forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 LUTALICA BILI (Komiko)

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
KOMIKO Posted - 28/04/2014 : 12:01:51

Poštovani čitaoci, s ponosom predstavljamo novu knjigu Komikove biblioteke "Moderni srpski strip" - LUTALICU BILIJA, Miodraga Krstića i Vladimira Krstića - Lacija. Ovaj klasik iz vremena Yu stripa, možda i najbolji vestern u domaćoj produkciji, bio nam je u planu još 2009. godine kada smo pokrenuli ediciju, a objavljen je upravo na 1. NIFEST-u u Nišu. Tako je, izgleda, moralo biti.

Tehnički podaci:

„Moderni srpski strip“, knjiga 7

LUTALICA BILI
Scenario: Miodrag Krstić
Crtež: Vladimir Krstić - Laci
Glavni urednik: Vuk Marković
Štampa: crno-belo
Format: B4 (24 x 32 cm)
Strana: 56
Povez: tvrdi
Festivalska cena: 800 dinara
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
KOMIKO Posted - 07/05/2014 : 23:53:08
Hvala Texe, stvarno prijaju takve lepe reči.
Komiko se posle ovih par godina pozicionirao kao što smo planirali, neke stvari su ispale i bolje nego što smo se nadali, i zaista imamo mnogo ideja i želja za
budućnost.
Što se tiče Bilija - ništa nije prevođeno, celokupan material je na čistom niškom iz sredine 1980-ih. Ako neko ponešto ne razume - to samo znači da Lutalica pruža mogućnosti naknadnih iščitavanja, kako na nivou teksta (niškog dijaletka) tako i na celokupnom planu. Zato Lutalica i jeste klasik.
anto Posted - 07/05/2014 : 23:48:09
nažalost nisam - zato i nisam razumeo 80% filma.
Tex Willer Posted - 07/05/2014 : 23:46:51
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by KuntaKinte

quote:
Originally posted by axle munshine

quote:

Samo izdanje je odlično urađeno - i dizajnom i ostalim tehničkim atributima (iako je štampa&uvez delo dragog nam Simbola), a posebno bih pohvalio genijalan prevod.

Prevod!?!

Prevod sa niškog na srpski.

Ovo!!!

Nesi li i ti gledao Zone Zamfirsko s titl
anto Posted - 07/05/2014 : 23:40:41
quote:
Originally posted by KuntaKinte

quote:

quote:

Samo izdanje je odlično urađeno - i dizajnom i ostalim tehničkim atributima (iako je štampa&uvez delo dragog nam Simbola), a posebno bih pohvalio genijalan prevod.

Prevod!?!

Ovo!!!
KuntaKinte Posted - 07/05/2014 : 23:29:42
quote:

quote:

Prevod!?!

Tex Willer Posted - 07/05/2014 : 08:56:27
Da ne sirim pricu u pet topika, samo da pohvalim maksimalno kvalitetna izdanja Komika koja imam. Bili ce uskoro kuci, put Nisa a sve preporuke i za fenomenalan Habibi (jedva cekam Blankets a nadam se i jos necemu istog autora), Grad od stakla, Dreda, Rokija (samo mi je zao sto nije i on isao u HC jer su HC izdanja Komika perfektna)...

Komiko je vec ozbiljan igrac i malo me i sramota sto se ovoliko kasno ukljucujem u tu pricu Nadam se uskoro jos vecem broju izdanja
I ako bi bio neko ljubazan da postavi linkove za privju "Tiho, tise" i "Tisine"

Hvala
axle munshine Posted - 06/05/2014 : 23:34:31
quote:

Prevod!?!
anto Posted - 06/05/2014 : 22:26:35
Lutalica Bili mi je drugi strip u kolekciji iz Komikove edicije Moderni srpski strip (uz Perovićevog Breka).

Za početak, ovog stripa se jasno sećam iz Yu stripa - nije mi bio klasa niti upečatljiv kao neki drugi serijali (recimo Herlok Šolms,Klempi kid,Ano&Nep,...) ali mi je ostao u sećanju kao zanimljiv vestern, neouobičajen pre svega.Lepo je to rekao Marko Stojanović u pogovoru, kad je opisao Lutalicu Bilija kao delo koje nadrasta žanr.

Lutalica Bili je pre svega dobar strip.Ništa kultno,ništa masthevno,dojajno,...šta već; jednostavno dobar strip, koji je svojevremeno doprineo kvalitetu Yu stripa svojim izlaženjem u ovoj reviji.I koga bi ljubitelji vesterna trebali imati u kolekciji, ako ni zbog čega drugog, ono zbog činjenice da je ovo jedan od retkih vesterna made in serbia.

Međutim, prosto je neverovatno (i za svako poštovanje) kad se uzme u obzir da je ovo debitantski strip i za Lacija i za Profketa (Miodraga Krstića) - iz tog ugla, strip je za čistu desetku.

Crtež - kao što rekoh, prvi kompletan strip mladog Vladimira Krstića Lacija, je već tada nagovestio o kakvom se potencijalu radi.I koji je hvala Bogu iskorišćen.Deluje kao da je delo iskusnog strip crtača, nekog koje preko ruku preturio stotine tabli stripa.Vrlo je specifičan i dopadljiv svojom punoćom,detaljnošću,gustoćom (ako smem da se tako izrazim).Kadriranje je isto vrlo zrelo, stil iako realističan ima i neku karikaturalnu crtu, koja je ovde nužna jer je humor u Biliju dosta zastupljen.

Priča - tek sam sad saznao da je Profke autor (i to kompletan) jednog stripa koji mi je bio svojevremeno straobalan, a da nikada nisam saznao čijih je ruku delo - Hajata Herpa, koji je objavljen u Biser stripu, i za koga bih dao ruku da je delo nekih opakih autora iz BD produkcije.Eh, kolika šteta što Miodrag Krstić još nije radio na ovom junaku ili barem na nekim sličnim stripovima.Kao što napisa Marko Stojanović, priča nadrasta žanr - jer nije ovo klasičan vestern, iako su svi faktori za njega tu - malo južnjaka i severnjaka,nemilosrdnih bandita,šerifa,saluna i saliunskih dama,katrana i perja,prodavača eliksira,... - ali sve je to smućkano i prosuto na neki drugi,neobičniji,novi način a pod paravanom obične "kaubojštine"; uz pristojnu dozu kvaltetnog humora i sjanih dijaloga.Drama,avantura,akcija

E sad, da ne bude da samo hvalim, moram nešto i pokuditi - a to je cena od 950 dindži, koja je porilično visoka za jedan cb album od 50+stranica.No dobro, tu važi ona "kome je skupo ne mora ni da kupi" (već da sačeka da ga pozajmi u lokalnoj biblioteca ako ga ista eventualno nabavi).
zokalav Posted - 03/05/2014 : 12:23:50
Naravno u Banjaluci možete preuzeti svoj primjerak
http://stripovibanjaluka.blogspot.com/
KOMIKO Posted - 30/04/2014 : 11:17:50
quote:
Originally posted by Peyo

Vizualno izgleda sjajno kao i nekad ...

Da li je to komplet? Nema dalje?

Da, tu je sve, kompletan Bili na povećanom formatu, uključujući i reklamnu vinjetu i naslovnu stranu urađenu 1990. za 13. broj Yu strip Profila Dečjih novina u kom je trebalo da izađe...
alexts Posted - 30/04/2014 : 02:48:37
quote:

quote:
Originally posted by mcn

Još kompletni Ano&Nep i ja sretan.

kakve veze imaju Ano i Nep sa Komikom?
(btw, i ja bih bio presrećan sa ovim stripom)

MCN je hteo da kaže da je Komiko u ovoj ediciji već objavio 2-3 stripa, koji su nekada bili noseći u YU stripu.

Preostali su stripovi Ano & Nep -a i još po nekih.
KuntaKinte Posted - 30/04/2014 : 00:28:11
quote:
Originally posted by KOMIKO

@ Džek Danijels, Vronski 2 & teller - fala momci!

@ mcn - Đangranka?

Na zadnjoj korici piše da Laci crta strip po scenariju Đangranka Manfredija.
anto Posted - 29/04/2014 : 23:26:37
quote:
Originally posted by mcn

kakve veze imaju Ano i Nep sa Komikom?
(btw, i ja bih bio presrećan sa ovim stripom)
Peyo Posted - 29/04/2014 : 23:20:54
Vizualno izgleda sjajno kao i nekad ...

Da li je to komplet? Nema dalje?
KOMIKO Posted - 29/04/2014 : 16:42:27
@ Džek Danijels, Vronski 2 & teller - fala momci!

@ mcn - Đangranka?
KOMIKO Posted - 29/04/2014 : 16:40:33
56 strana. Ispravih i gore.
delboj Posted - 29/04/2014 : 14:02:33
quote:
Originally posted by Poli

Koliko strana ima?

Nema još odgovora na to pitanje
mcn Posted - 29/04/2014 : 12:49:53

Iako, neće to biti ista droga sad kao onda, ali nema veze.

(mcn)

PS Đangranka?
vronski 3 Posted - 29/04/2014 : 08:10:07
Ovo baš dobro izgleda i naravno kupuje se! Ti bre Vuče baš umeš da iznenadiš i ti uvek vrlo prijatno! ;))
teller Posted - 29/04/2014 : 03:53:23
Ovo je...pa,...vrhunsko...takvog crteza nebi se sramio ni tex willer.
DzekDenijels Posted - 29/04/2014 : 01:06:28
Bravo Vuče !!!
KOMIKO Posted - 28/04/2014 : 23:09:34
Evo i oglednih strana:

Tex Willer Posted - 28/04/2014 : 21:45:58
quote:
Originally posted by KOMIKO

quote:
Originally posted by Tex Willer

I kako ovo nije bilo na standu u Skadarliji

Nećemo da mešamo posao & zadovoljstvo.
Bilo sve vreme na festivalu, zar nisi video?

Jok bre, kadgod sam iso na neki festival nisam uspeo da stignem dalje od kafane
KOMIKO Posted - 28/04/2014 : 16:17:13
quote:
Originally posted by Tex Willer

Nećemo da mešamo posao & zadovoljstvo.
Bilo sve vreme na festivalu, zar nisi video?
Tex Willer Posted - 28/04/2014 : 13:40:15

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000