forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 DARKWOOD: Lilit #5

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Djole Posted - 27/04/2012 : 17:18:41

U doba pustolovina, kada je svet delovao pun čudesa, voljan da sopstvene tajne prepusti ljudima dovoljno hrabrim da se otisnu u nepoznato – vikinzima, Lilit će morati da pređe na hiljade kilometara kako bi pronašla nosioca Trnovca... a možda čak i malo sreće?

I ko su misteriozne prikaze „van vremena“ koje je Lilit viđala? Ljudske sluge Trnovca? Drugi putnici kroz vreme? Ili tek naznaka nečeg mnogo, mnogo složenijeg...?

Privju:

http://www.darkwood.co.rs/assets/files/pdfdownloads/Lilit%20005%20privju.pdf
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
King Warrior Posted - 22/07/2012 : 01:19:21
Da, Lilith je sasvim drugi svijet, slicno kao i Gea.
To su serijali koje bi SBE komotno mogao da plasira u ostatak svijeta izvan njihove poznate teritorije.
Kompletan autor je jedan covjek, epizode izlaze svakih 6 mjeseci, nisu napravili gresku pa ubacili spektar razlicitih crtaca, kao sto to rade kod drugih mini-serijala.
Ukratko, ovdje je sve odradjeno kako treba, a Enoch je zaista jedan veliki autor i vizioner.
problem je samo sto moramo u naredno vrijeme da cekamo po sest mjeseci na jednu svesku, ali dobro, na kraju krajeva mislim da se isplati.
DKoor Posted - 22/07/2012 : 00:16:34
Ja se slažem, šestica je baš super, općenito mi Lilith ima dimenziju ili dvije više od prosječnog vulgaris Bonellija.
Nisam požalio što sam krenuo pratiti doživljaje te mlade dame .
King Warrior Posted - 21/07/2012 : 20:03:47
Inace, sestica je odlicna. Prica o Nankingu mi je bas usla pod kozu.
Jedna od boljih SBE prica u posljednjih nekoliko godina.
King Warrior Posted - 21/07/2012 : 20:01:29
Vidim na SBE sajtu da se u osmici pojavljuje ronin Musashi Miyamoto, istorijska licnost i junak fenomenalnog strip serijala Vagabond.
Jedva cekam.
morrison Posted - 21/07/2012 : 19:58:44
quote:
Originally posted by King Warrior

Da, ovo poredjenje sa Geom je dobro. Tu se ispostavilo da nema dobrih i losih, iako je na pocetku sve izgledalo i vise nego jasno.
Nesto mi prolazi kroz glavu da bi evtl. moglo unistavanje nase planete od strane ljudi da bude uzrok za istrebljenje covjecanstva i pojavu Trnovca.
Korovi, kao dio prirode, idu u prilog toj tezi.
Ono sto govori protiv je cinjenica da su Trnovci postojali hiljadama godina unazad, u vrijeme kada nije bilo govora o zagadjenju Zemlje i unistavanju prirode.
Ne, tu mora da ima nesto drugo.
Da li ce se, slicno kao u Gei, pokrenuti pitanje kome u stvari pripada Zemlja, tj. ko je prvi bio tu i gospodario planetom?
Sumnjam i u to, onda bi Lilit bila u sustini nista drugo do kopija price iz Gee, doduse izvedene na nesto drugaciji nacin, ali u sustini ista stvar.

U petici Korov ima interesantan razgovor sa Lilit.
Pita je sta je zadnje cega se sjeca...hm.
Da li je Lilit u stvari mrtva?
Da li je na samo taj nacin moguce da putuje kroz vrijeme, kao i duhovi koje vidi s vremena na vrijeme?

Mrki joj ocigledno pokusava da zamagli oci, jasno je da on sve zna.
Sukob izmedju njih dvoje je neizbjezan.

U 5ici nas je Enoh lepo nalozio, ali mislim da je jednostavno prerano za neka veca otkrovenja...
Mislim da ce serijal evoluirati, odmaci od pocetne ideje (ne TOLIKO kao u Gei, verovatno), i da ce biti jos puuuno iznenadjenja.
Radujem im se
Djole Posted - 21/07/2012 : 16:34:42
quote:

Nesto mi prolazi kroz glavu da bi evtl. moglo unistavanje nase planete od strane ljudi da bude uzrok za istrebljenje covjecanstva i pojavu Trnovca.
Ono sto govori protiv je cinjenica da su Trnovci postojali hiljadama godina unazad, u vrijeme kada nije bilo govora o zagadjenju Zemlje i unistavanju prirode.

Komplikovanije, komplikovanije... ;)

Osmica će doneti neka pojašnjenja oko toga ko su i šta su Korovi.
Zlix Posted - 20/07/2012 : 19:28:46
Da znaš da sam sam sebi postavljao ista ta pitanja. Mnogo tu ima sumnjivih stvari, nije sve kao što izgleda... A Mrki mi je najsumnjiviji, sve mislim da će se ispostaviti da je on negativac.
King Warrior Posted - 20/07/2012 : 16:32:38
Da, ovo poredjenje sa Geom je dobro. Tu se ispostavilo da nema dobrih i losih, iako je na pocetku sve izgledalo i vise nego jasno.
Da li ce se, slicno kao u Gei, pokrenuti pitanje kome u stvari pripada Zemlja, tj. ko je prvi bio tu i gospodario planetom?
Sumnjam i u to, onda bi Lilit bila u sustini nista drugo do kopija price iz Gee, doduse izvedene na nesto drugaciji nacin, ali u sustini ista stvar.

U petici Korov ima interesantan razgovor sa Lilit.
Pita je sta je zadnje cega se sjeca...hm.
Da li je Lilit u stvari mrtva?
Da li je na samo taj nacin moguce da putuje kroz vrijeme, kao i duhovi koje vidi s vremena na vrijeme?

Mrki joj ocigledno pokusava da zamagli oci, jasno je da on sve zna.
Sukob izmedju njih dvoje je neizbjezan.
Djole Posted - 20/07/2012 : 09:59:26
quote:

U petici se pojavljuju jos nekoliko kontroverznih scena koje potvrdjuju moju tezu da ce na kraju dobro ispasti lose, i obrnuto.

Pa sad... mislim da je komplikovanije od toga. Kao što u Gei na kraju niko nije bio ni dobar ni loš. Zaslepljen mržnjom, to da, ali iz razloga koji su bili ako ništa drugo, barem razumljivi (egzodus Krvničkog soja s jedne strane, genocid nad čovečanstvom s druge).
Zlix Posted - 20/07/2012 : 00:04:20
Nema na čemu King...

Inače, novi broj je u štampi
Poli Posted - 19/07/2012 : 22:40:34

Da, Trnovac je zbunio Grabljivicu. :D

King Warrior Posted - 19/07/2012 : 22:20:36
@Poli, pa pise, ali mi nije bas jasno. Nije mi ni sada jasno kada sam pogledao topik na darkwoodu. Ali ok, necu da ulazim dublje u tu temu.

@Zlix, hvala.

Da, sutra se bacam na Nanking, da vidimo i to cudo. Izazvao je dosta burne komentare kod nas zbog brutalnosti.

U petici se pojavljuju jos nekoliko kontroverznih scena koje potvrdjuju moju tezu da ce na kraju dobro ispasti lose, i obrnuto.
Poli Posted - 19/07/2012 : 22:10:08

Vjerovatno najmanje krvava epizoda za sada... ali zato sledi Nanking pa se pripremi ko se moze.

(a i u uvodniku jasno pise zasto nema transkripcije)

Zlix Posted - 19/07/2012 : 20:24:16
Evo šta je tačno napisao Djole

quote:
Enoh je želeo da iskaže razliku između savremenog i tradicionalnog pisanja raznih imena, zadržali smo njegov pristup tome.

To se odnosi na sva imena koja su u originalu pisana drugačije nego što je standardno na italijanskom.

Znači, ako je u italijanskom bilo Ođinn umesto Odino, i u našem je Ođinn umesto Odin.

U pitanju je držanje originalne zamisli autora, osim par izuzetaka koji su morali da budu prilagođeni.

Sve to ima ovde http://www.darkwood.co.rs/forum/index.php?topic=8277.90
Zlix Posted - 19/07/2012 : 20:13:00
Reče Djole da je Enoh tako zamislio da idu originalna imena, tako da ni DW nije menjao ništa
King Warrior Posted - 19/07/2012 : 19:10:54
Napokon procitao i peticu.
Cudi me da u ovoj epizodi nije izvrsena transkripcija, za razliku od ostalih vasih izdanja.
Zlix Posted - 16/05/2012 : 09:45:29
Procitao sam ovaj broj. Ako niste citali, preskocite moj post. Svidja mi se ova epoha, vikinzi i njihovo putovanje ka novom svetu, upoznavanje sa domorocima itd. Ali malo mi je zbunjujuca ova epizoda. Prvo mi trebalo malo vremena da pohvatam ko je tu ko, jer svi su mi isti, isprva sam pomesao neke Norvezane sa onim Islandjanima, pa sam morao ponovo citati pocetak epizode da skapiram ko je tu ko, ali sam posle pohvatao konce. Interesantna epizoda, ovde se saznaju prave informacije o klijanju i kako je maltene istrebljen ljudski rod. Ali isto tako me zbunio Likin susret sa korovom, pogotovo kad joj otkrije neke informacije u vezi onih vremenskih putnika/utvara. Prosto se zapitas u vezi nekih stvari. Nadam se da ce neke stvari biti jasnije u narednim brojevima.
Johnny Difool Posted - 14/05/2012 : 11:16:14
Ne znam, možda je već rasprodana (ionako je stiglo samo po 10-ak primjeraka svih stripova), ja sam je kupio mislim u srijedu.
Dermentor Posted - 13/05/2012 : 13:27:12
Ja sam bio u skabu b612 neki dan i lilith nije bilo. cassidy je dosao ali lilith NE...
Johnny Difool Posted - 13/05/2012 : 10:56:17
@ mamlaz

Još prije nekoliko dana u AB 612 je stigla nova tura iz uvoza, pa tako i Lilith 5!
Cromwell Posted - 09/05/2012 : 19:41:02
Pa, mogu reći da jedva čekam Zato ih i uzimam sa aukcija- ne da mi se čekati sljedeći uvoz kao mamlazu
Zlix Posted - 09/05/2012 : 18:37:04
quote:
Originally posted by Cromwell

Evo mogu tu napisati da sam pročitao 2 i 3 i mogu reći da sam jako zadovoljan i sa pričom, i crtežom, a bogami i izvedbom te cijenom

I naslućujem da će se na kraju serijala ispostaviti da se ona (Lika) zapravo i ne bori za dobru stvar - ono kad joj Mrki u trećem broju govori da ne smije pričati s Korovima jer je bilokakva sumnja opasnost za misiju.

Korovi=KVLT

Cekaj da procitas iduce brojeve, i ja sve vise sticem utisak kao ti
mamlaz Posted - 09/05/2012 : 17:53:54
kada ce vise uvoz:(
Cromwell Posted - 09/05/2012 : 17:51:23
Evo mogu tu napisati da sam pročitao 2 i 3 i mogu reći da sam jako zadovoljan i sa pričom, i crtežom, a bogami i izvedbom te cijenom

I naslućujem da će se na kraju serijala ispostaviti da se ona (Lika) zapravo i ne bori za dobru stvar - ono kad joj Mrki u trećem broju govori da ne smije pričati s Korovima jer je bilokakva sumnja opasnost za misiju.

Korovi=KVLT
night Posted - 05/05/2012 : 23:59:34
Svakom epizodom sve bolja. Za 3 koplja ispred Gee. Preporučujem.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000