T O P I C R E V I E W |
Melusine |
Posted - 24/09/2021 : 08:47:24 MUŠKI ROD JE IZBRISAN TAJANSTVENOM BOLEŠĆU, A JORIK JE JEDINI MUŠKARAC KOJI JE PREŽIVEO. PREDSTAVLJAMO VAM LEGENDARNI SERIJAL BRAJANA VONA, KOJI NAM DONOSI UZBUDLJIVU APOKALIPTIČNU PRIČU!
„Y, POSLEDNJI MUŠKARAC“ 1 na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.340 dinara!
![](https://i.imgur.com/TQPcG7b.jpg)
Format 15,8 x 24 cm Povez Tvrd Broj strana 256 Štampa Kolor Serijal NOVI SVET
PRELISTAJTE OVO IZDANJE: https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_DC%2010_Y%20The%20Last%20Man%2001_PRINT%2002.pdf
„Najbolji strip-roman koji sam ikada pročitao.“ – Stiven King
Godine 2002. svet se zauvek promenio. Svaki muškarac, svaki dečak, svaki sisar sa Y hromozomom na svetu iznenada se srušio i umro. Nakon gubitka više od polovine stanovništva na planeti, društvena mašinerija se raspala i svetu žena preostalo je da pokupi njene komadiće i pokuša da spreči potpuni kolaps civilizacije.
Međutim, taj „rodocid“ nije potpun. Iz nepoznatog razloga pošteđeni su mladić po imenu Jorik Braun i njegov ljubimac, mužjak majmuna Ampersand. Preko noći ovaj anonimni dvadesetogodišnjak postaje najvažnija osoba na celoj planeti – ključ, kako se nadaju, za rešavanje misteriozne rodne kuge.
Kreativni tim Brajan K. Von i Pija Gera oživljava onu drevnu hipotetičku situaciju: Šta bi se zapravo dogodilo s poslednjim muškarcem na Zemlji?
„U ravni sa ’Sendmenom’ Nila Gejmana i ’Čudovištem iz močvare’ Alana Mura... ovaj serijal je stripsko remek-delo.“ – Los Angeles Times
„Y, POSLEDNJI MUŠKARAC“ 1 na Letećem je startu u okviru JESENJE STRIPOMANIJE u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1.340 dinara, od petka, 24. septembra, do ponedeljka, 4. oktobra 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 dinara, a u ostalim knjižarama 1.999 dinara.
|
19 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
sawitch |
Posted - 17/10/2021 : 22:13:22 Procitao strip, ostaje u kolekciji za sad. Ako nastavci valjaju bice ovo odlicno. Skrupio sam ga odjednom. Bas zanimljivo. |
sumohrvat |
Posted - 25/09/2021 : 22:56:45 quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by Melusine
„U ravni sa ’Sendmenom’ Nila Gejmana i ’Čudovištem iz močvare’ Alana Mura... ovaj serijal je stripsko remek-delo.“ – Los Angeles Times
Ja kad procitam ovakvu pohvalu se najezim.
Ne znam uopće odakle ove usporedbe... Ova tri stripa su toliko različita jedni od drugih... Y je puno pitkije, opuštajuće štivo sa super idejom, ali bez nekih dubokoumnih dijelova. Sandman zahtjeva puno veći koncentraciju kod čitanja, tjera te na razmišljanje.... |
ridiculus |
Posted - 25/09/2021 : 15:48:40 quote: Originally posted by Red Marquis
Znaš neku recenziju nečega koja glasi : sasvim solidno, nije baš da smo pali na dupe, nije kao to i to...ali može da se overi? ![](icon_smile_big.gif)
Imaš toga kol'ko hoćeš, čak i o stripovima. Ali ne verujem da će iko da stavi takav stav na korice ili u promociju. ![](icon_smile_big.gif)
Čudi me da nisu našli pohvale od strane Gaimana i Lemirea. Njihovi blurbovi su na većini knjiga koje cirkulišu u štampi. ![](icon_smile_evil.gif) |
cerichus |
Posted - 25/09/2021 : 15:42:04 Vidim da ovaj prvi tom ima 20 stranica manje od Fibrinog izdanja. Šta je posrijedi? Je li Fibra ima neke tekstualne dodatke ili galeriju crteža i sl.? |
alexts |
Posted - 25/09/2021 : 15:26:12 I sa Šang Čijem? |
anto |
Posted - 25/09/2021 : 14:54:12 sve je to lepo,ali šta je sa Džonom Heksom? Zašto je ovaj masterpis vruć krompir pa ga niko od izdavača ne do'vata? |
kasper |
Posted - 25/09/2021 : 13:04:45 mora da bude i transmeta, ocekujem maksimalno motivisanog draska |
Red Marquis |
Posted - 25/09/2021 : 12:28:09 Ja sam uveren da Transmet mora doći brzo na red da ga objave. To je jednostavno klasika, neće to ČK omanuti da preskoči.
|
going going |
Posted - 25/09/2021 : 03:51:55 Javljam se s utiscima kad procitam. Stvorenje mi je omiljeni americki serijal, a Sendmena upravo zavrsavam i jako, jako je dobar iako na trenutke malo previse literaran a nedovoljno stripovski, pisacu vec na Sendmen temi. Ali Y se bas radujem, uopste Vertigovim naslovima u domacem izdanju, Von mi se jako dopao u Bagdadskom coporu i onom Vulverinu u izdanju CK, nadam se da ce prodaja biti dobra pa da cemo dobiti i Transmetropolitena! Inace prvi omnibus Sage ceka na red za citanje vec vise od 2 godine. |
kasper |
Posted - 24/09/2021 : 23:01:23 dobro de, malo reklame ne skodi |
Shaner |
Posted - 24/09/2021 : 21:03:32 quote: Originally posted by going going
Ne daj se navući. Solidan je Y, ali ni do koljena Čudovištu.
|
naker |
Posted - 24/09/2021 : 20:47:58 Ja samo obraćam pažnju na stripove koje preporučuje Kanye West |
Red Marquis |
Posted - 24/09/2021 : 20:31:49 quote: Originally posted by going going
Znaš neku recenziju nečega koja glasi : sasvim solidno, nije baš da smo pali na dupe, nije kao to i to...ali može da se overi? ![](icon_smile_big.gif) Ko još na recenzije novinara obraća pažnju...
|
AleksandarN |
Posted - 24/09/2021 : 20:03:18 quote: Originally posted by going going
Meni je Y bolji od Swampthinga a Sendmena jos ne mogu da se nakanem da procitam od pocetka do kraja. Citao sam samo Zemlju od Belog Puta kad je izaslo i secam se da mi se nesto nije dopalo. Videcemo kad pocnem sa Fibrinim mrcinama. |
going going |
Posted - 24/09/2021 : 19:02:36 quote: Originally posted by Melusine
Ja kad procitam ovakvu pohvalu se najezim. |
AleksandarN |
Posted - 24/09/2021 : 18:00:50 quote: Originally posted by Red Marquis
Nova štamparija kod ČK. Grafostil iz Kragujevca. Ne znam jel još nešto kod njih sad štampano, ali Y izgleda super. Strip naravno odličan.
Da, izgleda da je sve sto je izaslo u formatu kao Y stampano kod njih. Meni super izgleda. Paniser je radjen u Simbolu. |
Red Marquis |
Posted - 24/09/2021 : 17:33:42 Nova štamparija kod ČK. Grafostil iz Kragujevca. Ne znam jel još nešto kod njih sad štampano, ali Y izgleda super. Strip naravno odličan. |
AleksandarN |
Posted - 24/09/2021 : 15:12:30 quote: Originally posted by kasper
meni je muskarac odlican
![](lol.gif) |
kasper |
Posted - 24/09/2021 : 14:20:06 meni je muskarac odlican, preporuka narode!!!!! kad sam ga procitao mi je bio je jako dobar, a od onda sve bolji. |