T O P I C R E V I E W |
Melusine |
Posted - 19/06/2018 : 11:30:01 Čarobna knjiga u celosti objavljuje čuveni Bonelijev mini-serijal u četiri toma – „JanaDiksa” iz pera Karla Ambrozinija.
Jan Diks je likovni kritičar i konsultant Rajksmuseuma u Amsterdamu. Njegove istrage se odvijaju na rubu umetnosti i kriminala, stvarnog i fantastičnog, a njegov život je složen niz neobičnih susreta, pića i žena.
Treći tom serijala obuhvata epizode „Dvostruki zločin”, „Kuća obešenog” i „Čovek koji je ubio Van Goga”.
Četvrti, završni tom sadrži epizode „Tintoretova kći”, „Duboko crno” i „Slep pogled”.
Format: 14,5 cm x 20,5 cm; tvrd povez; broj strana: 384.
„Jan Diks 3” i „Jan Diks 4” biće na Letećem startu od 20.6. do 23.6, po ceni od 1.070 dinara, u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na našem sajtu. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu biće 1.199 dinara, a u ostalim knjižarama 1.599 dinara. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
vronski 3 |
Posted - 28/06/2018 : 18:32:14 Sad kad sam pročitao poslednju 14. epizodu Jan Diksa shvatio sam zbog čega nema 15. epizode i zašto neće ni biti novih nastavaka...
Šteta što je Ambrozini tako završio serijal, bilo je tu potencijala za još nastavaka... |
ivanl |
Posted - 21/06/2018 : 11:32:45 quote: Originally posted by Jocko
Gde napljuva Napoleona baš sada kad sam kupio svih 10 koje je izdao Veseli ?!?!
Mislim da ću na kraju uzeti i Diksa, ali 40+ eura nije malo, naročito imajući u vidu da je izbor stripova nikad veći...
Nahvalili ste ga gotovo svi, znači mora da je u najmanju ruku bar dobar.
Jel bar malo sličan Dilanu Dogu po atmosferi?
Nema veze s Dylanom. Ali je okej...skroz. |
sawitch |
Posted - 21/06/2018 : 08:10:11 Nije. Ima umetnosti i malo misterije, krimija, paranormalnog. OK je skroz. Ja sam dao sansu i nisam se pokajao. |
Jocko |
Posted - 21/06/2018 : 01:35:52 Gde napljuva Napoleona baš sada kad sam kupio svih 10 koje je izdao Veseli ?!?!
Mislim da ću na kraju uzeti i Diksa, ali 40+ eura nije malo, naročito imajući u vidu da je izbor stripova nikad veći...
Nahvalili ste ga gotovo svi, znači mora da je u najmanju ruku bar dobar.
Jel bar malo sličan Dilanu Dogu po atmosferi? |
sawitch |
Posted - 20/06/2018 : 21:17:22 Prevarices se za Diksa. Dobar strip. |
VALTER |
Posted - 20/06/2018 : 20:56:10 Rijetko antipatičan lik taj Ambrosini. Pamtim kad je na MAFEST-u '15. rekao da je osamdesetih s roditeljima krstario duž jadranske obale i da je to bilo vrijeme "kada ovdje, naravno, nije bilo stripova". Kakva bahatost i gledanje svisoka, naročito za jednog Talijana. U svakom slučaju, Napoleon je dosadno sranje, i ne sumnjam da je i Jan Dix na istom tragu. |
Dwayne_Looney |
Posted - 20/06/2018 : 20:32:50 Da još Čarobna uzme Chicove specijale kao If Edizioni, 9x3 samo u HC-u... ufff |
vronski 3 |
Posted - 20/06/2018 : 17:56:49 Šta da se o takvome priča više kad je za Alana Forda posle jedne pročitane epizode rekao da je "neopevana budalaština koju ništa ne kapira!!!!!! |
Dr. Zistis |
Posted - 20/06/2018 : 17:25:40 quote: Originally posted by axle munshine
quote: Originally posted by vronski 3
quote: Originally posted by axle munshine
Moj kolega napljuvao ČK na Fejsu što su se kao ozbiljan izdavač knjiga skoro totalno prešaltovali na stripove, na tu bezvezariju za decu, kako se izrazio.
Eto, ne može se svima ugoditi...
Kolega ti je nacitani intelektualac, posisao svetsko znanje jos od rodjenja...nema taj pojma ni o stripu a ni o knjizevnosti, slobodno mu kazi...
Kolega je poslednji strip pročitao otprilike u četvrtom osnovne, i to Mikijev Zabavnik, od tada nije strip uzimao u ruke, inače je tu, oko 40 godina. Ne voli čovek stripove, njegovo pravo, ali nema zato pravo da napada nas koji ih volimo i one koji ih objavljuju...
Veruj mi, to sam i mislio da napisem, ne treba mnogo mozganja, da je taj tvoj kolega citao samo Diznija kad je bio mali i da zna da je strip samo razbibriga i "bezvezarija" za decu...nema on pojma, kao sto rekoh, ni o knjizevnosti koju toboze preferira a kamoli o stripu kao umetnosti...da ceni umetnost znao bi da ceni i strip ali je verovatno samo umisljena velicina, kvaziintelektualac i demagog...povraca mi se od takvih...
Covek koji ne poznaje progres i nije spreman da "napreduje", uci nikako ne moze biti intelektualac |
axle munshine |
Posted - 20/06/2018 : 15:12:10 quote: Originally posted by vronski 3
quote: Originally posted by axle munshine
Moj kolega napljuvao ČK na Fejsu što su se kao ozbiljan izdavač knjiga skoro totalno prešaltovali na stripove, na tu bezvezariju za decu, kako se izrazio.
Kolega ti je nacitani intelektualac, posisao svetsko znanje jos od rodjenja...nema taj pojma ni o stripu a ni o knjizevnosti, slobodno mu kazi...
Kolega je poslednji strip pročitao otprilike u četvrtom osnovne, i to Mikijev Zabavnik, od tada nije strip uzimao u ruke, inače je tu, oko 40 godina. Ne voli čovek stripove, njegovo pravo, ali nema zato pravo da napada nas koji ih volimo i one koji ih objavljuju...
Veruj mi, to sam i mislio da napisem, ne treba mnogo mozganja, da je taj tvoj kolega citao samo Diznija kad je bio mali i da zna da je strip samo razbibriga i "bezvezarija" za decu...nema on pojma, kao sto rekoh, ni o knjizevnosti koju toboze preferira a kamoli o stripu kao umetnosti...da ceni umetnost znao bi da ceni i strip ali je verovatno samo umisljena velicina, kvaziintelektualac i demagog...povraca mi se od takvih... |
vronski 3 |
Posted - 20/06/2018 : 13:33:46 quote: Originally posted by axle munshine
Kolega je poslednji strip pročitao otprilike u četvrtom osnovne, i to Mikijev Zabavnik, od tada nije strip uzimao u ruke, inače je tu, oko 40 godina. Ne voli čovek stripove, njegovo pravo, ali nema zato pravo da napada nas koji ih volimo i one koji ih objavljuju... |
sawitch |
Posted - 20/06/2018 : 13:11:52 To bi bila bas sjajna ideja. |
Hercule Poirot |
Posted - 20/06/2018 : 12:42:02 quote: Originally posted by morski
jos kad bi preuzeli od veseljaka bilo koje kolekcionarsko izdanje...
Sjajna, sjajna ideja! |
axle munshine |
Posted - 20/06/2018 : 11:53:10 quote: Originally posted by vronski 3
Kolega ti je nacitani intelektualac, posisao svetsko znanje jos od rodjenja...nema taj pojma ni o stripu a ni o knjizevnosti, slobodno mu kazi... |
morski |
Posted - 20/06/2018 : 09:42:36 jos kad bi preuzeli od veseljaka bilo koje kolekcionarsko izdanje... |
DiSkAcH |
Posted - 20/06/2018 : 08:23:38 Bezvezariju za djecu od...u prosjeku 30+ :D :D |
vronski 3 |
Posted - 19/06/2018 : 22:38:10 Moj kolega napljuvao ČK na Fejsu što su se kao ozbiljan izdavač knjiga skoro totalno prešaltovali na stripove, na tu bezvezariju za decu, kako se izrazio.
|
velka031 |
Posted - 19/06/2018 : 21:53:15 Zasad izdavač godine 2018. Idemo dalje! :) |
going going |
Posted - 19/06/2018 : 20:34:41 Vrhunski! |
Dr. Zistis |
Posted - 19/06/2018 : 19:39:12 quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Bravo Čarobna! Bit će ovo lijep godišnji odmor.
Uz sve 4 knjige na gomili od pocetka |
Dwayne_Looney |
Posted - 19/06/2018 : 17:28:07 Bravo Čarobna! Bit će ovo lijep godišnji odmor. |
nikotin |
Posted - 19/06/2018 : 16:10:37 Svaka čast na takvom brzom objavljivanju. |
djukak |
Posted - 19/06/2018 : 13:41:46 Svaka čast ljudi Naravno uzima se..... |
zlatan bihac |
Posted - 19/06/2018 : 13:34:58 quote: Originally posted by vronski 3
A niža je i cena ova dva toma budući da sadrže tri umesto četiri epizode kao prva dva.
I na tome ČK svaka čast!
da...mnogi bi ostavili istu cijenu bez obzira na 130 stranica manje i jednu naslovnu manje...
svaka čast i pohvale...uzima sve, naravno... |
vronski 3 |
Posted - 19/06/2018 : 12:20:07 A niža je i cena ova dva toma budući da sadrže tri umesto četiri epizode kao prva dva.
I na tome ČK svaka čast! |