T O P I C R E V I E W |
Melusine |
Posted - 08/12/2020 : 10:49:01 KOMPLETIRAN SERIJAL ASTERIKS U 12 TOMOVA!
ASTERIKS - knjiga 9 na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.340 dinara
Format 20,8 x 29,7 cm Povez Tvrd Broj strana 144 Štampa Kolor Serijal ASTERIKS
Objavljivanjem devetog toma Asteriksa konačno smo kompletirali serijal od 12 knjiga (koji čine integerali sa po 3 epizode) i time je završen dvoipogodišnji projekat u kojem smo svi uživali. Naravno da ovo nije kraj – već za Novu godinu stiže nam epizoda broj 38, a za narednu godinu spremamo vam puno Asteriks iznenađenja!
PRELISTAJTE OVO IZDANJE: https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_A9_prelist.pdf
Asteriks 9 - epizode 25-27:
XXV EPIZODA Podeljeno selo Negde u Galiji nalazi se selo koje je sasvim nalik Asteriksovom, osim što su njegovi stanovnici razjedinjeni i posvađani. Kao takvi, oni su lak plen za svakog zlonamernog čoveka.
XXVI EPIZODA Asteriksova odiseja Aspiriniksu nedostaje ključni sastojak za čarobni napitak. Asteriks i Obeliks kreću u veliku avanturu kako bi ga nabavili.
XXVII EPIZODA Asteriksov sin Obeliks veruje da decu donose rode i da ih ponekad isporuče na pogrešnu adresu. Time objašnjava iznenadnu pojavu bebe na Asteriksovom pragu. Istina je, međutim, mnogo složenija i mračnija.
„Asteriks knjiga 9“ na Letećem je startu u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.340 dinara, od srede, 9. decembra, do subote, 12. decembra. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 dinara, a u ostalim knjižarama 1.999 dinara.
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Zlix |
Posted - 27/12/2020 : 11:32:21 |
alaniusfordius |
Posted - 24/12/2020 : 23:15:07 quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by vronski 3
https://www.glas-javnosti.rs/kultura/galski-junak-konacno-kompletan-sve-dosadasnje-epizode-asteriksa-na-srpskom-2394
ja bih sad volio da meni neko pojasni šta znači ovo da je sa ovim integralom (knjiga 9) asteriks kompletan? svi znamo da je uderzo nastavio objavljivati albume i poslije ove tri epizode.
jeli se pod "kompletan" misli samo na one epizode izašle u ex yu? ako je to-to, onda "kompletan" nije baš prava riječ.
To znaci da je Asteriksovih 38 epizoda objavljeno na srpskom, a zbog redosleda koji je CK odabrala za stampu, 9ti integral je poslednji komadic slagalice (za sada) |
I like girlz |
Posted - 24/12/2020 : 22:19:50 quote: Originally posted by vronski 3
https://www.glas-javnosti.rs/kultura/galski-junak-konacno-kompletan-sve-dosadasnje-epizode-asteriksa-na-srpskom-2394
ja bih sad volio da meni neko pojasni šta znači ovo da je sa ovim integralom (knjiga 9) asteriks kompletan? svi znamo da je uderzo nastavio objavljivati albume i poslije ove tri epizode.
jeli se pod "kompletan" misli samo na one epizode izašle u ex yu? ako je to-to, onda "kompletan" nije baš prava riječ. |
corto33 |
Posted - 24/12/2020 : 20:01:44 quote: Originally posted by Peyo Nakon 1980. godine Marcel Uderzo se na bratovo zaprepaštenje odlučio usredotočiti na samostalnu karijeru. Uloga Marcela Uderza u većini ranijih Asterixovih albuma izašla je na vidjelo tek kasnijih godina. Nikad mu nisu priznate zasluge za njegov rad, a nije primio ni honorare od prodaje albuma što je rezultiralo pogoršanjem odnosa između dvojice braće.
Zanimljivo, prvi put čujem za Marcela. |
Peyo |
Posted - 24/12/2020 : 16:51:23 Stripoteke 458-463:
https://www.bedetheque.com/BD-Asterix-Hors-Serie-Tome-1-Les-12-travaux-d-Asterix-5357.html
Strip je nacrtao Marcel Uderzo, Albertov brat.
Sa Lambiekove stranice:
https://www.lambiek.net/artists/u/uderzo_marcel.htm
Dvanaest Asterixovih zadataka
1976. u kinima se pojavio animirani film o Asterixu po nazivom "Les 12 Travaux d'Astérix" ("Dvanaest Asterixovih zadataka"). Marcel Uderzo je cijeli film vjerno prenio u strip objavljen u časopisu Sud Ouest. Ova izuzetno rijetka priča nikada nije uvrštena u redovnu seriju stripova 'Astérix', budući da ga nije nacrtao Albert Uderzo. U 70-ima ovaj je strip vidio preveden na nizozemski (kao dodatak nizozemskom časopisu Eppo), njemački (objavljen u Comixeneu), talijanski, španjolski i srpsko-hrvatski (Stripoteka). Neki od tih prijevoda bili su dostupni i u albumskoj formi, ali samo jednokratno. Nikada nisu ponovno tiskani i još uvijek ovaj album nije dio redovite serije. Postoji i druga adaptacija ovog filma, također izvan redovnih serija, u formi slikovnice s ilustracijama temeljenim na filmu, bez screenshotova . Ova je slikovnica prevedena na engleski jezik od Anthee Bell i Dereka Hockridgea i dio je službene serije albuma 'Astérix' u Ujedinjenom Kraljevstvu, iako drugdje nije dostupna. 2016. godine, na proslavu 40. godišnjice filma, izašla je posebna knjiga 'Les XII Travaux d' Astérix ' koja je dio službene franšize i sadrži originalni scenarij, preliminarne skice, pa čak i nove crteže koje je napravio Albert Uderzo. Knjiga je prevedena na nizozemski, njemački, engleski, talijanski i portugalski.
Nakon 1980. godine Marcel Uderzo se na bratovo zaprepaštenje odlučio usredotočiti na samostalnu karijeru. Uloga Marcela Uderza u većini ranijih Asterixovih albuma izašla je na vidjelo tek kasnijih godina. Nikad mu nisu priznate zasluge za njegov rad, a nije primio ni honorare od prodaje albuma što je rezultiralo pogoršanjem odnosa između dvojice braće.
|
marcho |
Posted - 24/12/2020 : 16:24:11 A gdje se zagubila epizoda Asterix i dvanaest zadataka? Čini se da je izostala iz ovog projekta. Inače radi se o epizodi koja je na ovim prostorima izasla samo jednom i to u nastavcima u nekoj strip reviji. Možda baš u Stripoteci. To je ujedno i jedini Asterixov scenarij koji je izvorno pravljenja za animirani film, a tek kasnije je adaptiran kao strip album. |
Mord |
Posted - 12/12/2020 : 16:22:21 Pravi pothvat. Brzo, temeljito i kvalitetno. |
vronski 3 |
Posted - 12/12/2020 : 14:01:49 https://www.glas-javnosti.rs/kultura/galski-junak-konacno-kompletan-sve-dosadasnje-epizode-asteriksa-na-srpskom-2394 |
ivanl |
Posted - 11/12/2020 : 18:30:12 quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by ninel
Izdanje je odlično uradjeno osim naslovnica. Ako več nisu hteli ili mogli staviti za naslovnu jednu od tri epizoda u integralu, barem bi uradili naslovnice poput Asteriksovog zabavnika.
Meni su naslovnice i cili dizajn integrala sroz OK. Bilo bi mi draže da su unutra stare a ne nove naslovnice, ali nije mi to posebno važno. Ako bi već iša tražit dlaku u jajetu ovome izdanju to bi bija sjajni papir.
Moglo bi, stoji. Meni osobno kod ovog ali i mnogih drugih ide na nerve neuravnotezenost natpisa, brojeva, oznaka...na hrbatu. To mi oduvijek bode oci, kroz sve ove godine kolekcioniranja. No, eto...glavno da su tu, svi kompletni. Sve 5! |
DiSkAcH |
Posted - 11/12/2020 : 04:40:54 Kad se spominje slaganje po numeraciji...kod mene je to složeno kakve sam volje. Nešto je zdesna naljevo, nešto obrnuto....ne zamaram se, tu sa da ih čitam i uživam. :D ;) |
Zlix |
Posted - 10/12/2020 : 16:08:58 quote: Originally posted by borg
Ovde stvarno fali 13. integral da bi slika bila potpuna.
Onda su verovatno unapred računali da će raditi 13. integral, pa prilagodili rikne. |
NESVRSTANI |
Posted - 10/12/2020 : 15:57:57 quote: Originally posted by ninel
Izdanje je odlično uradjeno osim naslovnica. Ako več nisu hteli ili mogli staviti za naslovnu jednu od tri epizoda u integralu, barem bi uradili naslovnice poput Asteriksovog zabavnika.
Meni su naslovnice i cili dizajn integrala sroz OK. Bilo bi mi draže da su unutra stare a ne nove naslovnice, ali nije mi to posebno važno. Ako bi već iša tražit dlaku u jajetu ovome izdanju to bi bija sjajni papir. |
night |
Posted - 10/12/2020 : 15:42:41 Stiže i meni devetka. Nema šta, skidam im kapu za ovo izdanje. |
NESVRSTANI |
Posted - 10/12/2020 : 15:18:05 quote: Originally posted by swamp thing
quote: Originally posted by going going
Mislim da sam video i zapamtio da kolega swamp thing tako drzi naopako a mozda i Koze.
Dobro si upamtio, ali kod mene je jednostavan odgovor, ljevak sam pa mi mozak konta da to tako treba
Ja san dešnjak, ali i meni su stripovi ovako složeni. |
borg |
Posted - 10/12/2020 : 15:00:29 I mene bune takve stvari, posebno da li na rikni pisati odozgo na dole ili obrnuto
Ovde stvarno fali 13. integral da bi slika bila potpuna.
|
swamp thing |
Posted - 10/12/2020 : 14:25:20 quote: Originally posted by going going
Mislim da sam video i zapamtio da kolega swamp thing tako drzi naopako a mozda i Koze.
Dobro si upamtio, ali kod mene je jednostavan odgovor, ljevak sam pa mi mozak konta da to tako treba |
Red Marquis |
Posted - 10/12/2020 : 14:10:29 Kod mene je 10 gde i treba, 1 i 12 su mi malo iznad ostalih |
sawitch |
Posted - 10/12/2020 : 14:09:26 Treba ubaciti neku klocnu ispod 10-ke :) |
Zlix |
Posted - 10/12/2020 : 14:04:06 Malo štrči broj 10. |
corto33 |
Posted - 10/12/2020 : 13:39:19 Slika hrbata cijelog kompleta 1-12: https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/130454912_871284123639898_2952710750994313488_o.jpg?_nc_cat=100&ccb=2&_nc_sid=825194&_nc_ohc=mLN2vWkKkVMAX-B6arX&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=71292ce5656828843f800bd88a881d9c&oe=5FF8935D |
Zlix |
Posted - 10/12/2020 : 09:53:26 quote: Originally posted by going going
I ja bas volim predgovore i pogovore i uvek ih citam.
+1, uvek ima nešto zanimljivo pročitati. Jedino me smara da čitam info o autorima. (Pod ovim mislim na one kratke pasuse na kraju knjige. Ako je u pitanju neki duži tekst, koji pokazuje autorov razvoj kroz godine, sve što je radio, pa još ako je u vezi sa stripom koji u tom trenutku čitam, onda volim baciti pogled i na te tekstove.) |
AleksandarN |
Posted - 10/12/2020 : 07:35:19 quote: Originally posted by borg
quote: Originally posted by anto
samo pederi,sisice i snobovi ih čitaju;ne ličiš ni na jednog od njih.
Ja bih voleo da svaki strip ima dodatak - intervju autora, neku anegdotu u vezi autora/nastajanja stripa, neku reč kolega itd.
To ume da bude jako inspirativno, zanimljivo, da pojača utisak koji strip ostavlja.
Asterix bi imao dosta zanimljivosti u bonus materijalu, al dobro je i ovo izdanje.
I ja volim te dodatke. Istina da nekada budu dosadni ali ih uvek procitam. Npr. u Dzinu, Dufaux se posteno raspisao ali je jako zanimljivo. I Lepage-ove dodatne tekstove bas gotivim. Fali u Asteriksu, da, ali osecam da ce izbaciti neku knjigu sa gomilom takvih tekstova, tabli i slicno. |
borg |
Posted - 10/12/2020 : 00:56:23 quote: Originally posted by anto
samo pederi,sisice i snobovi ih čitaju;ne ličiš ni na jednog od njih.
Ja bih voleo da svaki strip ima dodatak - intervju autora, neku anegdotu u vezi autora/nastajanja stripa, neku reč kolega itd.
To ume da bude jako inspirativno, zanimljivo, da pojača utisak koji strip ostavlja.
Asterix bi imao dosta zanimljivosti u bonus materijalu, al dobro je i ovo izdanje. |
ivanl |
Posted - 09/12/2020 : 22:01:21 quote: Originally posted by Red Marquis
I svi hvalite sliku, a nikog ne nervira što stoji Kentaur 2 pa 1 i što Korto isto nije posložen kako treba. Ccc...kakvi ste vi kolekcionari
'Ubrao' odmah po postavljanju fotke, ali nek i drugi primjete anomaliju...:) |
kasper |
Posted - 09/12/2020 : 21:55:08 quote: Originally posted by going going
Djolovi za Stvorenje iz mocvare i Miriklmena su jedni od najboljih koje sam citao!
ako nisi (jesi/nisi?), procitaj djolo pisanije za cudotvorca ovde: https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/mvm/miracleman/ koliko se secam ovde je bio slobodniji, sto je i za ocekivati
|