T O P I C R E V I E W |
Markos |
Posted - 31/10/2009 : 21:18:33
Što biste uradili da spasite svoje dijete?
http://fibra.hr/index.asp?cat=6&SeriesID=10&TitleID=104
U prodaji idući tjedan. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
naker |
Posted - 16/05/2024 : 21:14:22 Sene smrti će nas uvek pratiti, ali to ne znači da ne treba da izađemo napolje iz tame da se igramo. Život uzima, ali i daje, uvek daje više. U isto vreme i tužno i lepo štivo. Predobar strip. |
paro |
Posted - 15/05/2024 : 23:05:00 quote: Originally posted by borg
Hvala! Na mobilnom izgleda mikroskopski. Kad čovek ne zna gde da gleda lako previdi.
Jedna od najboljih Matinih recenzija, a sad kad vidim kad je napisana i ko je sve komentirao, srce mi se stisne. |
don_draper |
Posted - 15/05/2024 : 19:03:00 Pedrosa je u Ekvinocijima i Zlatnom dobu pokazao da se radi o kompletnom strip autoru. Em je crtački, em je scenaristički dokazao svoju vještinu, a sada se bacam u njegovu crno-bijelu fazu. Premisa stripa je pomalo zastrašujuća i naslućuje se taj fantasy element u priči koji slijedi. No, nije sve tako pravocrtno ovdje te avantura na koju priča vodi glavne junake nije ni po čemu laka. Pedrosa u gotovo bajkovitom svijetu uspješno donosi taj neki ekvilibrij između pozitivnog i negativnog, prije nego što stvari u finišu dosegnu emotivni i maštoviti vrhunac. Ono što je najveća prednost stripa je bez premca crtež. Pedrosa pokazuje kako i u crno-bijeloj formi može oduševiti svojim prikazima likova, okruženja, ali i dinamike u radnji. Priča je u cjelosti vrlo zanimljiva i proleti u času, ali ima svojih mana i nekih nelogičnosti. Također, u završetku je jedan neobični twist u radnji koji odvede sve u neočekivanom pravcu, za što ne mogu reći da mi je bilo kvalitetno kao i prvi dio stripa. Iako pričom obećava više nego što ponudi, Tri sjene je strip koji koristi na najbolji način najbolje talente autora kako bi se stvorilo impresivno djelo. 4/5 |
borg |
Posted - 05/12/2021 : 20:22:48 Hvala! Na mobilnom izgleda mikroskopski. Kad čovek ne zna gde da gleda lako previdi. |
Peyo |
Posted - 05/12/2021 : 19:48:45 |
borg |
Posted - 05/12/2021 : 19:30:26 Gde se gleda ime autora recenzije? Sada gledah al ne nađoh. Tamo i ne zalazim pa se slabo snalazim.
Meni težak strip, tj. teška tema kojom se bavi, poklonio sam ga odmah pošto sam pročitao. |
Peyo |
Posted - 05/12/2021 : 19:10:24 Izuzetno djelo.
Ovo je meni da tako kažem više od stripa.
Zato što sadrži ono što je meni u stripu privlačno plus vrlo snažnu metaforičnu priču.
Odlična recenzija:
https://www.stripovi.com/recenzije/tri-sjene-trsj-orka-sp-7-tri-sjene/1430/
|
john connor |
Posted - 30/06/2020 : 10:46:31 Izuzetan strip. Jedan od retkih koji te emotivno duboko pogodi. Pogotovo za one koji imaju decu u toj dobi. Naklon za Pedrosu. |
Dr. Zistis |
Posted - 26/06/2014 : 20:51:24 Kakva jebena stripcina |
Deers |
Posted - 13/04/2014 : 09:51:27 Zanimljiva vijest. Baš me zanima kako će to ispast na filmu budući da strip dobar dio atmosfere oslanja na izvedbu. |
Mr. Bushido |
Posted - 10/04/2014 : 13:41:57 Čini se da nam stiže i filmska adaptacija.
http://variety.com/2014/film/news/disney-animator-sells-three-shadows-to-filmnation-exclusive-2-1201154225/
http://spinoff.comicbookresources.com/2014/04/09/filmnation-snags-cyril-pedrosas-three-shadows/ |
Otto Kraus |
Posted - 06/10/2013 : 12:52:32 E,ovo mi je baš dobar strip.Napočetku sam bio malo sumnjičav zbog malo drukčijeg crteža,ali se on fantastično uklapa u priču. Svega ima tu,otkrivaju se razni ljudski osjećaji,od panike do patnje. Život je samo jedan uglavnom,i to je to... preporuka s moje strane |
stbojan |
Posted - 13/09/2013 : 20:47:15 odlican strip... vrlo zanimljiv crtez, "jaka" i emotivna prica... naprosto ne moze da te ostavi ravnodusnim... |
Barney |
Posted - 05/05/2013 : 10:10:24 Pročitao sam pola stripa i za sada je fenomenalan. Vidjet ću što nastavak čitanja nosi i kakav je kraj odnosno rasplet pa donesem konačan zaključak. Za sada samo pohvale i preporuke. Što se crteža tiće, na prvi pogled je poprilično ružan i odbojan ali kad počneš čitati, vrlo brzo i lako se priviknuti na njega, postaje ugodan i zanimljiv i nemam nikakvih prigovora. |
Nivox |
Posted - 28/04/2013 : 13:11:02 Pročitao jučer. Meni dobar. Još jedan od onih pravih ljudskih stipova, koji te dirne. Niti radnjom, niti crtežom sličan, ali karakterno upečatljiv poput recimo Rabagliatievog Paula ili Piereea Oliviera Ka. |
Deers |
Posted - 05/10/2012 : 13:55:07 Od kad sam pročitao preview odlučio sam da ga moram kupiti ali je nažalost tek sada došao na red. Crtež je apsolutno sjajan od početka do kraja. Scenarij s druge strane često mijenja tonove i to ne baš najbezbolnije, kao što je netko i primjetio ima dosta oscilacija. Ipak ne smatram da neki dijelovi ne pašu nego da možda nisu najsretnije ispričani. |
Luca_Torelli |
Posted - 20/05/2012 : 10:10:44 quote: Originally posted by ken2
sjajan osvrt duplog ako je prvi post ovakav, ohrabrimo čovjeka na još
inače, ovo je vrhunski strip, sjajno zamišljena metafora, ispričana možda i najoriginalnijim crtežom koji sam ikad vidio bravo za pedrosu
Oduševio me crtež, ali priča još više. Imam dojam da će mi cijeli dan proći u razmišljanju o "sjenama". |
Imrahil |
Posted - 13/05/2012 : 12:51:26 Fantastičan crtež i predivna priča. |
xilrion |
Posted - 11/08/2011 : 14:23:22 kupio prije koji mjesec i pročitao. meni se osobno sviđa, pogotovo stil crteža, njegova lakoća i nepretencioznost. pedrosa je iskoristio svoje crtačko umijeće na najbolji način. priča je odlična, očekivao sam malo drugačiji rasplet ali ok. ali naravno, stvar je svakog čitaoca da prosudi sam. preporučam. |
anto |
Posted - 06/08/2011 : 00:16:08 Pa složio bih se sa većinom. Pre svega, crtež je stvarno nešto izuzetno - praznik za oči, nešto sasvim novo, nikad viđeno. Priča mi je bila sjajna sve dok mu starac nije uzeo srce, tu počinje konfuzija. Ali u svakom slučaju, preporuke za nabaviti ili pročitati. |
Raspucin |
Posted - 28/03/2011 : 00:17:35 Ja dugo imam Tri sjene i tek veceras sam ga procitao. Prica je dosta klimava. Pedroza ( ako se tako cita ) nije autorski zreo da bude kantautor. Onaj deo sa onim lordom i saznanje ko su prikaze mi nije najsrecnije resenje. Ipak sam kraj je fantastican. Crtez je fantazija. Ocekujem da ce ovakav crtac u buduce tek napraviti dobrih stripova, ali sa pravim scenaristom. BOC-ov prilog je super.
|
Ignus |
Posted - 11/10/2010 : 16:53:16 Nakon recenzije dobio sam želju ponovo pročitati strip! srećom nije daleko...pola metra :) |
DeeCay |
Posted - 11/10/2010 : 16:35:51 Možemo i dignuti topic, budući da nam je kolega boc bocnuo recku na sajt...
Nadahnuti BOC-ov prikaz zapaženog djela Cyrila Pedrose!
http://www.stripovi.com/index.asp?page=hero-view&Hero=TRSJ |
Obi-wan |
Posted - 21/08/2010 : 19:37:22 Izdanje već znate kakvo, crtež izuzetan, interesantan, uzbudljiv, otkačen, priča drži (strip sam pročitao odjednom, radnja leti). Ovo si uzmite pročitati kada mislite: ovo će biti odličan dan (ne radim danas, a još bolje ni sutra). |
Ignus |
Posted - 04/06/2010 : 12:36:20 Simpatičan strip. Ne bih bio prestrog i tražio dlaku u jajetu, mislim da je autor uspješno preneo na papir ono što je želio. 7,5/10 |