T O P I C R E V I E W |
Dado |
Posted - 30/04/2008 : 16:05:47 Evo nam jos i giganti Martina Mysterea te Nathana Nevera. Bude li sve u redu, i njih ocekujemo za Mafest. Izdanja su kao i do sada A4 formata u nakladi od 500 komada s cijenom od 115 kuna (vrijedi za SK Libellus).
Za izvrstan rad na NN gigantima zahvaljujemo se Mihaeli, Mifugu, Melini... a za sjajan posao pri izradi MM giganata zahvaljujemo se Goranu, Curuniru, Tomici (Graferkon), Melini... I svima ostalima koji su pomogli u izradi ovih izdanja.
MM Gigant 9: GRAD MAGOVA - 240 stranica MM Gigant 10: ANDJEO ZLA - 224 stranice
NN Gigant 7: DVIJE NEPRIJATELJICE - 256 stranica NN Gigant 8: POSLJEDNJE NAUTILUSOVO PUTOVANJE - 256 stranica
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Curunir |
Posted - 27/10/2009 : 15:59:26 u biti, kriv je Dado |
Le Samourai |
Posted - 27/10/2009 : 15:23:47 A dobro, ko radi taj i greshi. |
Gaston |
Posted - 27/10/2009 : 13:55:20 quote: Originally posted by Le Samourai
Bash prochitah 10 MM gigant i JEBOTESHTOJEOVODOBRO!!!! Dakle, Morales je definitivno trenutno najbolji scenarista Martija, jer su dva najbolja giganta njegovih ruku delo. Moderno, elegantno napisano, radnja ima strukturu i likove, zaplet, preokrete, rasplet, izvanredno zaokruzhene protagoniste i fenomenalnog antagonistu. Jeste da nije klasichna "Marti" epizoda u strogo formalnom smislu (nema ortaka koji zovu u pomoc, Martijevih monologa i sl.), ali ima sva sushtinska martijevska obelezhja. Bash me je osvezhio.
Nego, Kurunire, crni sine, Shiran Shiran? SHIRAN SHIRAN? Totalno si podbacio kao americhko-istorijski fetishista. Sad mi je tek drago shto sam kukao da se vratish, da mogu da te zezam.
Nisi trebao njega cekati za zezanje jer nije on odgovoran za to, nego ja. Nazalost, dosta puta se kod iscitavanja dogodi da prodje tipfeler, a pogotovo se to zna dogoditi kad se obradjuje na tone teksta, ili se to nalazi sitno napisano u pogovoru giganta, kako je to ovdje slucaj. Nazalost, nas mozak rijeci "automatski" cita nakon samo nekoliko slova i onda se dogodi da nesto poput SIRHAN SIRHAN prodje kao SHIRAN SHIRAN, usprkos dvostrukom iscitavanju svega toga (da je bilo napisano SIRHAN SHIRAN, ili SHIRAN SIRHAN sigurno bih automatski primijetio, no ovako - jebiga - proslo je). Sve u svemu, dogodilo se i jako mi je zao zbog toga. Ako ikad bude doslo do reprinta sigurno cemo to promijeniti u pogovoru stripa. |
Le Samourai |
Posted - 26/10/2009 : 02:12:35 quote: Originally posted by Curunir
znas koliki je u muske kamile???
Zna! |
Curunir |
Posted - 26/10/2009 : 01:19:05 samo da ti ne ubodes znas koliki je u muske kamile??? |
Kit Carson |
Posted - 26/10/2009 : 00:19:16 quote: Originally posted by Le Samourai Mislim, nije strashno, ali kad vec ulovih neshto takvo, htedoh malo da te bocnem, nishta zlonamerno, naravno, nadam se da nisi tako shvatio.
@ Curunir
Oho! Pa nije ti dugo trebalo da pocnu da te "bockaju".
S postovanjem Kit Curson
|
Curunir |
Posted - 26/10/2009 : 00:01:49 ma kakve zle namjere, samo ti ožeži naravno da volimo da nam se ukaze na gresku, a za ovoga zbilja nisam imao pojma, nemam se sto izvlaciti... jedino sto ce reprint 10ice vjerojatno biti nikad, a mozda ni tad |
Le Samourai |
Posted - 25/10/2009 : 23:20:53 quote: Originally posted by Curunir
a zadnja stranica desetice jedan je od najjacih svrsetaka u stripu, kako mocno!
Najbolje korishcenje "Vragova pakla" u istoriji Martija!
Evo, vec odgovorishe, u pitanju je atentator na Bobija Kenedija, koji se zove Sirhan Sirhan. Mislim, nije strashno, ali kad vec ulovih neshto takvo, htedoh malo da te bocnem, nishta zlonamerno, naravno, nadam se da nisi tako shvatio.
A i da imate u vidu za eventualni reprint, znam da uglavnom volite da vam se ukazhe na takve stvari. |
Tex Willer |
Posted - 25/10/2009 : 20:21:31 quote: Originally posted by Kit Carson
quote: Originally posted by Tex Willer
Nisam ga jos procitao,al' mozda misli na Kenedijevog(Robert) ubicu koji se zove Sirhan Sirhan
Cekaj, a sta mu je ime, a sta prezime
Robert mu je ime a Kenedi prezime |
Tex Willer |
Posted - 25/10/2009 : 20:20:11 quote: Originally posted by Curunir
valjda. jbga, nisam na ti s takvim stvarima, a ocito je i ostalima promaknulo... ne sjecam se toga uopce, niti da sam registrirao...
Verovatno na to misli cim pominje da si americhko-istorijski fetishista A jos nisam stigo da procitam nekoliko poslednjih giganata. Jbg,MM citam samo odmoran i kad imam dosta vremena,inace mi se desava da pola ne ukapiram |
Kit Carson |
Posted - 25/10/2009 : 18:04:13 quote: Originally posted by Tex Willer
Nisam ga jos procitao,al' mozda misli na Kenedijevog(Robert) ubicu koji se zove Sirhan Sirhan
Cekaj, a sta mu je ime, a sta prezime |
Curunir |
Posted - 25/10/2009 : 17:35:55 valjda. jbga, nisam na ti s takvim stvarima, a ocito je i ostalima promaknulo... ne sjecam se toga uopce, niti da sam registrirao... |
Tex Willer |
Posted - 25/10/2009 : 17:11:19 quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by Le Samourai
Bash prochitah 10 MM gigant i JEBOTESHTOJEOVODOBRO!!!! Dakle, Morales je definitivno trenutno najbolji scenarista Martija, jer su dva najbolja giganta njegovih ruku delo. Moderno, elegantno napisano, radnja ima strukturu i likove, zaplet, preokrete, rasplet, izvanredno zaokruzhene protagoniste i fenomenalnog antagonistu. Jeste da nije klasichna "Marti" epizoda u strogo formalnom smislu (nema ortaka koji zovu u pomoc, Martijevih monologa i sl.), ali ima sva sushtinska martijevska obelezhja. Bash me je osvezhio.
Nego, Kurunire, crni sine, Shiran Shiran? SHIRAN SHIRAN? Totalno si podbacio kao americhko-istorijski fetishista. Sad mi je tek drago shto sam kukao da se vratish, da mogu da te zezam.
a zadnja stranica desetice jedan je od najjacih svrsetaka u stripu, kako mocno! sad bih se mogao vaditi da od posla koji obavljam u MMG otprilike 10 stranica na dan (!!!) ne mogu sve uhvatiti, ali ni ja ni itko od ekipe (pretpostavljam) pojma nema sto hoces reci, niti mi te rijeci ista znace niti ih se sjecam... slobodno podijeli znanje...
Nisam ga jos procitao,al' mozda misli na Kenedijevog(Robert) ubicu koji se zove Sirhan Sirhan |
Curunir |
Posted - 25/10/2009 : 16:00:07 quote: Originally posted by Le Samourai
a zadnja stranica desetice jedan je od najjacih svrsetaka u stripu, kako mocno! sad bih se mogao vaditi da od posla koji obavljam u MMG otprilike 10 stranica na dan (!!!) ne mogu sve uhvatiti, ali ni ja ni itko od ekipe (pretpostavljam) pojma nema sto hoces reci, niti mi te rijeci ista znace niti ih se sjecam... slobodno podijeli znanje...
|
zeljko |
Posted - 25/10/2009 : 11:05:30 meni je deseti gigant uz 4. najbolji
kakav kec i jedinica :D smorovi |
Aco |
Posted - 25/10/2009 : 08:25:15 I mene je gigant 10 oduševio,a ako ćemo pošteno,sve što je Morales napisao(i nacrtao) za Martija je nadprosječno.Najviše mi se sviđa što su Moralesove priče "ozbiljne", sa puno prisnih emocija, dobro okarakterteriziranih likova,dok su Castellijeve u zadnje vrijeme dosta neozbiljne,sve više nalik na nekakvu zajebanciju/parodiju.Moralesov Marti (bar meni) nikad nije bio smiješan,već upravo suprotno. |
Le Samourai |
Posted - 25/10/2009 : 02:03:56 Bash prochitah 10 MM gigant i JEBOTESHTOJEOVODOBRO!!!! Dakle, Morales je definitivno trenutno najbolji scenarista Martija, jer su dva najbolja giganta njegovih ruku delo. Moderno, elegantno napisano, radnja ima strukturu i likove, zaplet, preokrete, rasplet, izvanredno zaokruzhene protagoniste i fenomenalnog antagonistu. Jeste da nije klasichna "Marti" epizoda u strogo formalnom smislu (nema ortaka koji zovu u pomoc, Martijevih monologa i sl.), ali ima sva sushtinska martijevska obelezhja. Bash me je osvezhio.
Nego, Kurunire, crni sine, Shiran Shiran? SHIRAN SHIRAN? Totalno si podbacio kao americhko-istorijski fetishista. Sad mi je tek drago shto sam kukao da se vratish, da mogu da te zezam. |
kico |
Posted - 26/11/2008 : 15:17:28 quote: Originally posted by Dado
Uskoro i najava novih, vjerujemo da ce izaci jos u ovoj godini...
Ajde - drmaj! |
Dado |
Posted - 26/11/2008 : 11:49:25 Uskoro i najava novih, vjerujemo da ce izaci jos u ovoj godini... |
provodina |
Posted - 10/11/2008 : 11:39:10 evo došao je i red na ova dva giganta ... na mene osobno prvi nije ostavija neke dojmove pa ga neću ni komentirati ... Drugi me oduševia ... prvo sam se cilo vrime pita di je Martin ... ali priča je tekla glatko i bez njega ... sam negativac je vrhunski odrađen bez imalo grižnje savjesti ... malo me odnos između njega i sestre podsjetija na monstera (Johan i Anna) ali samo malo i izgledom su slični ... nekako je čudan kraj koji sam čita i više puta ... da sam tek u zabilješkama na kraju malo bolje to poveza ... jako kvalitatan gigant koji se brzo čita,pun je akcije i dobra podloga za film.Preporučam |
MladenT |
Posted - 07/08/2008 : 10:39:31 A redovni 11 i 12? |
kico |
Posted - 06/08/2008 : 17:02:53 quote: Originally posted by MladenT
A kad ce novi giganti MM 11-12 i najavljeni reprinti 1-2? Postoji li mogucnost reprinta 3-4 teamupa NN&MM br. 1?
Giganti idu za CRŠ a reprint team-upa se neće raditi... |
MladenT |
Posted - 06/08/2008 : 12:24:56 A kad ce novi giganti MM 11-12 i najavljeni reprinti 1-2? Postoji li mogucnost reprinta 3-4 teamupa NN&MM br. 1? |
Windwalker |
Posted - 14/07/2008 : 23:21:57 Pročitao sam 'Dvije neprijateljice' i, iskreno, ne znam što da mislim.
S jedne strane je odličan spoj SW-a, ST-a i bezbrojnih drugih SF-ova pun brojnih zanimljivih likova. No, s druge strane, mnogi od tih likova su neiskorišteni, ima mnogo pretjerivanja u omjerima moći u drugom svemiru, kraj je zbrzan, te nalazim 2 velike nejasnoće koje me živciraju:
1. Tko je našao i klonirao Nema u drugom svemiru, pošto se vratila zla Ann koja je brzo uništila Tehnodroide? Mislio sam, možda su ga našli Link ili C-09 iz tog svemira, ali Ann je brzo prebacila sve 'strojeve' na svoju stranu.
2. Kako je Susan srela Nema, ako Tehnodroidi koji su uništili njenu kuću vjerojatno nisu više niti bili živi, te je nikakav Nautilus nije trebao spasiti? I zašto ta Susan nije stara kao Nemo, iako su oba svemira u vremenski u istoj godini?
Sad mi još preostaje 'Posljednje Nautilusovo putovanje' oko kojeg sam također vrlo skeptičan i jedva čekam da napokon završi ta saga o Nemu i Artisiji u kojoj dolazi do velikog pretjerivanja. Sad bih želio da je ta priča završila u trećem gigantu. |
kiky |
Posted - 07/07/2008 : 14:18:14 Završilo Nautilusovo posljednje putovanje... i thank god for that. Netko, kao recimo Medda, bi možda od završetka učinio scenarijem začinjeniju, solidniju, epsku dramu, no Vietti očito smatra da je brzopleti, akcioni završetak i više nego dovoljan. Serviran nam je jedan jako patetični happy ending gdje se za naše aktere sve riješilo na najbolji mogući način.
Bezzze... |
|
|