T O P I C R E V I E W |
Going-Going |
Posted - 12/11/2008 : 15:45:13 Zagor 11 Poslednja Tula pise: Mauro Boselli crta: Raffaele Della Monica
Tex 3 Moc tame pise: Claudio Nizzi crta: Claudio Villa
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
---dp--- |
Posted - 18/11/2008 : 02:41:46 quote: Originally posted by Bruce Springsteen
quote: Originally posted by ---dp---
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
U prošlosti sam imao dosta duplih stripova, pa čak i u više verzija. Zadnjih godina sam se tog dosta oslobodio tako da sada samo neznatan broj takvih imam. Što se tiče Zagorovog prvog broja imam ga samo u četori verzije: SDEX 31 "Šuma zamki", VBZS 5 "Hiljadu zamki", piratsku verziju Zagor br.1 "Hiljadu zamki" i Kolekcionarsko izdanje VČ br.1!!! Takođe uzimam Zagor Klasik SC i HC!!!
Kako li mi taj pirat promace...
Kvalitetan uvez, papir i naslovica, ali katastrovalan sken, tj. najgori od svih u ostalim izdanjima!!!
Ma znam, njega sam "snimio" na sajmi knjiga pre neku godinu i kad sam video na sta to lici iznutra, ni korica, ni plastifikacija, ni da su mi ga uz sve to dali dzabe, ne bi pomoglo |
cronos six |
Posted - 17/11/2008 : 22:05:19 verzije -s.d suma zamki,kolekcionarsko izdanje vc br.1.sasvim dovoljno. |
Bruce Springsteen |
Posted - 17/11/2008 : 19:02:45 quote: Originally posted by ---dp---
U prošlosti sam imao dosta duplih stripova, pa čak i u više verzija. Zadnjih godina sam se tog dosta oslobodio tako da sada samo neznatan broj takvih imam. Što se tiče Zagorovog prvog broja imam ga samo u četori verzije: SDEX 31 "Šuma zamki", VBZS 5 "Hiljadu zamki", piratsku verziju Zagor br.1 "Hiljadu zamki" i Kolekcionarsko izdanje VČ br.1!!! Takođe uzimam Zagor Klasik SC i HC!!!
Kako li mi taj pirat promace...
Kvalitetan uvez, papir i naslovica, ali katastrovalan sken, tj. najgori od svih u ostalim izdanjima!!! |
---dp--- |
Posted - 17/11/2008 : 16:34:20 quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Kako li mi taj pirat promace... |
Pajtos |
Posted - 16/11/2008 : 19:11:45 quote: Originally posted by ---dp---
... pa da krenemo sa skupljanjem Zagora u 8 izdanja. Na primer, prvog Zagora imam...
Bloody hell,Dp,stripmanijace,alal vera! Zavrte mi se u glavi... |
Bruce Springsteen |
Posted - 16/11/2008 : 18:40:47 U prošlosti sam imao dosta duplih stripova, pa čak i u više verzija. Zadnjih godina sam se tog dosta oslobodio tako da sada samo neznatan broj takvih imam. Što se tiče Zagorovog prvog broja imam ga samo u četori verzije: SDEX 31 "Šuma zamki", VBZS 5 "Hiljadu zamki", piratsku verziju Zagor br.1 "Hiljadu zamki" i Kolekcionarsko izdanje VČ br.1!!! Takođe uzimam Zagor Klasik SC i HC!!! |
srdjandj |
Posted - 16/11/2008 : 17:20:08 LMS29: "Hiljadu zamki" . A ja na žalost ovog nemam, kao klinac imao sam ga više puta, ali u ono doba menjaže, jednostavno ga više nema! |
culfis |
Posted - 16/11/2008 : 17:01:55 quote: Originally posted by ---dp---
Ja mislim da je i tripliranje malo. Prava je steta sto nemami i "Horus", pa da krenemo sa skupljanjem Zagora u 8 izdanja. Na primer, prvog Zagora imam:
LMS29: "Hiljadu zamki" SD31: "Suma zamki" Horus tutto Zagor 1: "Suma zamki" Bonelli Zagor Gigante 1 (scritta rossa, doduse): "La Foresta degli Agguati" Bonelli tutto Zagor 1: "La Foresta degli Agguati" Strip zabavnik A4 format (zajedno sa onim Blekom): "Hiljadu zamki" ZS454: "Mocvara Mo-Hi-La" VC kolekcionarsko izdanje, knjiga 1: "Suma zamki"
Fali mi jos samo par italijanskih reprinta, plus italijanske striscie, plu italijanska specijalna izdanja u koloru pa da dodjemo do jedno 185 razlicitih reprinta Zagora
Meni je najjaci Strip zabavnik A4 format (zajedno sa onim Blekom): "Hiljadu zamki". Naslovnicu radili Kerac&Plavsic - PLAKER!!! |
---dp--- |
Posted - 16/11/2008 : 16:10:27 Ja mislim da je i tripliranje malo. Prava je steta sto nemami i "Horus", pa da krenemo sa skupljanjem Zagora u 8 izdanja. Na primer, prvog Zagora imam:
LMS29: "Hiljadu zamki" SD31: "Suma zamki" Horus tutto Zagor 1: "Suma zamki" Bonelli Zagor Gigante 1 (scritta rossa, doduse): "La Foresta degli Agguati" Bonelli tutto Zagor 1: "La Foresta degli Agguati" Strip zabavnik A4 format (zajedno sa onim Blekom): "Hiljadu zamki" ZS454: "Mocvara Mo-Hi-La" VC kolekcionarsko izdanje, knjiga 1: "Suma zamki"
Fali mi jos samo par italijanskih reprinta, plus italijanske striscie, plu italijanska specijalna izdanja u koloru pa da dodjemo do jedno 185 razlicitih reprinta Zagora |
srdjandj |
Posted - 16/11/2008 : 13:24:19 quote: Originally posted by Ultras
Dupliranje je super, ali trupliranje je jace ! Strip "TAJNA SUMERA" imam u tri verzije: italijanskoj, srpskoj i hrvatskoj Od tog broja cu skupljati sve tri edicije.
Pa naravno, ja isto tako imam Grupu TNT u milion verzija!!!!!!! |
fred perry |
Posted - 16/11/2008 : 11:40:22 nisam za dupliranje,al od veselog skupljam texa,martija i m.noa jer sam uvjeren daih ludens i strip agent neće nikad stić,možda za 50ak godina ovim tempom. |
srdjandj |
Posted - 15/11/2008 : 21:09:19 quote: Originally posted by Pajtos
Wow,svaka cast,stari! Ja,licno,ne volim dupliranja.Sto rece Barker,ponosan sam na svoju "sarenu"kolekciju...
Ja volim dupliranja, tj. prosto ih obožavam.... |
ozasloscena_sovuljaga |
Posted - 15/11/2008 : 21:06:32 takodjer prekinuo bilo kakva duplanja...
rijesio se VC Zagora jer je Ludens jako blizu i vec su pocela preklapanja...
VC Mister No i Martia kupim, procitam i proslijedim dalje, jer znam da cu Mister Noa i MM imat komplet kolekciju u izdanju Libellusa...
Tako da od VC sakupljam Texa jer je pitanje kada, ako i ikada ce Ludens doc do tih brojeva, Dylan Doga, jer isto uLudens mi je malo pre spor, ali nisam siguran ada cu zadrzat DD od VC...
Uzimam Brad Barona i Dampyra jer mi je bolje nego izdanje od Bookglobea |
Pajtos |
Posted - 15/11/2008 : 20:23:09 Wow,svaka cast,stari! Ja,licno,ne volim dupliranja.Sto rece Barker,ponosan sam na svoju "sarenu"kolekciju... |
srdjandj |
Posted - 15/11/2008 : 19:01:04 quote: Originally posted by Ferri
quote: Originally posted by srdjandj
Glupo mi je jedino to, što se isti Čiko specijal objavljuje i od strane Ludensa i od strane Veselog četvrtka, kao da nisu mogli uspostaviti dogovor, koji strip kad objavljivati(ima još 10 neobjavljenih Chico specijala), a ja sad imam hrvatski Chico Vitez, a sledećeg četvrtka moram da kupim i Cico Vitez od VČ.... glupo, mogli su da se dogovore, ko šta da objavi...
Imas ti i nekolicina drugih ali 95 odsto njih nema,tako da meni to upste nije glupo..a VC je bas sredio politiku da ne idu brojevi koji su objavljeni u Hr prije no sto se ispuca sve sto je neobjavljeno..kao primer KM ili ZG specijal..A sto se Cika tice to je takodje bilo tako..VC je bio vec pripremio ovaj ciko specijal prije no sto je Ludens objavio..Ali kad vec hoces kupiti sva izdanja onda je normalno da ces imati po dva ista..Niko te ne tjera da kupis oba izdanja..Ja nisam pozurio da kupujem Lu kad je vec bilo poznato da ce uskoro VC objaviti..
Da, a sad imam 17 Chica Specijala od Ludensa, a da ne kupim i ovaj osamnaesti, pokvario bih kolekciju, takođe i ova sad dva Zagora što je objavio Ludens(stigao je VČ), morao sam ih kupiti, da bih imao komplet.... A i ko zna kad će VČ da objavi sve Čiko specijale? |
mezzano |
Posted - 15/11/2008 : 18:09:33 Sviđa mi se ova epizoda Zagora. Zaista, priča obećava. Malo me podseća na "Izgubljenog istraživača". Sviđa mi se kako crta Della Monica. Zagor mu nije baš najbolji, ali ostale likovi su mu dobri, naročito Čiko, a i stil mu je lep, da tako kažem "čist", sa tankim linijama. |
neman |
Posted - 15/11/2008 : 06:34:56 Eh, bedak. Meni se zalomio tex kome nije odštampana 34. stranica. Imam samo praznu stranu na tom mestu. Možda da docrtam nešto :) |
mezzano |
Posted - 14/11/2008 : 23:54:09 quote: Originally posted by ---dp--- Naravno da to NE MOZE da se ispravi, jer je strip bio tako naktivljen u trenutku secenja.
To sam i ja rekao. Jednostavno, nije ista sirina svih stranica, pa kad se ispravi na jednoj, na drugoj se iskrivi. Nadam se da se ovaj problem, ubuduce, nece javljati. |
Caleb |
Posted - 14/11/2008 : 23:07:12 Kod mene su na dva mesta ubacene stranice iz Zagora (Poslednja Tula), tako da ni nemam kompletnog Martija... |
---dp--- |
Posted - 14/11/2008 : 23:01:29 quote: Originally posted by Ferri
U mom mestu Zagor je standardno došao u dosadašnjem broju primeraka, tj. na pet-šest kioska, oko 10 primeraka. Što se tiče Texa kao do sada dva primerka na dva koska. Primerci dobro očuvani, ali kod Texa hrbat (rikna) iskrivljena kao kod MM br.2, pa me interesuje da li je to slučaj i kod drugih? Takođe Tex ima visinu (dužinu) stripa kao kod Bonellija (21cm), Zagor je kraći za 1mm.Stripove sam samo prelistao jer imam običaj da ih čitam tek kad izađu svi nastavci i epizoda se završi. Što se tiče samih crteža, o Villi nemam šta da kažem jer je on genije pravi umetnik, njegovi likovi kao da su slikani fotoaparatom!!! Della Monica mi uvek bio jedan od najboljih crtača Zagora upšte, ako ne i najbolji od novije garde. Vidim da će ova epizoda u četiri nastavka biti jedna od najboljih na broju 400 i više!!!
Da,kao sto je bio slucaj kod MM prosle nedelje sad su svi stripovi duzi-visociji za nekih 3mm manje vise..sto je meni ok..i kao takvi ce se i dalje objaviti..Da zagor je kraci za 1mm u odnosu na Texa i MM ali ne u odnosu na ranije brojeve Zagora da neko ne shvati pogresno..Novi zagor je isto duziji od ranijih brojeva zagora.
Zagor i Mister No jesu visi, ali tek za mozda milimetar, dok je Marti visi za 3-4mm, mozda i vise, i to je takodje greska kod secenja. Dakle, Marti je odradjen lose u tom pogledu, katastrofalno. Plastifikacija korica i odlican otisak mu izvlace prosek, kod mog primerka je nakrivljenje rikne neznatno pa nakon ispravljanja nije kriv ni sa jedne strane pa je jedina mana to sto je visi, ali da su traljavo to sve uradili, jesu zaista. |
---dp--- |
Posted - 14/11/2008 : 22:57:28 quote: Originally posted by mezzano
quote: Originally posted by Ferri Nije od loseg secenja nego od loseg lepnjea naslovnice u strip ili obrnuto..Moj primerak je u redu a drugi primjerak je malo iskrivljen..ali samo ga stavi nek odlezi malo ispod jedno najmanje 20 stripova pa ce se ispraviti..
Ne bih rekao da ovo moze da se ispravi [/url]
Ako se ispravi rikna, odnosno tu bude strip normalan u odnosu na podlogu, onda ce se iskriviti na drugoj strani. Meni se cini da nisu sve stranice iste sirine, pa je zbog toga doslo do krivljenja.
Ni meni ne smeta da bude kriv po koji primerak, ali ako ovo postane praksa, onda je to problem.
Naravno da to NE MOZE da se ispravi, jer je strip bio tako naktivljen u trenutku secenja. |
---dp--- |
Posted - 14/11/2008 : 22:55:40 quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by ---dp---
I moje je Tex sa iskrivljenom riknom, ali ja sam zurio i nisam ni gledao na kiosku kakav je, a i zaboli me za riknu
Ja sam birao i nisam mogao da nađem ni jedan sa pravom riknom, svi su nakrivljeni.... I kad se ova priča završava?
Zavrsava se na samom pocetku narednog nastavka i pocinje nova, dvodelna prica, tako da cemo za dva meseca imati kompletne dve price |
mezzano |
Posted - 14/11/2008 : 22:28:57 Meni je drug kpuio, tako da nisam ni mogao da biram, i da sam hteo. |
Bruce Springsteen |
Posted - 14/11/2008 : 22:11:30 quote: Originally posted by Ferri
Isti slucaj sam imao i ja kod drugog primjerka , moj se ispravio bez da se iskrivio sa druge. Ja sam opazio da nekako je rikna uska u odnosu koliko stranica ima i zbog toga je to nastalo tako..moguce ali nisam siguran.
Drugi put posvecuj vise paznje stripu pre no sto kupujes.
Upravo to i radim, ali kao što rekoh kod mene u mom gradu dođu dva primerka Texa i oba sa iskrivljenom riknom. A onda da bi birao morao bi u Leskovcu a to se iskreno ne isplati ići samo za to!!! |
goksi |
Posted - 14/11/2008 : 16:48:59 Mezzano, slobodno ga rukom ispravi. I ja sam. Ne može mu baš ništa biti. Čak će biti ispravan posle toga. |
|
|