T O P I C R E V I E W |
KOMIKO |
Posted - 21/06/2016 : 23:01:01
Poštovani citaoci, uskoro iz štampe izlazi novi naslov u našoj ediciji "Meridijani" - SKIM autorki Mariko i Džilijan Tamaki, kanadskih autorki japanskog porekla. Takođe, ovim istovremeno najavljujemo da ćemo u budućnosti više pažnje posvećivati savremenoj kanadskoj sceni koja poslednjih godina doživljava pravi procvat sa autorima poput Čestera Brauna, Seta, Lemira, Delila, Rabaljatija i drugih.
O delu:
Posle samoubistva jednog dečaka iz njene škole, krhki svet veštice-tinejdžerke Skim iznenada se okreće naglavačke. Kroz duhovite, dirljive i bolno iskrene zapise u svom dnevniku, Skim piše o sveopštoj patnji koja je okružuje, istovremeno se boreći sa sopstvenom usamljenošću i tajnim, dubokim komešanjima koja doživljava kada se po prvi put istinski zaljubi.
„Spisateljica Mariko i umetnica Džilijan očaravajuće prepliću britke dijaloge i virtuozne ilustracije četkicom, mekim potezima olovke i sivim tonovima, rasvetljavajući sve konfliktne dubine ove adolescentske romanse. Prefinjen i osećajan, najvažniji severnoamerički grafički roman godine.” -Pol Gravet
„Iskreno i uz mnogo saosećanja, ovaj inovativni roman pripoveda o jednom životu koji tek počinje, otvorenom i punom različitih mogućnosti.” - časopis Horn Book
Tehnički podaci: Mariko i Džilijan Tamaki: SKIM Biblioteka Meridijani, knjiga 8 Strana: 144 Format: B5 Štampa: crno-belo Povez: meki (s klapnama) Prevela: Marijana Stojanović Cena: 1100 din |
11 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
KOMIKO |
Posted - 02/11/2016 : 16:15:12 Evo ga i u SnK>
https://www.stripovi.hr/kategorije.9d3cdbb9c8684f749311ff8da2fc265e.komiko.aspx |
Beva |
Posted - 02/11/2016 : 15:32:54 Ugodno sam iznenađen ovim stripom. Ništa nisam znao prije čitanja, kupio sam ga samo jer me privukao opis i nije skup. Čak sam očekivao da bude više u manga stilu.
Međutim, ovo je stilski (i pričom) nekakva mješavina Clowesovog 'Ghost worlda' i donekle Thompsonovih 'Blanketsa'. S tim što mi se crtež ovdje više sviđa nego u 'Ghost worldu'.
Priča odlična, volim ovakve teme. Lijepo je i što je strip pogled sa ženske strane, muškaraca gotovo i da nema. Lijepa promjena poslije hrpe 'muških' stripova. Na kraju mi je bilo krivo što nema još, a to je uvijek dobro.
Uglavnom, kome su se svidjeli prethodno navedeni stripovi, preporuka. |
KOMIKO |
Posted - 16/10/2016 : 11:11:51 Na portalu Kaleidoskop Nikola Dragomirović objavio je recenziju grafičkom romana SKIM Mariko i Džilijan Tamaki.
http://kaleidoskop-media.com/strip/Banalnost-povrsnosti-42 |
zokalav |
Posted - 20/09/2016 : 14:31:37 Strip je tu http://stripovibanjaluka.blogspot.ba/ |
Svet stripa |
Posted - 24/07/2016 : 16:13:46
"Novi naslovi Komika" KragujevacComicCon 2016.
Tribina izdavačke kuće Komiko na Međunarodnoj strip konferenciji "Kragujevac, godine šeste".
Aktuelni stripovi: Omnibus II Didije Komesa i novi naslov u ediciji "Meridijani" - SKIM autorki Mariko i Džilijan Tamaki, kanadskih autorki japanskog porekla. Govori urednik i vlasnik izdavačke kuće Komiko, Vuk Marković, moderator tribine je esejista i strip kritičar Nikola Dragomirović.
http://www.svetstripa.org.rs/stripomanija/527-novi-naslovi-komika
|
KOMIKO |
Posted - 06/07/2016 : 04:07:05 Autorke Mariko i Džilijan su rođake. Skim je njihovo prvo zajedničko delo, i izvanredan debi u žanru grafičkog romana.
Mariko Tamaki
je spisateljica, aktivistkinja i dramski pisac iz Toronta. Takođe je kolumnista za Kiss Machine i autorka tri knjige: Cover Me, True Lies: a Book of Bad Advice i Fake ID.
Džilijan Tamaki
je odrasla u Alberti, a trenutno živi i radi u Njujorku. Među njenim klijentima su i magazini New York Times, New Yorker, Washington Post, Entertainment Weekly, Walrus, Macleans i Village Voice. Dobitnica je brojnih nagrada za svoje novinske ilustracije, uključujući i nagradu Nacionalnog magazina, a njeni radovi su se pojavljivali i u godišnjim izdanjima American Illustration i Communication Arts. Za svoju prvu knjigu, Guilded Lilies, nominovana je za nagradu Dag Rajt u kategoriji najbolje knjige.
|
Tornadomaster |
Posted - 01/07/2016 : 12:00:57 Prelijepo. |
KOMIKO |
Posted - 23/06/2016 : 16:07:01 Evo i celih korica>
|
KOMIKO |
Posted - 22/06/2016 : 00:48:30 quote: Originally posted by mike
To se naravno kupuje. Jel slucajno u planu i This one summer?
U planu je svakako, i ako sve bude kako treba - biće.
Uz posetu autorke(i)... |
Kornboy |
Posted - 22/06/2016 : 00:38:41 Što volim kad Komiko iznenadi s ovakvim sačekušama :) Nabavlja se, naravno! |
mike |
Posted - 22/06/2016 : 00:21:45 To se naravno kupuje. Jel slucajno u planu i This one summer? |
|
|