T O P I C R E V I E W |
Agarthi Comics |
Posted - 16/05/2012 : 10:16:57 Agarthi Comics vam predstavlja, novu epizodu Magičnog Vjetra.
Magični Vjetar br: 2 - Kandže
MAGIČNI VJETAR Broj 2. Epizoda: KANDŽE
Cijena 6,00 KM (posebna cijena od 5,00 KM vrijedi prvih 30 dana od dana objavljivanja stripa samo za kupce koji u Sarajevu mogu lićno od nas preuzeti strip, a i uskoro samo u striparnici Agarthi Comicsa.
Izdavač: Agarthi Comics d.o.o. www.agarthicomics.ba
Urednik: ALMIR ŠEHALIĆ Direktor: AMELA ŠEHALIĆ Prijevod: ANJA PRAVULJAC Lektura: EMIR PAŠANOVIĆ Dizajn prilagodio: DRAGOMIR KRIŽIĆ Priprema za štampu: DRAGOMIR KRIŽIĆ Štamparija: BLICDRUK d.o.o
Posebnu zahvalnost dugujemo SNJEŽANI ĐORĐIĆ I GORANU ZEČEVIĆU bez čije pomoći prva bh. Bonelli izdanja ne bi ugledala svjetlost dana.
ISSN:2233-1263 Štampano u Bosni i Hercegovini
2 / KANDŽE Originalni naslov: ARTIGLI Prvo izdanje: Avgust 1997. Tvorac junaka: GIANFRANCO MANFREDI Scenarij: GIANFRANCO MANFREDI Uredio: RENATO QUEIROLO Crteži: GIUSEPPE BARBATI & BRUNO RAMELLA Naslovnica: ANDREA VENTURI
Copyright ©2012 Sergio Bonelli Editore. Licensed through Panini SpA. © ZA BOSANSKOHERCEGOVAČKO IZDANJE AGARTHI COMICS d.o.o. Maj 2012.
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
JPorta |
Posted - 29/05/2012 : 19:11:36 quote: Originally posted by Paka01
Majke van mile, jeste mi digli živce jutros Napokon sam kupija Magičnog broj 2 i "popizdija" kad sam vidija plavi hrbat. Jel moguće ikako da hrbati nastave u istoj boji, tj da se ne mijenjaju boje na svakom broju? Lipše bi bilo Mislin, nije da puno smeta, ja ću nastavit kupovat kako god da budu izgledali jer je i izdanje i strip odlično, al eto.
talijanski originali su isto u duginim bojama, nije do Agarthija... |
Paka01 |
Posted - 29/05/2012 : 18:50:15 Majke van mile, jeste mi digli živce jutros Napokon sam kupija Magičnog broj 2 i "popizdija" kad sam vidija plavi hrbat. Jel moguće ikako da hrbati nastave u istoj boji, tj da se ne mijenjaju boje na svakom broju? Lipše bi bilo Mislin, nije da puno smeta, ja ću nastavit kupovat kako god da budu izgledali jer je i izdanje i strip odlično, al eto. |
Tex Willer |
Posted - 28/05/2012 : 22:06:51 Fenomenalna izdanja, jedva cekam ono sto sledi a nemam. Almir je likcina, puno pozdrava i srece u daljem radu. Pridruzujem se kupovini vec kod Jan Dixa, Napoleona i jos dosta toga sto nemam |
doktor78 |
Posted - 27/05/2012 : 22:26:45 Meni je drugi broj za nijansu lošiji od prvog, ali može proći. Idemo dalje! |
selanne |
Posted - 26/05/2012 : 15:04:25 Sjajno! Prvi broj mi i nije baš legao, valjda je mi je poslužio da se naviknem, ali uzdao sam se u izjave nekih forumaša da će mi se za 5-6 brojeva serijal sigurno svidjeti. Pogriješili su, svidio mi se već nakon druge epizode! Lijep prikaz života Indijanaca, osvrt na njihovu mitologiju, uza sve to i elementi horrora, mračan crtež koji odgovara atmosferi... Zahvaljujući odličnom Agarthijevom izdanju, ovo je čisto savršenstvo, jedino što još mogu tražiti je da izlazi češće. |
tosha |
Posted - 25/05/2012 : 12:29:55 kupljeno :) nje šarano po njemu, nema naljepnice = ja zadovoljan |
djukak |
Posted - 23/05/2012 : 16:56:25 Sledeci komentar u nekom od izdanja mora da bude delbojev :) |
Emir Pasanovic |
Posted - 23/05/2012 : 15:17:54 Dobro ba, strip fanovima a ne ljudima, to sam mislio da se podrazumijeva. |
delboj |
Posted - 23/05/2012 : 15:13:58 quote: Originally posted by Emir Pasanovic
quote: Originally posted by djukak Osećam se kao likovi čija imena su objavljivana u Kutku za kolekcionare......
Prije nekoliko mjeseci (bože, ima li već i godina?) je DC Comics pokrenuo kampanju, da čitaoci počnu opet komunicirati s njima putem interneta ali isključivo mailom. Nemam pojma dokle je ta kampanja (znam da sam ja poslao svoje pismo ali nikad ništa od toga), ali me je to još tada ponukalo da razmišljam o tome koji je osjećaj vidjeti svoje ime u štampi posebno ljudima koji inače ne pišu ili barem ne pišu s namjerom da to jednom bude objavljeno.
Pa šta znam, nisam siguran da bi taj osjećaj bio lijep
A nekad sam drugačije razmišljao |
djukak |
Posted - 23/05/2012 : 09:48:31 quote: Originally posted by Emir Pasanovic
quote: Originally posted by djukak A autorska prava? A neovlašćena upotreba imena..............
Inače, Jerry je dopustio da koristim njegovo ime u "članku koji pišem o Agarthiju", ali ti ne odgovaraš na mail.
Ti imaš moj yahoo mail koji skoro nikada ne koristim... Uglavnom koristim svoj gmail nalog......
Svaka čast na profesionalnosti. Kao što rekoh, pravo je zadovoljstvo videti sopstveni komentar objavljen u zvaničnom izdanju jednog stripa....... |
Emir Pasanovic |
Posted - 22/05/2012 : 23:26:56 quote: Originally posted by djukak A autorska prava? A neovlašćena upotreba imena..............
Inače, Jerry je dopustio da koristim njegovo ime u "članku koji pišem o Agarthiju", ali ti ne odgovaraš na mail. |
Emir Pasanovic |
Posted - 22/05/2012 : 23:23:38 quote: Originally posted by djukak Osećam se kao likovi čija imena su objavljivana u Kutku za kolekcionare......
Prije nekoliko mjeseci (bože, ima li već i godina?) je DC Comics pokrenuo kampanju, da čitaoci počnu opet komunicirati s njima putem interneta ali isključivo mailom. Nemam pojma dokle je ta kampanja (znam da sam ja poslao svoje pismo ali nikad ništa od toga), ali me je to još tada ponukalo da razmišljam o tome koji je osjećaj vidjeti svoje ime u štampi posebno ljudima koji inače ne pišu ili barem ne pišu s namjerom da to jednom bude objavljeno. Jednom kad mi se pružila prilika, nisam mogao a da ne pokrenem svoj eksperiment. Vidjećemo kako će sada krenuti komentari i u kojem smjeru, ali iskreno, jedva čekam vidjeti gdje sve ovo vodi. Negativna strana? Neću nikada vidjeti moje pismo objavljeno tako u Agarthiju. |
djukak |
Posted - 22/05/2012 : 23:19:14 quote: Originally posted by Jerry Krause @djukak, koliki ćemo masni honorar tražiti za ovakvo dobro reklamiranje Agarthija?
Samo za reklamiranje????????
A autorska prava? A neovlašćena upotreba imena..............
Ima da izdaju pr narednih 100 brojeva svakog junaka i da mi ih daju besplatno. I sve u roku od godinu dana. |
Jerry Krause |
Posted - 22/05/2012 : 22:59:28 Baš zanimljivo, i ja sam upravo danas kupio ovaj broj. I nisam se baš toliko iznenadio.
@djukak, koliki ćemo masni honorar tražiti za ovakvo dobro reklamiranje Agarthija? |
djukak |
Posted - 22/05/2012 : 22:52:47 quote: Originally posted by Emir Pasanovic
Nisam ni ja znao dok nisam vidio taj segment prilikom lekture. Stvarno je bilo besmisleno da objavimo pismo nekih tamo talijančića od prije 15 godina, ali ste se zato vas dvojica savršeno oduševili.
Hvala. Fino je znati da se nešto što sam napisao pojavilo u jednom zvaničnom Boneli izdanju i da će uvek biti tu.... Zaista neprocenjivo...... Osećam se kao likovi čija imena su objavljivana u Kutku za kolekcionare......
|
Emir Pasanovic |
Posted - 22/05/2012 : 22:33:41 Nisam ni ja znao dok nisam vidio taj segment prilikom lekture. Stvarno je bilo besmisleno da objavimo pismo nekih tamo talijančića od prije 15 godina, ali ste se zato vas dvojica savršeno oduševili. |
djukak |
Posted - 22/05/2012 : 22:23:59 quote: Originally posted by Emir Pasanovic
quote: Originally posted by djukak
Naravno kupujem u petak kao i prve brojeve.
Ti imaš poseban motiv da kupiš ovaj broj, kao i Jerry Krause.
Danas sam video. Pa vi niste normalni.......
Da sam znao šta će biti, bio bih malo kreativniji |
oakpeha |
Posted - 18/05/2012 : 21:48:32 Upravo tako. Pitam je ja, kad kupuje cipele, gleda li jesu li oštećene? Ona me onako gleda, tupo. Sigurno je pomislila: A, budale!
Inače kiosk je u središtu grada, ne znam ulicu. Pogledaću sutra ako se sjetim. |
Agarthi Comics |
Posted - 18/05/2012 : 21:28:56 Na broju dva nisu ljepljene Bonelii naljepnice. Bili bi Vam zahvalni da nam posaljete adresu i kako se zove kiosk (ako bi ste ga uslikali) bilo bi još bolje.. Očigledno će trebati dosta vremena da svi u svojim sredinama objasnimo "tetama" da kada dajemo 4,5,6 KM za neki proizvod, očekujete nov, a ne pohaban... |
Sekta |
Posted - 18/05/2012 : 21:26:38 quote: Originally posted by Emir Pasanovic
O jebem im sunce... zato su naljepljene, da ne pišu po foliji jer nije Almir mogao objasniti da to ne rade! Koji kreteni, koji idioti, ali džaba, ne možeš im ništa objasniti i ništa dogovoriti...
Na žalost nije to ništa čudno. Ja sam dugo radnicama u kiosku pokušavao da objasnim zašto mi smeta našarana cijena na stripovima. Bojim se da je to nemoguće promjeniti. |
oakpeha |
Posted - 18/05/2012 : 21:22:54 Bila su 3 primjerka ali ni na jednom naljepnice. Inače bi bio uzeo s naljepnicom. |
Emir Pasanovic |
Posted - 18/05/2012 : 21:15:21 O jebem im sunce... zato su naljepljene, da ne pišu po foliji jer nije Almir mogao objasniti da to ne rade! Koji kreteni, koji idioti, ali džaba, ne možeš im ništa objasniti i ništa dogovoriti...
|
oakpeha |
Posted - 18/05/2012 : 21:07:31 Da, na foliji. Ostane fin trag na korici. |
Emir Pasanovic |
Posted - 18/05/2012 : 21:03:35 Van naljepnice na foliji?! |
oakpeha |
Posted - 18/05/2012 : 20:35:14 Broj 2 kupio danas u Bugojnu. Mogu reći da su izdanja loše izložena. Jedva sam ih pronašao negdje u kutu, zatrpana nekim pisanim romanima.
Inače sve 5, samo nepotrebno šaraju po njima neke šifre |