T O P I C R E V I E W |
TrOMISLAWSKI |
Posted - 24/10/2008 : 21:03:20 ![](http://www.graferkon.hr/Tajni_trokut_naslovna.JPG)
A4, c/b, 192 str.
Od ponedjeljka u strip knjižari "Stripovi na kvadrat". |
21 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
zeljko |
Posted - 16/11/2018 : 20:10:52 Kakvo je ovo hereticko sranje Kakve su ovo sablazni Apostazije i hereze Vidimo se od 1 kune
|
Trigger |
Posted - 25/02/2009 : 11:19:51 quote: Originally posted by Renky
Napokon san odlučija ovjeriti i ovo. Ukratko, unatoč par bisera u prijevodu sasvim solidno. Zadovoljan sam. Pogotovo što su me toliko zamantali sa spominjanjem milion imena da greške i ne primjetiš... dobra taktika.
Znači ima još? Ok, očekujemo Integrale, Tome 2.![](icon_smile_big.gif)
Nadam se. Kupujem cim se pojavi drugi tom... |
Renky |
Posted - 25/02/2009 : 01:41:24 Napokon san odlučija ovjeriti i ovo. Ukratko, unatoč par bisera u prijevodu sasvim solidno. Zadovoljan sam. Pogotovo što su me toliko zamantali sa spominjanjem milion imena da greške i ne primjetiš... dobra taktika.
Znači ima još? Ok, očekujemo Integrale, Tome 2.![](icon_smile_big.gif) |
alanmaras |
Posted - 01/01/2009 : 00:25:12 quote: Originally posted by jaki
Čuvar koplja,str.102-"vizir" a drugi put "veliki vizir"
vezir pov. najviša titula u državnoj hijerarhiji Osmanskog Carstva 1. ministar 2. guverner pokrajine 3. upravnik vilajeta vizir 1. pov. pokretni rešetkasti dio kacige koji se spušta na lice; obrazina 2. (+ potenc.) pren. ono što je namijenjeno usmjerivanju pogleda u odnosima optičke prirode (zaštitna mrežica za lice kod mačevalaca, usmjerivač objektiva na predmet pri fotografiranju, sprava za mjerenje šupljih predmeta, vanjski dio oplate na pramcu broda itd.)
a to je samo ona na koju sam najviše popizdio od gomile grešaka,doslovno prevedenih rečenica i općenito nezgrapnog prijevoda i obrade sa kojim je otežano čitanje ionako složene priče sa gomilom likova,NEpovijesnih činjenica i događaja.
rekoh ja davno...bolje ne izdavati nego raditi ovakve bljuvotine |
alanmaras |
Posted - 01/01/2009 : 00:24:30 quote: Originally posted by Curunir
iznoguz?????
![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif)
|
cibalia |
Posted - 31/12/2008 : 19:31:11 Zanimljivo. Ako nije preskupo uzimam.
Sotono!![](icon_smile_evil.gif) |
Markos |
Posted - 31/12/2008 : 19:20:19 Tko je prevodio? |
Curunir |
Posted - 31/12/2008 : 17:24:46 mora da zajebavas... veliki VIZIR????? iznoguz?????
![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
jaki |
Posted - 31/12/2008 : 16:12:40 Čuvar koplja,str.102-"vizir" a drugi put "veliki vizir"
vezir pov. najviša titula u državnoj hijerarhiji Osmanskog Carstva 1. ministar 2. guverner pokrajine 3. upravnik vilajeta vizir 1. pov. pokretni rešetkasti dio kacige koji se spušta na lice; obrazina 2. (+ potenc.) pren. ono što je namijenjeno usmjerivanju pogleda u odnosima optičke prirode (zaštitna mrežica za lice kod mačevalaca, usmjerivač objektiva na predmet pri fotografiranju, sprava za mjerenje šupljih predmeta, vanjski dio oplate na pramcu broda itd.)
a to je samo ona na koju sam najviše popizdio od gomile grešaka,doslovno prevedenih rečenica i općenito nezgrapnog prijevoda i obrade sa kojim je otežano čitanje ionako složene priče sa gomilom likova,NEpovijesnih činjenica i događaja.
|
jaki |
Posted - 31/12/2008 : 15:48:42 Pročitao prva dva albuma ovog i cijeli Čuvar koplja i nažalost opet se iskazao Bookglob sa prijevodom i obradom.![](icon_smile_dead.gif) |
Milazzo |
Posted - 04/11/2008 : 10:52:46 quote: Originally posted by sabko
Ma super je strip, ali puno zavisi od toga kako će biti prevden... Pročitao sam na njemačkom svih 7 komada (a radilo se nešto i na prevođenju ali nećemo sad o tome kad i gdje).
Evo ovdje imaš nešto malo na engleskom: http://www.perillos.com/trianglesecret.html
To što neko sponminje da je tematika ala DaVincijev kod ne stoji baš. Tematika je mnogo šira, a mislim da je i rađeno prije njega... Glavna tema su Blizanci Krist. Kao inspiracija se navode neke druge stvari. Evo otprilike šta je Didier Convard napisao na strani iza stripa:
quote: Moje posebne zahvale idu za:
Rene Guerreau i Eli Allache, koji su mi prvi ispričali o blizancima Krist. Alainu Fleigu, autoru “La Terre des Croisades”. Bruni Lafille sutoru “Templiers en Europe”. Robertu Amberlainu za njegovu tezu “Jesus ou les Manuscrits de la Mer Morte?”. kao i braći iz lože “La Loi d’action”.
Nesvjesno su, na svoj način inicirali ovaj rad i ja im se zahvaljujem.
“Tajni trougao” je jedna fiktivna priča i molim čitatelja da je posmatra kao takvu. Didier Convard
Ima jedna stvar koja mi je odmah zasmetala! Logotip je totalno promašen... Pogledajte font u originalu i font na ovome coveru iz prvog posta:
![](http://freemasonry.bcy.ca/fiction/triangle.jpg)
Hvala! ![](icon_smile.gif) |
sabko |
Posted - 04/11/2008 : 10:44:21 Ma super je strip, ali puno zavisi od toga kako će biti prevden... Pročitao sam na njemačkom svih 7 komada (a radilo se nešto i na prevođenju ali nećemo sad o tome kad i gdje).
Evo ovdje imaš nešto malo na engleskom: http://www.perillos.com/trianglesecret.html
To što neko sponminje da je tematika ala DaVincijev kod ne stoji baš. Tematika je mnogo šira, a mislim da je i rađeno prije njega... Glavna tema su Blizanci Krist. Kao inspiracija se navode neke druge stvari. Evo otprilike šta je Didier Convard napisao na strani iza stripa:
quote: Moje posebne zahvale idu za:
Rene Guerreau i Eli Allache, koji su mi prvi ispričali o blizancima Krist. Alainu Fleigu, autoru “La Terre des Croisades”. Bruni Lafille sutoru “Templiers en Europe”. Robertu Amberlainu za njegovu tezu “Jesus ou les Manuscrits de la Mer Morte?”. kao i braći iz lože “La Loi d’action”.
Nesvjesno su, na svoj način inicirali ovaj rad i ja im se zahvaljujem.
“Tajni trougao” je jedna fiktivna priča i molim čitatelja da je posmatra kao takvu. Didier Convard
Ima jedna stvar koja mi je odmah zasmetala! Logotip je totalno promašen... Pogledajte font u originalu i font na ovome coveru iz prvog posta:
![](http://freemasonry.bcy.ca/fiction/triangle.jpg) |
Milazzo |
Posted - 04/11/2008 : 10:25:13 Meni ovo izgleda zanimljivo. Vrijedi li sto? |
sabko |
Posted - 04/11/2008 : 10:23:13 hmmm 192 strane... Je li to pola serijala unutra? 4 epizode ili 3,5 sa nekim dodacima. Strip ima 7 epizoda (standardni broj strana 46).. Pored toga ima 4 dijela dodatnog serijala: Le triangle secret I.N.R.I. i 2 specijala: 1. Hertz... ne sjecam se drugog naziva... |
MladenT |
Posted - 30/10/2008 : 11:54:20 hmm volim ovakve stvari. nadam se da nesto vrijedi. |
Vid |
Posted - 25/10/2008 : 11:38:46 Ovo je več izašlo na slovenskom jeziku u ediciji Extra Bumernag. Solidno ali ništa posebno. |
Malicius |
Posted - 25/10/2008 : 10:13:11 uzimam ![](icon_smile.gif) |
jaki |
Posted - 25/10/2008 : 03:04:39 http://www.bedetheque.com/serie-464-BD-Triangle-secret-(Le).html |
globinjo |
Posted - 24/10/2008 : 22:29:33
![](icon_smile_approve.gif) |
Dante1 |
Posted - 24/10/2008 : 21:29:09 Cini se zanimljivo. Broj stranica? Cijena? |
mcn |
Posted - 24/10/2008 : 21:20:51 A ovo je za one koji vole Da Vincijev kod.
mcn |