forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Libellus: Ridjobradi 8 - ''Spanjolska klopka''

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Dado Posted - 14/05/2009 : 23:57:19
Dosao je red za najavu Ridjobradog broj 8 - Spanjolska klopka.

Cijena u strip knjizari Libellus bit ce 90 kuna.
Izdanje bi se u prodaji trebalo pojaviti od sutra kasno popodne u Libellusu, ako ne onda najkasnije u ponedjeljak.
U svakom slucaju sutra cu se jos jednom javiti...

Hvala Melini, Mirni, Rommelu i svima ostalima koji su nam pomogli pri izradi ovog sjajnog izdanja.

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
supermark Posted - 29/06/2009 : 19:58:08
mogu ti ja donijeti iz zagreba
ako ti se da čekati
Bapsi Posted - 29/06/2009 : 11:43:18
Pozdrav,

Zna li tko gdje se može Riđobradi kupiti u Split-u? Ja sam iz Splita i koliko znam jedina strip knjižara koje je bila u Splitu je zatvorena. Ako netko zna gdje mogu direktno kupiti neka kaže. Hvala
Zagor-te-nay Posted - 18/06/2009 : 21:33:11
Jooj, nemoj, završit ću ko senka...
jaki Posted - 18/06/2009 : 16:27:11
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

Ma, kažem ti, totalno je promašen.
Evo, baš čitam, piše "divovski crnac je..." Divovski? Možda je 5 centi veći od Erica i osatlih likova. Ako je i toliko...Čemu takvi epiteti...ne razumim.
I eto da kažem da ne muca nego nemože reć "r" (pa čak i kad misli?), pa 15-ici mornara on prijeti - "pletuć ću vas!", a oni svi drću...ma daaaj, zapravo bi bija manji od makova zrna, al dobro. Obožavan ovi strip, al realno, Baba jedini nevalja, triba se priznat.

Rasisto,ali nije za čudit kad ti je uzor lik koji je veći rasista od KKK.
sawitch Posted - 18/06/2009 : 15:28:17
Zagore, slazem se apsolutno sa tobom, to je i meni upalo u oko... I ja bih ocekivao Sappa.. :)) A i ja ne znam da li bi me i Sapp uplasio kad pocne da mu mu muca :)))
Zagor-te-nay Posted - 18/06/2009 : 15:26:53
Ma, kažem ti, totalno je promašen.
Evo, baš čitam, piše "divovski crnac je..." Divovski? Možda je 5 centi veći od Erica i osatlih likova. Ako je i toliko...Čemu takvi epiteti...ne razumim.
I eto da kažem da ne muca nego nemože reć "r" (pa čak i kad misli?), pa 15-ici mornara on prijeti - "pletuć ću vas!", a oni svi drću...ma daaaj, zapravo bi bija manji od makova zrna, al dobro. Obožavan ovi strip, al realno, Baba jedini nevalja, triba se priznat.
Obelix Posted - 18/06/2009 : 15:07:27
U pravu si donekle, jedino sto se iskustvo ne mora nuzno meriti godinama, vec onime sta si sve uspeo proziveti, kao ni fizicka snaga sto ne mora imati veze sa 2 metra i brdom misica. Postoje sitni ljudi nezamislive snage, jednog poznajem i nikako da mu se nacudim.

Sad, oko stasa i opisa stasa koji nije bas u skladu sa crtezom, tu ima malo istine
Zagor-te-nay Posted - 18/06/2009 : 02:14:11
I ovaj Riđi je, po dobrom običaju, odličan, al stalno gledam kako mi smeta jedna stvar, ne tiče se ni libellusa ni prijevoda nego Hubinona.
Svi likovi u stripu nacrtani su savršeno po njihovom karakteru osim - Babe! On kao da ne odgovara textu i opisu, skroz je pogrešno nacrtan.
Prvo - stalno piše gorostasni crnac, strašna snaga...a ono neznatno drugači od ostalih, iste visine, širine...očekiva bi po opisu i po njegovim djelima - Boba Sappa...
Drugo - stalno se spominje on kao stara iskusnjara, čak i Erica on zove "sinko"...a na njemu bi se reklo da ima 25 god, izgleda kao Mathias Chago.
Treće - svi ga se boje, on prijeti posadi mucajući da će ih prituč (crnac da će ih pretuć u to doba?), kao, lud sam ko kurac...
Ukratko, taj Baba je totalno promašeno nacrtan, on je triba bit brdo mišića s bar malo mozga, 40ak godina i brat bartu 2 metra...a ne ovako...
JEl se ko slaže?
rommel Posted - 16/06/2009 : 08:54:06
quote:
Originally posted by Curunir

valjda si htio reci "u doba kad je na karibima ", jer inace vec odavno spanjolska je bila debelo u qrcu, tj. u prvoj polovini 18. st., ni Š od nekadašnje (šlavne) Španjolske...
vidis kako je bitan poredak

pa valjda je jasno na što se odnosi naziv spanish main
ne sigurno na matičnu zemlju
Curunir Posted - 16/06/2009 : 01:04:23
valjda si htio reci "u doba kad je na karibima ", jer inace vec odavno spanjolska je bila debelo u qrcu, tj. u prvoj polovini 18. st., ni Š od nekadašnje (šlavne) Španjolske...
vidis kako je bitan poredak
rommel Posted - 15/06/2009 : 23:40:48
recimo to ovako - radnja se zbiva na karibima u doba kad je sve što iole vrijedi - bilo spanish main - španjolsko područje uz tek neznatni odjek evropskih zbivanja - i bilo bi nerealno da je ridjem preteziti protivnik itko doli španjolaca
I like girlz Posted - 15/06/2009 : 23:32:59
quote:
Originally posted by rommel

quote:
Originally posted by I like girlz

hvala, ali sam riđobradog rekao nabaviti tek kad počne saga s englezima, samo me to zanima od njega

ne kužim odakle sad saga - jedine dvije epizode saga ???

nebitno, eto mini saga, totalno sam izvan toga da ne znam/zaboravio u koliko epizoda to ide...
rommel Posted - 15/06/2009 : 22:53:47
quote:

hvala, ali sam riđobradog rekao nabaviti tek kad počne saga s englezima, samo me to zanima od njega

ne kužim odakle sad saga - jedine dvije epizode saga ???
I like girlz Posted - 11/06/2009 : 00:13:09
quote:
Originally posted by Renky

Pa narod je tu da bude jeben!

samo bih dodao "glup narod je tu da bude jeben"!
I like girlz Posted - 11/06/2009 : 00:12:14
quote:
Originally posted by kico

quote:

quote:

trenutno ne...

eh šteta, baš me to zanimalo... sjećam se nekih epizoda iz "comic stripa" s englezima i bile su dobre...

Nakon šta pročitaš osmu knjigu Riđobradog pređi na Comic Strip.
Tamo imaš još sedam epizoda zaredom.

Renky Posted - 10/06/2009 : 21:28:05
Pa narod je tu da bude jeben!
rommel Posted - 10/06/2009 : 14:03:01
jebeš narod
kico Posted - 10/06/2009 : 13:37:42
quote:

i onda opet nema sve jer kićo slabo prepisuje
da bi mantovsku priću imao cijelu mora imati i
LE FEU DE L'ENFER - Pakleni oganj u Spunku 1, 2, 3 (boja) ili Superu 96 (cb)

Je,slabo prepisujem.
Zato se ponekad i pitam čemu svi oni topici u podforumu "popisi..."
treba sve to pobrisat
i nek se netko ozbiljno uhvati popisa
ovako samo jebe narod.
rommel Posted - 10/06/2009 : 08:05:17
i onda opet nema sve jer kićo slabo prepisuje
da bi mantovsku priću imao cijelu mora imati i
LE FEU DE L'ENFER - Pakleni oganj u Spunku 1, 2, 3 (boja) ili Superu 96 (cb)

kico Posted - 10/06/2009 : 01:00:20
A onda još nabaviš dva Supera!
16.Zarobljenica Maura –Stripoteka br.244/245, Super br.64.
17.Pakleni brod –Stripoteka br.260/261, Super br.69.

kico Posted - 10/06/2009 : 00:58:30
quote:

quote:

trenutno ne...

eh šteta, baš me to zanimalo... sjećam se nekih epizoda iz "comic stripa" s englezima i bile su dobre...

Nakon šta pročitaš osmu knjigu Riđobradog pređi na Comic Strip.
Tamo imaš još sedam epizoda zaredom.
rommel Posted - 20/05/2009 : 15:13:46
quote:

quote:

trenutno ne...

pa španjolska klopka ti je prvi dio priče koja je započela u comic stripu - od druge epizode - kraj crnog sokola...a nakon kraja ide mrtva ili živa di na scenu stupa commodore budinglow
I like girlz Posted - 20/05/2009 : 15:02:36
quote:

trenutno ne...

rommel Posted - 20/05/2009 : 14:31:45
trenutno ne...
I like girlz Posted - 20/05/2009 : 14:25:41
quote:

quote:

po priči, naravno ...

ustvari, zanima me u kojem albumu ima najviše frke i ratovanja s englezima...

pa ono pravo s englezima tek slijedi - u ovim pričama su dominantni španjolci... "španjolska klopka" i "kraj crnog sokola" vode do prve veće operacije engleza protiv riđeg - u stvari to je združena flota pod vodstvom engleskog komodora epizoda "Mrtva ili živa" - a onda ubrzo slijede "Tajna misija Kobca" i "Pritječe u pomoć" s največim operacijama protiv Engleza oko prevlasti na Martiniqueu
u večini ostalih priča mjestimice se pominju ili pojavljuju englezi, ali glavne borbe su protiv španjolaca i na mediteranu protiv turaka
u demonu s Kariba Eric je osobno u Londonu a i riđobradi biva uhićen...

znači nema niti jedan libellusov album u vezi rata s englezima?

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000