forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Libellus: Ridjobradi 7 - ''Mrtvacev otok''

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Gaston Posted - 01/02/2009 : 23:35:43
Nakon «Pobune na Oceanu» i «Sablasnog broda» red je da zavrsimo storiju o Morganovu blagu i upotpunimo trilogiju 7. albumom koji nosi naziv: "Mrtvacev otok"!

Fenomenalni dizajn ovoga izdanja potpisuje, kao i uvijek, jedna, jedina i najbolja Melina, a sjajni prijevod Rommelovih je ruku djelo.

Ovom prilikom, Dado i ja posebno zelimo zahvaliti svima vama koji citate nasa izdanja jer da nije vas nista od ovoga ne bi bilo moguce! Hvala vam do neba!!!

Inace, cijena u striparnici Libellus u ZG-u bit ce 90 kuna.

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
pajawizard Posted - 08/06/2009 : 11:05:02
Cekam da stigne u Darkwood, mada nesumnjam u kvalitet.
Renky Posted - 06/06/2009 : 15:07:53
Mislim da nema više ledenjaka i sniga ali bit će selidbe na Mediteran
Zagor-te-nay Posted - 06/06/2009 : 13:41:46
Evo upravo pročitah ovaj broj 7. Odlično, al šteta da nisu bolje iskoristili zimski ugođaj ognjene zemlje, tribali su više sniga i ledenjaka stavit. Zna li ko oće li u budućnosti još koji Riđobradi imat zimski ugođaj ili idućih 20 se vrte po karibima i francuskoj?
dsormaz1 Posted - 18/05/2009 : 19:49:22
Nadam se da cete objaviti jos bar 2 albuma do kraja godine.
Ovo stvarno izgleda vrhunski!
Dado Posted - 17/05/2009 : 22:32:51
Drago mi je da si zadovoljan.
dsormaz1 Posted - 17/05/2009 : 19:45:41
Uzeo u subotu. Nisam stigao procitati, ali jako sam zadovoljan kvalitetom vidjenog.
Dado Posted - 15/05/2009 : 16:39:09
U prodaji!
kico Posted - 15/05/2009 : 00:17:08
Sedmica ide sa osmicom,zar ne?
verter Posted - 14/05/2009 : 17:22:23
jedan od rijetkih stripova koje u zadnje 3-4 godine citam bez prekidanja :-D

PS: a sto ne bi mogli izaci svi brojevi do kraja godine?!? :-p
Renky Posted - 14/05/2009 : 14:39:58
Ajmo!
Dado Posted - 03/05/2009 : 19:59:03
quote:
Originally posted by pajawizard

Pa ako nepostoji trzisna isplativost onda sam zabrinut za buducnost ridjobradog ili dolazimo do toga da je mozda bolje da se krenulo sa integralima jer ovako sve zavisi od entuzijazma odredjenih ljudi a to opet stvara (opravdanu) sumnju da se mozda nedovrsi serijal.
I za kraj, posle tvog ovakvog odgovora osecam se nelagodno sto sam imao bilo kakav predlog(ili neku vrstu kritike) i ubuduce uzdrzacu se od bilo kakvih komentara vezanih za ovo izdanje.

Naravno da ovisi o entuzijazmu odredjenih ljudi, Gaston ti je to lijepo opisao... I ne samo to izdanje...
Da nema entuzijazma, bas kao sto je on rekao, davno bi stavili kljuc u bravu, a opet upravo zbog tog entuzijazma
ne trebas se plasiti za nasa izdanja... Nitko tebi ne brani davati prijedloge i komentari, naprotiv, oni su uvijek
dobro dosli, i svaki put kad imamo vremena mi cemo se ukljuciti u diskucijiu i dati odgovore na postavljena pitanja.
Samo se ne trebas razocarat odgovorom, jer sve da se Ridjobradi pprodaje ludo, isto nebi mogli odraditi ni jedan
primjerak vise iz tehnickih razloga koje je takodje Gaston lijepo nabrojao.
Renky Posted - 03/05/2009 : 19:26:03
Ah što smo osjetljivi pa lipo su odgovorili a ti opet spominješ tržišnu neisplativost kao razlog za strah a baš je rečeno kako po tom pitanju nema staha jer novac nije problem. Sad je zapelo malo sa tiskarama pa greška i vraćanje broja 7 na ponovni tisak. Viruj da D&D imaju prihvatljivi plan ubrzanja. Čak i meni pa je bolje ipak u albumima. A da ovisi o entuzijazmu pojedinaca... pa tim bolje
pajawizard Posted - 03/05/2009 : 19:01:16
quote:
Originally posted by Gaston

Da mi to radimo na nacin da racunamo isplativost, davno bi mi stavili kljuc u bravu.

Nije stvar koliko mi zelimo objaviti komada Ridjobradog, nego koliko ih je moguce objaviti u jednome razdoblju. Evo, npr. Rommel radi prijevod. Sto mislis koliko vremena treba da se prevede jedan takav strip s uzasno puno teksta (Charlier je blagoglagoljiv, to svi znamo) u kojemu sve vrvi usko specijaliziranim pomorskim terminima? Nadalje, uzmi u obzir da za Ridjobradog ne postoje materijali u digitalnom obliku sto umnogome otezava proces pripreme tabli, pogotovo ako se uzme u obzir stanje francuskih originalnih albuma koje je takvo da dvije table, jedna do druge, su kvalitativno dijametralno razlicite. Nadalje, uzmi u obzir i neizvjesnost ljudskog faktora (citaj: netko u procesu tiskanja zasere pa se vrati cijeli tiraz; Rommel dozivi nesrecu itd.) pa ces imati kompletnu sliku zasto necega ide onoliko koliko ide. Ukratko, Ridjobradi je daleko najzahtjevniji strip koji mi izdajemo i mi to zelimo odraditi na najbolji moguci nacin jer ga doslovno obozavamo.

A sad da se vratimo na pocetak i onu peticiju. Sto ce ti peticija kad bismo, evo npr. i Rommel i Dado i ja bi zeljeli u jednoj godini objaviti apsolutno sve albume. Naravno, tu imamo jedan mali problem, a taj je da Rommel ne moze fizicki to ispratiti, a novac nikada nije bio problem jer, opet cu ponoviti, da nam je novac osnovni pokretac Libellus bi zatvorio svoja vrata nakon 6 mjeseci funkcioniranja, tamo negdje prije ljeta 2005...

Pa ako nepostoji trzisna isplativost onda sam zabrinut za buducnost ridjobradog ili dolazimo do toga da je mozda bolje da se krenulo sa integralima jer ovako sve zavisi od entuzijazma odredjenih ljudi a to opet stvara (opravdanu) sumnju da se mozda nedovrsi serijal.
I za kraj, posle tvog ovakvog odgovora osecam se nelagodno sto sam imao bilo kakav predlog(ili neku vrstu kritike) i ubuduce uzdrzacu se od bilo kakvih komentara vezanih za ovo izdanje.
jang Posted - 03/05/2009 : 14:49:29
2 komada za Mafest i 2 za CRŠ je po meni optimalan ritam
Renky Posted - 03/05/2009 : 14:49:26
Hi Hi Hi...
Gaston Posted - 03/05/2009 : 13:47:53
Da mi to radimo na nacin da racunamo isplativost, davno bi mi stavili kljuc u bravu.

Nije stvar koliko mi zelimo objaviti komada Ridjobradog, nego koliko ih je moguce objaviti u jednome razdoblju. Evo, npr. Rommel radi prijevod. Sto mislis koliko vremena treba da se prevede jedan takav strip s uzasno puno teksta (Charlier je blagoglagoljiv, to svi znamo) u kojemu sve vrvi usko specijaliziranim pomorskim terminima? Nadalje, uzmi u obzir da za Ridjobradog ne postoje materijali u digitalnom obliku sto umnogome otezava proces pripreme tabli, pogotovo ako se uzme u obzir stanje francuskih originalnih albuma koje je takvo da dvije table, jedna do druge, su kvalitativno dijametralno razlicite. Nadalje, uzmi u obzir i neizvjesnost ljudskog faktora (citaj: netko u procesu tiskanja zasere pa se vrati cijeli tiraz; Rommel dozivi nesrecu itd.) pa ces imati kompletnu sliku zasto necega ide onoliko koliko ide. Ukratko, Ridjobradi je daleko najzahtjevniji strip koji mi izdajemo i mi to zelimo odraditi na najbolji moguci nacin jer ga doslovno obozavamo.

A sad da se vratimo na pocetak i onu peticiju. Sto ce ti peticija kad bismo, evo npr. i Rommel i Dado i ja bi zeljeli u jednoj godini objaviti apsolutno sve albume. Naravno, tu imamo jedan mali problem, a taj je da Rommel ne moze fizicki to ispratiti, a novac nikada nije bio problem jer, opet cu ponoviti, da nam je novac osnovni pokretac Libellus bi zatvorio svoja vrata nakon 6 mjeseci funkcioniranja, tamo negdje prije ljeta 2005...
rommel Posted - 03/05/2009 : 13:43:30
doduše mogli bi rezultati biti i poražavajući pa se sve i prekine...ne treba vraga za rep potezat'
ako se ostvari planirano a nema razloga da ne...ove a i iducih godina trebalo bi biti sasvim pristojan broj novih albuma ridjobradog...
pajawizard Posted - 03/05/2009 : 13:33:00
quote:
Originally posted by Dado

quote:

To je ok, jer napraviti ustupak te vrste stvarno je poslednja stvar koju bih ocekivao od Libellusa, medjutim mogli bi ste napraviti neku vrstu ankete u kojoj bi se citaoci izjasnili da li su za izdavanje preostalih albuma u sledecih 18 meseci.
I ako broj bude zadovoljavajuci onda bi ste to mogli i realizovati.

Mislim da je zanimljiva ideja... ali malo me tu ovaj "zadovoljavajuci broj" zeza...

Pa to sto "zeza" moze se prevazici tako sto bi se citaoci pretplatili na izdanja te bi ste tacno imali uvid u isplativost takvog poteza.
Dado Posted - 03/05/2009 : 00:58:37
quote:

To je ok, jer napraviti ustupak te vrste stvarno je poslednja stvar koju bih ocekivao od Libellusa, medjutim mogli bi ste napraviti neku vrstu ankete u kojoj bi se citaoci izjasnili da li su za izdavanje preostalih albuma u sledecih 18 meseci.

Mislim da je zanimljiva ideja... ali malo me tu ovaj "zadovoljavajuci broj" zeza...
Renky Posted - 03/05/2009 : 00:09:13
quote:
napraviti neku vrstu ankete u kojoj bi se citaoci izjasnili da li su za izdavanje preostalih albuma u sledecih 18 meseci.

Zezaš?
Curunir Posted - 02/05/2009 : 21:24:22
svi preostali u godinu i po pa covjece... a bolje da sutim... imas li ti pojma koliko to prijevoda, lekture i svega znaci? ridjobradog prevodi samo jedan covjek, pa bio on i poljski marsal
pajawizard Posted - 02/05/2009 : 20:36:52
Dado Posted - 02/05/2009 : 00:04:14
A ne znam sto bih ti rekao, u ovom casu tesko mozemo nesto pametnije napraviti.
Nismo mogli pustiti u prodaju izdanje koje kvalitetom ne odgovara razini koju trazimo.
Zbog toga se moralo raditi ponovo i izaci ce kad smo planirali da izadje broj 8, skupa s njim.
I mi bi voljeli da je islo brze ali nije nazalost.
pajawizard Posted - 01/05/2009 : 23:54:36
Prava je steta da tako kvalitetno izdanje izlazi neredovno, tako da bi bilo najbolje da to maksimalno ubrzaju i spase nas daljih muka(sve duzeg i duzeg iscekivanja).
Dado Posted - 30/04/2009 : 23:05:13
Tesko je to precizirati sada, mozda do Mafest a mozda par tjedana poslije, ovisi o tiskari...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000