forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Bruno Brazil

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
TrOMISLAWSKI Posted - 07/03/2008 : 17:17:57
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Dwayne_Looney Posted - 09/11/2016 : 20:32:39
Je li Bruno Brazil trebao dobiti treći integral i što je zapelo? Hoće li ga biti? glo...?
Mord Posted - 15/02/2014 : 21:42:01
Proslo je dosta vremena otkad sam procitao prvi integral. Ne sjecam se da mi je nesto smetalo kod prijevoda. Citalo se brzo i tecno?
anto Posted - 15/02/2014 : 14:28:01
malopre sam uporedio prevode u Gigantima sa BG integralom.

ne znam, možda negde grešim, ali u jednom trenutku sam pomislio ili da je Milena Benini ljubavnica nekog od urednika ove izdavačke kuće pa je dobila posao preko debele veze, ili da su navatali tek svršenog diplomca francuskog jezika da im prevodi stripove a da ih ne košta mnogo.A nemam mnogo pohvala ni za Ivu Sieber (ili kako se već zove) koja je lektor.

Počeo sam da pišem uporedne tekstove iz ova dva izdanja, ali sam prekinuo; što da gubim vreme, kad znam da ništa sa tim neću dobiti.

Kao što rekoh,na mnogo mesta mi je tekst konfuzan, nerazumljiv; i tek kad vidim kako to izgleda u Gigantovom prevodu, jasno mi je koliko je Milena tada bila loš prevodilac.Kažem tada, jer imam još njenih stripova koji su kasnije izašli, a gde prevod i nije bio loš.
Takođe neke rečenice su bez znakova interpunkcije na potrebnim mestima i još video sam još neke gramatičke začkoljice, što pretpostavljam da je do lektora.

A sa druge strane, milina je gledati Vansov crtež u koloru naspram crno belog u Gigantu koji je još na x mesta slabijeg otiska ili previše zamrljan ili šta već.

Grehota je da BG dozvolio ovako amaterski prevod u luksuznom izdanju čija je cena takođe luksuzna - jako neprofesionalno od izdavača, te stoga i nije čudo da im se integrali tako slabo prodaju.
anto Posted - 14/02/2014 : 14:39:24
Napokon, dođoh i ja do svog primerka prvog integrala Bruna Brazila.
Ovo je jedan od prvih junaka sa kojim sam stripovski evoluirao, pomakao se sa Bonelija - i dobro se sećam da su me tada Bob Moran, Bruno Brazil i Riđobradi gusar (junaci prva tri Giganta) potpuno opčinili, posebno Riđobradi.
Kasnije ću više zavoleti neke druge Gregove stripove (Komanču i Bernarda Prinsa),ali Bruno Brazil je uvek bio tu kao dobar akciono/krimi/špijunski strip koga sam rado čitao u Gigantu/Stripoteci/Superu.

A sad nakon 20+ godina, čitanje prvih epizoda me je podsetilo na čitanje Marvel essentiala - pitko,naivno i zabavno sa odličnim Vansovim crtežom (barem je meni odličan). A kad dodam tu i nostalgičnu notu, užitak je nešto i veći.
Recimo da bih ocenio ovaj integral sa jednom jakom sedmicom, kojoj fali vrlo malo da pređe u slabu osmicu.
Možda je to vrlo malo tanak prevod Milene Benini - u dosta navrata nisam razumeo šta je htela da kaže - moram baš potražiti Gigante i uporediti prevod u njima.I koliko mi bolje zvuči Bič Rafal nego Whip Rafal.
Još jedna sitnica - žao mi je što među masom naslovnica u ovom albumu, svoje mesto u velikom formatu nije našla ona sa Gaučom vezanog u stolici (naslovnica drugog Giganta).

Sad bih trebao nabaviti i drugi integral, a po nekom prisećanju, tamo su još bolje epizode.
Babilon Posted - 04/03/2012 : 12:17:07
Potražite u Babilonu ...

BRUNO BRAZIL INTEGRAL 2
Bookglobe

Cijena 219,00 kn

Više informacija i pogled ispod naslovnice na:
http://www.babilon-strip.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=tpflypage.tpl&product_id=2890&category_id=210&keyword=BRUNO_BRAZIL&option=com_virtuemart&Itemid=53

Pozdrav iz Babilona!
Johnny Difool Posted - 07/02/2012 : 22:42:36
Sorry, ne Riđobradog nego Tanguya i Laverdurea!
Johnny Difool Posted - 07/02/2012 : 22:41:47
Ma prije toga moram uzeti 5. integral Riđobradog, 1. Jeremiah, 2. Gila Jourdana i još ponešto, pa će i to doći na red. A ne da mi se slikavati, makar se mogu slikati!
anto Posted - 07/02/2012 : 22:19:23
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ma ja to sigurno kupujem kroz nekoliko mjeseci, čim dođe na red nakon još nekih zaostataka, ali da je cijena visoka - jest! A i da smo se načekali preeeeduge 4 godine - jesmo!

Al da se fotografišeš za dokaz i postaviš fotku ovde!
Johnny Difool Posted - 07/02/2012 : 21:09:13
Ma ja to sigurno kupujem kroz nekoliko mjeseci, čim dođe na red nakon još nekih zaostataka, ali da je cijena visoka - jest! A i da smo se načekali preeeeduge 4 godine - jesmo!
anto Posted - 07/02/2012 : 20:41:37
quote:

Napokon, nakon 4 (ČETIRI!) godine čekanja. Svakako je preskupo, ali ako nam se ne žuri strpimo se recimo godinu ili dvije dok u SNK ne bude kakav popust sličan ovom aktualnom. Važno da je odred Kajman opet tu!

sa obzirom kako razmišlja čitalaštvo,baš je čudno da je novi BB izašao tek nakon 4 godine.
Bardho Posted - 07/02/2012 : 18:26:21
quote:

Napokon, nakon 4 (ČETIRI!) godine čekanja. Svakako je preskupo, ali ako nam se ne žuri strpimo se recimo godinu ili dvije dok u SNK ne bude kakav popust sličan ovom aktualnom. Važno da je odred Kajman opet tu!

Aktualni popust ti ne bi puno pomogao jerbo je samo za Strip-agentova izdanja.
Johnny Difool Posted - 07/02/2012 : 13:42:11
mladjo Posted - 06/02/2012 : 19:28:32
Konačno.
globinjo Posted - 06/02/2012 : 18:48:37
quote:
Originally posted by anto

Super - još jedan integral sa tri priče i kompletirano!
Šta li je sa Plavcima?!?!?

uskoro...kad?uskoro...ovaj mjesec bi trebalo...
anto Posted - 06/02/2012 : 18:23:39
Super - još jedan integral sa tri priče i kompletirano!
Šta li je sa Plavcima?!?!?
sandyboy Posted - 06/02/2012 : 17:35:06
Mašala. Preskupo za moj džep ali radujem se čitanju čim dospije u knjižnicu
Tornadomaster Posted - 06/02/2012 : 17:35:03
Odlično!
Mr. Bushido Posted - 06/02/2012 : 17:31:45
http://www.stripovi.hr/detalji_proizvoda.c64c78c6bf354a6cb0895062187fd296.bruno-brazil-integral-2.aspx

Tally Posted - 18/03/2008 : 22:45:18
BKG sajt je u izradi, no dok jednog lijepog dana ne bude gotov imamo SMG! web koji vrlo dobro služi svojoj svrsi.
Floyd Posted - 18/03/2008 : 22:08:24
Kad ce Bookglobe da napravi svoj web sajt?
SejoSexon Posted - 11/03/2008 : 18:20:38
quote:
Originally posted by Renky

199 kn

Prihvatljiva cijena.
Renky Posted - 10/03/2008 : 19:39:53
199 kn
viktor14 Posted - 10/03/2008 : 19:38:12
Kolika je na kraju cijena?
kico Posted - 08/03/2008 : 10:39:04
Ovo rado kupujem i drago mi je da se je odlučilo na 4 epizode odjednom...
Renky Posted - 07/03/2008 : 21:50:09
quote:
Originally posted by TrOMISLAWSKI
Ja čuo da će biti oko 2.000 SIT-a pa preračunaj koliko je to gladih

Pa ovisi o regiji... U Africi je omjer sigurno u korist gladnih.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000