T O P I C R E V I E W |
Melusine |
Posted - 24/06/2021 : 12:33:21 DOBITNIK NAGRADE ZA NAJBOLJI STRIP ZA DECU NA PROŠLOGODIŠNJEM DEČJEM SAJMU KNJIGA U BOLONJI! NOMINOVAN ZA NAGRADU VIL AJZNER U DVE KATEGORIJE! „NESAVLADIVI“ POSTAJE DEO ČAROBNE PORODICE!✨
„NESAVLADIVI“ 1 na LETEĆEM STARTU po ceni od 400 dinara!
Format 20,8 x 29,7 cm Povez Mek Broj strana 48 Štampa Kolor Serijal KARAMBOL
PRELISTAJTE OVO IZDANJE: https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Imbatt%20za%20prelist_LowRE.pdf
Drhtite, lopuže, jer stiže Nesavladivi!
Baš kao svaki superheroj koji drži do svog imena, i ovaj nesvakidašnji stripski junak uvek prilježno stiže u pomoć udovicama u nevolji i unesrećenim siročićima, ali on je tu i da spasava pse, mačke i bakice, parkove, gradonačelnikovog sina, ceo grad i, naravno, ceo svet! Sa maskom preko lica i plaštom preko ramena, kao pravi borac za pravdu, on se hrabro bori protiv ludih naučnika i drugih zlica, razotkrivajući i osujećujući njihove devijantne planove – i nikad ne zaboravlja da ode kod bake na ručak i usput kupi hleb.
Nesavladivi ne samo što je nesavladiv, već mu njegova supermoć dozvoljava da putuje slobodno po stranicama stripa, poigravajući se vremenom i prostorom kao niko pre i posle njega! Njegovi podvizi su jedinstveni u stripskoj umetnosti, a i šire, i to ga zaista čini jedinim pravim superherojem!
Paskal Žuslen je od stripske table načinio polje za narativno istraživanje, inteligentnu i zabavnu igru u kojoj sasvim slobodno pomera svoje likove.
Nesavladivi ne samo što predstavlja istinski omaž klasičnom frankobelgijskom stripu, već tako dinamičan i inventivan nudi sjajno čitalačko iskustvo svim generacijama ljubitelja devete umetnosti.
„NESAVLADIVI“ 1 na Letećem je startu u okviru LETNJE STRIPOMANIJE ČAROBNE KNJIGE u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 400 dinara, od petka, 25. juna, do subote, 3. jula 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 450 dinara, a u ostalim knjižarama 599 dinara.
|
6 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
anto |
Posted - 07/08/2021 : 14:56:28 quote: Originally posted by Alex Ferguson
quote: Originally posted by anto
*ostaje plan da se ovo nabavi i od Fibre,te da se pokuša konzumacija u manjim zalogajima.
Onda će biti 5/5
dovoljno je i 4/5 |
borg |
Posted - 07/08/2021 : 00:10:17 Što li ČK izdala na latinici dečiji strip, kad već Fibra pokriva latinično pismo? |
Alex Ferguson |
Posted - 06/08/2021 : 22:14:08 quote: Originally posted by anto
*ostaje plan da se ovo nabavi i od Fibre,te da se pokuša konzumacija u manjim zalogajima.
Onda će biti 5/5 |
anto |
Posted - 05/08/2021 : 17:28:57 Nesavladivi mi se dopao čim sam video prve table,još na BD sajtu,da bi se mišljenje samo potvrdilo nakon pročitanih tabli u Stripoteci. Međutim, sa humorističkim stripovima u formi geg tabli (iako to ovde baš nije takav slučaj jer neke fore se protežu i na više tabli) deinitivno imam problem kad ih čitam na gomili,u albumskoj formi;nekako mi je bolji efekat kad ih čitam u strip revijama u manjoj količini. Tako je i ovde vrlo brzo došlo da zasićenja,i strip je počeo da me pomalo i smara;verovatno je bilo bolje da sam ga razvukao na nekoliko dana,ali eto nisam,i neki konačan utisak je da se radi tek o ok serijalu. 3/5 *ostaje plan da se ovo nabavi i od Fibre,te da se pokuša konzumacija u manjim zalogajima. |
Jocko |
Posted - 30/07/2021 : 05:19:51 Zabavan i veoma duhovit strip koji se na odličan način poigrava stripovskom formom tj. naracijom: Nesavladivi (u Hr Nesavladimir) izlazi iz kadrova, upada iz kadra u kadar, preleće, pada, penje se... i sve to u formi kratkih priča, koje variraju od jednostranih do malo dužih. Glavni protivnik mu je Jester (Joker?) u gradu Grandville (Gotham?), a taj slučaj Nesavladiša rešava na krajnje jednostavan način, kao i mnoge druge. Kroz priče se upoznajemo ne samo sa sporednim likovima poput njegovog druga policajca, bake (koju nemamo prilike videti), gradonačelnika, zlog naučnika, mlađanog superheroja 2-D i ostalih, već i sa načinima na koje vispreni mali debeljuca rešava slučajeve - koje doduše nekada sam zakomplikuje, kao u pričici na brodu ili Severnom polu. Pored Džestera, strano-prelazača, susrećemo se i sa starkeljom čije su reči vrlo bolne i mladim superherojem u obuci koji ima moć o kojoj smo svi kao deca maštali. Možda najupečatljivija je priča sa iscepanom stranom. Iz slučaja u slučaj ovaj superheroj pokazuje koje su sve mogućnosti stripa kao medijuma, te ne sumnjam da će se oni čitaoci (od kojih su neki sigurno povratnici u svet stripa) zbuniti kada vide šta sve Nesavladivi i kompanija, a samim tim i strip, mogu i umeju.
Apsolutna preporuka od mene.
|
going going |
Posted - 24/06/2021 : 18:18:36 Bravo za cenu! |
|
|