T O P I C R E V I E W |
Dado |
Posted - 05/04/2010 : 22:17:50 Evo i najave koju neki (necemo ih sad imenovati) vec odavno prizivaju...
Dakle evo nove 4 knjige iz biblioteke Magicnog Vjetra:
Knjiga 25 - Epizode: PLANINA ZRCALA ~ NIAGARA ~ LJUDSKE BAKLJE Knjiga 26 - Epizode: TOTEMI ~ KIŠA NA LICU ~ ŠPEKULANTI Knjiga 27 - Epizode: PET ZLATNIH METAKA ~ KILLER TOWN ~ PLAVA KRV Knjiga 28 - Epizode: PJEŠČANE SABLASTI ~ ANĐELI ISTREBLJIVAČI ~ ČELIČNA ŠAKA
cijena 125 kn / posebna cijena 115 kn
Izdanja bi u prodaji trebala biti iduceg tjedna. Posebne cijene se odnose na prodajne cijene u prva dva mjeseca. Ta akcija trajat ce do 05.06.2010. Nasa izdanja po posebnim cijenama mozete pronaci kod: Strip Klub Libellus - Zagreb Striparnica Babilon - Djakovo Strip Knjizara Palach - Rijeka Strip Klub Darkwood - Beograd - za cijene u Srbiji pitati direktno kod njih, kad izdanja budu u prodaji.
Gaston i ja se od srca zahvaljujemo Goranu Marinicu, Curuniru, Dekari, Zlaji, Mirni, Melini i Goranu Parlovu...
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
supermark |
Posted - 17/10/2016 : 22:01:56 uf, uf prveseti "Ring" horor kao prsten... joj, joj, joj
|
kasper |
Posted - 13/03/2012 : 09:27:18 quote: Originally posted by Dr. Zistis Sto se tice naslovnica,meni su i dalje najbolje one u prvim knjigama sto ih je crtao Parlov
I meni, prve 4 su stvarno najbolje, racunajuci i naslovnice unutra. Na zalost, vremenom je Parlov znao i da fusari, tako da je dobro sto ga je Perovic zamnio.
|
Dr. Zistis |
Posted - 13/03/2012 : 09:06:39 quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by teller
Odličan je Perovič, volim i Parlova ali su njegove naslovnice bile previše "pozerske" i tihožitje... ovdje su surovo dinamične....još tura i KRAJ!!!!!
Perovic rastura, nemam reci koliko je ovo dobro
Bravo za Libelus Konacno se blizi kraj Magicnom.Posle Kena meni najbolji Bonelli serijal.Radujem se i sto ce to rasteretiti moj budzet koji ce sada moci da se rasporedi na gomilu drugih stripova sa kojim sam u zaostatku Sto se tice naslovnica,meni su i dalje najbolje one u prvim knjigama sto ih je crtao Parlov |
Tex Willer |
Posted - 12/03/2012 : 00:13:43 quote: Originally posted by teller
Odličan je Perovič, volim i Parlova ali su njegove naslovnice bile previše "pozerske" i tihožitje... ovdje su surovo dinamične....još tura i KRAJ!!!!!
Perovic rastura, nemam reci koliko je ovo dobro |
izivko |
Posted - 12/03/2012 : 00:02:14 Ove su stvarno grom gromova! |
teller |
Posted - 11/03/2012 : 20:05:57 Odličan je Perovič, volim i Parlova ali su njegove naslovnice bile previše "pozerske" i tihožitje... ovdje su surovo dinamične....još tura i KRAJ!!!!! |
Mr. Bushido |
Posted - 11/03/2012 : 18:42:26 quote: Prije svega, pozdrav svim nestrpljivima! Mislio sam da su moja dvojica doma nejnestrpljiviji, ali vidim ja da i vi imate konja za utrku!
Okej, krenimo redom.
Kako i sami znate, obećali smo da ćemo za ovogodišnji MaFest privesti Magičnog kraju, a također znate i da je do toga kraja preostalo jos 8 knjiga.
E sad, prve četiri od tih 8 su - tu.
Sve knjige imaju 390 stranica i po tri kolorne naslovnice unutra, a naslovnice na korici djelo su maestra Darka Perovića. Cijena svih knjiga bit će 140 kn, a do 27.5.2012. moći ćete ih kupiti po posebnoj cijeni od 125 kn.
Što se samih priča tiče, deset od njih dvanaest potpisuje Gianfranco Manfredi, a preostale dvije (brojevi 112 i 119) Renato Queirolo. Što se crtača tiče, evo kako su posloženi od broja 109 do 120:
109: Giuseppe Barbati & Frederic Volante 110: Luigi Siniscalchi 111: Darko Perović 112: Bruno Ramella 113: Stefano Biglia 114: Giuseppe Barbati & Cristiano Spadoni 115: Luigi Siniscalchi 116: Vincenzo Talami & Frederic Volante 117: Darko Perović 118: Giuseppe Barbati & Cristiano Spadoni 119: Bruno Ramella 120: Luigi Siniscalchi
Naravno, termin izlaska precizno je i nedvosmisleno određen milošću tiskare tako da nam sad preostaje jedino da se uzdamo da će ove ture biti milostivi.
I kad već pišem, čisto kao mali podsjetnik, preporučam da malčice bacite pogled na sljedeće epizode:
"Moć bizona" (knjiga 31) - trebat će vam za epizodu 109 "Hoganova neman" (knjiga 11) & "Bijeg iz pakla" (knjiga 35) - trebat će vam za epizodu 115 "Aiwassov povratak" (knjiga 34) - trebat će vam za epizodu 120
A ako imate vremena, slobodno se podsjetite i ostalih epizoda u kojima se kao protagonist pojavljuje Hogan. K vragu, ipak se bližimo finalu...
|
DKoor |
Posted - 01/09/2011 : 21:20:02 Ajoj koji sam ja FAIL.... previdio da su izlistani u dvije kategorije. Hvala. |
Poli |
Posted - 01/09/2011 : 13:19:38 quote: Originally posted by DKoor
Oprostite ima li neki popis stripova Magičnog Vjetra osim na bonelli.com jer vidim tamo samo brojeve 1-100. A po knjizi izlazi 3 epizode dakle sada smo na broju 108?
ima, ima, tamo gdje si i trazio
http://www.sergiobonellieditore.it/auto/listarr_1mm?collana=73&code=arr_sn
|
DKoor |
Posted - 01/09/2011 : 13:04:03 Oprostite ima li neki popis stripova Magičnog Vjetra osim na bonelli.com jer vidim tamo samo brojeve 1-100. A po knjizi izlazi 3 epizode dakle sada smo na broju 108?
|
Poli |
Posted - 01/09/2011 : 12:54:09 quote: Originally posted by Lex
Magični je od 101. broja na 128 strana?
oui oui |
Lex |
Posted - 01/09/2011 : 12:35:24 Magični je od 101. broja na 128 strana? |
teller |
Posted - 01/09/2011 : 09:19:39 sa popustom ili ne,ovo uzimam odmah...bravo Dade! |
markolar |
Posted - 31/08/2011 : 23:12:55 Ja sam na 28 ali ovo (33 - 36) se sigurno uzima tamo za Zagrebački sajam knjiga. Isto važi i za 29 - 32! Biče sigurno popusti i tako dalje... |
DKoor |
Posted - 31/08/2011 : 22:03:43 quote: Originally posted by Poli
Prejebeno!
Samo kaj kad sam tek na 14.
Nisam ni ja bolji, ti si izgleda u kontinuitetu a ja niti to... Moram početi dostizati sve to... |
Poli |
Posted - 31/08/2011 : 15:21:31 Prejebeno!
Samo kaj kad sam tek na 14.
|
Mr. Bushido |
Posted - 31/08/2011 : 14:09:28
quote: Magični Vjetar - 33. knjiga Tvrdi uvez, Bonelli format, 296 stranica, 3 kolorne naslovnice. Cijena 125,00 kn. Posebna cijena 115,00 kn. Posebna cijena vrijedi do 5.11.2011.
Magični Vjetar - 34. knjiga Tvrdi uvez, Bonelli format, 358 stranica (od čega 96 stranica kompletno u boji), 3 kolorne naslovnice. Cijena 170,00 kn. Posebna cijena 150,00 kn. Posebna cijena vrijedi do 5.11.2011.
Magični Vjetar - 35. knjiga Tvrdi uvez, Bonelli format, 390 stranica, 3 kolorne naslovnice. Cijena 140,00 kn. Posebna cijena 125,00 kn. Posebna cijena vrijedi do 5.11.2011.
Magični Vjetar - 36. knjiga Tvrdi uvez, Bonelli format, 390 stranica, 3 kolorne naslovnice. Cijena 140,00 kn. Posebna cijena 125,00 kn. Posebna cijena vrijedi do 5.11.2011.
|
risbozg |
Posted - 26/04/2010 : 11:19:13 da odlično, jedino mi je ritam izlaženja malo presporooooo |
Magico_Vento |
Posted - 25/04/2010 : 22:41:11 Prelijepooooooo!!!
|
PAJDO |
Posted - 21/04/2010 : 10:19:50 I evo još kratak sadržaj knjige 28. Opet imamo dvodijelnu priču s epizodama Pješčane sablasti i Anđeli istrebljivači. Za razliku od nekih prijašnjih dvodijelnih epizoda ova je zaista odlična. MV i Poe svatko na svoj način pokušavaju shvatit strategiju kojom je generalo Crook pobijedio indijance. Tako MV ide kroz pustinje Novog Meksika dok Poe rješava zavrzlame u nekom selu gdje je i Bog rekao laku noć. U svakom slučaju vruće, pješčano i superzanimljivo!!! Crtači Frisenda i Ramella. Zadnja epizoda zove se Čelična šaka i svojevrstan je hommage počecima boksa u SAD-u. Lagana i lako čitljiva humorna epizodica kao stvorena za malo opuštanje nakon "pustinjskih" avantura MV- i Poea. Crtač Milano. |
feka82 |
Posted - 19/04/2010 : 15:28:38 odlicne price ... mada nisam ni sumnjao sto se tice magicnog vjetra ... |
PAJDO |
Posted - 19/04/2010 : 14:42:27 quote: Originally posted by feka82
kakve su price u ovim novim knjigama zar jos niko nije citao
Pa evo ukratko; knjiga 25. sa epizodama Planina zrcala, Niagara i Ljudske baklje je odlična. U prvoj priči MV pomaže grupici od četiri stara indijanca da dođu do svog plemena, a put otežava zima, hladnoća i misteriozni lovac imenom Mošusni miš. Crtež Barbati & Di Vicenzo. U drugoj priči pod nazivom Niagara ponovno susrećemo Hogana, zakletog neprijatelja MV-a. Progonjen noćnom morom u kojoj se Norma Snow nalazi u opasnosti i željom da nađu novo skrovište Hogana, MV i Poe kreću u potragu u kojoj će se suoćiti s duhovima kuće na Niagarai. Crtež Ramella. Posljednja epizoda ove knjige, Ljudske baklje je klasični horror uradak, i meni osobno najdraža vrsta MV-ovih avantura. Dakle, MV i Poe rješavaju slučajeve samozapaljenja u Toledu. Crtež Frisenda. Knjiga 26. sadrži epizode Totemi, Kiša na licu i Špekulanti. Epizoda Totemi također spada u te horror epizode MV-a, iako je ovdje ubačeno i nešto fantastike. Dakle, vojska gradi utvrdu gdje ne bi smjela...već viđeno?? U svakom slučaju odlična priča. Crtež Parlov. Sad slijede epizode u nastavcima koje se zovu Kiša na licu i Špekulanti, a prilagođeni HR prijevod bi bio KO JE UKRAO ŽITO 1 i 2. Ne bi više o te dvije epizode jer nisam veliki fan dvodjelnih epizoda MV-a, jer tada ima puno bespotrebnog dijaloga, spore radnje i malo akcije. Crtež Biglia i Talami; Barbati & Di Vicenzo. U knjizi 27. očekuju nas tri velika majstora strip crteža Milazzo, Perović i Ortiz. Prva priča Pet zlatnih metaka govori o dijelu Nedove prošlosti vezane uz kormilarenje Red rovera, broda bolnice u vrijeme rata sjevera i juga. Ubojstva, misterije i duhovi prošlosti; sve ćete naći u ovoj priči. Crtež Milazzo. Killer town je klasična western priča o grupi koja je uvodila pravdu u boomtownovima, ali s vremenom pravda prelazi u nasilje i terror. Naravno, MV i Poe će riješiti stvar:)) Crtež Perović. Plava krv je po meni jedna od najboljih epizoda MV-a, bilo da je riječ o sjajnom crtežu Jose Ortiza ili još boljem scenariju majstora Manfredia. Priča nije ispričana kroz klasični strip način već Poe priča priču koja bi trebala osvanut kao roman. Uz brutalnu priču o incestu, bijegu, progonu, zabranjenoj ljubavi u kojoj naš glavni junak dobije gomilu batina protutežu daju humorne zgode koje se odvijaju između slušatelja Poeove priče. Crtež Ortiz. Knnjigu 28. ću ubacit večeras, posao zove |
bubo |
Posted - 19/04/2010 : 13:53:07 quote: Originally posted by PAJDO
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by PAJDO
Još da pohvalim prevoditelja na "stezanju remena" strana 111., knjiga 25., genijalno:))))
nije do prevoditelja
prije lekture: Žao mi je što sam vas morao smjestiti u skroman stan, Poe, ali vlada je stegnula uzice na kesi...
Nisam ni sumnjao da je u tome djelo tvoga uma Taman sam završio s čitanjem prvog stripa iz 26. knjige, Totemi, i šta reći nego sjajno i odlično, Manfredia neću više hvalit jer sam dosadan sam sebi, a Parlov rastura. Inače ovo je prva epizoda s novim crtačem naslovnica kod MV-a - Mastantuono.
pročitaj ponovo knjigu 2 |
feka82 |
Posted - 19/04/2010 : 11:48:49 kakve su price u ovim novim knjigama zar jos niko nije citao |
almon |
Posted - 15/04/2010 : 23:02:58 quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by almon
quote: Originally posted by Curunir
[quote]Originally posted by PAJDO
Još da pohvalim prevoditelja na "stezanju remena" strana 111., knjiga 25., genijalno:))))
nije do prevoditelja
prije lekture: Žao mi je što sam vas morao smjestiti u skroman stan, Poe, ali vlada je stegnula uzice na kesi...
I onda nas je majstor c počastio svojim krasnim nepreglednim postovima...
pokusaj nauciti citirati, heh. mozda je to ipak u tvom dosegu, tko zna. a nisam ni sumnjao da je jedna prosto-prosirena recenica za tebe nepregledan post
tebe je nemoguće citirati. |
|
|