T O P I C R E V I E W |
Lastan |
Posted - 20/10/2012 : 20:38:46 Stripforum je stigao do Strip revije br.10. Mislim da će se u srijedu ili četvrtak pojavit u strip knjižari Lastan. Prezentacija ovog broja je na CRŠ-u...ako sam dobro shvatio-u petak.
U reviji je novi domaći strip NERETLJANSKI RATNIK (kao što se i vidi na naslovnici).
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Zagor-te-nay |
Posted - 10/04/2013 : 14:54:38 Evo da bacim komentar, tek sad sam pročita. Odlično je, gušt je čitat nešto iz svoga kraja, Neretljanski ratnik se čita u dahu, ma divota. Bravo Peko! Samo idući put spomeni i Grnčenik, tj Brist.:-)
Evo malo o tom kraju neretljanskoj paganiji, kopirano s drugog mista: Granice su dosta špekulativne, ali većina smatra da su obuhvaćale područje od Cetine do Neretve, a unutra Vrgorac, Ljubuški, Čapljinu, vjerovatno i Čitluk te deltu Neretve.
Klaićka je granicu vukla do Žrnovnice, a neki su je unutra postavljali na Vran planinu, uključujući u nju čak i Duvanjsko područje uz Imotski, Grude, Posušje i Široki.
Po DAI Paganija se sastoji od tri županije. Dalen, Mokron i Rastoka. Rastoka i Mokron su na moru i imaju galije, a Dalen je udaljen od mora i živi od poljodjelstva.
Mokron je Makarsko primorje od Vrulje do Vrulje, odnosno od Brela do Gradca. Rastoka nije ništa drugo nego delta Neretve. Pojam rastoka je mjesto gdje se rastače voda, recimo Rastoka kod Slunja, poznato slapište. Da bi se po tom toponimu nazvala čitava županija tad to mora biti neko veće područje. Dijelovi polja ili mala polja, iako se tako zovu, tomu ne odgovaraju. Sama delta sa svojim kanalima i močvarnim tlom, a i malarijom je zasigurno glavno obilježje te županije i otud joj ime. Rastok je obuhvaćao Metković, Ploče, Čapljinu te vjerovatno i Čitluk, naime to su prirodne granice. Područje Ljubuškog i Vrgorca čini jedno jedinstveno područje koje je udaljeno do mora i koje nema brodove. Ono je županija Dalen, iako se tu nalazi polje Rastoka, ali to samo znači da je to polje bilo plavljeno ali opet tek dijelom godine, jednako kao i polje Jezero južno do Vrgorca.
Bekija i Široki spadaju pod Hrvatsku koja u području današnjeg Mostara, gdje je bio prelaz preko Neretve, graniči sa Zahumljem.
Doduše mogli bi županiju Rastoka proširiti i na područje Vrgorca i Imotskog, a uzevši u obzir uvjer da je Imotski dio Hrvatske, tad bi Dalen mglo biti tek područje Zagvozda. |
Ace of Spades |
Posted - 07/11/2012 : 14:03:10 Da li je bude u Dubrovniku?To mi je komšiluk, da ne maltretiram Ticu ili Slobu... |
andjusticeforall |
Posted - 07/11/2012 : 12:05:48 Nema ni u Osijeku. U Puli sam br. 9 kupio u onoj Tiskovoj knjižari, tamo kod birca Mate... |
ivan_micic |
Posted - 07/11/2012 : 10:30:27 nema ni jutros na kioscima :( |
mokypu |
Posted - 06/11/2012 : 18:30:13 Ja u Puli nisam vidio na kioscima ni 9. ni 10. broj pa me zanima da li to ide još uvijek na kioske.Neznam da li je neko kiksao samo u našem slučaju ili je tako i u drugim gradovima?! |
risbozg |
Posted - 06/11/2012 : 08:49:03 ide naravno i redovito :-) |
Vorador |
Posted - 05/11/2012 : 22:44:00 Jel ide na kioske? Nisam uspio pronać. |
Lastan |
Posted - 28/10/2012 : 20:43:42 quote: Originally posted by delboj
Našao sam bio to već jutros.
....dobro,drugi buta ću stavit kako treba kod najave |
delboj |
Posted - 27/10/2012 : 21:07:41 Našao sam bio to već jutros. |
Lastan |
Posted - 27/10/2012 : 21:00:59 quote: Originally posted by Lastan
Stripforum je stigao do Strip revije br.10. Mislim da će se u srijedu ili četvrtak pojavit u strip knjižari Lastan. Prezentacija ovog broja je na CRŠ-u...ako sam dobro shvatio-u petak.
U reviji je novi domaći strip NERETLJANSKI RATNIK (kao što se i vidi na naslovnici).
|
Lastan |
Posted - 27/10/2012 : 21:00:23 quote: Originally posted by delboj
Možeš li da postaviš ovu naslovnu u većoj rezoluciji?
|
anto |
Posted - 22/10/2012 : 14:30:52 ok |
Lastan |
Posted - 22/10/2012 : 12:57:14 quote: Originally posted by anto
Postoji li šansa da se ovo dopremi u Beograd na sajam ?
Ne,nije moguće,jedino kad bude išao izvoz za Srbiju. |
Lastan |
Posted - 22/10/2012 : 12:54:59 quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by Lastan
quote: Originally posted by delboj
Ne mogu,namjerno sam postavio u manjoj
E baš fino
Onda ću čekati dok neko pošalje sken u većoj rezoluciji. Mnogi se žale zašto nekad početna stranica s naslovnicama novih izdanja nije aktuelna.
Kako nije aktualna?Ja ne pamtim kad je izdavaštvbo ovako cvijetalo kao sada.Svaki dan izađe nešto novo....neviđena produkcija! |
edvin |
Posted - 22/10/2012 : 11:22:17 naravno... :-) bio sam u šoku kad sam pitao.. |
Rico |
Posted - 21/10/2012 : 19:43:03 quote: Originally posted by edvin
ček jel to milko pisao il crtao..?
pisao, naravno. boris crtao |
edvin |
Posted - 21/10/2012 : 19:40:47 ček jel to milko pisao il crtao..?
|
Spiderman |
Posted - 21/10/2012 : 16:43:27 quote: Originally posted by Lastan Ustvari,kao da je bitno jel golub ili galeb.Tica ko tica!
Šta sa Ticom?
|
anto |
Posted - 21/10/2012 : 11:21:18 Postoji li šansa da se ovo dopremi u Beograd na sajam ? |
Dr. Westax |
Posted - 21/10/2012 : 11:18:50 quote: Originally posted by Lastan
Ne budi zlocest Daj covjeku naslovnicu |
delboj |
Posted - 21/10/2012 : 09:17:21 quote: Originally posted by Lastan
E baš fino
Onda ću čekati dok neko pošalje sken u većoj rezoluciji. Mnogi se žale zašto nekad početna stranica s naslovnicama novih izdanja nije aktuelna. |
Lastan |
Posted - 21/10/2012 : 01:31:28 Inače,radi se o potpuno novom stripu. Povijesna priča(Peko) i fantastičan crtež B.Talijančića. Uz ovu stip premijeru ide nastavak Kordejevog stripa i još par sitnica.....
CIJENA: 25,00 KN |
globinjo |
Posted - 21/10/2012 : 01:25:06 quote: Originally posted by Lastan
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by DeeCay
Super naslovnica!
Je,samo ne znam jel ovih golubova trebalo ovoliko????
JEBALI TE GOLUBOVI,vidi se da se nisi maka od like dalje
...ća san fula??
nije fula,nego falija...ono su galebovi
E svašta! Zar nisu galebari ovi ća loviju ženske priko lita?.....ide češkinja,a galebar joj dobaci:"Ajme,ća je mala smišna!Ma g.... bi joj izija"!....
Znači,to su galebi...a nisu ustvari galebi,već galebari! Zar Vinko Coce ne piva...
....prije jutra umoran,ribar čeka novi dan dok svi judi spavaju,galebari karaju!
Ustvari,kao da je bitno jel golub ili galeb.Tico ko tica!
To su golubovi pismonoše.U to doba su golubovi raznosli poštu!
je,golubovi pismonoše,specijalno poslani iz like i nema tice do prasice |
Lastan |
Posted - 21/10/2012 : 01:21:58 quote: Originally posted by globinjo
Super naslovnica!
...ća san fula??
nije fula,nego falija...ono su galebovi
E svašta! Zar nisu galebari ovi ća loviju ženske priko lita?.....ide češkinja,a galebar joj dobaci:"Ajme,ća je mala smišna!Ma g.... bi joj izija"!....
Znači,to su galebi...a nisu ustvari galebi,već galebari! Zar Vinko Coce ne piva...
....prije jutra umoran,ribar čeka novi dan dok svi judi spavaju,galebari karaju!
Ustvari,kao da je bitno jel golub ili galeb.Tica ko tica!
To su golubovi pismonoše.U to doba su golubovi raznosli poštu!
|
globinjo |
Posted - 21/10/2012 : 00:46:43 quote: Originally posted by Lastan
Super naslovnica!
...ća san fula??
nije fula,nego falija...ono su galebovi |