T O P I C R E V I E W |
KOMIKO |
Posted - 13/09/2017 : 14:07:11
Poštovani čitaoci, kultni francuski serijal o Filimonu autora Freda nastavlja da izlazi kod nas, sada u koprodukciji Komika i Siriusa, ali i dalje u izvrsnom prevodu Vasilija Krstića.
Četvrti album je u štampi i očekujemo da izađe do 20. septembra 2017. Format i oprema su ostali nepromenjeni, i ubuduće će svi Fredovi albumi biti dostupni kod oba suizdavača.
Takođe, ako sve bude kako treba plan je da ubrzamo izlaženje ovog klasika. |
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
KOMIKO |
Posted - 06/12/2017 : 09:11:46 Danas su izašla čak 2 teksta o 4. knjizi o Filimonu! Prikaz u Blicu je napisao Sloba Ivkov, a u Danasu Miloš Simić.
|
Jozzinelli |
Posted - 01/12/2017 : 17:35:15 Korice zjape 10-ak centimetara?! To znači koliko sva 4 albuma Filimona? |
DiSkAcH |
Posted - 01/12/2017 : 10:35:49 Pomogne sa vremenom, ovo je slika sa neta i ja slazem malo vise toga. :D Mislim da je inace dovoljna ona tezina koja ce ga odmah izravanat (iliti drzat korice u izravnatom polozaju), a sa vremenom ce korice poprimit ravan oblik, tj vratit ce se u normalu ;) |
Peyo |
Posted - 01/12/2017 : 10:10:59 Heh, ovo je mrvica s obzirom na težinu koju ja stavim gore.
Bojim se da ovdje i to neće pomoći.
Komiko je respektabilan izdavač pa vjerujem da se to neće ponavljati.
A Filimon je odličan i veselim se novim albumima u pojačanom ritmu. |
DiSkAcH |
Posted - 01/12/2017 : 08:08:29 Sad vidim dio o koricama, desava se u puno blazem obliku i sa Fibrinim izdanjima, ali ja nakon sta ih procitam ih naslazem jedne na druge i zaboravim na njih. Dosada su se sve poravnale. Desilo mi se sa Pogrebnikom, Vječnim Ratom i sa jos jednim stripom, ali se vise ni ne sjecam kojim. U pocetku me ovo jako diralo, dok nisam skuzio da se vrlo lako ispravlja Evo neke random slike za primjer kako ih naslazem:
|
KOMIKO |
Posted - 30/11/2017 : 14:26:55 Poštovani čitaoci, Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na promociju Filimona 4 – “Putovanje nevernika” koja će se održati u sklopu Večeri stripa u Francuskom institutu u Beogradu, u četvrtak 30. novembra, od 18h. u okviru koje će biti održana i promocija Makondovih izdanja “Pogrebnik 4” i “Stare furune 3 & 4”. Naši gosti biće Slobodan Ivkov i Nikola Dragomirović.
http://www.institutfrancais.rs/vece-stripa-u-francuskom-institutu/
Saizdavač KOMIKO vam je na ovom forumu već saopštio lepu vest o budućoj dinamici objavljivanja „Filimona“, pa da se ne ponavljamo Wink.
Nastavljamo druženje! |
KOMIKO |
Posted - 30/11/2017 : 14:26:21 Večeras je promocija! |
zokalav |
Posted - 10/11/2017 : 09:53:54 album je odličan |
Peyo |
Posted - 09/11/2017 : 22:49:34 Tim više me to iznenadilo jer imam više Komikovih izdanja i na njih nemam baš nikakve primjedbe, naprotiv samo pohvale.
Vjerujem da ćete ubuduće to srediti, ali iz opreza ubuduće kupujem po viđenju.
|
KOMIKO |
Posted - 09/11/2017 : 21:11:27 Ne, stvarno je iritantno. Kao da korice kupe vlagu iz atmosfere, budući da nema plastike. Sve smo probali, povećali debljinu kartona, držali mnogo duže u presi...
Ali, kao što "rade" kad su nefiksirane na otvorenom, tako se i u polici među drugim knjigama "vrate". Nada je da će kad se još osuše ostati fiksirane i prave.
Svakako ćemo za sledeći album srediti tu glupost. |
vronski 3 |
Posted - 09/11/2017 : 21:04:49 quote: Originally posted by Peyo
Nažalost naručio na neviđeno i zamolio prijatelja da ga podigne u SNK.
Korice zjape bar 10-ak centimetara.
Toliko me to iritira da razmišljam da ga bacim u smeće iako me koštao skoro 100 kuna.
Više nikad neću kupovati regionalana i domaća izdanja na neviđeno.
Prva 3 albuma su bila besprijekorna pa me to zavaralo.
Stvarno su "zjapeće korice" veoma opravdan razlog da se strip poput Filimona baci u smeće... |
KOMIKO |
Posted - 09/11/2017 : 20:17:38 Ne znam što se to dešava sa ovom knjigom, verovatno zbog tog "natur" papira za korice koji košta kao sam đavo ali onda nema plastifikacije. Stavili smo još deblju lepenku da se ne bi krivilo, ali...
Stavi je u policu kad pročitaš i ostavi da se osuši. Bude ok. |
Peyo |
Posted - 09/11/2017 : 20:07:55 Nažalost naručio na neviđeno i zamolio prijatelja da ga podigne u SNK.
Korice zjape bar 10-ak centimetara.
Toliko me to iritira da razmišljam da ga bacim u smeće iako me koštao skoro 100 kuna.
Više nikad neću kupovati regionalana i domaća izdanja na neviđeno.
Prva 3 albuma su bila besprijekorna pa me to zavaralo. |
KOMIKO |
Posted - 06/11/2017 : 09:51:41 Novi Filimon, kao i dopuna starih albuma, dostupni u Stripovima na kvadrat. |
Peyo |
Posted - 13/09/2017 : 15:56:42 Konačno, bravo i za ubrzanje, kupuje se. |