forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Ken Parker 73-79

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Markos Posted - 04/05/2010 : 21:04:18

Teško mi je biti objektivan i suvisao kad je rastanak od Kena u pitanju, pa ću pustiti drugima da prosuđuju značaj i važnost Ken Parker biblioteke i koliko smo je Darko, Melina, Dado, Josip i ja dobro (ili loše) napravili. Meni osobno je to nešto što mi je promijenilo život, ispunjenje sna i stoga bih se samo kratko htio zahvaliti svima koji su mi pomogli da ga ispunim, a pogotovo svima vama na podršci koju ste pružali cijelo ovo vrijeme. Da ta zahvala ne bi ostala samo na riječima, odlučio sam organizirati akciju (u suradnji sa svim domaćim striparnicama) u kojoj će svi koji kupe zadnjih 7 Kenova do 31.7. dobiti na poklon Milazzov strip "Crveni gospodar". A svi posjetitlji ovogodišnjeg Mafesta će osim "Crvenog gospodara" na poklon dobiti i 10% popusta, kao i priliku da dobiju potpis i crtež Ive Milazza, što je prilika koju, vjerujem, pravi Kenofili neće propustiti.

Hvala vam od srca, u nadi da ćemo jednom ipak dočekati pravi kraj Kenovih pustolovina.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
ken2 Posted - 21/12/2013 : 10:24:02
da,
i moguće je da je ken u zatvoru pročitao članak o stvarnom događaju, pa onda napisao priču (problem je da su se stvarni događaji zbili oko 1900te godine)
na ubc fumettiju je netko napisao članak kako je ta priča ustvari pravi kraj serijala, jer daje naznake da je ken izašao iz zatvora i posjetio grob ishija
ja nisam siguran da je to tako
supermark Posted - 20/12/2013 : 23:05:08
da, a događaji iz brončanog lica se događaju dok je Ken u zatvoru
NESVRSTANI Posted - 20/12/2013 : 21:17:48
quote:
Originally posted by ken2

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by supermark

jel ima tko kakvo razumno objasnjenje za one zadnje epizode (donaverova karavana, brončano lice..) u kojima je KP, a trebao bi u to vrijeme po kronologiji biti u zatvoru?

Ken dok je u zatvoru piše priče(dime novels) za onog nekog pisca/novinara kojeg je srea u nekoj epizodi.
Tako da te priče koje nisu kronološki posložene su u stvari pustolovine koje je Ken doživija u prošlosti a sad izlaze u obliku već spomenutih dime novels.
U jednoj epizodi(Avanture Teddyja Parkera), Teddy cilo vrime čita jednu od tih Kenovih pustolovina.

ne mora nužno biti tako
ken parker, kao i svaki pisac na svijetu, kombinira ono što je doživio, ono što je čuo od drugih i što je pročitao negdje
uostalom, vrlo je teško smjestiti te događaje u njegov time line
sad se više ne sjećam, ali pokušavao sam smjestiti događaje iz donaverovog karavana i ispalo mi je da je on tada bio na putu u boston

dakle, ken parker u zatvoru piše priče, izmišlja ih iz svog iskustva, a kako je on čovjek s granice, to sve izgleda uvjerljivo

Istina.
ken2 Posted - 20/12/2013 : 17:27:37
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

jel ima tko kakvo razumno objasnjenje za one zadnje epizode (donaverova karavana, brončano lice..) u kojima je KP, a trebao bi u to vrijeme po kronologiji biti u zatvoru?

Ken dok je u zatvoru piše priče(dime novels) za onog nekog pisca/novinara kojeg je srea u nekoj epizodi.
Tako da te priče koje nisu kronološki posložene su u stvari pustolovine koje je Ken doživija u prošlosti a sad izlaze u obliku već spomenutih dime novels.
U jednoj epizodi(Avanture Teddyja Parkera), Teddy cilo vrime čita jednu od tih Kenovih pustolovina.

ne mora nužno biti tako
ken parker, kao i svaki pisac na svijetu, kombinira ono što je doživio, ono što je čuo od drugih i što je pročitao negdje
uostalom, vrlo je teško smjestiti te događaje u njegov time line
sad se više ne sjećam, ali pokušavao sam smjestiti događaje iz donaverovog karavana i ispalo mi je da je on tada bio na putu u boston

dakle, ken parker u zatvoru piše priče, izmišlja ih iz svog iskustva, a kako je on čovjek s granice, to sve izgleda uvjerljivo
supermark Posted - 20/12/2013 : 15:33:41
quote:
Originally posted by jaki

a možda se događa u paralelnom svijetu?

sumnjam, nije u duhu Ken Parkera koji se pokusava sto vise drzati stvarnosti i realnosti

quote:

a možda ne idu kronološki?

to bi bila pljuska u lice svim citateljima koji su cekali mjesecima kasnjenja pojedinih nastavaka zbog postivanja kronologije

quote:

a koga briga?

supermarka
kasper Posted - 20/12/2013 : 14:17:29
jel postoji nada da Princ po Normi ode u kolorku?
NESVRSTANI Posted - 20/12/2013 : 14:15:23
quote:

jaki Posted - 20/12/2013 : 13:20:03
a možda se događa u paralelnom svijetu?
a možda ne idu kronološki?
a koga briga?
supermark Posted - 20/12/2013 : 12:55:54
Porter Posted - 30/05/2010 : 20:10:30
Cak sam nacuo da postoji neki tip koji ima sve epizode od Kena a u zadnjem 79-om broju autograf od Milazza ,to je je fazon zadnji broj i potpis velikana.....lijepo,tuzno,genijalno!
Raspucin Posted - 29/05/2010 : 09:57:21
quote:
Originally posted by risbozg

quote:
Originally posted by Raspucin

Ja sam nosio komplet Kena Pretprosle godine na more. To je bila milina. Bas ti zavidim na uzivanju.

da sad je kompletan

Jeste. Ovaj Ken je stvarno prelepa stvar. Pratim celu pricu od kada je poceo da izlazi, mada sam ja poceo da ga kupujem sa kojom godinom zakasnjenja.
risbozg Posted - 29/05/2010 : 09:52:31
quote:
Originally posted by Raspucin

Ja sam nosio komplet Kena Pretprosle godine na more. To je bila milina. Bas ti zavidim na uzivanju.

da sad je kompletan
Raspucin Posted - 29/05/2010 : 09:51:48
risbozg Posted - 29/05/2010 : 09:51:09
quote:
Originally posted by profesor-inz

quote:

pa ne čitaš na plaži nego u hladovini vrta uz čašu crnjaka...ja se na moru ne izležavam po plaži nego odem rasplivam se dva puta na dan i bok...nisam pacijent sunčanja

To je već ok!

znaći mogu ih uzet
profesor-inz Posted - 29/05/2010 : 09:48:26
quote:

pa ne čitaš na plaži nego u hladovini vrta uz čašu crnjaka...ja se na moru ne izležavam po plaži nego odem rasplivam se dva puta na dan i bok...nisam pacijent sunčanja

To je već ok!
risbozg Posted - 29/05/2010 : 09:47:26
profesor-inz Posted - 29/05/2010 : 09:28:00
quote:

odlučio sam da cijeli komplet nosim sa sobom na more i krečem od prvog do zadnjeg u komada...dvostruki užitak..more i komplet ken

da sunce, voda, so i pesak = idealan način da upropastiš komplet.
Ja to nikada ne bih uradio, na more nosim samo manje bitnu i očuvanu literaturu.
globinjo Posted - 29/05/2010 : 01:41:52
quote:

odlučio sam da cijeli komplet nosim sa sobom na more i krečem od prvog do zadnjeg u komada...dvostruki užitak..more i komplet ken

a sex na odmoru
risbozg Posted - 28/05/2010 : 11:28:36
ken2 Posted - 27/05/2010 : 21:17:21
ma jel' vi to nagovarate marka da i to objavi
ajde da vam se pridružim :-)))
Barker Posted - 27/05/2010 : 18:05:10
jel bilo sto od toga da se kupi na mafestu maybe?
nesto od toga bi bilo predivno imati .
Raymond Posted - 27/05/2010 : 17:56:29
quote:
Originally posted by Barker

pa naravno, fabulozne naslovnice u akvarelu!

steta sto nisu vece dimenzije..lijeva strana je totalno prazna ja bi svaku odradio preko dvije strane..hvala
Barker Posted - 27/05/2010 : 17:46:52
pa naravno, fabulozne naslovnice u akvarelu!
Raymond Posted - 27/05/2010 : 17:19:19
hvala Markos..btw ovo izgleda prelijepo
http://cgi.ebay.it/Ken-Parker-AVVENTURE-IN-ACQUERELLO-Berardi-Milazzo-1993-/160382948207
Markos Posted - 27/05/2010 : 16:54:08
Izgleda da nema nekih brojeva od 13-18, ali to treba provjeriti s Dadom.
Milazzo je bojao mislim samo prvog Kena, ostalo je radio Mantero, ako se ne varam (te francuske i poslije ostale koji su preformatirani u albumski format). Jedini koji je radjen direktno u boji je #62 - Dah i san.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000