T O P I C R E V I E W |
Markos |
Posted - 01/10/2014 : 14:59:30
Vitez Yann de Kermeur optužen je za ubojstvo, zatvoren, zaplijenjena mu je sva imovina, oduzet brod i zatočena posada. Morat će pronaći dokaze svoje nevinosti i suočiti se s okrutnim i neumoljivim neprijateljima. Kao jastreb, nadimak koji mu sjajno pristaje, ovaj plemeniti i odvažni gusar krenut će u nemilosrdnu potjeru koja će ga odvesti od obala Bretanje do opasnih šuma Gvajane, gdje će prekinuti stoljetno prokletstvo.
Ova pustolovina puna neočekivanih obrata smješta „Jastreba“ među najljepše pustolovne strip-serijale a njegov se se autor Patrice Pellerin pokazuje kao vrsni pripovjedač i jedan od najvećih crtača realističnih stripova.
Kolorka 38 • Jastreb • 364 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Patrice Pellerin • Crtež Patrice Pellerin • Prijevod Dejan Rilak • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 1.10.2014. • Cijena 300 Kn |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Mr. Bushido |
Posted - 27/10/2023 : 11:02:43 quote: Originally posted by Živs
Imate li kakvu preporuku za dobar avanturistički strip?
Steve Canyon Terry and the Pirates Tintin Petra Chérie Northwest Passage Corto Maltese Riđobradi Škorpion Spirou & Fantasio Journey: The Adventures of Wolverine MacAlistaire Natacha |
Živs |
Posted - 27/10/2023 : 09:43:40 Ima ljubitelja pustolovnog stripa! :)
(nešto od stripova iz prijašnjih postova sam pročitao, prisnažujem!) |
Zula |
Posted - 27/10/2023 : 08:44:02 Bourgeon: Nošeni vjetrom Družba od sumraka
Lupano: Bibliomula iz Cordobe Štavitelj Alim (kojeg sad čitam s oduševljenjem!) |
kasper |
Posted - 27/10/2023 : 07:34:32 quote: Originally posted by Živs
:) Pročitao. Obožavam Ayrolesa, a Plašti i očnjaci su mi najdraži strip. Ne vjerujem da ću naići na nešto sličnog dometa u tom polju.
i meni su plast i ocnjaci najbolji. kvalitet ayrolesa je jedan u svojoj generaciji, a generiacije su sve losije :( |
Shaner |
Posted - 27/10/2023 : 01:29:47 quote: Originally posted by Živs
:) Pročitao. Obožavam Ayrolesa, a Plašti i očnjaci su mi najdraži strip. Ne vjerujem da ću naići na nešto sličnog dometa u tom polju.
Ne vjerujem ni ja, ali ima još dobrih stripova.
Uz ovo što su kolege već predložili možeš probati i nešto od ovoga:
Dieter Lumpen Družina od sumraka Zvjezdani dvorac (i nastavci, naravno) Azimut Vjetar u vrbama/Vjetar među dinama bilo što od Micheluzzija
Nisu svi klasični pustolovni stripovi, ali bih svakako rekao da im je to jedna od odrednica.
|
Živs |
Posted - 26/10/2023 : 12:07:37 Fala na preporukama. Pokušat ću s nečim od navedenog. |
Kerempir |
Posted - 26/10/2023 : 11:40:45 Zlato i krv Kako se obogatiti...
|
Cromwell |
Posted - 26/10/2023 : 11:09:58 Pa ovi novi Fibrini gusari su vjerojatno takvi, Aldobrando možda
Osim toga:
Esteban Markiz od Anaona Sedam života kopca Obitelj Campbell
|
Živs |
Posted - 26/10/2023 : 10:52:56 :) Pročitao. Obožavam Ayrolesa, a Plašti i očnjaci su mi najdraži strip. Ne vjerujem da ću naići na nešto sličnog dometa u tom polju. |
Shaner |
Posted - 25/10/2023 : 22:21:44 quote: Originally posted by Živs
Željan sam još štogod pustolovine. Imate li kakvu preporuku za dobar avanturistički strip?
Podmukle Indije? Plašt i očnjaci?
|
Živs |
Posted - 25/10/2023 : 21:43:06 Standardna jedna pustolovna priča s općim mjestima potjere za junakom, potrage za blagom, crno-bijelim likovima, pozitivcima i negativcima, malo romanse, puno (slabo uvjerljivih) obrata i tome slično. Okuugodan crtež. S narativne strane, prvih pet albuma dobro, zadnji prilično loš, razvodnjen. Željan sam još štogod pustolovine. Imate li kakvu preporuku za dobar avanturistički strip? |
jaki |
Posted - 12/06/2020 : 13:08:19 Idu mi pomalo više ti frenči na živce... Patrice Pellerin does about four years about an album by De Havik. Very long for his fans, but come, in October part 10 is planned in French at Soleil. That's part 4 of the second six-part cycle. So in about eight years we will know the showdown... In the new story we find hijacker Yann, employed by French King Louis XV, in Canadian Louisbourg. Barely docked, he is attacked by Captain Wagner seeking satisfaction for the insults he had to endure during the difficult crossing. The tensions of the crossing haven't been gelued yet. Yann may escape, but part of his crew is being held hostage by Wagner. Yann still has a secret mission to accomplish for Louis XV on top of that, but Yann understands less and less. What dangers on the unknown Canadian mainland are the sailor waiting from Brest? In French, the album is released in two versions. The normal hardcover edition has 48 pages in color and has the left cover. The other cover is for a limited edition in black and white with ex libris. This album will cost 18,95 Euros (subject to reservation). What publisher Silvester, who translates De Hawk, is planning, we have to wait. |
anto |
Posted - 09/09/2019 : 20:13:00 quote: Originally posted by sawitch
Sta, tri godine nisu izbacili album? Prdnulo u cabar izgleda onda.
ups,greška,od 2015.
ali Pelerin inače jako sporo radi stripove i razlika mu je vrlo često po 3 godine između albuma.
uostalom,pogledaj i sam https://www.bedetheque.com/serie-409-BD-Epervier-Pellerin__10000.html |
sawitch |
Posted - 09/09/2019 : 20:09:48 Sta, tri godine nisu izbacili album? Prdnulo u cabar izgleda onda. |
anto |
Posted - 09/09/2019 : 20:00:13 quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by Mr. Bushido Ima toga još. Čeka se nastavak.
Gotova isto zaokruzena celina? Vidim davno je ovo objavljeno.
drugi ciklus na trećem albumu;koji je izašao 2016-e,doduše. |
sawitch |
Posted - 09/09/2019 : 18:23:21 quote: Originally posted by Mr. Bushido Ima toga još. Čeka se nastavak.
Gotova isto zaokruzena celina? Vidim davno je ovo objavljeno. |
kasper |
Posted - 09/09/2019 : 15:05:16 quote: Originally posted by sawitch
Pregledao sam uvodne stranice i cini mi se smor.
makar probaj, kad si tolike stvari meto na dobos mozes i ova dva |
lwood |
Posted - 09/09/2019 : 13:32:35 quote: Originally posted by sawitch
Pregledao sam uvodne stranice i cini mi se smor.
Teški smor |
Mr. Bushido |
Posted - 09/09/2019 : 13:28:40 quote: Originally posted by sawitch
Juce uzeh strip u ruke i zavrsih ga kasno u noc. Ovo je ono sto ja volim. Avantura predivno nacrtana, lepo obojena, bez morbidnih detalja, sa poluhappyendom. Zahvalan sam na preporuci, ne secam se vise ni ko mi je preporucio ali ovo definitivno ostaje u kolekciji.
Ima toga još. Čeka se nastavak. |
sawitch |
Posted - 09/09/2019 : 09:30:00 Pregledao sam uvodne stranice i cini mi se smor. |
kasper |
Posted - 09/09/2019 : 08:55:30 quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by kasper
ja sam te molio godinama da uzmes ovo
Daj jos koju molbu :)
estaban . mozes probati i sedam zivota kopca, al njega nema u prodaji. mada ti imas svoje kanale posvuda ... |
sawitch |
Posted - 09/09/2019 : 08:47:17 quote: Originally posted by kasper
ja sam te molio godinama da uzmes ovo
Daj jos koju molbu :) |
kasper |
Posted - 09/09/2019 : 08:17:02 ja sam te molio godinama da uzmes ovo |
sawitch |
Posted - 09/09/2019 : 07:28:46 Juce uzeh strip u ruke i zavrsih ga kasno u noc. Ovo je ono sto ja volim. Avantura predivno nacrtana, lepo obojena, bez morbidnih detalja, sa poluhappyendom. Zahvalan sam na preporuci, ne secam se vise ni ko mi je preporucio ali ovo definitivno ostaje u kolekciji. |
ivke80 |
Posted - 18/04/2018 : 22:32:02 Nikad ga pročitati, čitao sam ga 10 dana sa pauzama. Solidna strip no nije me oborio sad sa nogu. Ima taj starinski stih, ali rješenja u priči su često jednostavna, crtež je lijep, pogotovo pejzaži, brodovi. Lica svih žena i samog Jastreba bez i jedne bore, savršena, kod da su jučer iz kozmetičara izašli, to mi je bilo malo bezveze. |