsolutno. Tvoja stara mušterija je dobila par tisućica od nedavnog POSLA kojega je obavila s EKIPOM.

PEABODY: Koja stara mušterija? Drunky Duck?

PANEL 4: PEABODY je u prvom planu. Kao da su nam oči na pultu na kojeg vraća bocu viskija (na boci naravno piše koje je piće u pitanju, iako smo to već znali). PEABODY je na desnoj strani kadra, dok iza vidimo CHICA. PEABODY ima ravnodušan izraz lica, dok je CHICO pomalo namršten.

CHICO(upire prstom u Peabodyja): Samo se ti RUGAJ, Peabody... Ali za manje od godinu dana bit ću bogat kao krez.

PEABODY(vraća bocu na pult):Aha, a ja ću biti predsjednik Amerike. Nikada neću shvatiti zašto si se uvukao u tu bandu, Chico.

CHICO:Žene vole tetovaže.

PANEL 5:Opet pratimo događaj iz slične perspektive kao u trećoj vinjeti, ali ovaj puta smo bliže šanku i negdje smo u ravnini likova. CHICO radoznalo gleda iza sebe, dok je ovaj puta PEABODY mrgudan.

CHICO: Kad smo već kod žena, gdje je ELLIE MAY?

PEABODY: PRESTANI, Chico. Zar ti nije bilo dosta batina zadnji put kad su te Howard i Jack uhvatili kako se pijan UPUCAVAŠ njihovoj maloj SESTRI?

PANEL 6:Ovaj pak kadar promatramo iz slične perspektive kao drugi kadar, samo što ovaj puta točno iz profila. CHICO ima šeretski izraz lica, s laktovima na šanku, a PEABODY je nagnut prema naprijed i ruke su mu na šanku. Drži krpu u ruci i malo je reći da je iznenađen.

CHICO: Ellie May nije MALA, Peabody. Ima dvadeset godina. Uostalom, ne tražim je zbog toga. Tražim je zbog specijalne robe koju sam dobio jutros i koja bi ju mogla ZANIMATI.

PEABODY: ŠTO?

DRUGA STRANICA

PANEL 1:Sada promatramo kadar kao da smo lijevo od CHICA. PEABODY je bijesan kao pas, a CHICO iznenađen i nevinog izraza lica.

PEABODY(stisnutih šaka i bijesnog lica): Cayetano, nećeš prodavati DROGU u mojoj birtiji. Slobodno možeš dignuti svoju tetoviranu guzicu i...

CHICO(širi ruke):Ne, ne, ne, ne.... Što ti pada na pamet, stari? Ne, ništa takvo...

PANEL 2:Krupni plan CHICA. On iz ruksaka koji je ležao na stolici lijevo do njega nešto vadi. Vidimo ručku torbice.

CHICO:(gleda prema Peabodyju kojega ne vidimo)Mislio sam na ekskluzivnu ponudu GUCCI torbica.

PANEL 3:PEABODY je opet vrlo iznenađen, a ČIKI se vratio njegov hvalisavi stav.

PEABODY(prima torbicu):Ekskluzivnu... Što? Otkud ti to?

CHICO(pruža torbicu):Frendovi su mi uručili direktno od ŠEFA. Čovjek ima povjerenja u mene. Ovaj tjedan ih planiram sve rasprodati.

PEABODY:Aha, da...

PANEL 4:PEABODY je u prvom planu i namršteno gleda u torbicu, držeći je u rukama kao da drži nešto ljigavo.

PEABODY: Baš da vidim kako ćeš ovo uvaliti nekome. I najveći KRETEN bi prepoznao da su ovo lažnjaci, ti IDIOTE. Pa ovakve stvari nije ni TRAMPY nikada prodavao. Nadam se da ti je ovo jedini primjerak kojega si donio jer ne želim da mi policija kuca na VRATA ispitujući me za nekog malog debelog MEKSIKANCA.

CHICO(pokazuje palcem iza):O, ne brini se, kombi mi je vani ispred ulaza.

PANEL 5:PEABODY je ponovno crven kao cikla, a CHICO nam je okrenut leđima.

PEABODY(udara torbicom o stol): ISPRED ULAZA? Za ljubav BOŽJU, Chico... Miči ga negdje drugdje ili ću ti ovaj dupli viski naplatiti TRODUPLO.

CHICO(širi ruke):Ma daj, Peabody, kao da će...

PEABODY: Ozbiljno ti kažem!

PANEL 6:Krupni plan namrštenog CHICOVOG lica. Čini se kao da se koleba. Gleda u PEABODYJA kojega ne vidimo.

PANEL 7:Ponovno krupni plan i ponovno isti izraz lica, samo što je CHICOV pogled sada usmjeren negdje u stranu.

CHICO:Čekaj da popijem. Brzo ću.

12   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Zagor12 Posted - 19/06/2014 : 18:56:27
Koristim Celtx i odličan je, a ne znam kako da to prebacim na forum bez da moram ovako uređivati.
Pišem jedan strip za kojeg imam završena već cijela tri broja ali to nitko ne bi čitao kada bi zalijepio link za download u pdf-u ili tako nešto.
Napravio sam verziju s Patrickom zato što je ono Igmanova kreacija i bolje da pišem ono što sam ja stvorio/preradio/kako god.
Ovo je trebao biti prvi broj od nekih 25-30 stranica.

Hvala na savjetima. :)
Emir Pasanovic Posted - 19/06/2014 : 17:58:00
Prvi prijedlog: ne kucaj scenarij na prokletom forumu. Ko još ima vremena i strpljenja da skrola kroz topike ovdje?
Drugi prijedlog: koristi neki program namijenjen pisanju scenarija. Ja sam za zadnji scenarij koji sam napisao koristio Celtx i prezadovoljan sam. Automatski ga je formatirao da je pregledan i da unosim tekst dijaloga po automatizmu a kad treba promijeniti u opis neke akcije ili scene, to uradim s dva klika.
Treći prijedlog: toliko sam scenarija započeo ovako i nikad nisam dovršio. Fokusiraj se na pisanje i završavanje priče umjesto na dobivanje feedbacka, a lako ćeš onda podijeliti gotov scenarij s ljudima koji nešto znaju ili nemaju pojma o svemu. Ovako samo rastu zazubice (neiskusnima) ili te ignoriraju (iskusni) jer kao što i sam kažeš ne znaju da ćeš ikada završiti i da će vidjeti kraj priče.
Četvrti prijedlog: zašto nisi uzeo IGMAN2-ovu ideju i napravio ovaj scenarij o Pat umjesto Patricku?
Peti prijedlog: ne znam koliko si stranica planirao ali može se puno toga reći o scenarijima gdje se glavni lik ni ne pojavi do osme stranice. Iz premise ispada da je fokus stripa Zagorovo putovanje ka tome da postane heroj, a ovdje smo više saznali o Chicu nego o njemu. S razlogom je Chico u redovnom serijalu uveden već kada je Zagor etablirani zaštitnik Darkwooda, a ne u priči kada se osvetio ubici roditelja.

U svakom slučaju, sretno!
Zagor12 Posted - 19/06/2014 : 15:30:20
I'm back! Nije me bilo dugo s ovime, stalno pišem druge scenarije, možda čak i njih stavim na forum, evo dvije stranice za ovih par ljudi što su me pratili. Nisam puno opisivao kadrove a bome ni Zagora koji se pojavljuje na ovim stranicama, možda ga nacrtam kasnije pa ćete vidjeti kako bi to trebalo izgledati.

SEDMA STRANICA

PANEL 1: BLANCO stoji pored REAGANA i gleda u CHICA s usnama izvijenim u posprdan smješak. Njegovi pajdaši su oko CHICA.

BLANCO: Što ćeš, debeljko...

BLANCO: Nisi ni prvi ni zadnji. Uhvatite ga.

PANEL 2: Gotovo isti kadar kao i prošli, samo što sada vidimo gang membere kako hvataju užasnutog CHICA.

CHICO: NE!

BLANCO: Smiri se, mali. Nitko ti ništa neće napraviti. Ne OVDJE.

PANEL 3: Prikaz REAGANA kako se obraća PEABODYJU koji uzrujan i naboranog čela promatra situaciju s vrata svoje birtije držeći krpu u ruci.

REAGAN(upire prstom): Stari, bilo bi dobro da se povučeš u tu svoju RUPETINU i šutiš o ovome. Govorim ti za tvoje DOBRO.

CHICO(meškolji se):Pustite me!

ROJO: Tiho.

PANEL 4: Krupan plan ružne BLANCOVE face, tj. vidimo mu cijelu glavu. Još uvijek se smješka.

BLANCO: Hajde, mladiću. Očekuje te prvi sastanak sa šefom. Vjerojatno i ZADNJI.

PANEL 5: Sličan kadar kao i prošli, samo što se sada BLANCO okreće prema naprijed.

BLANCO: Kako bilo, bar si zaradio TETOVAŽE..

OSMA STRANICA

PANEL 1: Iznenada, kamena sjekira mu doleti u facu i krv prošiklja iz BLANCOVOG nosa.

PANEL 2: Gang memberi i REAGAN stoje kao ukopani dok mračna, visoka, mišićava prilika stoji nad onesviještenim BLANCOM, držeći sjekiru u ruci. Ne možemo mu vidjeti lice kako treba, ali vidi se da nosi traperice, čizme i usku, možda čak malo zastrašujuću crnu majicu s bijelim orlom, nevješto naslikanim na površinu majice.

REAGAN: Koji vrag...

PANEL 3: PENA, jedan od klošara, krene s nožem na ZAGORA.

PENA: RAAAAAAAAAH!

PANEL 4: ZAGOR jednim udarcem nogom razoruža protivnika.

ZAGOR: AHHHYAAAAK!

PANEL 5: ZAGOR udari PENU i na mjestu ga nokautira, a ROJO koji stoji nekoliko metara dalje počne petljati po pištolju. On je u prvom planu.

ROJO: Prosut ću ti mozak, nakazo...

PANEL 6: ZAGOR baca sjekiru na ROJA. Ne vidimo njega, samo ZAGORA i sjekiru u letu, kao da leti prema čitatelju.

Ne znam hoću li ovo nastaviti, oni koji čitaju neka odluče, fino se zabavljam pišući ovo ali imam još par ideja koje me zanimaju više, sada, kako vi želite.
sergej773 Posted - 19/05/2014 : 21:30:48
Nema frke, nigde se ne zurimo. :)
Zagor12 Posted - 19/05/2014 : 20:44:00
Hvala Sergej, mislim da ću nove stranice staviti sutra pošto sam večeras zauzet a iduće stranice zahtijevaju malo više posla... Sve u svemu, ostanite u toku, vi koji pratite!
sergej773 Posted - 19/05/2014 : 19:32:15
Odlicno je ovo. :)
Zagor12 Posted - 18/05/2014 : 20:23:43
Nove dvije stranice, radnja se zahuktava.

PETA STRANICA

Zadnji kadar bi trebao biti widescreen.

PANEL 1: REAGAN naglo ščepa CHICA mršteći se i gledajući ga ravno u oči. Dvojac se time pomakne negdje blizu vrata. CHICO pokušava ostati staložen, ali mu baš ne uspijeva. Vidimo PEABODYJA u pozadini.

REAGAN: Ti mali...

PEABODY: HEJ!

PANEL 2: Krupni plan CHICA i REAGANA. Gledaju se ravno u oči.

CHICO: Znam da me NEĆEŠ prebiti, imbecilu.

REAGAN: Oh, prebit ću te ja, sa zadovoljstvom...

PANEL 3: Prikaz bijesnog REAGANOVOG lica. Chico je u kadru, ali je njegova pojava potpuno sekundarne važnosti. Vidimo ga malo iz poluprofila, ali REAGAN je potpuno glavna figura ovog kadra, tj. njegovo lice.

REAGAN: ... Ako uopće ostaneš živ zato jer ti je netko ukrao kombi u kojemu je bilo DVIJE KILE HEROINA, vrećo sala!

CHICO: ŠTO?

PANEL 4: PEABODY je za šankom, očajan, CHICO izgleda kao da mu se srce spustilo u pete, a REAGAN je i dalje bijesan.

PEABODY(facepalm): Oh moj Bože...

CHICO: O čemu trabunjaš, budalo? Kombi je vani ispred ulaza, i u njemu nije heroin nego torbice.

PANEL 5: REAGAN otvara vrata jednom rukom, a čvrsto drži CHICA drugom rukom.

REAGAN: Đubre jedno glupo...

PANEL 6: REAGAN i CHICO su sada na ulici koja izgleda gotovo sablasno. Ulica je uska, u nju je vjerojatno jedva stao CHICOV kombi, zgrade su prljave i tamne. Izgleda kao (i jest) jedna od opasnih uličica u lošim dijelovima gradau kojoj se čovjek svakako ne bi želio naći kasno navečer. Vidimo kako na ispred ulaza nema kombija, a, iako ne vidimo puno od ulice, sasvim je pusta. Također, ima dosta smeća na prljavom pločniku. REAGAN drži CHICA koji je užasnut i gleda u njega.

REAGAN(upire prstom u pločnik): Kombi je VANI ispred ULAZA, ha? Ja tu ne vidim ništa, KRETENČINO! Netko ti je maznuo kombi ravno pred tvojim NOSOM!

ŠESTA STRANICA

PANEL 1: Ponovno krupan prikaz CHICA i REAGANA.

REAGAN: A u nekim torbicama su bili paketi HEROINA koje si trebao dostaviti BIMBU SULLIVANU i njegovim momcima. Sad ih više NEMA. Neki klošari su ga uzeli BESPLATNO zajedno s lažnim GUCCIJEM i prokletim kombijem.

REAGAN: Shvaćaš li sada, pileći mozgu?

PANEL 2: Prikaz CHICOVOG lica. Bez teksta je. Blijed je kao krpa. Kao da ne može vjerovati što se dogodilo.

PANEL 3: REAGAN se saginje kako bi mu glava bila u ravnini CHICOVE.

REAGAN: Aha... E, pa, kad Velasquez sazna za ovo... Ti si MRTAV čovjek... Završit ćeš prerezanog vrata u dubinama CLEARWATERA, stari moj. Jer Velasquez ovakve bedastoće ne OPRAŠTA.

PANEL 4: Pratimo kadar kao da stojimo iza REAGANOVIH leđa. On i CHICO su još uvijek u istom stavu kao i u prošlom kadru, a REAGAN gleda u skupinu od četvorice krupnih gang membera koji idu u njihovom smjeru.

REAGAN: Štoviše...

PANEL 5: Prikaz REAGANOVE face. Sada se smiješi i vrlo vjerojatno je jako zadovoljan viđenim.

REAGAN: ... Čini mi se da je već SAZNAO.

PANEL 6: BLANCO, čovjek REAGANOVIH godina, slične građe kao i on (malo je niži) mu pristupa. Ćelav je i ima punu bradu. Pun je tetovaža. Prate ga trojica suputnika koji su svi odreda nabildani, tetovirani i krupni. BLANCO i REAGAN se ne rukuju.

BLANCO: Pozdrav, Reagan.

REAGAN: Blanco. Evo, otišao sam po Cayetana, kako je REČENO.

BLANCO: Hvala ti na tome. A za ovoga ćemo se pobrinuti da na siguran način dođe do ŠEFA.

REAGAN: Samo dajte. Jedva čekam da se riješimo ove SVINJE.
PijaniPatak Posted - 18/05/2014 : 18:57:10
simpatično :)
Zagor12 Posted - 18/05/2014 : 00:09:13
Hvala na podršci, WOLF-HUNTER. Evo, nove dvije stranice, kao što sam i obećao.

TREĆA STRANICA

Ovdje bi samo četvrti kadar trebao biti izražen u widescreen stilu, dijelom zbog teksta. Ostali mogu biti takvi a i ne moraju.

PANEL 1: PEABODY mrko gleda u CHICA, koji se doima kao da mu je PEABODYJEVO prigovaranje već prekipjelo. On vraća torbicu u ruksak.

PEABODY(briše šank krpom): Dvije minute.

CHICO: U redu.

PEABODY: DVIJE MINUTE.

CHICO: Dobro, čovječe, čuo sam te i prvi put! Ohladi malo.

PANEL 2: Ovaj puta je CHICO u prvom planu. Vidimo PEABODYJA kako u pozadini posprema krpe.

PEABODY: I nadam se da nisi bio ozbiljan kada si pričao o tome da si tu robu dobio direktno od šefa.

CHICO(drži čašu u ruci):Zašto?

PEABODY: Velasquez je opasan tip, tupane. Lik je ubojica.

CHICO: Gluposti...

PANEL 3:Sada mijenjamo uloge. PEABODY je u prvom planu, sa smrtno ozbiljnim izrazom lica, a CHICA vidimo iza.

CHICO(ispija): Ne vjerujem u to nimalo. To su bapske priče.

PEABODY: Sjećam se kad se to dogodilo. Bio je Dan Zahvalnosti, prije dvadeset godina. Tek sam otvorio ovaj lokal, a dvije ulice dalje je maloljetni mladić ubio najboljeg prijatelja i ostao bez prsta. To je bio tvoj gazda. Velasquez.

PANEL 4: CHICO upitno gleda u PEABODYJA. On još uvijek izgleda vrlo zajapureno.

CHICO(raširenih ruku): Ma DAJ! Kako to da onda nije završio U ZATVORU zbog TOGA? Koliko ja znam, šef NIKADA nije bio u Hellgateu...

PEABODY: Mućni glavom, tikvane! Otac mu je bio stari meksički mafijaš koji je i iz zatvora u kojem je trunuo imao golem utjecaj. UCIJENIO je suca preko svoje organizacije. Tip je imao dva izbora. Ili da starome pusti sina te zaradi kovčeg pun ZELEMBAĆA ili da bude hrana za CRVE zajedno sa svojom obitelji. A s obzirom kako ovaj grad FUNKCIONIRA, to jest, NE funkcionira, takvo što nije nimalo začuđujuće.

PANEL 5: PEABODY gleda u stranu, a CHICO ima blentrav izraz lica, piljeći u PEABODYJA. Čini se da je povjerovao priči, barem djelomično.

PEABODY: Slavni Darkwood City... Ha!

PEABODY: Zato ti kažem, mladiću, u opasne se ti stvari petljaš. I nemoj mi dovoditi te svoje takozvane PRIJATELJE ovdje.

PANEL 6: CHICO kao da želi promijeniti temu razgovora te ima izraz lica koji kao da odaje riječi "ma daj, 'ajde". Polako se diže sa stolice te grabi ruksak. U pozadini vidimo vrata lokala kako se otvaraju, ali bez ikakvog popratnog zvuka jer bi to trebao biti svojevrsni easter egg za čitatelje, nešto što primjete tek kasnije.

CHICO(maše rukama): Previše si PARANOIČAN, Peabody. Oni su duše od ljudi, trebao bi ih UPOZNATI.

PEABODY: Da, baš. Sada odi premjestiti onaj kombi negdje DRUGDJE.

ČETVRTA STRANICA

PANEL 1: CHICO u okretu udara u nečije, vrlo jako i nabildano, tijelo te mu ruksak ispada iz ruku. Određena osoba nosi usku bijelu majicu kratkih rukava i poveliki lanac oko vrata. Samo to možemo vidjeti pošto promatramo scenu u CHICOVOJ ravnini a druga osoba je puno višlja od njega.

CHICO: Aha, idem, idem... UF!

PANEL 2: CHICO se saginje kako bi podigao ruksak s poda, ne podižući pogled. Još uvijek ne vidimo lice osobe pošto je glavni fokus ponovno na CHICI.

CHICO: Pazi kud gledaš, majmune jedan...

REAGAN: Molim?

PANEL 3: Ovaj kadar promatramo s CHICOVE visine. REAGAN je visok, nabildan, proćelav, bradati čovjek od nekih trideset i pet godina. Izgleda kao tip koji popuši lulu metamfetamina svako jutro za razbuđivanje. Pomalo liči na Trevora iz video-igre GTA V. Ima mrk izraz lica.

CHICO: Oh... Reagan?

REAGAN: Cayetano.

PANEL 4: Kod CHICE se miješa izraz iznenađenosti i ljutnje. Kao da ne podnosi REAGANA, a čini se da ga se i pomalo boji. REAGAN pak stoji na nekoliko milimetara od njega i škiljeći ga promatra.

CHICO: Što ćeš ti OVDJE?

REAGAN: Trebam te zbog nečega. Nečega važnoga.

CHICO: Zbilja?

PANEL 5: Sličan kadar kao i prošli, samo što ga promatramo iz drugog kuta tako da se u pozadini vidi PEABODY koji budno prati događaj.

REAGAN: Poslan sam ovdje jer ti trebam prenijeti jednu... VIJEST. Inače, nikada ne bih ovo radio, jer bih te najradije...

CHICO(preokreće očima):... Razbio kao VOLA U KUPUSU, da, da, zapamtio sam i prvih TISUĆU PUTA.

PANEL 6: Gledamo iz kuta u kojemu se jasno vide lica i jedne i druge osobe. CHICO ima prekrižene ruke.

REAGAN(smiješi se): Ali mislim da bih u ovome mogao UŽIVATI. Uostalom, zvučiš vrlo bezobrazno, debeli.

CHICO(namršten, stisnutih usnica): Oh, oprosti mi onda ako je tako, BRADONJO.
WOLF-HUNTER Posted - 17/05/2014 : 19:58:49
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Zagor12

i pošto sam oduvijek želio vidjeti kako bi Zagor izgledao u današnjem svijetu

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45265

Vidi, nije ovo lose, djeluje realisticno i svidjaju mi se dijalozi. Koristi se i prljav rjecnik, sto je uobicajeno za danasnje vrijeme.
Hajde da vidimo sta ce biti dalje.

I ja se slažem sa tobom King.Zagor12 vrlo dobro si ovo uradio,razmišljaj dalje o tome.I usput ima prljav riječnik što mi se sviđa...
Zagor12 Posted - 17/05/2014 : 16:39:31
Vidio sam tvoj topic (i strip), ali sam zaboravio ostaviti komentare. Sviđa mi se, duhovito je i simpatično.

Hvala na dojmovima, navečer stavim još 2-3 stranice. Inače, tijekom scenarija ćete prepoznati događaje iz raznih Zagorovih epizoda, pa i ovo otvaranje je prerada prve scene u stripu iz 1961.
King Warrior Posted - 17/05/2014 : 14:55:01
quote:
Originally posted by Zagor12

i pošto sam oduvijek želio vidjeti kako bi Zagor izgledao u današnjem svijetu

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45265

Vidi, nije ovo lose, djeluje realisticno i svidjaju mi se dijalozi. Koristi se i prljav rjecnik, sto je uobicajeno za danasnje vrijeme.
Hajde da vidimo sta ce biti dalje.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000