T O P I C R E V I E W |
Markos |
Posted - 22/03/2017 : 19:09:16
Ova knjiga donosi istinitu priču o plavokosom dječaku i njegovoj obitelji u Gaddafijevoj Libiji i Assadovoj Siriji.
Arapin budućnosti 1 • Odrastanje na Bliskom istoku (1978. - 1984.) • 160 stranica • Kolor • 170 x 240 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Riad Sattouf • Crtež Riad Sattouf • Prijevod Željka Somun • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 20.3.2017. • Cijena 120 Kn
http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/arapin-buducnosti-1-odrastanje-na-bliskom-istoku-1978-1984/424/
Ova knjiga donosi istinitu priču o plavokosom učeniku u Siriji Hafeza Al-Assada.
Arapin budućnosti 2 • Odrastanje na Bliskom istoku (1984. - 1985.) • 160 stranica • Kolor • 170 x 240 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Riad Sattouf • Crtež Riad Sattouf • Prijevod Željka Somun • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 20.3.2017. • Cijena 120 Kn
http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/arapin-buducnosti-2-odrastanje-na-bliskom-istoku-1984-1985/425/
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Combatrock |
Posted - 30/09/2020 : 00:17:41 Dobro je. Fascinantno kako se opustio i realno prikazuje sve, batinanje dece ko u mangama.... |
Poli |
Posted - 25/09/2020 : 14:05:33 Za CRS 2021? :)
|
Red Marquis |
Posted - 25/09/2020 : 13:44:05 Nadam se već u prvoj, najdalje drugoj prolećnoj turi sledeće godine. Za mene najiščekivaniji strip (uz onu Fibra/Makondo kolaboraciju) |
cerichus |
Posted - 25/09/2020 : 11:13:31 quote: Originally posted by Markos
Petica izlazi za mjesec dana
https://www.amazon.fr/LArabe-du-futur-5/dp/2370733527
A ka'će u Fibrinom izdanju izaći? |
lwood |
Posted - 25/09/2020 : 09:40:54 Super |
Markos |
Posted - 25/09/2020 : 09:39:39 Bit će ih šest. |
lwood |
Posted - 25/09/2020 : 09:34:33 Jel to zadnji? |
Markos |
Posted - 25/09/2020 : 08:51:08 Petica izlazi za mjesec dana
https://www.amazon.fr/LArabe-du-futur-5/dp/2370733527 |
Zula |
Posted - 25/09/2020 : 08:49:21 quote: Originally posted by Macon
quote: Originally posted by Zula
quote: Originally posted by Macon
Crtež mi nije nešto, konfekcijska karikatura i linearna predvidljiva montaža. Mrzim eksploataciju muslimana i migranata u svim medijima. Svi pišete, da je dobar strip ali nisam nabavio a verovatno i neću.
Ma bitno da imaš mišljenje o stripu, nije toliko važno da ga pročitaš.
Pročitao sam sve četiri i sasvim pao unutra. Scenarij je super i crtež korektan. Lik oca je najintrigantniji lik. Mislio sam, da je eksploatacija aktualnosti ali je Satouf preinteligentan za kliše i prevazilazi ga.
Odličan strip. Pogrešio sam u osnovnom osvrtu.
Pročitao si, korigirao svoje mišljenje o stripu, javno rekao da si pogriješio... Jel može bolje? Bravo! |
Red Marquis |
Posted - 24/09/2020 : 22:43:43 Najvažnije da nisi ostao tvrdoglav, propustio bi sjajno delo. |
Macon |
Posted - 24/09/2020 : 22:27:08 quote: Originally posted by Zula
quote: Originally posted by Macon
Crtež mi nije nešto, konfekcijska karikatura i linearna predvidljiva montaža. Mrzim eksploataciju muslimana i migranata u svim medijima. Svi pišete, da je dobar strip ali nisam nabavio a verovatno i neću.
Ma bitno da imaš mišljenje o stripu, nije toliko važno da ga pročitaš.
Pročitao sam sve četiri i sasvim pao unutra. Scenarij je super i crtež korektan. Lik oca je najintrigantniji lik. Mislio sam, da je eksploatacija aktualnosti ali je Satouf preinteligentan za kliše i prevazilazi ga.
Odličan strip. Pogrešio sam u osnovnom osvrtu. |
Combatrock |
Posted - 24/09/2020 : 21:33:53 Stiglo. Dobar. |
Mord |
Posted - 06/02/2019 : 14:13:21 quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by Mord
quote: Originally posted by Red Marquis Otac mu je licemer i nacionalista (u njegovom slučaju arapski a ne sirijski). Sve proizilazi odatle, nereligioznost i istovremen odnos prema islamu kao nečemu što treba praktikovati, odnos prema zapadnim vrednostima, porodici... Podseća dobrim delom na klasičnog gastarbajtera sa ovih prostora i njihov odnos prema matici i pljuvanju zemlje gde su stekli sve.
Procitao prvu knjigu. Gornji komentar je zapravo najinteresantniji dio prve knjige. Nadam se da ce u narednim knjigama i majka postati zivo bice. Definitivno cu ispratiti do kraja.
Satrapi mi je bolji pripovjedac od Sattoufa.
Kad bi se šalili.
Mislim na stil, ne na temu, samo da se razumijemo. |
lwood |
Posted - 06/02/2019 : 12:48:06 quote: Originally posted by Mord
quote: Originally posted by Red Marquis Otac mu je licemer i nacionalista (u njegovom slučaju arapski a ne sirijski). Sve proizilazi odatle, nereligioznost i istovremen odnos prema islamu kao nečemu što treba praktikovati, odnos prema zapadnim vrednostima, porodici... Podseća dobrim delom na klasičnog gastarbajtera sa ovih prostora i njihov odnos prema matici i pljuvanju zemlje gde su stekli sve.
Procitao prvu knjigu. Gornji komentar je zapravo najinteresantniji dio prve knjige. Nadam se da ce u narednim knjigama i majka postati zivo bice. Definitivno cu ispratiti do kraja.
Kad bi se šalili. |
Mord |
Posted - 03/02/2019 : 12:23:45 quote: Originally posted by Red Marquis Otac mu je licemer i nacionalista (u njegovom slučaju arapski a ne sirijski). Sve proizilazi odatle, nereligioznost i istovremen odnos prema islamu kao nečemu što treba praktikovati, odnos prema zapadnim vrednostima, porodici... Podseća dobrim delom na klasičnog gastarbajtera sa ovih prostora i njihov odnos prema matici i pljuvanju zemlje gde su stekli sve.
|
Mr. Bushido |
Posted - 10/05/2018 : 20:17:54 quote: Originally posted by Markos
Od sutra u prodaji drugo izdanje Arapina 1 i 2!
Odlično! |
Markos |
Posted - 10/05/2018 : 20:14:38 Od sutra u prodaji drugo izdanje Arapina 1 i 2! |
Dr. Zistis |
Posted - 23/01/2018 : 11:37:12 quote: Originally posted by Red Marquis
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Otac je rijetko viđeni sebični kreten. Sve su mu dali u Francuskoj a on je mrzi iz dna duse, prezire je...to je stereotip? Nerijetko ga sin prikazuje kao glupana...ne samo zatucanog glupana...nego bas glupana...a doktorirao je u FRA pa mi nista nije jasno.
Otac mu je licemer i nacionalista (u njegovom slučaju arapski a ne sirijski). Sve proizilazi odatle, nereligioznost i istovremen odnos prema islamu kao nečemu što treba praktikovati, odnos prema zapadnim vrednostima, porodici... Podseća dobrim delom na klasičnog gastarbajtera sa ovih prostora i njihov odnos prema matici i pljuvanju zemlje gde su stekli sve.
+1 |
Red Marquis |
Posted - 23/01/2018 : 01:34:45 quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Otac je rijetko viđeni sebični kreten. Sve su mu dali u Francuskoj a on je mrzi iz dna duse, prezire je...to je stereotip? Nerijetko ga sin prikazuje kao glupana...ne samo zatucanog glupana...nego bas glupana...a doktorirao je u FRA pa mi nista nije jasno.
Otac mu je licemer i nacionalista (u njegovom slučaju arapski a ne sirijski). Sve proizilazi odatle, nereligioznost i istovremen odnos prema islamu kao nečemu što treba praktikovati, odnos prema zapadnim vrednostima, porodici... Podseća dobrim delom na klasičnog gastarbajtera sa ovih prostora i njihov odnos prema matici i pljuvanju zemlje gde su stekli sve. |
Zagor-te-nay |
Posted - 22/01/2018 : 01:21:54 Otac je rijetko viđeni sebični kreten. Sve su mu dali u Francuskoj a on je mrzi iz dna duse, prezire je...to je stereotip? Nerijetko ga sin prikazuje kao glupana...ne samo zatucanog glupana...nego bas glupana...a doktorirao je u FRA pa mi nista nije jasno. A mater je specijalna prica...u njihovom zivotu ona nije ni sekundarna stvar, ona je neki pratitelj bez mozga i misljenja...zanimljivo bas povuc paralelu s ovim sto se dogadja u zadnje vrime po EU i integracijama. Strip je zanimljiv za procitat, bez sumlje preporuka.7/10. |
Zula |
Posted - 22/01/2018 : 00:10:08 quote: Originally posted by Macon
Ma bitno da imaš mišljenje o stripu, nije toliko važno da ga pročitaš. |
Macon |
Posted - 21/01/2018 : 23:18:31 Crtež mi nije nešto, konfekcijska karikatura i linearna predvidljiva montaža. Mrzim eksploataciju muslimana i migranata u svim medijima. Svi pišete, da je dobar strip ali nisam nabavio a verovatno i neću. |
kasper |
Posted - 21/01/2018 : 20:27:56 quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by kasper
hm, sto zalis decu, sto nemaju zapadne uslove zivota? pa to je velika manjina dece na celom svetu. bolje onda izbegavaj stripove o odrastanju u egiptu ili indiji
Druga je stvar kada nemaš izbora ...
nema veze, bogatasi ili ne, sto si dalje od zapda sve je dosta sirovije i brutalnije. tako je kako je
a i lika mozes da ispratis na youtubu, meni deluje prilicno normalno i evroski |
Peyo |
Posted - 21/01/2018 : 20:22:12 quote: Originally posted by kasper
hm, sto zalis decu, sto nemaju zapadne uslove zivota? pa to je velika manjina dece na celom svetu. bolje onda izbegavaj stripove o odrastanju u egiptu ili indiji
Druga je stvar kada nemaš izbora ... |
kasper |
Posted - 21/01/2018 : 20:10:12 hm, sto zalis decu, sto nemaju zapadne uslove zivota? pa to je velika manjina dece na celom svetu. bolje onda izbegavaj stripove o odrastanju u egiptu ili indiji |