T O P I C R E V I E W |
Djole |
Posted - 27/09/2012 : 14:30:08 Nakon više od 20 godina od starta serijala - Čuvari Zaboravljenog Vremena Miroslava Marića & Vuje Radovanovića. I to integral!
Pored reprinta prvog(edicija Profil - Majstori Jugoslovenskog Stripa, DeNO 1991.) i drugog albuma(Književna Reč, 2000.) donosi i premijeru te poslednji deo ove trilogije.
184 strane, crno-belo, HC, Riznica format.
Privju:
http://www.darkwood.co.rs/assets/files/pdfdownloads/ChuvariZaboravljenogVremenaprivju.pdf
Cena je sledeća:
* pretplatna - 1200 dinara * promotivna - 1400 dinara * konačna - 1600 dinara
[color=red]Pretplatna cena važi za uplate do 20. oktobra.[/color]
I pored toga - Čuvare ćete tokom trajanja Salona stripa moći da kupite po pretplatnoj ceni na štandu Lavirinta - a u normalnoj prodaji, po promotivnoj ceni, biće od 20. oktobra.
Tandem Vuja Radovanović + Miroslav Marić će u subotu 29. septembra, od 16-18h (a vala i posle toga:) biti na Salonu, odnosno pri Lavirint štandu za potpisati i išvrljati koječega u glanc nove albume Čuvara zaboravljenog vremena. |
14 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Deers |
Posted - 01/06/2013 : 15:41:22 Super za nastavke!
Za boju, piše i u predgovoru da je loša, ali bih ipak volio vidjeti kako izgleda. |
anto |
Posted - 01/06/2013 : 15:03:27 quote: Originally posted by Deers
Ovo je moj prvi susret s ovim stripom, znači bez faktora nostalgije. Kupio sam ga možda najviše zato da vidim još nešto što je crtao Vuja jer mi je fenomenalan njegov crtež u ratovima vrsta. Priča počinje malo konfuzno, mijenjaju se lokacije i likovi bez nekog jasnog objašnjenja ali kako priča se odmiče sve sjeda na svoje mjesto. Na kraju dobijemo lijep rasplet ali ne i odgovore na sva pitanja - nastavak možda? Crtež je, barem koliko sam ja primijeti, poprilično ujednačen u odnosu na vremenski razmak u kojem je nastajao, očito majstor ostaje majstor. Što se tiče samog žanra, izgleda da je posta-apokaliptični SF bio poprilično popularan 80-tih na ovim prostorima (Machu Picchu,...) pa mi je zanimljivo promatrati te stripove i kao dnevnik jednog razdoblja.
Da li se može negdje vidit kako izgleda prva epizoda u boji?
Prva epizoda u boji izgleda lošije nego ova u integralu.
Odgovore na nerešena pitanja ćemo dobiti u nastavku/nastavcima Čuvara.Bio je čak plan da se sa radom na nastavku krene pre pola godine, ali za sada je sve ne stend baju.
|
jaki |
Posted - 01/06/2013 : 14:19:06 ima negdje sken na netu. |
Deers |
Posted - 01/06/2013 : 13:44:22 Ovo je moj prvi susret s ovim stripom, znači bez faktora nostalgije. Kupio sam ga možda najviše zato da vidim još nešto što je crtao Vuja jer mi je fenomenalan njegov crtež u ratovima vrsta. Priča počinje malo konfuzno, mijenjaju se lokacije i likovi bez nekog jasnog objašnjenja ali kako priča se odmiče sve sjeda na svoje mjesto. Na kraju dobijemo lijep rasplet ali ne i odgovore na sva pitanja - nastavak možda? Crtež je, barem koliko sam ja primijeti, poprilično ujednačen u odnosu na vremenski razmak u kojem je nastajao, očito majstor ostaje majstor. Što se tiče samog žanra, izgleda da je posta-apokaliptični SF bio poprilično popularan 80-tih na ovim prostorima (Machu Picchu,...) pa mi je zanimljivo promatrati te stripove i kao dnevnik jednog razdoblja.
Da li se može negdje vidit kako izgleda prva epizoda u boji? |
Djole |
Posted - 12/11/2012 : 11:28:21 U Društvu ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić" još jedno druženje sa stripom je zakazano za ponedeljak 12. novembar u 19h, Tribinska sala Doma omladine Beograda, a povodom izlaska kompletiranog i celovitog izdanja "Čuvara zaboravljenog vremena" Miroslava Marića (scenario) i Vujadina Radovanovića (crtež). Gostuju: Vujadin Radovanović, Zoran Stefanović (dramaturg, scenarista), Sara Bujak (ispred izdavačke kuće Darkwood); Domaćin: Žarko Milićević |
anto |
Posted - 06/10/2012 : 16:07:03 Dvadeset godina nakon pročitanog prvog albuma dočekao sam da zaokružim kompletnu priču. I vredelo je. Jako zanimljiv SF, sa slojevitom pričom,napet i neizvestan do samog kraja;lepog crteža i sjajnih kadrova. Slobodno mogu reći da je u pitanju biser domaćeg stvaralaštva,a dokaz za to je i činjenica da ga je Darkvud objavio. Najtoplije preporuke i nadam se da ovde priča neće stati! |
DeeCay |
Posted - 28/09/2012 : 09:52:26 Zapravo ovo izgleda jako interesantno izdanje odnosno projekt kao strip; postapokaliptični SF/fantasy u domaćem izdanju. Hm, razmislit ću o ovome. |
Markos |
Posted - 28/09/2012 : 09:30:48 Izvrsno izgleda, jedva čekam pročitati. |
Zlix |
Posted - 28/09/2012 : 09:23:28 Pogledaj privju pa odluči sam |
Dr. Zistis |
Posted - 28/09/2012 : 09:08:58 Valja li ovo cemu ili je u pitanju nostalgija...vidim da ste svi izbalavili ja nikad cuo |
Demosten |
Posted - 27/09/2012 : 16:06:19
šaljite odmah paket stripova za Hrvatsku |
Tutta |
Posted - 27/09/2012 : 15:33:10 stvarno,odlicno izgleda! |
xilrion |
Posted - 27/09/2012 : 15:25:40 wow! |
anto |
Posted - 27/09/2012 : 14:58:47 ovo sam čekao dve decenije!!!! ALELUJA ! |