forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Izdanja za MaFest 09: MARTIN MYSTERE Almanah 6

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Dado Posted - 16/05/2009 : 05:01:37
6. almanah Martina Mysterea sadrzi price originalno objavljene u almanasima iz 1998. i 1999. godine, a njihovi
naslovi su DOCTEUR MYSTERE I NAROD TAME te DOCTEUR MYSTERE I IZVIDNICI DIVLJEG ZAPADA.
Obje price napisao je nas stari znanac Alfredo Castelli a obje price nacrtao sjajni Lucio Filippucci.
Uz ove dvije epizode, 6. MM almanah sadrzi i odlican tekst Kresimira Misaka.

Cijena ovog izdanja u strip knjizari Libellus bit ce 85 kuna a cijena na Mafestu bit ce 75 kuna.

Zahvaljujemo se Goranu, Mifugu, Dekari, Melini, Kresi, Vedranu, Tomislavu
i svim drugim suradnicima koji su nam pomogli pri izradi ovog izdanja.

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Dado Posted - 16/12/2009 : 10:03:47
Steta sto to nije uspjelo kao projekt, vjerojatno bi se onda crtale extra epizode za taj serijal...
Shiva314 Posted - 15/12/2009 : 09:48:10
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by Dado

Nase izdanje nije najblize originalu, ono JE originalno izdanje ako se pod originalom
misli na format i kadrove kako su i izvorno objavljeni u Italiji.
E upravo sam na to mislio
Zbunjuje to sto postoje dvije price koje su objavljene u albumima u koloru.

E, upravo sam ovaj odgovor tražio. Ovo izdanje je najbliže izvornom izdanju

No ti albumi su slozeni iz tih prica iz almanaha, kadrovi su preslozeni (mozda i doradjeni?) i kolorirani
i onda se u takvoj formi objavilo. Nisam siguran da ti albumi u boji uopce postoje u Italiji...
U Njemackoj i Hrvatskoj (mozda ima i u drugim zemljama) prvi album je objavljen 2003.
a drugi 2005. dok su te price u almanah izdanju objavljene 1998. i 2000. godine.
Uglavnom, mislim da ljubitelji MMa imaju razloga imati oba izdanja...

Tako je Lijepo je vidjet razvoj od izdanja za mase (možda ovdje griješim jer su za prvo izdanje mogle raditi editorske škare)u posebno izdanje, nagađati koji je trud potrebno uložiti za takvo što. Makar mi je vizualno dopadljivije SA izdanje jer mi je Filippuccijev crtež malo prazan i siromašan na sjenama, pa boja upotpuni prikaz.

da ste pažljivije čitali intervju sa Castellijem u Kvadratu a i mislim još negdje je izašao isti taj(možda za mafest u katalogu) pročitali bi sa se to preformatirano na A-4 i obojano izdanje napravilo za Fr tržište ali se loše prodalo(oko 3000 kom)pa se odustalo od daljnih albuma.
Inače,Dr Mystere u albumima izgleda prekrasno.

Yep! Prekrasno. Neke su slike dorađene tako da pružaju širu perspektivu...kao da gledam Director's cut verziju filma na kino ekranu. Uhvatim detalje koje su editorove škare izbacile zbog ovog ili onog razloga. Raj za fanove [O:)]. Btw. postoji li taj intervju na internetu? Ili ako nekom nije teško postati sken il nešto? Pliz!
tumen Posted - 15/12/2009 : 05:11:54
quote:

quote:
Originally posted by tumen

Znači to je isto to,samo malo našminkano,nalickano i puno duginih boja.
Baš ću pogledati ima li tih albuma na aukcijama.

A ta dva albuma su ti izašlai u Stripoteci samo u c/b.

Znači opet isto to.
Sve u svemu,interesantno je videti i starog Martija malo u boji kada smo i mnoge ostale videli.
Dado Posted - 15/12/2009 : 05:04:47
quote:

quote:

Nase izdanje nije najblize originalu, ono JE originalno izdanje ako se pod originalom
No ti albumi su slozeni iz tih prica iz almanaha, kadrovi su preslozeni (mozda i doradjeni?) i kolorirani
i onda se u takvoj formi objavilo. Nisam siguran da ti albumi u boji uopce postoje u Italiji...
U Njemackoj i Hrvatskoj (mozda ima i u drugim zemljama) prvi album je objavljen 2003.
a drugi 2005. dok su te price u almanah izdanju objavljene 1998. i 2000. godine.

da ste pažljivije čitali intervju sa Castellijem u Kvadratu a i mislim još negdje je izašao isti taj(možda za mafest u katalogu) pročitali bi sa se to preformatirano na A-4 i obojano izdanje napravilo za Fr tržište ali se loše prodalo(oko 3000 kom)pa se odustalo od daljnih albuma.

Pa ja sam dobro napisao, zar ne...
Samo nisam znao za koga su radjeni.
jaki Posted - 15/12/2009 : 04:44:14
quote:
Originally posted by tumen

A ta dva albuma su ti izašlai u Stripoteci samo u c/b.
tumen Posted - 15/12/2009 : 04:25:23
jaki Posted - 15/12/2009 : 01:35:02
quote:

Dado Posted - 15/12/2009 : 01:27:43
tumen Posted - 14/12/2009 : 22:16:20
U ta dva stripa što je objavio Strip agent,nalaze se iste priče kao i u Libelus almanasima,odnosno jedna iz šestog broja i jedna iz sedmog.Radi se o pričama objavljenim u oviru Bonellijeve Martijeve Almanah serije.

Libelus je u svoje almanahe stavio po dva almanaha koje je Bonelli objavio.Tako da se u broju 6 nalaze almanasi iz decembra 1997. i 1998.,a u broju 7 almanasi iz 1999. i 2000.godine.
Ova dva Strip agentova stripa obuhvataju almanahe iz 1997. i 1999.godine,bar po naslovima mogu tako reći(ako unutra nema možda još nešto) pošto nemam te stripove i nisam ih čitao.
Treba napomenuti da Libelus kao naslovnicu svog šestog almanaha nije stavio jednu sa ta dva redovna almanaha iz kojih su priče,već onu sa reprinta ova dva almanaha u okviru Extra serije.Sledeće dve almanah priče koje su u Libelusovom sedmom almanahu nisu reprintovane u okviru Extra serije.Tako bar stoji na Bonellijevom sajtu.
Sad,ne znam da li je Libelus te almanahe štampao malo drugačije,pogotovo ove što su reprintovani u okviru Extra serije,a ne znam ni kako je to radio Strip agent.Ono što je sigurno jeste to da u okviru Bonellijevih almanaha ovi stripovi nisu bili u boji(osim možda onih dodataka).
Shiva314 Posted - 14/12/2009 : 16:44:54
Imam Strip Agentove 2 doktorove pustolovine, i ista izdanja objavljena u sklopu Libellus MM almanaha i dosta su različiti. To se jedva primijeti u toku čitanja, pa imam
U kojem formatu su objavljeni originali? A4 ili nekom drugom?
Jesu li oni bili kolorirani poput Strip Agentovog ili cb?
Koje je izdanje najbliže originalu?

Unaprijed hvala na odgovorima!
tumen Posted - 23/11/2009 : 04:11:52
quote:
Originally posted by DOMI

A kada će novi MM SUPERBOOK ? Gigant se "razrijedio", sad ima prostora za daljnje pojačanje Superbooka, Zone X, PIBD, Almanaha...
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
4o godina Alan Forda u HR

Nema ni za Superbook još puno materijala,za ostalo ima.
Tex Willer Posted - 22/11/2009 : 10:45:16
quote:
Originally posted by Curunir

čitao nisam, al' imam neki osjecaj da u SA junaci i govore prilicno drukcije (svakako losije)

Moje secanje na SA izdanje je bilo takvo da sam se razmisljao da li da uzimam i ovo. Subjektivno - cini mi se da je to ovde daleko bolje uradjeno
DOMI Posted - 22/11/2009 : 09:43:51
A kada će novi MM SUPERBOOK ? Gigant se "razrijedio", sad ima prostora za daljnje pojačanje Superbooka, Zone X, PIBD, Almanaha...
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
4o godina Alan Forda u HR
Le Samourai Posted - 20/11/2009 : 22:15:58
Koliko se secam, SA-ov Doktor je bio prilichno dobro i duhovito preveden. Po secanju, u slichnom tonu kao i Libellusov.
Curunir Posted - 20/11/2009 : 20:54:03
čitao nisam, al' imam neki osjecaj da u SA junaci i govore prilicno drukcije (svakako losije)
Gaston Posted - 20/11/2009 : 08:32:42
quote:
Originally posted by mister-no

Sad sam čitao taj almanah. Prvu priču je več objavio SA u A4 formatu u boji, ali vidim da i nisu potpuno iste(ako se zaboravi boja), tako da mislim da je barem 20% razlika.

Je, originalni almanah je poprilicno preradjen da bi se mogao objaviti u drukcijem formatu (A4).
Le Samourai Posted - 19/11/2009 : 17:19:48
U stripoteci i u SA albumima su izashle prva epizoda iz ovog almanaha, i jedna od dve iz sledeceg (nisam siguran koja).

A meni bash ova premijerna vestern bolja od te dve koje smo vec chitali.
DeeCay Posted - 19/11/2009 : 16:41:55
Moram priznati da ovaj almanah još nisam dodirnuo od mafesta... Čitao sam davno i kupio u HC SA izdanju. Ovo je mislim bilo izdato i u Stripoteci, ako se ne varam.
mister-no Posted - 19/11/2009 : 16:28:22
Sad sam čitao taj almanah. Prvu priču je več objavio SA u A4 formatu u boji, ali vidim da i nisu potpuno iste(ako se zaboravi boja), tako da mislim da je barem 20% razlika.
PAJDO Posted - 07/06/2009 : 21:15:46
quote:
Originally posted by dnevni boravak

Tnx,
bit će novčića prije ili kasnije

Za ovo izdanje svakako se isplati
dnevni boravak Posted - 07/06/2009 : 21:13:49
Tnx,
bit će novčića prije ili kasnije
PAJDO Posted - 07/06/2009 : 17:26:32
quote:
Originally posted by dnevni boravak

Aj Pajdo napiši malo opširnije, neki imamo i zmiju otrovnicu u džepu.

Evo ukratko:
U prvoj priči Docteur Mystere i njegov vjerni pomoćnik Cigale stižu u Milano kamo ih je pozvala madame G*** da bi joj pomogli naći nestalog muža. Istovremeno kineska manjina koja živi u Milanu želi uništiti grad, a najveći neprijatelj Docteura Mysterea želi iskoristit cijelu situaciju. Ne bi više da ne pokvarim užitak čitanja.
U drugoj priči Docteur Mystere i njegov vjerni pomoćnik Cigale dolaze na divlji zapad na poziv Calamity Jane gdje se također priprema ustanak na SAD:))
Također u stripu je i zgodan tekst Krešimira Mišaka koji pokušava pobliže objasnit i demistificirat neka vjerovanja o poznatim osobama divljeg zapada.
Obe priče su protkane finim i nenametljivim humorom što je i najbolji dio stripa, također treba pohvaliti i sjajnog Filippuccija...
dnevni boravak Posted - 06/06/2009 : 22:47:52
Aj Pajdo napiši malo opširnije, neki imamo i zmiju otrovnicu u džepu.
PAJDO Posted - 06/06/2009 : 19:57:32
Pročitao sinoć i meni najalmanah do sada baš sam guštao:)))
jaki Posted - 06/06/2009 : 06:57:08
quote:
Originally posted by kico

Sad sam nešto gledao koliko ima tih Doktor Mysterea još.
Tri komada još.
Cijeli novi Almanah i onda još jedna epizoda nakon trećeg Almanaha.
Sad me zanima zašto su samo dva kolorirana i predstavljena u A4 formatu?
Ili su tri bila,možda?
Pa će još jedan bit u Stripoteci...

2 komada.
a zašto se stalo?vjerovatno nisu naišli na dobar odaziv na eu tržištu.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000