forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 OZ Comics PREDSTAVLJA: ČUVARI MASERA

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
OZ Comics Posted - 15/04/2024 : 23:30:36

Kolonija. Daleki svijet, vodena pustinja koja je nekoć bila raj, nastanjen zadnjim ljudima čija su sjećanja iščezla tijekom godina ratovanja i nemara. Na tom neprijateljskom planetu, jedan čovjek traži Kulu, posljednju nadu za novi život. Ali vremena je malo, a prepreka mnogo...

Frezattini Čuvari Masera od 18.4. među nama. Drugim riječima strip će biti vani taman za ovogodišnji CRŠ!!

ntegralno izdanje koje sadrži svih 6 albuma originalnog serijala i brdo dodataka

Format: 21,5 X 28 cm
Broj stranica: 376
Prijevod: Matija Sinković
Papir: 135 gr sora mat
Tvrde korice
Kolor
Cijena: 45 EUR
Osigurana worldwide prava
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
sawitch Posted - 16/12/2024 : 11:47:38
quote:
Originally posted by anto

je li čitao još neko strip osim veraba? Kakav je? Crtež je dojajan.

Izdanje vrhunsko, crtez vanserijski ali mi je prica krs. Nisam uspeo da odmaknem mnogo. Ako budes hteo ja cu ti prodati moj strip. Iskopaj tamo na FB-u profil Tabas Kabas i vidi u albumu slike.
DzekDenijels Posted - 16/12/2024 : 00:46:29
quote:
Originally posted by bonjovi4ever

...Tamo do negdje 2021. g. imao sam problema sa spavanjem, da mi je barem onda ovaj strip došao pod ruke, pročitao bih ga više puta...

bonjovi4ever Posted - 15/12/2024 : 17:12:34
Sredstvo za uspavljivanje.

Zahvalan sam izdavaču na Vrani. Maser nisam kupovao jer nisam bio siguran hoće li mi se dopasti. I dobro da nisam.

Premda je crtež povremeno odličan, isto tako je nerijetko teže razaznati što se događa, tj. već je primijećeno da je Frezzato dobar crtač, ali ne nužno i crtač stripova, a sve to pridonosi zamoru prilikom čitanja.

Što me dovodi do sljedećeg. Načitao sam se svega i svačega, ali s pripovjedne strane ovo je totalno bezveze. Jedno 3 puta sam zaspao tijekom čitanja, a kad sam posljednji puta uzeo strip shvatio sam da me uopće nije briga što se događa i evo upravo odustao na sredini petog albuma kako ne bih opet zaspao.

Tamo do negdje 2021. g. imao sam problema sa spavanjem, da mi je barem onda ovaj strip došao pod ruke, pročitao bih ga više puta...
Tonto Posted - 19/07/2024 : 20:29:25
Ajmo ovako, dojmovi nakon prva tri poglavlja: Crtez je forte ovog stripa i s tehnicke strane on je fenomenalan, ali tu staju sve pohvale. Jos jednom je vidljivo da dobar crtac ne znaci i dobar crtac stripova, rezija je losa, kadrovi su cesto nerazumljivi i pretrpani detaljima u toj mjeri da se bitno iz kadra gubi. Citatelj se na svakoj stranici mora zaustaviti vise puta i predugo zadrzavati na kadru kako bi pokusao shvatiti sto se dogadja. Gubi se na tecnosti i umara, pripovjedno - nula.

Scenaristicka izvedba pocetnicka i losa. Ideja je tu, ali od same ideje nema mnogo vajde. Ritam neujednacen, razbacan, prica bez ikakvih temelja, prakticki bez ikakvog uvoda i postavki. Niti u jednom trenutku se ne moze pretpostaviti sto slijedi i to ne na dobar nacin vec kao posljedica konfuzije.

Najbolji aspekt stripa je onaj humoristicni (zaljubljeni stakor, cinicni ciro) i to jedino sto funkcionira dobro.

Cuvari masera zasad su predivno oslikana slikovnica i prilicno losnjikavo stripovsko ostvarenje.
jaki Posted - 05/06/2024 : 14:11:20
Kad sam čitao albume HM bilo mi je zbrkano što zbog radnje,što zbog frezzatovog crtanja a i da se ne lažemo mog poznavanja engleskog u to vrijeme.A i pročitao sam samo 4 prva albuma.
Sada nakon pročitanog integrala utisak je bolji ali da je radnja s neba pa u rebra-je
Od svih stilova crtanja u ovih 6 albuma,peti album mi je top.
Prijevod i papir,tisak sve 5.
Naišao sam na jednu grešku u upisu;trebalo je smeđi štakori umjesto smeđi šatori.Zaboravija koja je stranica.
Uglavnom ko voli SF i lijep crtež preporuke.
mmihoci Posted - 16/05/2024 : 20:00:44
Imam sad to u rukama i izgleda jako dobro.

Čekam vaša nova izdanja i dvicu "The Kong Crew".
OZ Comics Posted - 21/04/2024 : 12:14:12
[quote]Originally posted by GGG

Kakve su šanse za oba prequela - Young Queen i "Great Splendor"

Inače, Heavy Metalova izdanja imaju 6 × 44 "neto" stranica albuma i 2 × 16 stranica enciklopedije. Uz naslovne stranice to mu skupa dođe malo više od 300 stranica - ali to nije ni približno 376. Baš me zanima šta je razlika...[quote]

Editions Caurette (nositelj prava za integral Masera) nema prava za ova dva. Trenutno još tražim tko ima prava pa ćemo vidjeti.
axle munshine Posted - 20/04/2024 : 23:44:05
quote:
Originally posted by anto

Propustio si srpsko izdanje HM s kraja devedesetih (jedan broj, nažalost)...u njemu je ceo album Masera...;)
GGG Posted - 20/04/2024 : 23:24:36
Kakve su šanse za oba prequela - Young Queen i "Great Splendor"

Inače, Heavy Metalova izdanja imaju 6 × 44 "neto" stranica albuma i 2 × 16 stranica enciklopedije. Uz naslovne stranice to mu skupa dođe malo više od 300 stranica - ali to nije ni približno 376. Baš me zanima šta je razlika...

Wolfman Posted - 20/04/2024 : 18:59:17
Čestitke Ozu! Baš se vratio s CRŠ-a sa svojom kopijom. Jako lijepo izdanje!
I "brdo dodataka" nije pretjerivanje, stvarno ima BRDO dodataka
anto Posted - 17/04/2024 : 16:53:23
vice Posted - 17/04/2024 : 11:47:25
Bravo!
velka031 Posted - 17/04/2024 : 11:36:38
Bravo za OZ, imam zasad vašeg Konga, odlično izdanje, sve pohvale.
verab Posted - 16/04/2024 : 15:05:49
Podrška (kao i svakom) novom izdavaču, čestitke na odabiru naslova (not my cup of tea, but still...), veselim se sljedećim izdanjima uz prijateljski savjet:
dajte ljudi angažirajte pravog dizajnera, platite mu koliko treba. Itekako se isplati.
Peyo Posted - 16/04/2024 : 14:54:51
quote:
Originally posted by OZ Comics

quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by jaki

Imate hrpt ko kolorka
lipše bi bilo da je slika kad je već ista na obe korice...

A slika bi trebalo da ide do ruba korica, a ne ovako sredinom.

Prvobitna ideja je bila da slika ispuni cijele korice no onda bi bila jako odsjećena s obje strane... ovako smo izvukli većinu originalnog arta, osim u dijelu hrbata gdje smo morali prekriti originalni crtež jer je bilo toliko šareno i koju god boju uptrijebili za naziv stripa i autorovo prezime - nije se dobro vidjelo.

Ma da, nijedno rješenje nije bez mana.

U svakom slučaju još jedno zanimljivo i kvalitetno izdanje. Samo tako nastavite.
Sr77777 Posted - 16/04/2024 : 13:27:39
ma nije negativa, nego da se moguće nešto korigira ako bi možda bilo bolje i naravno ako je izvedivo,
ali što uopće govoriti kad ljudi znaju svoj posao, u svakom slučaju
palac gore za izdanje
jaki Posted - 16/04/2024 : 12:09:42
Stranica a ne strana.
OZ Comics Posted - 16/04/2024 : 11:57:02
quote:

quote:

Imate hrpt ko kolorka

Prvobitna ideja je bila da slika ispuni cijele korice no onda bi bila jako odsjećena s obje strane... ovako smo izvukli većinu originalnog arta, osim u dijelu hrbata gdje smo morali prekriti originalni crtež jer je bilo toliko šareno i koju god boju uptrijebili za naziv stripa i autorovo prezime - nije se dobro vidjelo.
ivanl Posted - 16/04/2024 : 11:42:42
Ne valja ovo, ne valja ono...

E pa, ja kazem; izvrstan strip, i odlican integral! Kako je i najavljeno bilo, tako je i izislo, svaka cast. Fala in!
Sr77777 Posted - 16/04/2024 : 09:50:24
quote:

quote:

Imate hrpt ko kolorka

to nisam ubrao na prvu, apsolutno daa
DiSkAcH Posted - 16/04/2024 : 09:45:35
Ma lijepe su korice.
Cijena na CRŠu? Neki popustić? :D

Izjava sa pravima je top!

Peyo Posted - 16/04/2024 : 09:22:52
quote:

Imate hrpt ko kolorka

Sr77777 Posted - 16/04/2024 : 08:52:04
quote:

Imate hrpt ko kolorka

+1
jaki Posted - 16/04/2024 : 08:24:52
Imate hrpt ko kolorka
petarStripovi10 Posted - 16/04/2024 : 08:04:21
Čuvari mesara.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000