T O P I C R E V I E W |
dessa |
Posted - 30/06/2022 : 14:08:38 Korto Malteze: Mu
Korto je ovog puta „okupio" gotovo sve svoje saputnike iz prethodnih knjiga u potrazi za izgubljenim kontinentom. Neočekivani sled događaja ga uvodi u harmonijski lavirint u kojem se rastaje i ponovo sastaje sa sopstvenom senkom, bezglavo jureći kroz prostor i vreme u pokušaju da spasi one zbog kojih je i sa kojima je u lavirint i ušao. Kako je Prat Korta slao „uvek malo dalje", tako Mu predstavlja za njegovog junaka priču u kojoj se na najčudesniji način prepliću metafikcija i metafizika, a u kojoj naš junak odlazi najdalje, na sam kraj avanture.
Naslov originala: Mü Format: 225 x 297 mm Povez: tvrdi Boja: kolor Broj strana: 184 Pismo: Ćirilica
Cene:
Promotivna: 2.090 dinara (traje do 31.7.2022) Puna cena: 2.690 dinara
Link za naručivanje - https://darkwood.co.rs/prodavnica/darkwood/serijali/korto-malteze-12-mu/ |
5 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
matori paraliticar |
Posted - 24/11/2024 : 13:06:31
Pocetak ili kraj avanture. Bice da mi je kraj avanture nabavke a pocetak avanture citanja :). Konacno imam sve knjige na jednom mestu. Put je bio dugacak a sad zadnjih par meseca nepotrebno dugacak tj zagubio sam bio dve prve knjige negde ali su sad eto isplivale i sve je kako treba sem naravno ako ima neki veci feler u nekoj knjizi. Od cetvrte pa do zadnje knjige nabavka nije isla normalno nego preko drugih, za to im puno hvala. Moje iskustvo sa Kortom je minimalno tj za sada je to da sam malo listao koju pricu iz Politikinog Zabavnika i jednom “na silu” krenuo citanjem baladu iako nisam pojma kada cu ostale knjige ugledati. Nisam stigao do kraja, da li cu sada videcemo. Postoji verovatno barem neki rizik da mi serijal nece leci kao navecim fanovima ovog strip junaka ali eto veselim se istrazivanju :).
Pohvalio bi Darkwood koji je ovaj projekat vodio odlicno i efikasno moglo bi se reci. Drzali su ritam od dve knjige godisnje uprkos raznim mukama koji su imali u nekom periodu. Oni sto malo prate desavanja u regionu znaju da je upravo korto bio jedan od razloga nesuglasica izmedju ck i dw. To je vec istorija ali na neki nacin sam sretan da je DW odradio ovo od pocetka do kraja da ne bi slucajno doslo do situacije kao sa Torgalom gde je ck izasla iz projekta nakon tri knjige.
Evo tempo izlazenja knjiga, jedino su nas malo iznenadili u 2017. i 2021 kada knjige nisu izasle na jesen kao inace ocekivano (salon/sajam). Ooops vidim sada da su ove dve zadnje knjige izasle u junu 2022, verovatno ni sami nisu izdrzali da cekaju do jeseni :)
14.02.2017 Balada o slanom moru 14.02.2017 U znaku Jarca 17.09.2018 Uvek malo dalje 17.09.2018 Kelti
22.11.2019 Venecijanska bajka 22.11.2019 Zlatna kuća Samarkanda
27.10.2020 Etiopljani 27.10.2020 U Sibiru
22.04.2021 Mladost 22.04.2021 Tango
30.06.2022 Helvećani 30.06.2022 Mu
Trebam zavrsiti citanje nekih zapocetih stvari.. pa krecem sa citanjem Korta..
|
PijaniPatak |
Posted - 19/09/2022 : 18:45:59 O, ćirilica mu baš daje na draži. Žao mi je samo ljudi koji ne znaju da je čitaju. Svaka čast, DRKW!!! |
pcoro |
Posted - 19/09/2022 : 08:46:22 quote: Originally posted by kasper
cestitke na lepo odradjenom velikom poslu
Svaka čast Darkwoodu. U jednom trenutku je izgledalo kao da će posrnuti, ali uspjeli su završiti i sad imaju ovo najljepše izdanje Corta na ovim prostorima. Šteta da je na ćirilici.. |
naker |
Posted - 18/09/2022 : 22:31:23 Bila je ovo avantura kao malo koja druga, ali sve što je lepo ima svoj kraj (početak). Poslednji album dođe kao svojevrsni duhovni nastavak i završetak priče započete U znaku Jarca i Kortove potrage za davno izgubljenim kraljevstvom Mu & Atlantidom. Uvodna špica postavlja ton za praktički ceo album, jer Korto pod vodom sanja i halucinira pa sve dogodovštine koje slede prati aura lucidnosti kao da su dešavanja "pod vodom". Svi bitni i nama dragi likovi se pojavljuju u ovom albumu i dobijaju svojih pet minuta da se predstave i oproste, u predgovoru je Mu odlično opisan kao "scenaristička orgija" zbog Pratove ambicioznosti i pristupu ovom albumu.
Veliko hvala Darkwoodu što nam je podario Pratovo čedo u vrhunskoj ambalaži, Korto je kapitalac i ovo će uvek imati rezervisano specijalno mesto u mojoj kolekciji, ovo je serijal kojem ću se sa zadovoljstvom vraćati |
kasper |
Posted - 30/06/2022 : 20:28:59 cestitke na lepo odradjenom velikom poslu |