T O P I C R E V I E W |
andjusticeforall |
Posted - 04/09/2010 : 02:56:33
Diabolično: saznajte tko je i zašto oteo Željka Pervana! Ubio Zuhru! Kako je Damir Urban odbacio stege konvencionalnosti? Što na to sve kaže Roko the Idžojtić! Ultra ribe: Horny Dyke i Drunna!!! Nadalje, još eksplozija: vanzemljani jopet u STRIPOSU (ko' su i ko' ih šalje?). Zombiji ustaju iz grobova u odličnom crtežu Predraga Ivanovića. Tvorac kovanica poput: "Eseker nikad neće biti ker" ili "Mufcek pa... papa ffffooo...fojwagen tati" otkriva u stripu "Čudesan napitak doktora Franje" kako bi se stripovi trebali zapravo crtati, naravno dojam je potpisnika ovog teksta, a ne potpisnika stripa - V. Brozovića.Tko je zaratio vilenjake u stripu Ivana Međugorca? Čereči li inkvizicija još po „Tamnicama Toleda“, ili ih je napokon stigla ruka francuskog generala Lasoa, scenarij i crtež: Zdenko Čiček. Pajo Pakšu objašnjava tehnike udarca Kraljevskog Evnuha u napetoj priči „Pajo Pakšu i 40 uspaljenih Ivankovčana“. Milan „TRAŽI SE“ Tomas otisnuo magazin i odjahao sa Klempi Kidom na Divlji Zapad – gdje je razgovor jeftin, a whiskey košta novaca. Tužna heavy metal balada nameće pitanje: jel na kraju Barinićevog stripa lika zgazi VW Golf ili VW Jetta? – intrigantno. Ivan Puljak, osječanin u Košicama (javite se!) vodi čitatelja bajkovitim crtežom u stripu "Maslačak" u neke ne dosanjane snove. Polcija u preformansu „prebij na mrtvo“ by Pongrac i jopet policija pri završetku priče o turistima i Škodi Felaciji nacrtano od strane neznanog junaka, u Vinkulji znanog i kao Dubravko. Dvojac Rukoš i Ćoske otvaraju i zatvaraju STRIPOS, na otvorenju odmah šok: kakve skejterske patike nose pravi pankeri koji nemaju skejt? Strip osvrtnici, stanoviti I. T. i S. P. - sada u bijegu, u nedostatku ideja recikliraju tekstove i u ovom broju. Dr. Ivica Veles u svom tekstu retrospektivno odlazi u rikverc od godine 2010. pa sve do osnutka Strip Cluba 85 (što će biti objavljeno u obliku feljtona unutar samog magzina, ovog i narednog izdanja). Miodrag Ivanović rastura sa likovima iz Marvela u olovci, a tušu se nadamo skoro... Sve to i još više, ne nužno gore navedenim redom, u netom izašlom magazinu STRIPOS. Nego, kako ne bi duljili evo kadrova iz BROJA ČETIRI (glazbeni motiv je nužno pustiti prije čitanja ovog osvrta, a i samog magazina):
ođe nema jubito linka za direktan ubac pa ši puštite ride the wind od otrova (http://www.youtube.com/watch?v=86sh-4s_x-Q&ob=av3e), kadrovi - najnoviji prikaz:
Za kraj valja napomenuti, kako ne bi bilo kao prošli put prilikom izdavanja i recenzije broja 3, količine magazina su dostatne te svatko tko želi imati primjerak će isti moći kupiti. Dovoljno se javiti na stripos@gmail.com.
Piše: Saša Paprić
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Prorok |
Posted - 02/10/2010 : 13:51:40 Stižu vijesti da se 'S-4' u odnosu na prethodne brojeve, iznenađujuće dobro prodaje! |
andjusticeforall |
Posted - 27/09/2010 : 23:41:24 Tako je! Svih 9 naših redovnih čitatelja imaju samo riječi hvale! |
Prorok |
Posted - 27/09/2010 : 20:49:54 Slažem se, četvorka je za peticu. |
marac777 |
Posted - 27/09/2010 : 17:28:26 Pročitao četvorku, odlična, samo naprijed. Živijo STRIPOS!!!! |
Prorok |
Posted - 20/09/2010 : 09:27:52 Siguran sam da će radakcija pričekati ovaj tekst pošto je izdanje vrlo aktuelno. |
andjusticeforall |
Posted - 19/09/2010 : 18:15:15 Malo je zapelo. No za peticu će biti... Osim ako ju ne izdajemo sutra? |
Prorok |
Posted - 19/09/2010 : 17:58:15 A u Striposu 5, s nestrpljenjem očekujemo recenziju o Grendel-ekipi. |
Prorok |
Posted - 19/09/2010 : 17:42:21 Eto Đakovčani sad znate gdje možete nabaviti Stripose |
Babilon |
Posted - 19/09/2010 : 15:16:01 Od 16.09.2010. u Babilonu možete prelistati ili kupiti StripOS 4.
Cijena? Prava sitnica ...
Pozdrav iz Babilona! |
Prorok |
Posted - 18/09/2010 : 12:05:00 Na posao se dade naš čestiti Sale. Tekstovi za Stripos nisu muke male. Mnoge sad autore on mora ugnjaviti, da bi Stripos 5 imao što objaviti. |
andjusticeforall |
Posted - 17/09/2010 : 12:34:16 A evo, na poslu he he. Sva sreća što je petak pa nema puno.
Slijedeći tekst će biti o stripu Grendel Tales - pročito tri puta - to bi trebalo biti dostatno, skica pitanja za intervju sa Pajom je napisana, treba ju još samo malo možda doraditi pa isto pošaljemo njemu na odgovaranje. Nakon Paje, bi mogli, ma ima jedan crtač u udruzi, Tomas mislim da se zove, e s njim bi mogli slijedeći intervju... |
Prorok |
Posted - 17/09/2010 : 11:38:50 Di ste Striposi? |
all_ba |
Posted - 16/09/2010 : 13:46:12 ------------ dcarapo2 židr sve konce u rukama, nismo se čuli, no vjerujem da će vam se javiti. ------------------- OK. javiće se meni dcarpo2, već smo se dogovorili. |
andjusticeforall |
Posted - 16/09/2010 : 12:21:41 quote: Originally posted by all_ba
quote: Originally posted by andjusticeforall
Okvir intervjua, dakle pitanja sastavljena. Još malo ih moramo doraditi u dogovoru sa vođom...
Jeste li nešto konkretno za Sarajevo pripremili, imate li neki program. Gdje će biti prezentacija strip revije (Stripos), mislim da li ste obezbijedili neki prostor, dvoranu i sl. Ako vam nešto mogu u tom smislu pomoći javite i dobro došli.
dcarapo2 židr sve konce u rukama, nismo se čuli, no vjerujem da će vam se javiti. |
all_ba |
Posted - 16/09/2010 : 11:53:33 quote: Originally posted by andjusticeforall
Okvir intervjua, dakle pitanja sastavljena. Još malo ih moramo doraditi u dogovoru sa vođom...
Jeste li nešto konkretno za Sarajevo pripremili, imate li neki program. Gdje će biti prezentacija strip revije (Stripos), mislim da li ste obezbijedili neki prostor, dvoranu i sl. Ako vam nešto mogu u tom smislu pomoći javite i dobro došli. |
Prorok |
Posted - 15/09/2010 : 18:53:49 Očekujemo komentare pune ushićenja mladih autora koji su imali neviđenu sreću da im radovi budu objavljeni 'S 4' unatoč žestokoj konkurenciji. Prije svih odnosi se na 'čovjeka iz Međugorja' i 'HellBlaška' |
andjusticeforall |
Posted - 15/09/2010 : 16:45:01 Okvir intervjua, dakle pitanja sastavljena. Još malo ih moramo doraditi u dogovoru sa vođom... |
Prorok |
Posted - 14/09/2010 : 21:06:33 Možda je bolje ovako: U JAKOM SASTAVU KRENULA EKIPA DA U SARAJEVU ŠIRI SLAVU STRIPA
|
Prorok |
Posted - 14/09/2010 : 21:02:41 Već vidim ovu ekipu u jakom sastavu u Sarajevu. Očekujem značajan doprinos strip kulturi (dobro, možda više stripu)a naročito u neslužbenom dijelu programa. Ali mom sarkazmu u inat, svijetlih obraza, širite slavu stripa, bla bla... |
all_ba |
Posted - 14/09/2010 : 19:33:42 Dogovoreno, i ponesi sva četiri broja.:) |
dcarapo2 |
Posted - 14/09/2010 : 15:50:33 quote: Originally posted by all_ba
quote: Originally posted by dcarapo2
quote: Originally posted by all_ba
Ovaj mi četvrti broj izgleda pravo dobro i naslovna je jako dobra. Čestitke izdavaču i uredništvu.:)
Pao dogovor za Sarajevo..Uskoro smo tamo..Biće nešt od onih stvari
Super, pa se vidimo. Javi mi tačno kad dolazite preko mejla, pa ću ti proslijediti broj svog moba pa mi se javi kad dođeš..
Ma ok druže..Čim saznam javim..Lp |
all_ba |
Posted - 14/09/2010 : 13:52:25 quote: Originally posted by dcarapo2
quote: Originally posted by all_ba
Ovaj mi četvrti broj izgleda pravo dobro i naslovna je jako dobra. Čestitke izdavaču i uredništvu.:)
Pao dogovor za Sarajevo..Uskoro smo tamo..Biće nešt od onih stvari
Super, pa se vidimo. Javi mi tačno kad dolazite preko mejla, pa ću ti proslijediti broj svog moba pa mi se javi kad dođeš.. |
Ignus |
Posted - 14/09/2010 : 13:27:16 Već 4. OK vrijeme je da ih kupim :) |
dcarapo2 |
Posted - 14/09/2010 : 12:52:40 quote: Originally posted by sAdam
quote: E, ovo me zanima (društvo), hoće li se još neko iz ?udruge' ovdje pojaviti
evo
quote: Pao dogovor za Sarajevo..Uskoro smo tamo..Biće nešt od onih stvari
ne usudim se ni pitat kojih
Humanitarne stvari, druže moj..Dobar ti nick |
Prorok |
Posted - 14/09/2010 : 09:07:41 sAdame, otkad si Evu uspio prevariti s drugom, ovo ti je najjači potez. |