T O P I C R E V I E W |
Melusine |
Posted - 21/09/2020 : 11:39:45 SJAJNA PRIČA O PRVOM SUSRETU BETMENA I DŽOKERA Na Letećem startu u okviru SEPTEMBARSKE STRIPOMANIJE po ceni od 1.000 dinara
Format 15,8 x 24 cm Povez Tvrd Broj strana 144 Štampa Crno bela Serijal DC GOLD
Već na početku karijere borca protiv zločina, Betmen se podrobno upoznao s mračnom stranom ljudskog roda – ali to nije ništa u poređenju sa onim što će sada izroniti iz senki: s kikotom na usnama, iskeženim likom, belim kao kreč, čije ludilo preti da će progutati svakoga ko mu stane na put. Novom braniocu Gotama ovaj prvi susret sa stvorenjem zvanim Džoker biće vrhunsko vatreno krštenje – bitka koja će odrediti njegovu dugogodišnju borbu protiv sila haosa i ludila. Uz Čoveka koji se Smeje, knjiga sadrži i izvrsnu Brubejkerovu priču Od drveta, gde su glavni protagonisti Betmen i Zeleni Fenjer. PRELISTAJTE OVO IZDANJE: https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Betmen%20-%20covek%20koji%20se%20smeje.pdf
BATMAN: THE MAN WHO LAUGHS, DETECTIVE COMICS #784-786
„BETMEN: ČOVEK KOJI SE SMEJE“ na Letećem startu je u okviru SEPTEMBARSKE STRIPOMANIJE u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.000 dinara, od utorka, 22. septembra, do subote, 26. septembra. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.100 dinara, a u ostalim knjižarama 1.499 dinara.
|
11 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Zlix |
Posted - 07/11/2020 : 10:00:24 Odlična je ovo priča, Čovek koji se smeje. Taman kao nastavak na Godinu prvu, opet prati Betmena i Gordona, i njihov prvi susret sa Džokerom. Čak ima i paralela sa Ubistvenim vicem, kroz flešbekove. Lepo je i nacrtan strip, a samo izdanje je odlično urađeno, čvrsto, ništa ne krcka. Drugu priču tek treba da pročitam. |
Zlix |
Posted - 09/10/2020 : 12:32:38 Pa mene je briga. Nema izdanja da nema makar jedno slovo progutano u oblačiću. |
jaki |
Posted - 09/10/2020 : 12:16:34 quote: Originally posted by Zlix
Vreme je da pošaljem CV u ČK, vidi se da im fali neko ko će da proverava i lektoriše izdanja.
Vide i oni ali nije ih briga Zašto ulagati više novca kad možeš i manje. Vrijedi za sve |
Zlix |
Posted - 09/10/2020 : 12:11:20 Vreme je da pošaljem CV u ČK, vidi se da im fali neko ko će da proverava i lektoriše izdanja. |
alexts |
Posted - 09/10/2020 : 11:35:07 Više sam puta prigovarao, zašto srpski izdavači ne navode koloristu u američkim stripovima.
Ali bolje i da ga ne navode, nego da pišu pogrešno.
Patrik Zerčer (Patrick Zircher) se kao jedan od tri autora navodi i na koricama ČK izdanja Betmen: Čovek koji se smeje, a u impresumu pogrešno piše da je kolorista ovog stripa.
Kolorista The Batman Who Laughs je David Baron (ne pominje se, normalno ), a Patrik Zerčer je crtač epizoda Detective Comics #784 - 786, koje obuhvataju priču Od drveta (Made of Wood), koja se takođe nalazi u ovom izdanju. |
koze123 |
Posted - 25/09/2020 : 17:22:29 Hvala momci, čitajte, mislim da će vam se svideti. Pišem kasnije i o drugom Betmenu koji je izašao u ovoj turi, završio sam čitanje sinoć. |
Zlix |
Posted - 24/09/2020 : 15:45:35 Inače, tek sad primetih da je smanjen DC Gold logo i izbačen onaj bespotrebni tekst iznad. Mnogo je bolje ovako. |
Zlix |
Posted - 24/09/2020 : 15:44:19 Zaista lep osvrt, zainteresovao si me da nabavim izdanje. |
going going |
Posted - 24/09/2020 : 15:24:22 Lep osvrt, zeko. |
koze123 |
Posted - 24/09/2020 : 15:21:25 Evo pročitao sam sinoć ovaj strip. Glavna priča, Čovek koji se smeje je veoma dobra , koja se hronološki nalazi negde pri početku Betmenove karijere, i služi kao postavka prvog susreta Betmena i Džokera. Jako pitko napisana, interesantna, sa elementima noara i detektivskih priča, a opet zadržavajući taj superherojski šmek i ne iskačući iz njega. Pravi je pogodak što ova priča ima svega 60-tak strana, malo više i gušilo bi, ovo izađe taman kako treba. Kao prvi susret ova dva "junaka" ja sam i više nego zadovoljan. Posebno što je i Džim veliki deo priče. Brubejkerovo vođenje priče je uvek zanimljivo, pitka naracija koja je ispraćena odličnim crtežom Menkija.
Druga priča, Od drveta se ovde nalazi da "popuni prostor", takođe jer je njen autor Ed Brubejker. Crtež mi je tu čistiji, a ovaj put je u pitanju team-up između prvobitnog Zelenog Fenjera (Alana Skota) i Betmena, kada se pojavljuju ubistva koja sliče onima kada je ZF bio aktivan u Gotamu kao heroj. Možda mi se ova priča i malko više dopala, pre svega što je sasvim nepretenciozna (pokupljena je sa stranica Detective Comics-a), a sa druge strane što je u pitanju jako zabavna detektivska priča. Posebno je dobro kako su do istih rezultata stigli i Betmen i Gordon, ali na različite načine.
Baš mi je prijalo čitanje obe ove priče, crteži su u oba slučaja odlični (iako se razlikuju), i za ovu cenu, ali i kvalitet izdanja, svaka preporuka ako ste ljubitelj Šišmiša. Verujem da će se većini više svideti titularna priča, ali nemojte zanemariti i drugu, koja sa manje pretencioznosti nudi dosta zabave! |
going going |
Posted - 21/09/2020 : 23:08:51 Od kad sam prvi put istrazivao o Betmenovim stripovima kao bas mali klinac na internetu, oduvek sam zeleo da procitam ovaj strip. Mnogo mi se svidela naslovna strana. Sada ga konacno posle decenije i po od mog otkrica tog stripa objavljuju na domacem trzistu. |
|
|