forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 DARKWOOD - Konan: Divlji mač Simerije, knjiga 3

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Djole Posted - 17/03/2012 : 09:41:15

U trećoj knjizi Divljeg mača - od Prebivališta prokletih, preko mračne Zambule, sve do Jimše, planine Crnih Vidovnjaka, treća knjiga Divljeg mača vas vodi sa Konanom i legendarnim autorima Rojem Tomasom i Džonom Bjusemom kroz bespuća hiborijanskog doba!

Privju:

http://www.darkwood.co.rs/assets/files/pdfdownloads/Konan%20003%20privju.pdf

Cena, kao i pre, iako je evro otišao bestraga: prvih mesec dana 1800 dinara, narednih mesec dana 2300 dinara, a posle toga 2800 dinara.

I, kao po običaju - hvala svima koji su nam pomogli u izradi ovog izdanja.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Dr. Zistis Posted - 30/09/2012 : 13:07:24
[quote]Originally posted by chris.tower

Kad stize 4-ka u HR?

Izvini,zbunio me naziv topika,mislio sam na Conana peticu
Dr. Zistis Posted - 30/09/2012 : 13:01:56
Nije izasao jos ni u Srbiji
chris.tower Posted - 28/09/2012 : 19:57:52
Kad stize 4-ka u HR?
Dr. Zistis Posted - 05/09/2012 : 15:25:25
quote:
Originally posted by dessa

Zar "Konan" dilema i dalje ima smisla?

Ima gi raznih sta bi braca juznjaci rekli
dessa Posted - 05/09/2012 : 15:11:46
Zar "Konan" dilema i dalje ima smisla?
brni Posted - 04/09/2012 : 17:37:07
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by brni

kad sam pogleda u izdavacki izlog i vidia tvoj nick pomislia sam da si mi da odgovor..ali ocito ni veliki Bushido ne zna sve..

Pa nisam ja vronski.

Mr. Bushido Posted - 04/09/2012 : 17:29:35
quote:

kad sam pogleda u izdavacki izlog i vidia tvoj nick pomislia sam da si mi da odgovor..ali ocito ni veliki Bushido ne zna sve..

Pa nisam ja vronski.
brni Posted - 04/09/2012 : 17:17:10
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

bas sam se mislia rijesit nesto od Conana..vidim da je Bookglobe izbacija samo jednu knjigu i da vec dugo vrimena nisu izbacili nista..ima li netko kakvih informacija sta ce biti sa tim izdanjem..iskreno draze mi je citat stripove na hrvatskom ali ne bi ima nista protiv ovog srpskog izdanja..vidim da je jako kvalitetno odradeno..

Možda globinjo nešto zna?

Mr. Bushido Posted - 04/09/2012 : 17:14:48
quote:

bas sam se mislia rijesit nesto od Conana..vidim da je Bookglobe izbacija samo jednu knjigu i da vec dugo vrimena nisu izbacili nista..ima li netko kakvih informacija sta ce biti sa tim izdanjem..iskreno draze mi je citat stripove na hrvatskom ali ne bi ima nista protiv ovog srpskog izdanja..vidim da je jako kvalitetno odradeno..

Možda globinjo nešto zna?
brni Posted - 04/09/2012 : 16:34:09
Poli Posted - 27/08/2012 : 17:59:26

Khm, mozda je onda stvarno bolje (citaj pametnije) ne pominjati nikakve propuste u vezi karte/postera.

(oni citaju vec predstavljenu verziju za tisak na srpskom ili im morate poslati sve prevedeno na engleskom? jer ako je poslednje u pitanju tu bi se moglo na kraju jos nesto promeniti... ali bolje ne igrati se gazdinim brkovima )

Ali je u biti zanimljiva ova... eee "cenzura", pa i kad je samo uvod/osvrt u pitanju. Bila bi to dobra tema.
Ali glupo je da se ne bi napisala istina, jer ne verujem da je "pljuvanje" u pitanju. Znamo kakvih je sve propusta bilo, pa i kod nasih izdavaca, i zasto bi sada neko trebao cutiti ako se vec pravi takvo, mogu li reci, ultimativno izdanje. Pa nije da to skodi prodaji Conanan u US and A.

Dobro da ovih u Bonelli staffu ne briga sta se pise u osvrtima.
(jeste, Dylana imam na umu )

Zlix Posted - 25/08/2012 : 19:16:58
Važi, nije frka. :)

Nadam se da će se sve rešiti pa da ugledamo i petu knjigu... ;)
Djole Posted - 25/08/2012 : 15:58:55
Kad budem objavio memoare, tamo, za nekih 50 godina. ;)

Šalu na stranu, ne, bolje ne detaljisati.
Zlix Posted - 25/08/2012 : 11:36:56
Sme li se znati šta im to tačno smeta u predgovoru?
Djole Posted - 24/08/2012 : 23:33:55
quote:
Originally posted by zo

Kakav "kritički osvrt" mogu imati na ovakvo izdanje?

Ne, predgovori imaju "kritičke osvrte", što nije poželjno.
alexts Posted - 24/08/2012 : 23:29:45
quote:
Originally posted by Djole

quote:
Originally posted by Poli

Ne znam da li bi momci iz Darkwooda uopste smeli da prave popravke na samom posteru

Knjiga pet još uvek nije u štampi jer se već mesec dana preganjamo sa Amerima oko odobravanja predgovora - imaju previše "kritičkih osvrta".

Pa šta im fali na ovim sjajnim izdanjima? To što su mnogo bolja od njihovih?
zo Posted - 24/08/2012 : 23:28:04
quote:
Originally posted by Djole

quote:

Ne znam da li bi momci iz Darkwooda uopste smeli da prave popravke na samom posteru

Knjiga pet još uvek nije u štampi jer se već mesec dana preganjamo sa Amerima oko odobravanja predgovora - imaju previše "kritičkih osvrta".

Tako da ne smem ni da pomislim šta bi bilo kad bismo predložili da menjamo crtež...

Kakav "kritički osvrt" mogu imati na ovakvo izdanje?
Djole Posted - 24/08/2012 : 23:20:16
quote:

Tako da ne smem ni da pomislim šta bi bilo kad bismo predložili da menjamo crtež...
Zlix Posted - 15/08/2012 : 20:20:09
quote:

Jedina zamerka ide na poster pride. Vec u prvoj knjigi sam razmisljao da bi ga fotokopirao (iznutar knjige je), ali sam se uvek posluzivao ovoga od Conrada koji je u svakom Macu. Zamerka ide na netocnost krajeva u tom Bunceovom posteru. Primer: Zambula i Peskauri. Posve netacno prikazane, u pogresnom pravcu. Primerivati sa kartom u samom Macu + upotrebiti logiku i svako moze videti da ovako kaku su prikazani na posteru nemaju smisla. Ko da iz Nisa krenes za Beograd a na karti bi Bg stajao na mestu Skoplja.
Ne znam da li bi momci iz Darkwooda uopste smeli da prave popravke na samom posteru, verovatno ne, ali steta sto je poster samo lep, a ne funkcionalan.
S druge strane kaze vece podrucje od onoga Conradovog u knjigi, plus koristi ovaj "vise geografski" pristup kartama.

Neko ce reci sta se uopste spustam u ovo, kao da ima veze gdje leze gradovi. No, meni to smeta. Jer je Howard imao ozbiljan pristup Konanu, a i sam vise volim "ozbiljnije" stripove (pa i da je govora o SBE, i tu ima realnijih od supersmaraca).

Ovo sam i ja primetio, čak mislim da sam napisao na drugom forumu u vezi toga. Zambula bi trebalo da je malo niže nego što je prikazana na toj karti. Ima dobra lokacija sa unutrašnje strane korica svake knjige, tu je dobro obeležena.
Poli Posted - 15/08/2012 : 19:49:02

Da i ja pljunem hvalu. Mada procitao pre skoro 2 meseca, jos nije bilo vremena. I trojka je dobro sela, ceka se cetvorka.

Htio sam pitati Anta kako mu sela 3 nakon prve dve, ali evo, vec je odgovorio. No, meni je kec jos uvek vise nego dobar. Pobogu, Crni kolos je tu, plus ostalo.

Je, prve 2 price jos nisu ona prava stvar, a onda "trojica stranaca" - legendarna prica sa @ka-boom! Pa "grimizni zamak" sa Alkalom, isto malo remek delo. E, pa "senke u Zambuli" sa ljudozdercima punk-reggae kose. Pa klasika "đavo u zelezu" opet sa Alkalom, upecatljiva. A onda pa sve do kraja "ljudi crnog kruga", top shit! Alkala narafski. Masala!

Stvarno uzivam u svakom novom Macu.

Jedina zamerka ide na poster pride. Vec u prvoj knjigi sam razmisljao da bi ga fotokopirao (iznutar knjige je), ali sam se uvek posluzivao ovoga od Conrada koji je u svakom Macu. Zamerka ide na netocnost krajeva u tom Bunceovom posteru. Primer: Zambula i Peskauri. Posve netacno prikazane, u pogresnom pravcu. Primerivati sa kartom u samom Macu + upotrebiti logiku i svako moze videti da ovako kaku su prikazani na posteru nemaju smisla. Ko da iz Nisa krenes za Beograd a na karti bi Bg stajao na mestu Skoplja.
Ne znam da li bi momci iz Darkwooda uopste smeli da prave popravke na samom posteru, verovatno ne, ali steta sto je poster samo lep, a ne funkcionalan.
S druge strane kaze vece podrucje od onoga Conradovog u knjigi, plus koristi ovaj "vise geografski" pristup kartama.

Neko ce reci sta se uopste spustam u ovo, kao da ima veze gdje leze gradovi. No, meni to smeta. Jer je Howard imao ozbiljan pristup Konanu, a i sam vise volim "ozbiljnije" stripove (pa i da je govora o SBE, i tu ima realnijih od supersmaraca).

Mozde off, ali kako gledate (oni koji pratite) na ove nove verzije starih prica u izvedbi Dark Horsa? Sveze, i vec zbog toga zanimljivo, malo drugaciji pristup, ali stare su jos uvek ono pravo.

anto Posted - 30/07/2012 : 07:55:34
Evo napokon pročitah i ja treću knjigu.
Nakon totalno razočaravajuće prve i fenomenalne druge baš sam se pitao kako će mi leći ova??
Osim prve dve priče, koje su mi ništa posebno (mada su i kratke), slede tri baš dobre epizode i 4-rodelna-isto-tako-dobra priča. Sve u svemu treći Konan, vredan svake pare!!
Zlix Posted - 29/07/2012 : 03:12:55
Pročitao sam Konan Divlji mač Simerije 3. Odične priče, primećujem da se radnja nastavlja na knjigu 1 (ili nakon prve priče knjige 2), kad je Konan napustio Zuagire. Posebno mi se dopala priča Senke u Zambuli, gde se vidi da Konan nije samo obična gomila mičića, već je i vrlo inteligentan i lukav. Takodje nije loša ni ona priča iz 4 dela, Ljudi crnog kruga.

Jedna interesantna stvar je to da se mnogo spominje kraj Jezdigerd, kojeg smo mogli videti prvi put u Hronikama knjiga 2. Vidi se da Turanci imaju jak uticaj u tim zemljama u kojima Konan trenutno boravi.
Cromwell Posted - 10/07/2012 : 09:09:30
quote:
Originally posted by Combatrock

quote:
Originally posted by vronski 2
Ni svestan nisi koliko si u pravu a uverićeš se od septembra, ali ne u slučaju Darkwooda...

ja odavno nisam svestan nicega....

btw vrhunska naslovnica, baš zbog toga jer nije centrirana nego natpis stoji kao breme na Konanovim leđima. Netipično ali jako kul!
Oldskul poster

Combatrock Posted - 10/07/2012 : 00:02:48
quote:
Originally posted by vronski 2

quote:
Originally posted by Combatrock

ma koja crna prodaja samo lazu... najavljuju izdanja i onda kazu nista nema od toga... zar ih nisi procitao...

Ni svestan nisi koliko si u pravu a uverićeš se od septembra, ali ne u slučaju Darkwooda...

ja odavno nisam svestan nicega....
Poli Posted - 09/07/2012 : 19:39:00

Cekalo se. :)

Mada se trenutno jos probivam kroz Mac 3... i uzivam. 8)

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000