T O P I C R E V I E W |
Dado |
Posted - 30/04/2008 : 17:25:17 Evo jos malo Nathana u specijalnom i almanah izdanju.
Mislim da ce obje knjige biti prava poslastica za sve okorjele fanove Nathana Nevera... Uz odlicne price tu je u specijalu i veliki tekstualni dio "Kronike buducnosti" u kojem cete saznati jako puno o kronologiji univerzuma Nathana Nevera... A uz NN almanah, kao i u prvom izdanju, tu je izvrstan tekst koji je napisao Djole, i koji u svakom slucaju treba procitati svaki Nathanov fan kako bi dobio pregrst informacija o Nathanovom svijetu, njegovim univerzumima i svemu sto se oko njega dogadja.
Na prijevodu u oba izdanja zahvaljujemo se Mihaeli, na lekturi Mifugu, Dekari na upisu i pripremi, Melini na dizajnu i slaganju tekstualnih djelova, te Djoletu na doista sjajnom tekstu u almanah izdanju. I svim ostalima koji su pripomogli u radu na ovim izdanjima.
Troskovi za ova dva izdanja bili su nesto veci nego uobicajeno, prouzrokovani vecim tekstualnim dijelom (NN specijal), te slozenijim, opseznijim i zahtjevnijim skenom stranica (NN almanah), te smo sukladno tome bili primorani cijene za ove dvije knjige malo korigirati. Tako ce NN specijal 5 kostati 80 kuna a NN almanah 2 kostat ce 85 kuna u strip knjizari Libellus.
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
drogsy |
Posted - 21/01/2010 : 22:37:00 Ajde fala bogu da sam se informirao o cijeni almanaha i specijala, puno hvala! |
Windwalker |
Posted - 14/07/2008 : 17:50:02 quote: Originally posted by darkraver
p.s. zaboravio si "Oči neznanca" svrstat u top ;)
Ma ima još dosta epizoda koje spadaju u sam vrh, ali ja sam naveo one 2 za usporedbu jer su slične tematike. |
darkraver |
Posted - 14/07/2008 : 15:50:56 [quote]Originally posted by Windwalker
imam isto mišljenje o almanahu, s tim da ja jednostavno ne mogu provarit taj Marijev crtež katkad i gotovo...jednostavno mi nedostatci nasuprot kvalitetama u njegovu crtežu previše upadaju u oči i smetaju...
a što se prvog dijela tiče,nije neš,ali eto fala bogu saznasmo više o velikoj katastrofi koja je bitan dio nathan svijeta
no dobro,sve u svemu "Mladi dani..." su odlični,baš onim argumentom koji nathana izdvaja od ostalih stripova...
p.s. zaboravio si "Oči neznanca" svrstat u top ;) |
Windwalker |
Posted - 14/07/2008 : 00:25:57 Jučer sam započeo, a prije 20 minuta završio i drugi almanah.
Tekst u sredini je odličan, i uvelike pomaže u razumijevanju multiverzuma (ako ga se ikako i može razumijeti). Svaka čast autoru.
Prva priča mi se baš nije svidjela. Tri priče stisnute na 100 stranice ne daju uvid u ništa drugo, osim u ime, zanimanje i izgled Nathanovih predaka. Ali, izgleda da je to bila i bit.
Naprotiv, druga priča spada u sam vrh ovog, svima nama dragog, serijala . Već dugo vremena me niti jedan strip nije tako dirnuo. Naizgled obična policijska priča prerasta u nostalgičnu priču o prijateljstvu. Likovi Nathanovih kolega su odlični, osjećaš kao da su i tvoji prijatelji. U važnijim ulogama su i Laura, Sara, te Aristotel Skotos, koji daju pravo osvježenje u odnosu na sagu o tehnodroidima kojom smo trenutno 'bombardirani'. A saznaje se i još jedna važna poveznica između Nathana i Aristotela Skotosa. Sve u svemu, usudi bih se ovaj strip svrstati uz 'U ponoru pamćenja/Jedanaesta zapovijed' i 'Posljednji val'. I nitko tko imalo voli Nathana, nebi smio propustiti ovaj almanah. A posljednja stranica stripa je neponovljiva. |
bubo |
Posted - 07/07/2008 : 21:32:32 quote: Originally posted by Windwalker
quote: Originally posted by bubo
quote: Originally posted by Windwalker
Pročitao sam specijal i nisam mogo vjerovati koliko je dobar. Zasad najbolji NN specijal. Šteta što je zamjenska naslovnica, da se tako izrazim, usrana.
A onaj kronološki dodatak je puno bolji i zanimljiviji od 30ak stranica Legs.
znači obavezno uzeti?
Obavezno uzeti samo ako voliš i čitaš Nathana.
pa zar sumnjaš?ozbiljno sve imam sem tih specijalaca,namjeravam ih sad uzeti pogotovo ako su dobri jer ona prva 2 što ih je ludens objavio i iskreno nisu baš nešto... |
Windwalker |
Posted - 07/07/2008 : 19:35:26 quote: Originally posted by bubo
quote: Originally posted by Windwalker
Pročitao sam specijal i nisam mogo vjerovati koliko je dobar. Zasad najbolji NN specijal. Šteta što je zamjenska naslovnica, da se tako izrazim, usrana.
znači obavezno uzeti?
Obavezno uzeti samo ako voliš i čitaš Nathana. |
bubo |
Posted - 07/07/2008 : 13:13:12 quote: Originally posted by Windwalker
znači obavezno uzeti? |
Windwalker |
Posted - 07/07/2008 : 00:48:14 Pročitao sam specijal i nisam mogo vjerovati koliko je dobar. Zasad najbolji NN specijal. Šteta što je zamjenska naslovnica, da se tako izrazim, usrana.
A onaj kronološki dodatak je puno bolji i zanimljiviji od 30ak stranica Legs. |
darkraver |
Posted - 19/06/2008 : 15:46:20 a i čini mi se,il sam u krivu možd,da zadnja dva giganta IPAK nisu svijet za sebe već su vezani uz regularku kao i "Ustanak" |
darkraver |
Posted - 19/06/2008 : 15:44:56 quote: Originally posted by Gaston
quote: Originally posted by darkraver
kad ide redovi nathan?
ocito ne prije kraja godine...
a mislim,stvarno bi ljepše bilo dobivat 2 knjige svakih 6 mjeseci nego čekat cijelu godinu na svih 4...
Pa bar bi ti i Zlatan trebali znati da ove godine hvatamo zaostatke sa specijalcima i almanasima tako da cijeli NN univerzum dodje na istu razinu. Je, ove godine ce ici 4 knjige redovnih epizoda, ali idu i 4 specijalca te 2 almanaha. Giganti su svakako univerzum za sebe.
I nemojte mi biti nestrpljivi.
aha,znači ipak sam dobro reka,idu još 4 knjige,2 specijalca i 1 almanah do kraja godine
baš slasno!
a što je s agencijom alfa?ne bu ove ili?
mislim preveč pitam,al eto samo zato što nemam insajd informejšn,a niste izdali planarnik izdanja za ovu godinu pa...
al čuj,što se redovnih tiče,nakon što ove godine pohvatamo konce,ja bi ipak,kao i svaki fan ovdje volio format 2(MaFest)+ 2(CRŠ) knjige redovnih godišnje...ak nije problem naravno
|
I like girlz |
Posted - 19/06/2008 : 00:24:22 quote: Originally posted by Gaston
kad ide redovi nathan?
a mislim,stvarno bi ljepše bilo dobivat 2 knjige svakih 6 mjeseci nego čekat cijelu godinu na svih 4...
Pa bar bi ti i Zlatan trebali znati da ove godine hvatamo zaostatke sa specijalcima i almanasima tako da cijeli NN univerzum dodje na istu razinu. Je, ove godine ce ici 4 knjige redovnih epizoda, ali idu i 4 specijalca te 2 almanaha. Giganti su svakako univerzum za sebe.
znamo mi to, dragi naš prijatelju, ali vidiš da ovdje razglabamo o tajmingu izlaženja redovnih NN |
bubo |
Posted - 18/06/2008 : 23:40:22 quote: Originally posted by Gaston
kad ide redovi nathan?
znači 10 mjesec? |
dcopic |
Posted - 18/06/2008 : 23:12:29 Ja bih htio da ove godine izađe 100 brojeva Nathana da Saruman "sivi" popizdi! |
Gaston |
Posted - 18/06/2008 : 21:40:23 quote: Originally posted by darkraver
kad ide redovi nathan?
I nemojte mi biti nestrpljivi. |
I like girlz |
Posted - 18/06/2008 : 16:44:01 quote: Originally posted by darkraver
ja bih isto volio kada bi tako moglo biti... ona prošla četiri mi se čine kao da sam ih kupio prije 2 godine, a ne jesenas... prvi dižem ruku "ZA" takav način izlaženja ... naravno, ako je moguć... |
darkraver |
Posted - 18/06/2008 : 00:02:44 quote: Originally posted by bubo
kad ide redovi nathan?
a mislim,stvarno bi ljepše bilo dobivat 2 knjige svakih 6 mjeseci nego čekat cijelu godinu na svih 4... |
bubo |
Posted - 17/06/2008 : 23:03:01 kad ide redovi nathan? |
Curunir |
Posted - 14/06/2008 : 17:58:18 to bi bila istina da nije LB izdanje... ja sam to, vjerovao ili ne, odbio uzimati besplatno |
kico |
Posted - 14/06/2008 : 12:57:05 quote: Originally posted by I like girlz
ja mislim da curunir jedva čeka novo turu NN štiva!
:))
Moguće. To mu dođe kao ušteda novca. |
I like girlz |
Posted - 14/06/2008 : 12:54:26 ja mislim da curunir jedva čeka novo turu NN štiva!
:)) |
Curunir |
Posted - 14/06/2008 : 01:58:47 predlazem MEGAMANGA NN biblioteku... cita se od sredine: lijevo idu kronoloska objasnjenja, upute i ''NN predstavlja: kako zbuniti čitatelja u 12 koraka'' desno ide strip ali na svakoj 5. str. su natuknice s objasnjenjima kako citati onaj lijevi dio u sredini sredine su Djolini eseji i Dekarini autobiografski osvrti na muke s upisom na koncu lijevog kraja nalazi se rubrika PISMA CITATELJA u kojima Dado kratko na 7 stranica odgovara na svaki upit |
Curunir |
Posted - 14/06/2008 : 01:54:27 quote: Originally posted by DeeCay
MOžda ih/nas zbunjuje lektura i prijevod?!
a kakve veze ja imam s tim, osim povremenih astronomskih definicija? ali nije do lekture, nije do prijevoda, nije do crteza, vec blentava junaka... |
kico |
Posted - 13/06/2008 : 12:44:48 quote: Originally posted by Curunir
kakav junak. gle, trebaju im upute za citanje stripa iako je na hrvatskom, hihihi...
|
kico |
Posted - 13/06/2008 : 12:44:04 quote: Originally posted by DeeCay
Skoro i da jesmo... S almanasima smo tu, a ima još 1 spec do regularke. Sa gigantima i AA smo premašili redovnu za ohoho epizoda!
OK,hvala... Sad će vjerovatno ići taj jedan specijalac prije regularne serije. A giganata ima još samo 3,zar ne? Dva za CRŠ i jedan dogodine za MaFest....dovoljno. |
DeeCay |
Posted - 13/06/2008 : 12:05:03 MOžda ih/nas zbunjuje lektura i prijevod?! |